Ubuntu + ADSL Router

...hardware-drivers για περιφερειακά (εκτυπωτές, κάμερες, εξ. σκληροί, κλπ)
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Για την ευκολότερη επίλυση του προβλήματός σας.
Καλό είναι να δημοσιεύσετε τα αποτελέσματα της εντολής στο τερματικό :
lsusb

Ubuntu + ADSL Router

Δημοσίευσηαπό ntsepelis » 15 Μάιος 2008, 10:43

Καλημέρα!

Αφού στείλω τις ευχές μου για το νέο θεσμό να προχωρήσω στο κυρίως θέμα:

Πρόκειται να αποκτήσω ADSL μέσω της Tellas. Ξέρεται κανέναν Router που να έχει drivers για Ubuntu?

Thanx.
ntsepelis
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Re: Ubuntu + ADSL Router

Δημοσίευσηαπό pkst » 15 Μάιος 2008, 10:49

Για έναν ethernet router δεν χρειάζεσαι drivers. Απλά τον συνδέεις στην κάρτα δικτύου σου. ΜΗΝ πάρεις usb modem router ακόμα και αν στο χαρίζουν...

Edit: Βλέπω ότι η Tellas δινει το D-Link G624T Wireless ADSL2+ Router. Πάρτο με κλειστά τα μάτια αν θές και wireless, (και το siemens που δίνει είναι καλούτσικο μιας και έχει ethernet, αν δεν έχεις απαιτήσεις)
And the beast shall be made legion. Its numbers shall be increased a thousand thousand fold. The din of a million keyboards like unto a great storm shall cover the earth, and the followers of Mammon shall tremble.
Άβαταρ μέλους
pkst
Διαχειριστής
Διαχειριστής

IRC: pkst
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό taratatzoum » 15 Μάιος 2008, 23:56

εγώ έχω conn-x philips.
δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν μπορεί το transmission αλλά και κανένα άλλο πρόγραμμα ktorrent κτλ να κατεβάσει τίποτα;
στην αρχή συνδέονται και ξεκινάει το κατέβασμα αλλά οι ταχύτητες είναι από 10KBit/s
μέχρι 68KBit/s ενώ το router κάνει επανεκκίνηση καθε τρεις και λίγο.

βασικά είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιώ bit torrents και δεν ξερω αν χρειάζεται κάποιες ρυθμίσεις αλλά οι επανεκκινήσεις του ρούτερ δεν μου άρεσαν καθόλου.

ευχαριστώ
Ιστολόγιο
1 Γνώσεις → Linux: Προχωρημένος ┃ Προγραμματισμός: Μέτριος ┃ Αγγλικά: Προχωρημένος
2 Λειτουργικό → Slackware 13.37.0 64-bit (el_GR.utf-8)
3 Προδιαγραφές → CPU: 8x Intel Core i7 CPU Q 740 1.73GHz ‖ RAM 3894 MiB ‖ Dell Inc. - Dell Inc. Inspiron N5010
4 Κάρτες γραφικών: ATI Redwood [Radeon HD 5600 Series] ⎨1002:68c1⎬
5 Δίκτυα: wlan0: Broadcom BCM4313 802.11b/g/n Wireless LAN Controller ⎨14e4:4727⎬ ⋮ eth0: Realtek RTL8101E/RTL8102E PCI Express Fast Ethernet controller ⎨10ec:8136⎬
taratatzoum
daemonTUX
daemonTUX

Launchpad: rizitis
IRC: rizitis or rtz
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ftso » 16 Μάιος 2008, 00:06

Αφού είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιείς tοrrents θα πρέπει να ξέρεις ότι οι ταχύτητες εξαρτώνται απο τους
Seeders και leechers που είναι online εκείνη την στιγμή.
Για να δουλέψει σωστά ο ktorrent (και κάθε πρόγραμμα ) θα πρέπει να του δώσεις TCP και UDP port την οποία θα πρέπει να κάνεις
και προώθηση απο τον router.
Επίσης θα πρέπει να δώσεις max global connections λιγότερες των 250 (μη σου πω και των 200) για να μην μπουκώσει ο router (ίσως αυτός είναι ο λόγος των επανεκκινήσεων).

Όταν λες επανεκκινήσεις τι εννοείς?
1)Reboot του router. :?:
2)Επανασύνδεση-συγχρονισμός με τον πάροχο. :?:
3)Επανασύνδεση με την ethernet και το pc. :?:

Tip:Επειδή έχουν ακουστεί διάφορα για τον ote και τον περιορισμό των torrent ενεργοποίησε το encryption και χρησιμοποίησε διαφορετική port απο αυτήν που είναι default.
Άβαταρ μέλους
ftso
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

IRC: ftso
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό headless » 16 Μάιος 2008, 02:15

Για να εξηγήσω λίγο περισσότερο αυτό που είπε ο ftso,πρέπει να ανοίξεις τις ports που χρησιμοποιεί το Transmission.
Πήγαινε στο http://portforward.com/,βρές το μοντέλο που έχεις και ακολούθησε τις οδηγίες.

Αυτό για το encryption δεν ξερω αν ισχύει για το Transmission,καλού κακού δοκίμασε και κάποιον άλλο client.
Γνώσεις ⇛ Linux: Καλές ┃ Προγραμματισμός: Μέτριος ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό: debian wheezy/sid 64-bit (en_US.utf8)
Προδιαγραφές ⇛ CPU: 2x Intel Core2 Duo CPU E8400 3.00GHz │ RAM 3965 MiB │ ASUS INC. P5QL/EPU
Κάρτα γραφικών: nVidia GF104 [GeForce GTX 460] [10de:0e22]
Δίκτυα: eth0: Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller [10ec:8168]
My Blog
Άβαταρ μέλους
headless
powerTUX
powerTUX

Launchpad: headl3ss
IRC: h3adl3ss
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό simosx » 16 Μάιος 2008, 03:56

rizitis έγραψε:εγώ έχω conn-x philips.
δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν μπορεί το transmission αλλά και κανένα άλλο πρόγραμμα ktorrent κτλ να κατεβάσει τίποτα;
στην αρχή συνδέονται και ξεκινάει το κατέβασμα αλλά οι ταχύτητες είναι από 10KBit/s
μέχρι 68KBit/s ενώ το router κάνει επανεκκίνηση καθε τρεις και λίγο.

βασικά είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιώ bit torrents και δεν ξερω αν χρειάζεται κάποιες ρυθμίσεις αλλά οι επανεκκινήσεις του ρούτερ δεν μου άρεσαν καθόλου.

Οι επανεκκινήσεις είναι γενικά πρόβλημα του λογισμικού του router. Λόγω των πολλών συνδέσεων που κάνει το λογισμικό torrent, ο router αρκετές φορές κολλάει και μπαίνει σε αυτόματη διαδικασία επανεκκίνησης. Για τη λύση του προβλήματος, μπορείς να δεις αν υπάρχει νεώτερο firmware για το router, αποφασίζεις να μειώσεις κάπως το μέγιστο αριθμό συνδέσεων του torrent client, ή βάζεις ένα καλύτερο router.

Στο router υπάρχει μια επιλογή για το πρωτόκολλο UPnP, που επιτρέπει στο ίδιο το λογισμικό torrent να ανοίγει αυτόματα θύρες δίχως να χρειάζονται ρυθμίσεις port forwarding. Αυτή είναι η ευκολότερη λύση.

Αν κάνεις όλα τα παραπάνω και συνεχίζεις να έχεις προβληματικές λήψης, τότε ο ISP μπορεί να κόβει πακέτα torrent...
προσωπικό ιστολόγιο ϗ πλανήτης Ubuntu-gr
Συμβάλετε και εσείς στο ελληνικό βιβλίο Ubuntu!
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Πολύ καλό ┃ Αγγλικών: Πολύ καλό
2 Ubuntu 13.10 saucy 3.11.0-031100rc1-generic 64bit (el_GR.UTF-8, Unity ubuntu)
3 AMD E-450 APU with Radeon HD Graphics ‖ RAM 3555 MiB ‖ Sony Corporation VAIO
4 AMD nee ATI Wrestler [Radeon HD 6320] [1002:9806] {fglrx_pci}
5 eth0: Atheros Inc. AR8151 v2.0 Gigabit Ethernet [1969:1083] (rev c0) ⋮ wlan0: Atheros Inc. AR9285 [168c:002b] (rev 01)
Φτιάξτε και εσείς τη δική σας υπογραφή (παραπάνω κείμενο) αυτόματα με κλικ εδώ!
simosx
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Launchpad: simosx
IRC: simosx
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό taratatzoum » 16 Μάιος 2008, 14:37

έγραψε:Welcome to our guide list for the Philips CGA5720S-TE. Please select the program you are forwarding ports for from the list below.

πως μπορώ να βρω ποιο πρόγραμμα χρησιμοποιώ στην λίστα που μου δίνει παρακάτω δεν αναγνωρίζω κανένα...

http://portforward.com/english/routers/ ... Eindex.htm
Ιστολόγιο
1 Γνώσεις → Linux: Προχωρημένος ┃ Προγραμματισμός: Μέτριος ┃ Αγγλικά: Προχωρημένος
3 Προδιαγραφές → CPU: 8x Intel Core i7 CPU Q 740 1.73GHz ‖ RAM 3894 MiB ‖ Dell Inc. - Dell Inc. Inspiron N5010
5 Δίκτυα: wlan0: Broadcom BCM4313 802.11b/g/n Wireless LAN Controller ⎨14e4:4727⎬ ⋮ eth0: Realtek RTL8101E/RTL8102E PCI Express Fast Ethernet controller ⎨10ec:8136⎬
taratatzoum
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ftso » 16 Μάιος 2008, 15:23

:arrow: :!: 0)Πριν ξεκινήσεις παίρνεις ένα backup εκτελώντας σε τερματικό:
Κώδικας: Επιλογή όλων
sudo cp /etc/network/interfaces /etc/network/interfaces.backup

Σε περίπτωση που κάτι δεν πάει καλά εκτελέις:
sudo cp /etc/network/interfaces.backup /etc/network/interfaces

και μετά
sudo /etc/init.d/networking restart

:arrow: 1) Θα ανοίξεις τον network manager (System—>Administration —>Networking).
Θα επιλέξεις την σύνδεση με ethernet (eth ή ethernet connection θα γράφει πιθανόν) και θα πατήσεις το properties.
Στο configuration θα είναι επιλεγμένο το DHCP, εσύ θα το αλλάξεις επιλέγοντας static IP address.
Στο IP address θα βάλεις 192.168.2.2
Στο subnet mask θα βάλεις : 255.255.255.0 (Αν και δεν είμαι απόλυτα σίγουρος γι'αυτό)
Στο getaway address θα βάλεις : 192.168.2.1
Τέλος θα πατήσεις ΟΚ , save ktl.
Θα ανοίξεις το τερματικό και θα εκτελέσεις:
sudo /etc/init.d/networking restart

*Αν κάνω κάποιος λαθος ας με διορθώσουν οι gnome users.

:arrow: 2)Αν έχεις internet μετά το <βήμα 1> ανοίγεις έναν browser (πχ firefox) και δίνεις στην μπάρα διευθύνσεων την διεύθυνση: 192.168.2.1
Δίνεις το password που θα το βρείς στο manual του router (το οποίο καλό είναι να το αλλάξεις και να μην αφήσεις το default) και πατάς "login".
Click στο "Advanced Settings".
Click στο "NAT".
Click στο "Virtual Server".
Στην εικόνα που θα δείς μπορείς να δώσεις τις ports που θέλεις να προωθηθούν.
Έτσι αν θέλουμε να ανοίξουμε την 55555:
Στο Lan iP address δίνεις πάντα το 2.Δηλαδή να γίνει έτσι 192.168.2.2
Protocol type επιλέγουμε TCP ή UDP ή TCP/UDP ανάλογα τι θέλει το πρόγραμμα.
Στο LAN και Public port δίνουμε την πόρτα που θέλουμε να ανοίξουμε.Δηλαδή την 55555.
Tick στο enable και Click στο Add.
That's it!

:arrow: 3)Τέλος πας στις ρυθμίσεις του προγράματός που θέλεις να μιλάει με την πόρτα που ανοίξαμε και του τη δίνεις.
Αν ρίξεις μια ματιά στις ρυθμίσεις τυο κάθε προγράμματος θα βρείς συνήθως ένα πεδίο που θα γραφει
απο μπορστά "Port:".

Finish...

edit:έγινε μια μικρή διόρθωση
Άβαταρ μέλους
ftso
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό taratatzoum » 16 Μάιος 2008, 15:54

έγραψε:subnet mask θα βάλεις : 225.225.225.0

τα έκανα αυτά που μου είπες , με την διαφορά ότι σε αυτό που δεν ήσουν σίγουρος μάλον είναι 255.255.255.0
διότι μόλις έβαλα την στάτικ ip μου το έβγαλε ως προεπιλογή και το άφησα. αν είναι πες μου να το αλλάξω.
τώρα δεν κάνει επανεκκίνηση το ρούτερ αλλά δεν κατεβάζει καθόλου γρήγορα πάλι.
επίσης δεν μου ζήτησε pasword για να μπω με έβαλε κατευθείαν μέσα.
Το tcp, udp, tcp&udp πως θα ξέρω τι θα επιλέξω;
εχει προεπιλεγμένο το tcp και το άφησα.

Εικόνα

ευχαριστώ.
Τελευταία επεξεργασία από taratatzoum και 16 Μάιος 2008, 16:10, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Ιστολόγιο
taratatzoum
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ftso » 16 Μάιος 2008, 16:08

Τι πακέτο σύνδεσης έχεις?
Αν έχεις 1ΜBit μια χαρά μου φένετε η ταχύτητά σου...
Σου ξαναθυμήζω οτι για να έχεις μεγάλες ταχύτητες θα πρέπει να υπάρχουν πολλοί διαθέσιμοι να seedάρουν peers.
Δοκίμασε με ένα torrent του ubuntu.
Άβαταρ μέλους
ftso
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Επόμενο

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ