Δημοσιεύτηκε: 01 Ιούλ 2009, 03:03
από linuxman
baker έγραψε:
linuxman έγραψε:Και το PC τρέχει αρκετά πράγματα , κυρίως Vuze πρώην Azureus , που με αυτά που λέτε θα έπρεπε να ανοίξει πόρτες που είναι αυτές και δεν τις βλέπω

Και αφού δεν ανοίγουν οι πόρτες όπως υποστηρίζεις, πως είναι δυνατόν να κάνεις upload στο Vuze? πως συνδεονται στο pc σου άλλοι χρηστες; δεν είναι λογικό αυτο που λες! εστω οτι το vuze ειναι ρυθμισμένο στην port 6000, αν με το iptables κλεισεις την κίνηση μέσα και έξω σε αυτήν την port, το vuze δεν πρόκειται να δουλέψει! που σημαίνει οτι πριν ήταν ανοικτή!

Πολύ καλά συνδέονται μία χαρά το κάνει , και δεν έχω κάνει πότες καμία ρύθμιση με πόρτες εκεί που αναφέρω για τα αποτελέσματα .
Κάνει σχεδόν πάντα upload και δεν έχει πρόβλημα κανένα .
Πολύ λογικό και πόρτες που βάζω είναι από 65235-65245 χωρίς να έχω κάνει κάτι με Iptables (Firewall) στο δικό μου PC πάντως .
Τα αποτελέσματα από το scan τα βλέπεις ποιο πάνω , έτσι το έχω από την εποχή του 6.06 .
bullgr έγραψε:Ωραία, τότε αυτά που γράφει εδώ: https://help.ubuntu.com/community/IptablesHowTo
έγραψε:Iptables is a firewall, installed by default on all official Ubuntu distributions (Ubuntu, Kubuntu, Xubuntu). When you install Ubuntu, iptables is there, but it allows all traffic by default.

Τι σημαίνει αυτό το κομμάτι; Και ιδιαίτερα αυτό:
έγραψε:When you install Ubuntu, iptables is there, but it allows all traffic by default.

Είναι IptablesHowTo οδηγός πως καλό είναι να το κάνεις , και καλό είναι σαν οδηγός , άλλα για πες μου

Ας μου το εξηγήσει κάποιος...

Και τότε αυτό τι είναι https://wiki.ubuntu.com/ZeroConfPolicySpec no-open-ports (by default) policy .
ftso έγραψε:
linuxman έγραψε:Και το PC τρέχει αρκετά πράγματα , κυρίως Vuze πρώην Azureus , που με αυτά που λέτε θα έπρεπε να ανοίξει πόρτες που είναι αυτές και δεν τις βλέπω .

Φυσικά και θα έπρεπε να είναι ανοιχτές εφόσον τρέχεις κάτι.
Εσύ όμως είσαι πίσω απο NAT και δεν έχεις κάνει port forwarding σε αυτές, άρα κόβονται.

Και εγώ σου λέω ότι δεν έχω κάνει τίποτα και δεν κόβεται τίποτα απολύτως , έλα για καφέ και θα το δεις με τα μάτια σου .
@ftso βλέπεις τα αποτελέσματα , δεν βγάζεις άκρη η δεν εξήγησα καλά τι είναι ?
Το scan το έχω κάνει από το δίκτυο τις Forthnet από έξω δηλαδή .
Εκτός από το 22 όλα τα άλλα από την αρχή είναι κλειστές , έχω δώσει αποτελέσματα και από εσωτερικό και από εξωτερικό scan και όπως βλέπετε είναι μία χαρά, και γιατί εξάλλου να πω κάτι που δεν έχω δοκιμάσει μία χαρά κατεβάζει και έχει και άψογο ανέβασμα/κατέβασμα .