Προβλημα σύνδεσης ασύρματου πληκτρολογίου Keysonic Bluetooth  Το θέμα επιλύθηκε

...hardware-drivers για περιφερειακά (εκτυπωτές, κάμερες, εξ. σκληροί, κλπ)
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Για την ευκολότερη επίλυση του προβλήματός σας.
Καλό είναι να δημοσιεύσετε τα αποτελέσματα της εντολής στο τερματικό :
lsusb

Προβλημα σύνδεσης ασύρματου πληκτρολογίου Keysonic Bluetooth

Δημοσίευσηαπό anoix » 29 Απρ 2009, 01:48

Καλησπέρα, το OS ειναι το ubuntu 8.04 Hardy Heron και εχω ένα πρόβλημα σχετικά με την εγκατάσταση ενός ασυρματου ενσωματωμένου πληκτρολογίου-touch pad mouse. Τύπος Keysonic ACK-340 Bluetooth, με αντάπτορα Ksr 10 BT.Τα services settings ειναι ετσι ωστε να ειναι ενεργοποιημενο το bluetooth.επίσης απο synaptic package manager εχω εγκαταστήσει όλους τους σχετικούς drivers δηλαδή bluez gnome, bluez utils κτλ. Τη βρίσκει την συσκευή αλλά όταν πάω να την κανω pair μου βγάζει το εξής μήνυμα: Couldn't display"obex://[00:18:00:00:78:DA]/". Error: Host down, Please select another viewer and try again.
Επειδή δεν είμαι και ο πιο έμπειρος linux user μήπως 8α μπορούσε κάποιος να με βοηθήσει?? :o :o :o
Γνώσεις ⇛ Linux: Χαμηλό-Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: λίγα πράγματα ┃ Αγγλικά: Πολύ Καλά
Λειτουργικό: Ubuntu 10.04 (lucid) σε Desktop PC
Προδιαγραφές ⇛( | Μουσειακό μηχάνημα: υπάρχει είσοδος σε όσους θέλουν να το θαυμάσουν!! |) Intel Pentium 4, 3.0 Ghz │ 2Gb Ram │ Nvidia Geforce 6800 256Mb
Άβαταρ μέλους
anoix
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Re: Προβλημα σύνδεσης ασύρματου πληκτρολογίου Keysonic Bluetooth

Δημοσίευσηαπό sokoban4ever » 29 Απρ 2009, 02:21

Καλώς είλθες :)
Δες εδώ
http://www.ubuntugeek.com/howto-setup-b ... ent-page-1
μπορεί να σε βοηθήσει

Off topic:
Διάβασε τον οδηγό για νεοεισερχόμενους στο forum
Θέλουμε και μπορούμε να έχουμε μια καλύτερη ζωή και όσο θα ζούμε θα προσπαθούμε να την αποκτήσουμε ακόμα και αν πεθάνουμε προσπαθώντας, και αν κάποια στιγμή λιγίσουμε έχουμε το επίπεδο να πούμε κουράστηκα λίγο να ,να ξαποστάσουμε , ώστε να συνεχίσουμε πάλι δυνατοί ξανά.

Μήνυμα με αγάπη και αληλλεγγύη σε όλους τους ανθρώπους από όλους τους λαούς , ιδίως του Ελληνικού.
Άβαταρ μέλους
sokoban4ever
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό anoix » 29 Απρ 2009, 03:04

Ακολούθησα βήμα βήμα τις οδηγίες και κολλάω όταν πάει να κανει επανεκκίνηση τις ρυθμίσεις του bluetooth δηλαδή στο terminal μου βγάζει
anoix@anoix-desktop:~$ sudo /etc/init.d/bluez-utils restart
sudo: /etc/init.d/bluez-utils: command not found

??τι χαζομάρα έκανα?
Γνώσεις ⇛ Linux: Χαμηλό-Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: λίγα πράγματα ┃ Αγγλικά: Πολύ Καλά
Προδιαγραφές ⇛( | Μουσειακό μηχάνημα: υπάρχει είσοδος σε όσους θέλουν να το θαυμάσουν!! |) Intel Pentium 4, 3.0 Ghz │ 2Gb Ram │ Nvidia Geforce 6800 256Mb
Άβαταρ μέλους
anoix
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό sokoban4ever » 29 Απρ 2009, 03:19

χμμ
δεν υπάρχει το αρχείο /etc/init.d/bluez-utils

ψάξε στο /etc/init.d/ μέσα μην έχει κάποιο άλλο όνομα όπως
/etc/init.d/bluez
ή
/etc/init.d/bluez-blabla
κλπ
Θέλουμε και μπορούμε να έχουμε μια καλύτερη ζωή και όσο θα ζούμε θα προσπαθούμε να την αποκτήσουμε ακόμα και αν πεθάνουμε προσπαθώντας, και αν κάποια στιγμή λιγίσουμε έχουμε το επίπεδο να πούμε κουράστηκα λίγο να ,να ξαποστάσουμε , ώστε να συνεχίσουμε πάλι δυνατοί ξανά.

Μήνυμα με αγάπη και αληλλεγγύη σε όλους τους ανθρώπους από όλους τους λαούς , ιδίως του Ελληνικού.
Άβαταρ μέλους
sokoban4ever
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό anoix » 29 Απρ 2009, 04:07

Είχες απόλυτο δικιο, ήταν στο path: /etc/init.d/bluetooth, οπότε και ολοκλήρωσα την διαδικασία, αλλά δυστυχώς πάλι τίποτε...
Μία μικρή απορία : όταν μέσα στο gedit file κανεις add τα στοιχεία απο το keyboard πρέπει να βάλεις και τα απαραίτητα # (διαίσεις)?αν και δεν νομίζω οτι αυτό φταίει...σευχαριστώ πάρα πολυ και ας ελπίσω να το βρούμε σύντομα το κόλπο..
Άβαταρ μέλους
anoix
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό anoix » 29 Απρ 2009, 04:29

Μου βγάζει και αυτό....

Error: DBus error org.freedesktop.DBus.Error.NoReply: Message did not receive a reply (timeout by message bus)
Please select another viewer and try again.
Άβαταρ μέλους
anoix
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό linuxman » 29 Απρ 2009, 12:30

anoix έγραψε:Μου βγάζει και αυτό....

Error: DBus error org.freedesktop.DBus.Error.NoReply: Message did not receive a reply (timeout by message bus)
Please select another viewer and try again.

Μήπως καλύτερα να δοκίμαζες με την έκδοση 9.04 έστω σε live cd .
Οδηγίες προς Νεοεισερχόμενους
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Ικανοποιητικό ┃ Αγγλικών: Ικανοποιητικό
2 Linux Mint 17.1 Rebecca 3.13.0-37-generic 64bit (el_GR.UTF-8, X-Cinnamon cinnamon)
3 Intel Core i5-2310M CPU @ 2.10GHz ‖ RAM 3866 MiB ‖ Dell Inc. 0D7C51 - Dell Inc. Dell System Vostro 3750
4 Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics [8086:0116] {i915}
5 wlan0: Intel Centrino Wireless-N 1030 [Rainbow Peak] [8086:008a] (rev 34) ⋮ eth0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 06)
http://www.greeklug.gr
Άβαταρ μέλους
linuxman
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό anoix » 29 Απρ 2009, 23:09

Τα έχω ήδη και θα κοιτάξω να δώ τι γίνεται...απλα έλεγα μήπως βρούμε την λύση στα ήδη 8.04 που έχω...ευχαριστώ πάντως άπαντες!
Άβαταρ μέλους
anoix
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Re: Προβλημα σύνδεσης ασύρματου πληκτρολογίου Keysonic Bluetooth  Το θέμα επιλύθηκε

Δημοσίευσηαπό anoix » 03 Μάιος 2009, 17:57

Το προβλημά μου λύθηκε με τα νέα ubuntu 9.04...Ευχαριστώ και πάλι άπαντες
Άβαταρ μέλους
anoix
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Περιφερειακά