Δημοσιεύτηκε: 30 Ιουν 2009, 14:24
από linuxman
bullgr έγραψε:Οι πόρτες από default είναι ανοιχτές... Η ρύθμιση του iptables χρειάζεται μόνο όταν θέλουμε firewall... Εάν δεν θέλουμε firewall δεν πειράζουμε τίποτα και όλες οι πόρτες παραμένουν ανοιχτές...

Διαφωνώ εδώ .
Όπως έχω πει πολλές φορές όλες πόρτες από την αρχή σχεδόν σε όλες τις διανομές καθαρές είναι κλειστές , ειδικά σε Ubuntu εάν δεν τις πειράζουμε παραμένουν κλειστές , ένα παράδειγμα .
Έκανα nmap το Η/Υ μου μέσου ssh από ένα άλλο μηχάνημα στο ίδιο δίκτυο και το αποτέλεσμα
Κώδικας: Επιλογή όλων

sudo nmap -P0 -sS το_σταθερό_IP_μου
Starting Nmap 4.53 ( http://insecure.org ) at 2009-06-30 14:15 EEST
Interesting ports on το_σταθερό_IP_μου:
Not shown: 1713 closed ports
PORT STATE SERVICE
22/tcp open ssh

Από έξω (εκτός του δικτύου που είμαι τώρα ) μπορεί να εμφανίσει και κάτι άλλο το οποίο θα την δείχνει το switch/hub ορόφου που είναι συνδεδεμένο το PC μου , εγώ έχω ανοικτό μόνο το SSH αν το σταματήσω και αυτό θα γράψει ότι και η 1714 πόρτες είναι όλες κλειστές , και την ώρα του scan , τρέχω Firefox, Azureus=Vuze , RadioStream,Pidgin=icq,amsn και πολλά άλλα και δεν βλέπω να έχουν πρόβλημα στην επικοινωνία αυτά και δεν πειράζω καν τις πόρτες και δεν έχω Firewall το κλασσικό από την αρχή που είναι by default κλειστός .
Συμφωνώ με τον @bullgr ότι οδηγός είναι για συστήματα Servers= FileServer , WebServer , StreamServer και ότι άλλο θα κάνει , όχι για προσωπικό Η/Υ με Λίνουξ/Ubuntu .