Το όποιο λειτουργικό σύστημα χρησιμοποιούμε (εν προκειμένω για διανομές Linux) το χρησιμοποιούμε για να κάνουμε την δουλειά μας ή είναι μέρος αναπόσπαστο κάποιας ιδεολογίας ;
Το ρωτάω γιατί αυτή την στάση την έχω δει σε πολλά forums για Linux....
Εμένα δεν με ενδιαφέρει αν το Ubuntu ή το Mint ή οποιαδήποτε άλλη διανομή διαθέτει out of the box propietary drivers ή codecs ή όχι ,αλλά με ενδιαφέρει να κάνω την δουλειά μου , όσο το δυνατό πιο εύκολα και πιο αποτελεσματικά...
Το PC και το λειτουργικό του είναι ένα εργαλείο για να διεκπεραιώσει συγκεκριμένες εργασίες και να κάνει την ζωή μας ευκολώτερη....και με τον λιγότερο δυνατό κόπο.
Αυτό ισχύει για κάθε προϊόν τεχνολογίας και μάλιστα η φιλικότητα προς τον χρήστη είναι ένα από τα πιο σημαντικά κριτήρια για την επιτυχία ή αποτυχία του συγκεκριμένου προϊόντος.
Σύμφωνα λοιπόν με αυτά τα (κατά την ταπεινή μου άποψη...) κριτήρια , έχω επιλέξει Ubuntu σαν πρώτη (για μένα το τονίζω...) διανομή και δεύτερη το Mint, αλλά θεωρώ ότι το Mint για έναν λιγώτερο έμπειρο ή και τελείως αρχάριο χρήστη είναι η ιδανική διανομή.
Και μην ξεχνάμε ότι η απόλυτη επικράτηση της Ubuntu (1η μακράν σε προτιμήσεις ...) οφείλεται κυρίως στην φιλικότητά της προς τον χρήστη (πέρα από την άψογη υποστήριξη της μαμάς εταιρείας...) και ότι μια σχεδόν "προσωπική" και "μικρή" διανομή όπως η Mint βρίσκεται στην 3η θέση εξαιτίας ακριβώς της φιλικότητάς της και της πληρότητάς της .
Τι θέλω να πω , εν κατακλείδι , με όλα αυτά: Δοκιμάστε όποια διανομή σας αρέσει και επιλέξτε όποια σας κάνει καλύτερα , γρηγορώτερα , αποτελεσματικώτερα την δουλειά σας.
Και μην ξεχνάμε το PC είναι εργαλείο κι όχι Θρησκεία....και δεν δημιουργήθηκε και εξελίχθηκε για να μας κάνει την ζωή δυσκολώτερη απ΄ ότι είναι με όλα αυτά που βλέπουμε και ακούμε να γίνονται γύρω μας και πάνω μας....