UBUNTU VS LINUX MINT

...οδηγοί-προτάσεις-ιδέες-σχόλια για το forum, την κοινότητα, το ubuntu

Συντονιστής: Geochr

Re: UBUNTU VS LINUX MINT

Δημοσίευσηαπό xiro » 27 Μαρ 2009, 10:21

Συγγνώμη για το off topic αλλά θα ήθελα να μου λύσετε μια απορία:
Το όποιο λειτουργικό σύστημα χρησιμοποιούμε (εν προκειμένω για διανομές Linux) το χρησιμοποιούμε για να κάνουμε την δουλειά μας ή είναι μέρος αναπόσπαστο κάποιας ιδεολογίας ; :mrgreen:
Το ρωτάω γιατί αυτή την στάση την έχω δει σε πολλά forums για Linux.... :evil:
Εμένα δεν με ενδιαφέρει αν το Ubuntu ή το Mint ή οποιαδήποτε άλλη διανομή διαθέτει out of the box propietary drivers ή codecs ή όχι ,αλλά με ενδιαφέρει να κάνω την δουλειά μου , όσο το δυνατό πιο εύκολα και πιο αποτελεσματικά...
Το PC και το λειτουργικό του είναι ένα εργαλείο για να διεκπεραιώσει συγκεκριμένες εργασίες και να κάνει την ζωή μας ευκολώτερη....και με τον λιγότερο δυνατό κόπο. :idea:
Αυτό ισχύει για κάθε προϊόν τεχνολογίας και μάλιστα η φιλικότητα προς τον χρήστη είναι ένα από τα πιο σημαντικά κριτήρια για την επιτυχία ή αποτυχία του συγκεκριμένου προϊόντος. :D
Σύμφωνα λοιπόν με αυτά τα (κατά την ταπεινή μου άποψη...) κριτήρια , έχω επιλέξει Ubuntu σαν πρώτη (για μένα το τονίζω...) διανομή και δεύτερη το Mint, αλλά θεωρώ ότι το Mint για έναν λιγώτερο έμπειρο ή και τελείως αρχάριο χρήστη είναι η ιδανική διανομή. :ugeek:

Και μην ξεχνάμε ότι η απόλυτη επικράτηση της Ubuntu (1η μακράν σε προτιμήσεις ...) οφείλεται κυρίως στην φιλικότητά της προς τον χρήστη (πέρα από την άψογη υποστήριξη της μαμάς εταιρείας...) και ότι μια σχεδόν "προσωπική" και "μικρή" διανομή όπως η Mint βρίσκεται στην 3η θέση εξαιτίας ακριβώς της φιλικότητάς της και της πληρότητάς της .

Τι θέλω να πω , εν κατακλείδι , με όλα αυτά: Δοκιμάστε όποια διανομή σας αρέσει και επιλέξτε όποια σας κάνει καλύτερα , γρηγορώτερα , αποτελεσματικώτερα την δουλειά σας.
Και μην ξεχνάμε το PC είναι εργαλείο κι όχι Θρησκεία....και δεν δημιουργήθηκε και εξελίχθηκε για να μας κάνει την ζωή δυσκολώτερη απ΄ ότι είναι με όλα αυτά που βλέπουμε και ακούμε να γίνονται γύρω μας και πάνω μας.... :roll:
Spoiler: show
Επίπεδο Linux:Πολύ καλό

Desktop: CPU-i5 2500K , GPU-Ati 6770 , RAM-8GB , Ubuntu-Xubuntu-Win 7
Laptop: HP DV7-3020ea , CPU-i7 quadcore 1,6Gb , GPU-Nvidia GT 230M , RAM-4Gb ddr3, Ubuntu-Mint Lmde xfce-Win7
xiro
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ilpara » 27 Μαρ 2009, 10:54

xiro έγραψε:Συγγνώμη για το off topic αλλά θα ήθελα να μου λύσετε μια απορία:
Το όποιο λειτουργικό σύστημα χρησιμοποιούμε (εν προκειμένω για διανομές Linux) το χρησιμοποιούμε για να κάνουμε την δουλειά μας ή είναι μέρος αναπόσπαστο κάποιας ιδεολογίας ; :mrgreen:
Το ρωτάω γιατί αυτή την στάση την έχω δει σε πολλά forums για Linux.... :evil:
Εμένα δεν με ενδιαφέρει αν το Ubuntu ή το Mint ή οποιαδήποτε άλλη διανομή διαθέτει out of the box propietary drivers ή codecs ή όχι ,αλλά με ενδιαφέρει να κάνω την δουλειά μου , όσο το δυνατό πιο εύκολα και πιο αποτελεσματικά...

Εμένα πάλι με ενδιαφέρει η ιδεολογία του ελεύθερου λογισμικού! Προφανώς και άλλους τους ενδιαφέρει και για αυτό βλέπεις αυτή τη στάση σε πολλά forums όπως λες. Και ο Mark Shuttleworth (founder του ubuntu) δηλώνει ότι τον ενδιαφέρει και είναι και επιλογή του η default εγκατάσταση του ubuntu να περιέχει όσο όσο το δυνατόν λιγότερο ιδιοταγές λογισμικό. Και η άποψη μου είναι ότι αν δεν ενδιαφερόμασταν για την ιδεολογία, δεν θα υπήρχε το ελεύθερο λογισμικό για να μπορούμε να συζητάμε σήμερα, διότι είναι η ιδεολογία που δίνει κίνητρο στους developers να δουλέψουν σε ελεύθερο λογισμικό, είναι η ιδεολογία που δίνει κίνητρο στους χρήστες να βοηθάνε άλλους χρήστες και να πιέζουνε τις εταιρίες για drivers και για linux versions, και είναι η ιδεολογία που ώθησε αρκετούς να εγκαταστήσουν ελεύθερο λογισμικό (και συνεπώς να το στηρίξουν) όταν ήταν ακόμη σε βρεφικό στάδιο. Σε κάθε περίπτωση ο πλουραλισμός είναι βασικό χαρακτηριστικό του ελεύθερου λογισμικού και για αυτό ο καθένας κρίνει, δοκιμάζει, και καταλήγει σε διαφορετικές διανομές, διαφορετικές εφαρμογές κλπ ;)
*Oδηγίες προς Nεοεισερχόμενους*ΟδηγοίLive chat (IRC)
⇛ Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
⇛ Ubuntu 12.04 32bit
⇛ Dell M4300: T7500 (2.2GHZ 4MB) ┃ 2GB ┃ NVIDIA Quadro FX 360M (256MB) ┃ Intel 4965 ┃ 15.4" WUXGA
Άβαταρ μέλους
ilpara
powerTUX
powerTUX

IRC: ilpara
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό xiro » 27 Μαρ 2009, 15:20

Μάλλον έχεις δίκιο αν κρίνω από την στάση και τα αναγραφόμενα σχεδόν σε όλα τα forums...
Θα μου επιτρέψεις όμως (με όλο το σεβασμό προς την κατά συντριπτική πλειοψηφία επικρατούσα θέση των χρηστών Linux...) να έχω αντίθετη άποψη...και να θεωρώ το PC και ό,τι σχετίζεται με αυτό απλά ένα εργαλείο για να κάνω την δουλειά μου. :D
Kαι για να μην παρεξηγηθώ να αναφέρω ότι χρησιμοποιώ Linux για πάρα πολλούς λόγους , στους οποίους όμως δεν συμπεριλαμβάνεται η ιδεολογία ή κάτι παρεμφερές. :oops:
Spoiler: show
Επίπεδο Linux:Πολύ καλό

Desktop: CPU-i5 2500K , GPU-Ati 6770 , RAM-8GB , Ubuntu-Xubuntu-Win 7
Laptop: HP DV7-3020ea , CPU-i7 quadcore 1,6Gb , GPU-Nvidia GT 230M , RAM-4Gb ddr3, Ubuntu-Mint Lmde xfce-Win7
xiro
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ilpara » 27 Μαρ 2009, 15:39

Μα η ιδεολογία της ελευθερίας όχι απλώς δέχεται αλλά και υποστηρίζει το δικαίωμα σου να την απορρίπτεις :!: ...τι είπα τώρα :lol: :lol: :lol:
*Oδηγίες προς Nεοεισερχόμενους*ΟδηγοίLive chat (IRC)
⇛ Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
⇛ Ubuntu 12.04 32bit
⇛ Dell M4300: T7500 (2.2GHZ 4MB) ┃ 2GB ┃ NVIDIA Quadro FX 360M (256MB) ┃ Intel 4965 ┃ 15.4" WUXGA
Άβαταρ μέλους
ilpara
powerTUX
powerTUX

IRC: ilpara
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό stavrosLinux » 27 Μαρ 2009, 17:33

xiro έγραψε:Μάλλον έχεις δίκιο αν κρίνω από την στάση και τα αναγραφόμενα σχεδόν σε όλα τα forums...
Θα μου επιτρέψεις όμως (με όλο το σεβασμό προς την κατά συντριπτική πλειοψηφία επικρατούσα θέση των χρηστών Linux...) να έχω αντίθετη άποψη...και να θεωρώ το PC και ό,τι σχετίζεται με αυτό απλά ένα εργαλείο για να κάνω την δουλειά μου. :D
Kαι για να μην παρεξηγηθώ να αναφέρω ότι χρησιμοποιώ Linux για πάρα πολλούς λόγους , στους οποίους όμως δεν συμπεριλαμβάνεται η ιδεολογία ή κάτι παρεμφερές. :oops:

Θα διαπιστώσεις ότι τα πλεονεκτήματα του οφείλονται ακριβώς στο ότι είναι ελεύθερο.
Αν πεις π.χ. χρησιμοποιώ linux γιατί δεν έχει ιούς, το ότι δεν έχει ιούς οφείλεται στην ιδεολογία.
Απλώς δεν έχεις μπει στον κόπο να το σκεφτείς βαθύτερα το θέμα.
Όλοι χρησιμοποιούμε τον υπολογιστή σαν εργαλείο, αλλά ο υπολογιστής που τρέχει linux είναι ελεύθερος, αυτή είναι η διαφορά. Και αυτό δίνει ελευθερία και στο χρήση του Η/Υ. :geek:
Επ. Γνώσεων: Linux, Μέτριο┃ Προγρ/σμός, Όχι ┃ Αγγλικά, Kαλά
PC's: i) Lubuntu 13.10 @ Lenovo G550 "Droopy" broadcom BCM4312 {PCI-ID 14e4:4315} Intel GMA 4500MHD
ii) CentOS 6.4 @ "Speedy Gonzales" Core2duo E6400 2.13 Gz, ATI Radeon X1950 (free driver)
iii) Lubuntu 13.10 @ "monkey" Pentium D 3.40 GHZ, NV44 [GeForce 6200 LE](rev a1)
Άβαταρ μέλους
stavrosLinux
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό chazisop » 28 Μαρ 2009, 18:05

Το ελεύθερο και ανοικτό λογισμικό έχει να κάνει κυρίως με το τρόπο ανάπτυξης και συντήρησης του λογισμικού , το οποίο εμμέσως αλληλεπιδρά και με την αδειοδότηση του. Δεν είναι η υποστήριξη μιας ιδεολογίας , αλλά μιας μεθόδου... όπως στα αυτοκίνητα.. λειτουργούν στο μεγαλύτερο ποσοστό του κόσμου με πετρέλαιο , αλλά η λειτουργία τους με π.χ. ηλεκτρισμό έχει πλεονεκτήματα ... δε θα υποστήριζες τη δεύτερη λύση , ξέροντας τα ανυπέρβλητα πλεονεκτήματα της ? Σκέψου ότι η Microsoft που έκανε σταυροφορία ενάντια στο ελεύθερο λογισμικό , τώρα κατέχει προγράμματα αδειοδοτημένα με τέτοιες άδειες (!)
Επίπεδο Γνώσεων: Linux: Μέτριο / Προγραμματισμός: Ναι / Αγγλικά:Καλά
Ubuntu 8.10 Intrepid Ibex
Intel Core2 6400 @ 2.13GHz , 3GB RAM , Nvidia 7600 GT , 2 x 120GB Western Digital hdd , 1x1TB Seagate hdd
chazisop
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό EPYLOXIAS » 29 Μαρ 2009, 00:35

Παιδια ψυχραιμια. Για να μην ξεφυγουμε εντελως απο το θεμα, ηθελα απλα να δω πλεονεκτηματα και μειονεκτηματα των δυο εκδοσεων. Τα ειδα, μου τα εξηγησαν και κατεληξα στο ubuntu. Απλα τα πραματα. :mrgreen:
Γνώσεις ⇛ Linux: Χαμηλό ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό ⇛ Linux MINT13 (Maya) 32bit σε IBM VERO
Προδιαγραφές ⇛AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual Core Processor 4200+ │ 2GB │ TwinTech Graphics GEFORCE GT220 512MB DDR2│ HD Audio │ TFT LG 19"
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
EPYLOXIAS
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Προηγούμενη

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Γενικά