Snowflake έγραψε:- Κώδικας: Επιλογή όλων
snowflake@Vincent:~$ echo $GTK_IM_MODULE
xim
Στον κειμενογραφο που ανοιξε τωρα μπορω να βαλω τονους στα ελληνικα! Ομως τοσο στον Mozilla οσο και στον Open Office Writer δεν μπορω να τους βαλω σωστα. Γιατι γινεται αυτο;
Λογικο αυτο που λες για το SCIM αλλα αφου το απεγκατεστησα δεν θα επρεπε το προβλημα να εξαφανιστει μαζι του;
Δεν κρατησα αντιγραφο ασφαλειας, υπαρχει περιπτωση να υπαρξει προβλημα;

Διορθωση: Μολις εκλεισα τον κειμενογραφο και το τερματικο και ξανανοιξα τον κειμενογραφο για να δω αν δουλευει, δεν βαζει τους τονους σωστα!
Ναι, η διαδικασία που περιέγραψα παραπάνω είναι για ένα προσωρινό έλεγχο. Οι εντολές που εκτέλεσες ισχύουν όσο έχεις εκείνο το παράθυρο τερματικού ανοιχτό.
Το πρόβλημα λοιπόν φαίνεται να έχει να κάνει με εκείνο το 'xim' που βγάζει το σύστημα για σένα.
Κανονικά με xim τα ελληνικά + τόνοι πρέπει να δουλεύουν, ωστόσο το ζήτημα είναι για ποιο λόγο έχει ενεργοποιηθεί. Είναι πιθανό να έγινε κάτι παράξενο στο σύστημά σου και ένα από τα αποτελέσματα είναι να γυρίσει το GTK_IM_MODULE σε xim (κανονικά δε πρέπει να έχει τιμή). Δεν ξέρω αν ακολούθησες τίποτα άλλες οδηγίες και άλλαξες αρχεία δίχως να γνωρίζεις τι κάνουν οι αλλαγές.
Μπορώ να προτείνω τα παρακάτω:
0. Μπορείς να εκτελέσεις
- Κώδικας: Επιλογή όλων
im-switch -l
και να γράψεις τα αποτελέσματα; Θα δείξει σχετικές ρυθμίσεις και θα ήθελα να συγκρίνω με τις δικές μου.
1. Δεν ξέρω από που έχει ενεργοποιηθεί το «xim», οπότε δεν ξέρω πως να σου πω πως να το βγάλεις με το σωστό τρόπο. Δεν ξέρω αν ενεργοποιήθηκε αυτόματα λόγω των ρυθμίσεων στο αρχείο /etc/X11/xorg.conf. Αν γνωρίζεις πως έγινε, μπορείς να το δοκιμάσεις.
2. Μπορείς να γράψεις τα περιεχόμενα του αρχείου σου /etc/alternatives/xinput-all_ALL ;
Εδώ μπορεί να έχει κάποιες σχετικές πληροφορίες.
3. Σε κάθε περίπτωση, θα ήθελα η λύση να γίνει μέσω του προγράμματος im-switch. Με τις παραπάνω πληροφορίες θα είναι πιο εύκολο να δούμε αν μπορεί να γίνει.