Δημοσιεύτηκε: 27 Οκτ 2009, 15:23
από amag
εδω και καιρο ειχα μεγαλο προβλημα με εναν υπολογιστη που δουλευα αποκλειστικα για την δουλεια μου
λογο προγραμματων ειμουν υποχρεωμενος να παιζω με windows καθως σε ανοικτου κωδικα δεν υπαρχουν αντοιστιχα προγραμματα και πανω απο ολα drivers των μηχανηματων
και περα απο τα ψεματα σε ορισμενα σημεια τα κλειστου τυπου λογισμικα μεχρι στιγμης ειναι πολυ πιο ευχρηστα απο οτι τα ανοικτου καθως ειναι δομημενα ωστε να κανουν σε συγκεκριμενα πραγματα απλα την δουλεια τους...

τα προγραματα που δουλευω φυσικα κανουν μερικες δεκαδες χιλιαδες ευρω (στο συνολο τους) και για να μην παρεξηγηθω τα περισσοτερα απο αυτα ειναι αρχαιοτατων εκδοσεων καθως τα χρησιμοποιω απο το 1991

η εγκατασταση εγινε σε ενα υπολογιστη P4 3Ghz με μνημη 1Gb και καρτα γραφικων Ati 128mb ( σιγουρα για πολους θεωρειται αρχαιος )
εγκατεστησα λοιπον το Linux mint το οποιο ειναι φυσικα κατα την γνωμη μου η "mercedes του ubuntu" και αυτο για τον λογο οτι μετα την εγκατασταση ΔΕΝ χρειαστηκε να ψαξω για κανένα κωδικοποιητη και το γραφικό του περιβάλον είναι πολύ πιο όμορφο και ευχρηστο

για τα windows xp την λυση ηρθε να μου δωσει το virtual box παροτι ειχα πολες επιφυλαξεις οτι θα σερνεται στο μηχανημα μου το εγκατεστησα
και ορισα ενα εικονικο δισκο 10gb για να κανω εγκατασταση των xp μνημη 500mb μνημη καρτας γραφικων 64mb τσεκαρα ολα τα usb ενεργοποιημενα καθως εχω 3 εκτυπωτες 1 epson 1 xerox 1 hp και φυσικα την com που ειναι απαραιτητη για τη συνδεση του πλοτερ summagraphics
εβαλα λοιπον τα xp service pack2 ( το sp3 δεν με ενδιαφερει καθως απο windows δεν θα μπαινω στο ιντερνετ ) φυσικα η εγκατασταση παιρνει λιγο περισσοτερο χρονο μεσα απο το virtual αλλα πιστεψτε με αξιζει

μετα την εγκατασταση και αφου βρηκε ολους τους εκτυπωτες μου εκπλαγηκα ευχαριστα με την ταχυτητα που φορτωνει τα xp καθως απαλαγμενα απο antivirus "πραγματικα τρεχουν" ειπα δεν μπορει καπου θα υπαρχει η "φακα" και αρχισα δειλα να περναω προγραμματα
εν αρχης το corel draw εκδοση 9.0 ( δεν θα το πιστεψετε αλλα η ταχυτητα που ανοιγει απο το κλικ ειναι 4 δευτερολεπτα !!!! )
εβαλα το corel draw 12.0 που σε "καθαρη" εγκατασταση με το ζορι επαιζε και διαπιστωσα το ασυλυπτο χρονος φορτωματος απο το κλικ 9 δευτερολεπτα ( δεν μπορει παιδια κατι βρωμαει εδω) αυτο δεν υπαρχει... να παιζουν τα προγραμματα μεσα στο virtual πιο γρηγορα απ οτι σε κανονικη εγκατασταση
συνεχιζω λοιπον με την εγκατασταση του sign lab 5.0.5 και δεν θα πιστευες στα αυτια σου... χρονος? 2 δευτερολεπτα απο το κλικ για να φορτωσει
( οποιος εχει δουλεψει τα παραπανω προγραμματα μπορει να καταλαβει τους χρονους και σιγουρα θα νομιζει οτι τον δουλευω κι ομως οι χρονοι ειναι πραγματικοι και εγω εχω μηνει αφωνος ) και υπ οψιν εχω περασει και 750 γραμματοσειρες στα windows

λιγο περισσοτερο χρονο μου εφαγε η ρυθμιση της com1 αλλα με λιγο ψαξιμο το ξεπερασα και αυτο και συνδεσα το summagraphics t600

Τελος δεν ξερω κατα ποσο το μηχανακι θα αντεξει ολη αυτη την υπερφορτιση της cpu κλπ παντως μεχρι στιγμης το αποτελεσμα για μενα ειναι αψογο