Δημοσιεύτηκε: 05 Σεπ 2009, 14:42
από linuxman
ant_0611 έγραψε:Ωραίος ο οδηγός linuxman... μπράβο... :thumbup: :bow:
Μερικές ερωτήσεις τώρα, για να δώσουμε και πιο εξειδικευμένη λύση στο πρόβλημα.

Έστω οτι θέλουμε ο κάθε χρήστης (συνολο >=20 χρήστες) να έχει το δικό του home folder, και ότι κατεβάζει στην επιφάνεια εργασίας του ή στον προσωπικό του φάκελο να μένουν έκει, όπως βεβαια και οι ρυθμίσεις του. Επίσης , έστω οτι υπάρχουν διαθέσιμοι 5 υπολογιστές. Θέλουμε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν και οι 5 (ή οι 4 αν αποτελει προβλημα), απο κάθε χρήστη και σε όποιον και να συνδεθεί, να έχει στην επιφανεια εργασίας του και στον προσωπικό του φάκελο οτι ειχε και την προηγουμενη φορά που σηκώθηκε απο οποιονδηποτε υπολογιστη απο τους 5.

Μήπως έχεις ασχοληθεί για το πώς το κάνουμε αυτο;;;
Κάτι έχω ακούσει για το Kerberos, αλλα δεν έχω ασχοληθει και πολύ, λόγω χρόνου. Θα ήθελα να ασχοληθώ , με το που τελειώσει η εξεταστική μου (16/09) και απλα ρωτάω μήπως έχεις ασχοληθει ποτε... (η ερώτηση ισχύει για οποιονδηποτε στο φόρουμ ... εννοειται.)

Λογικά το ποιο εύκολο αυτό μπορεί να γίνει με LTSP .
Άλλα και με NFS File System λογικά μπορεί να γίνει και να οριστεί να γίνει mount /home από κεντρικό Η/Υ όπου θα είναι και τα αρχεία του χρήστη , δεν το έχω δοκιμάσει , εδώ παίζει ότι θα είναι στο /home/username εκεί και τι θα έχει εδώ , εδώ υπάρχει ότι θα κάνει σύνδεση σε ένα σύστημα άλλα αρχεία του θα είναι αλλού , πάντως έχει ενδιαφέρων θέμα και αξίζει να το ψάξουμε αυτό .

ftso έγραψε:Μπράβο για τον οδηγό. :)

Έχε υπόψιν σου όμως και αυτό: http://www.v13.gr/index.php?nocache=125 ... =fsprotect
Παγώνει όποια mount points του πεις φορτώνοντας τα στην μνήμη.(Προϋποθέτει λίγη περισσότερη μνήμη και swap βέβαια, κάνοντας και λίγο πιο γρήγορο το σύστημα)
Έτσι μπορείς ακόμη και να εγκαταστήσεις πρόγραμμα ή να σβήσεις και το σύστημα όλο και μετά το reboot να είναι όλα όπως πριν!
Δυστυχώς στο ubuntu δεν δουλεύει προς το παρόν καθώς υπάρχει αυτό το bug https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+sour ... bug/397921
Δουλεύει όμως μια χαρά σε debian :)


Ευχαριστώ .
Ναι το γνωρίζω το θέμα αυτό , και μίας κάτι τέτοιο η σχεδόν παρόμοιο είχαν κάνει εδώ στο ΠΑΜΑΚ κάποτε το είδα πως λειτουργεί και δεν το συνιστώ να γίνει .
Τον τρόπω που επέλεξα τον είχα ψάξει αρκετά και μίας που λειτουργεί εδώ και 3 χρόνια αρκετά καλά θεωρό αξιόπιστο αν έχει και τα δικά του μειονεκτήματα και αυτός .

Υ.Γ. Υπάρχουν αρκετοί τρόποι να το κάνεις , ακόμα να το κάνει mount over network το /home , άλλα είναι λίγο περίπλοκο το θέμα και θέλει πολύ ψάξιμο .