Δημοσιεύτηκε: 15 Σεπ 2009, 11:23
από Dimitris
bullgr έγραψε:
-Οποιαδήποτε αλλαγή στους όρους χρήσης του forum θα πρέπει να γίνεται αποδεκτή ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΥΣ ΧΡΗΣΤΕΣ ΤΟΥ FORUM, και όχι από μια μικρή ομάδα χρηστών μέσω μιας ψηφοφορίας.

-Σε περίπτωση που γίνει κάτι τέτοιο, υπάρχει ο κίνδυνος να μην αποδεχθούν οι χρήστες στο σύνολό τους, τους νέους όρους χρήσης με αποτέλεσμα να ΠΡΕΠΕΙ να διαγραφούν

Off topic:
Εδώ bullgr θέτεις ένα πολύ σοβαρό ζήτημα που δεν αφορά το forum μόνο αλλά τη δημοκρατία γενικότερα, μιας και πλησιάζουν και εκλογές. Η ψηφοφορία είναι ανοιχτή για όλους, όπως και οι εκλογές. Όλοι έχουν το δικαίωμα να ψηφίσουν. Αν δε ψηφίσουν είναι λάθος τους, όπως και στις εκλογές. Δε μπορώ να διαμαρτύρομαι ότι βγήκε το Α κόμμα στην εξουσία αν δεν έχω ψηφίσει. Το ότι υπάρχει η λεγόμενη δικτατορία της πλειοψηφίας τόσο στο forum όσο και στις εκλογές είναι δυστυχώς αναποφευκτο. Οι τελευταίες κυβερνήσεις έχουν λιγότερο από 50% στις εκλογές και παρόλαυτά εκλόγονται. Είναι δημοκρατικό αυτό;

Και θέτω ένα παράδειγμα. 10 ψηφορόροι, 3 εναλλακτικές (Α, Β, Γ). Οι 4 πρώτοι ψηφίζουν το Α, οι 3 το Β, οι 3 το Γ. Λόγω πλειοψηφίας βγαίνει το Α. Οι 3+3 όμως δε θέλουν σε καμία περίπτωση το Α. Έχω μάθει ότι 6>4, την πλειοψηφία που τη βλέπεται;

Δεν έχω δει κανένα πολίτη να "διαγράφεται" επειδή ψήφισε το Β, και βγήκε το Α στην εξουσία. Αυτό συνέβαινε μόνο σε απολυταρχικά καθεστώτα. Αυτή ίσως να είναι η ουσία της δημοκρατίας, ότι πρέπει να μάθουμε να συζούμε με απόψεις που δε βρίσκουμε σωστές.

Τέλος, όταν είμαστε άρρωστοι πηγαίνουμε στο γιατρό και δε ρωτάμε 10 άτομα τη γνώμη τους και κάνουμε αυτό που λέει η πλειοψηφία. Και αν αυτή λέει να κόψουμε το χέρι, ενώ ο γιατρός απλά να πάρουμε το τάδε φάρμακο.

Όπως καταλαβένετε το πρόβλημα που θέτει ο bullgr, αν το επεκτείνουμε στην κοινωνία και την πολιτική άρει μια πλειάδα από ερωτήματα που οι ψηφοφόροι δεν τα θέτουν όταν πηγαίνουν στις κάλπες.

Συνεπώς, κανείς δεν πρέπει να διαγραφεί από το forum, ακόμη κι αν δε δέχονται την άδεια χρήσης. Είναι δείγμα υγιούς δημοκρατίας η παραμονή τους. Γιατί αν γίνει κάτι τέτοιο τότε με οποιαδήποτε άλλη ευκαιρία θα διαγράφονται μέλη ίσως χωρίς λόγο.