Δημοσιεύτηκε: 14 Ιούλ 2009, 09:47
Καλημέρα.
Παίδες πέραν της διπλής εγκατάστασης (Ubuntu 9.04/Vista) που έχω στο λάπτοπ της υπογραφής,
έκανα και μία σπέσιαλ εγκατάσταση 9.04 σ' έναν εξωτερικό που τον έχω σε Sata σύνδεση.
Όλα ωραία και καλά, αλλά ο νέος grub εγκαταστάθηκε στον εξωτερικό, οπότε αν δεν είναι συνδεδεμένος,
δεν ξεκινάει τίποτε.
Δίνοντας:
sudo grub find /boot/grub/stage1
παίρνω:
(hd0,4)
(hd1,1)
με hd0 τον ενσωματωμένο του λάπτοπ, και hd1 τον εξωτερικό sata.
αν δώσω:
root (hd0,4)
setup (hd0)
νομίζω ότι θα αποκαταστήσει τον grub στον δίσκο του λάπτοπ.
Αλλά ποιό menu.lst θα χρησιμοποιεί; αυτό που ήδη υπάρχει στο /boot/grub/menu.lst του εσωτερικού;
ή θα μεταφέρει το menu.lst του εξωτερικού;
το λέω, επειδή το /boot/grub/menu.lst του hd0, δεν περιέχει και την επιλογή για το 9.04 του εξωτερικό.
Μήπως θα χρειαστεί να μεταφέρω εγώ το menu.lst από τον grub του εξωτερικού σε αυτόν του εσωτερικού;
βάζοντας και την εντολή root (hd1,1) μετά τον τίτλο του λειτουργικού.
Για φωτίστε λίγο ρε παιδιά
Παίδες πέραν της διπλής εγκατάστασης (Ubuntu 9.04/Vista) που έχω στο λάπτοπ της υπογραφής,
έκανα και μία σπέσιαλ εγκατάσταση 9.04 σ' έναν εξωτερικό που τον έχω σε Sata σύνδεση.
Όλα ωραία και καλά, αλλά ο νέος grub εγκαταστάθηκε στον εξωτερικό, οπότε αν δεν είναι συνδεδεμένος,
δεν ξεκινάει τίποτε.
Δίνοντας:
sudo grub find /boot/grub/stage1
παίρνω:
(hd0,4)
(hd1,1)
με hd0 τον ενσωματωμένο του λάπτοπ, και hd1 τον εξωτερικό sata.
αν δώσω:
root (hd0,4)
setup (hd0)
νομίζω ότι θα αποκαταστήσει τον grub στον δίσκο του λάπτοπ.
Αλλά ποιό menu.lst θα χρησιμοποιεί; αυτό που ήδη υπάρχει στο /boot/grub/menu.lst του εσωτερικού;
ή θα μεταφέρει το menu.lst του εξωτερικού;
το λέω, επειδή το /boot/grub/menu.lst του hd0, δεν περιέχει και την επιλογή για το 9.04 του εξωτερικό.
Μήπως θα χρειαστεί να μεταφέρω εγώ το menu.lst από τον grub του εξωτερικού σε αυτόν του εσωτερικού;
βάζοντας και την εντολή root (hd1,1) μετά τον τίτλο του λειτουργικού.
Για φωτίστε λίγο ρε παιδιά