Δημοσιεύτηκε: 01 Νοέμ 2009, 18:24
από vista killer
Για όποιον ενθουσιάζετε με την ιδέα να παρέχει κάποιο μέρος από την επεξεργαστική του ισχύ για προγράμματα έρευνας όπως για την καταπολέμηση του aids η του καρκίνου η και ακόμα για την εύρεση εξωγήινων πολιτισμών η και για το χαρτογράφηση του σύμπαντος τότε υπάρχει το Boinc που μπορούμε να βρούμε και να το εγκαταστήσουμε μέσω synaptic.
To boinc είναι ο κεντρικός διαχειριστής για grid computing. H κεντρική σελίδα του είναι εδώ

http://boinc.berkeley.edu/

ενώ τα project που υποστηρίζει και μπορουμε να πάρουμε μέρος βρίσκονται εδώ

http://boinc.berkeley.edu/projects.php

η ρύθμιση του καθώς και το να προσθέσουμε κάποιο project είναι αρκετή εύκολη και αρκεί μόνο να δώσουμε αρχικά την κεντρική address του project που μας ενδιαφέρει και μετά να φτιάξουμε έναν λογαριασμό είτε μέσα από το πρόγραμμα η στην κεντρική σελίδα του project. Καλό είναι να πάμε στις ρυθμίσεις και να βάλουμε το πρόγραμμα να χρησιμοποιεί μέχρι το 10% γιατί αλλιώς θα έχετε πρόβλημα με την γενική απόδοση του συστήματος.
Προσωπικά πρόσθεσα τρία project το Rosetta

http://boinc.bakerlab.org/rosetta/

το cosmology

http://www.cosmologyathome.org/

και το πολύ καλό world community grid της IBM που κάνει έρευνες σε διαφορετικά πεδία όπως το Aids και το παιδικό καρκίνο

http://www.worldcommunitygrid.org/

Πάντως όντος τα τρία projcet μου ζόρισαν το σύστημα αλλά η 8500 που έχω δεν παίρνει και πολύ χαμπάρι και φτάνει μερικές στιγμές στο 60%/ Από τι είδα υπάρχει και project που εκμεταλλεύεται την νέα τεχνολογία της nvidia για gpu grid.
Και δύο φώτο από το πρόγραμμα εν δράση....

Εικόνα

Εικόνα