Καλησπέρα, θα ήθελα να μπορώ να εκτυπώνω στον εκτυπωτή μου (είναι συνδεδεμένος μέσω wifi με το router) από απομακρυσμένη τοποθεσία κατά τη διάρκεια των διακοπών (τουλάχιστον μία φορά τη βδομάδα - ώστε να μην μείνει αχρησιμοποίητο το μελάνι για καιρό, πράγμα που δημιουργεί προβλήματα στην κεφαλή του και μειώνει τη διάρκεια ζωής του). Έχω βρει αυτό:
https://askubuntu.com/questions/1046590/printing-to-a-remote-computer
Αλλά σκέφτομαι ότι εκεί που γράφει printer_ip δεν θα αρκεί φαντάζομαι να βάλω την ip του εκτυπωτή όπως τη λαμβάνει από το router (στο τοπικό δίκτυο) αλλά με κάποιο τρόπο θα πρέπει η εντολή να διαπερνά την ip του router στο internet και να φτάνει στην printer_ip στη συνέχεια. Να πω ότι ο εκτυπωτής μου είναι ο HP Deskjet Ink Advantage 3835. Επίσης το λάπτοπ της υπογραφής θα το έχω μαζί μου στις διακοπές, άρα στο router θα είναι συνδεδεμένος μόνο ο εκτυπωτής.
Έχει ασχοληθεί κάποιος με αυτό; Μπορεί να γίνει αυτό που θέλω; Μπορεί να γίνει με το πρόγραμμα netcat ή θέλει άλλες φασαρίες;
Ευπρόσδεκτη οποιαδήποτε βοήθεια.
(βέβαια βλέπω ότι προκύπτουν και άλλα θέματα: αν υπάρξει διακοπή ρεύματος, ο router χάνει την ip στην επανεκκίνηση και δεν θα μπορώ να ξέρω την καινούρια που θα πάρει)