Δημοσιεύτηκε: 16 Σεπ 2009, 11:05
από jennie
bullgr έγραψε:η επιλογή άδειας χρήσης μέσω bbcodes από τους χρήστες θα έχει σίγουρα προβλήματα... Άλλοι θα ξεχνούν να βάλουν, άλλοι δεν θα το γνωρίζουν (νέοι χρήστες)... Και η συντονιστική ομάδα θα είναι επιπλέον επιφορτισμένη στο να ελέγχει και να ενημερώνει τον κάθε χρήστη ξεχωριστά.

Συμφωνώ!!
Επειδή όμως νομίζω ότι συμφωνήσαμε επί της CC By-Sa για τους οδηγούς, να προτείνω το εξής (με βάση την πρόταση του simosx:
α. Για τις γενικές δημοσιεύσεις/απαντήσεις (δηλαδή, όλα εκτός από τους οδηγούς), νομίζω ότι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τη φράση «Τα δημόσια δεδομένα του φόρουμ διατίθενται υπό τους όρους της Άδειας Creative Commons Attribution 2.5. Οι οδηγοί (guides/howto) του φόρουμ διατίθενται υπό τους όρους της Άδειας Creative Commons Attribution Sharealike 2.5, εκτός αν αναφέρεται ρητά ότι διατίθενται υπό διαφορετική άδεια. Οι συγγραφείς των οδηγών διατηρούν το δικαίωμα να επιλέξουν την άδεια που επιθυμούν για το έργο τους.»

Εδώ, το κουμπί για τη CC By-Sa να γράφει CC By-Sa (Προεπιλεγμένη)
simosx έγραψε:β. Ο κάθε δημιουργός οδηγού θα είναι σε θέση να επιλέξει την άδεια διάθεσης του δημιουργήματος. Θα μπορούσαμε να φτιάξουμε νέο bbcode όπου θα εμφανίζεται με όμορφο τρόπο το CC By-Sa. Ενναλακτικά, θα μπορούσαμε να ρωτήσουμε τους διαχειριστές αν για όλους τους οδηγούς των μελών Α, Β, Γ (που θέλουν CC By-Sa) να τοποθετηθεί το κατάλληλο κείμενο της άδειας αυτόματα στον κάθε οδηγό.

Να κάνουν οι συντονιστές τον κόπο να επικοινωνήσουν με όλους τους συγγραφείς οδηγών. Για όσους δεν καταστεί δυνατή η επικοινωνία να προστεθεί άδεια All rights reserved. Για τους υπόλοιπους να προστεθεί διαφορετική άδεια αν το επιθυμούν, ή τίποτα αν συμφωνούν με τη CC By-Sa. Νομίζω ότι δεν θα μείνουν πολλοί οδηγοί "ορφανοί" αν το κάνουμε έτσι (τους περισσότερους τους έχουν γράψει 5-6 άτομα).
Off topic:
Αυτή τη βδομάδα έχω Ίντερνετ με το δελτίο. Το γράφω σε περίπτωση που αργήσω πολύ να απαντήσω σε σχόλια.