Δημοσιεύτηκε: 22 Ιουν 2009, 00:12
από logari81
@xqtr
Ενα Live συστημα διαφέρει από ενα κανονικό σύστημα σε πολλα που δεν ειμαι ειδικός να τα αναλύσω. Θα σου αναφέρω μόνο ορισμενες διαφορές τις οποίες τυχαίνει να εχω υπόψην μου χωρις να εχει τύχει να ασχοληθω ιδιαίτερα με το αντικείμενο:

1. Συμπιεση. Τα αρχεια ενός Live συστήματος είναι συμπιεσμενα. Ενα Persistent LiveUSB χωράει σε λιγότερο απο 1G ενώ μια κανονική εγκατασταση θέλει κάπου 2,5 G

2. Φόρτωση του λειτουργικού σε εκτεταμένο βαθμο στην RAM. Επειδή τα πρώτα Live συστήματα αφορουσαν κυρίως CD, κι επειδή η προσβαση read στο CD ειναι αργη και η πρόσβαση write δεν υφίσταται καν, φορτώνεται ένα μεγάλο μερος του λειτουργικού στην RAM. Γιαυτο οι απαιτήσεις ενός Live συστήματος σε μνήμη ειναι υψηλότερες.

3. Αποθήκευση αλλαγων. Σε ενα Live συστημα όλες οι αλλαγές σώζονται σε ενα ξεχωριστό partition

4. Χρόνος εκκινησης. Σε ενα Live σύστημα η εκκινηση διαρκεί εμφανώς περισσοτερο κυρίως εξαιτίας του 1 και 2.

αυτα από την πρακτική πλευρα του ζητήματος. Αν θελεις πληροφορίες για την τεχνική πλευρα του ζητηματος πως δηλαδη λειτουργει ενα Live συστημα δεν ειμαι το κατάλληλο ατομο να σε βοηθησει.