Ποσο καλή έκδοση ήταν το Hardy Heron?

...οδηγοί-προτάσεις-ιδέες-σχόλια για το forum, την κοινότητα, το ubuntu

Συντονιστής: Geochr

Ποσο καλή έκδοση ήταν το Hardy Heron?

Δημοσίευσηαπό vista killer » 30 Ιούλ 2008, 15:09

Aνοίγω αυτό το θέμα με αφορμή αυτο εδώ το post

http://ploum.frimouvy.org/?194-hardy-is-a-hard-time

δεν θυμάμαι να έχει ανέβει ξανά τέτοιο post στο ubuntu planet που να κατηγορεί ευθαίως το στήσιμο της διανομής σαν προβληματικό και γεμάτο bug αλλά και από την άλλη δεν θυμάμαι καμία προηγούμενη έκδοση του ubuntu να είναι τόσο bleeding edge. Τρέχω ubuntu από την εποχή του dapper και για πρώτη φορά είδα σε μια έκδοση να έχουν συμπεριλάβει τόσα νέα εργαλεία που τα περισσότερα δεν δουλεύουν σωστά γιατί κάθε πράγμα στο open source θέλει τον χρόνο του για να στρώσει. Mερικά από αυτά και τα προβλήματα που φέραν. Pulseaudio με γενιά κρασαρίσαματα στο dekstop λόγο της ασυμβατότητας του με το flash αρκετά ανέτοιμο για μια διανομή. Xorg στην τελευταία του έκδοση που είχε σοβαρά προβλήματα συμβατότητας με κάρτες της nvidia,ati αλλά και με το σωστό σετάρισμα σε πολλές οθόνες. Από την διανομή έλειπε και ο παραδοσιακός recovery τρόπος του reconfigure. Firefox σε beta με πολλά προβλήματα και αυτός.
Δεν ξέρω αλλά η διανομή έμοιαζε σαν κάτι αντίστοιχό του edgy που για μένα ήταν η πιο προβληματική έκδοση του ubuntu ιδίως για μια lts έκδοση και συγκρίνοντας την με την προηγούμενη dapper. Να προσθέσω ότι προσωπικά στο kubuntu μου δεν αντιμετωπίζω κάποιο πρόβλημα και απολαμβάνω φοβερή σταθερότητα και ταχύτητα αλλά καθημερινά έρχομαι αντιμέτωπος με μυνήματα για προβλήματα σε αυτά που ανέφερα.
Θέλω και την δική σας γνώμη και εντυπώσεις για το hardy μια και σε λίγο καιρό πλησιάζει το ibex
Άβαταρ μέλους
vista killer
saintTUX
saintTUX
 
Δημοσιεύσεις: 1550
Εγγραφή: 13 Μάιος 2008, 11:57
Εκτύπωση

Re: Ποσο καλή έκδοση ήταν το Hardy Heron?

Δημοσίευσηαπό ftso » 30 Ιούλ 2008, 15:27

Για να πω την αλήθεια το περίμενα πιο "σταθερό" απο την άποψη οτι το βάζεις και όλα δουλεύουν τέλεια.
Σε αυτό το σημείο προηγούμενες εκδόσεις φάνηκαν πολύ καλύτερες.Βέβαια σε αυτό δεν ευθύνεται μόνο το ubuntu.

Δεν μιλάω για εμένα , γιατί όλα μου δούλεψαν κατευθείαν και δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα έως τώρα.

Περιμένω στο ibex να έχουν διορθωθεί τέτοια προβλήματα όπως εγκατάσταση vga drivers και να έχουμε εκτός απο την προσθήκη νέων πραγμάτων που προβλέπεται να αρκετά, την λύση όποιων προβλημάτων υπάρχουν στην 8.04 και δυσκολεύουν-ταλαιπωρούν πολλούς χρήστες.
Άβαταρ μέλους
ftso
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 6409
Εγγραφή: 12 Μάιος 2008, 13:40
Τοποθεσία: Αθήνα
IRC: ftso
Εκτύπωση

Re: Ποσο καλή έκδοση ήταν το Hardy Heron?

Δημοσίευσηαπό ilpara » 30 Ιούλ 2008, 15:57

Τα παραλέει ο τύπος στο link παραπάνω... και εμείς ubuntu δουλεύουμε 100% και δεν είδαμε τέτοια χάλια, τέτοια μαυρίλα!
Ναι, θα μπορούσε και θα έπρεπε το 8.04 να είναι ποιο σταθερό με ποιο δοκιμασμένα πακέτα και ας μην ήταν στην αιχμή των εξελίξεων, αλλά σε κάθε περίπτωση η συνολική εικόνα είναι καλή και καμία σχέση δεν έχει με τα χάλια που περιγράφει ο ploum!
Με αφορμή αυτό όμως σκεφτόμουνα πόσο τίμιο είναι το debian. Θες σταθερότητα, πας στο stable. Θες ισορροπία, πας στο testing, το οποίο κατά την γνώμη μου είναι στο ίδιο επίπεδο με το ubuntu. Θες αιχμή, πας στο unstable. Θα μου πείτε βεβαίως ότι όλα τα proprietary τα βαζεις χειροκίνητα στο debian. Και ολοκληρώνω, την κοινότητα και υποστήριξη του ubuntu, ειδικά για νέους χρήστες, δεν την βρίσκεις αλλού.
Συμπέρασμα: Ναι, καλό είναι να είναι ποιο σταθερό το 8.04 διότι τα προβλήματα διώχνουν περισσότερους μόνιμους χρήστες από όσους περιστασιακούς χρήστες τραβάει η αιχμή της τεχνολογίας. Λίγο ξέφυγε στο 8.04 προς την μια πλευρά, δεν χάθηκε και ο κόσμος... :D
*Oδηγίες προς Nεοεισερχόμενους*ΟδηγοίLive chat (IRC)
⇛ Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
⇛ Ubuntu 12.04 32bit
⇛ Dell M4300: T7500 (2.2GHZ 4MB) ┃ 2GB ┃ NVIDIA Quadro FX 360M (256MB) ┃ Intel 4965 ┃ 15.4" WUXGA
Άβαταρ μέλους
ilpara
powerTUX
powerTUX
 
Δημοσιεύσεις: 2250
Εγγραφή: 11 Μάιος 2008, 11:43
Τοποθεσία: Αθήνα-Βύρωνας
IRC: ilpara
Εκτύπωση

Re: Ποσο καλή έκδοση ήταν το Hardy Heron?

Δημοσίευσηαπό gourgi » 30 Ιούλ 2008, 16:13

Καταρχάς χάρηκα που ανέβηκε κάτι τέτοιο στον πλανήτη και δεν κόπηκε.
Πιστεύω ότι θα συζητηθεί αρκετά και τελικά όλο αυτό θα ωφελήσει παρά θα βλάψει την Ubuntu κοινότητα.
Τώρα όσον αφορά τα desktop προβλήματα του άρθρου, πραγματικά είδα σφάλματα που δεν αναφέρονται συχνά, πχ evolution,Epiphany και vlc bugs. Και το ότι δεν αναφέρονται συχνά είναι επίσης καλό διότι σημαίνει ότι δεν τα αντιμετωπίζουν πολλοί χρήστες και άρα η διανομή πάει σχετικά καλά.
Όμως,ακόμα και έτσι τα σφάλματα υπάρχουν και αν συνυπολογίσουμε και τα γνωστά bugs (flash, network-manager και pulse-audio κυρίως), καταλαβαίνεις ότι κάτι δεν πάει καλά.
Στις προηγούμενες εκδόσεις του Ubuntu (Feisty,Gutsy) τα πράγματα ήταν πιο απλά. Ήξερες ότι ούτε ο network-manager ούτε το flash ήταν σε πρώιμο στάδιο οπότε έκανες υπομονή περιμένοντας την πολυπόθητη LTS έκδοση στα οποία έλπιζες τα περισσότερα να διορθωθούν. Αλλά δεν έγινε έτσι, αφού τα bugs όχι μόνο παρέμειναν αλλά προστέθηκαν και άλλα (βλέπε pulse-audio).
Κάπως έτσι βλέπω την αγανάκτηση του τύπου που έγραψε το άρθρο και τον δικαιολογώ.

Από την μεριά μου πάντως τα γνωστα bugs των Feisty,Gutsy διορθώθηκαν με τις alpha εκδόσεις του Hardy. Τότε ήταν που έκανα manual εγκατάσταση τον flash 10 beta και τα πάντα πήγαιναν ρολόι. Και κάπου εκεί (λίγο πριν την beta νομίζω) αποφασίστηκε η αλλαγή από alsa σε pulse-audio και τα προβλήματα του ήχου επανήλθαν. Εγώ κατάφερα να τα λύσω όταν βγήκε η stable έκδοση του Hardy αλλά αρκετοί άλλοι όχι .
Επίσης με τις απανωτές αναβαθμίσεις στους πυρήνες και τον xorg έχασα αρκετό χρόνο μέχρι να ξαναστήσω το γραφικό μου σωστά.

Συμπέρασμα : Έχοντας χρησιμοποιήσεις Feisty, Gusty και Hardy θα έλεγα ότι η καλύτερη έκδοση ήταν το Hardy Alpha, ακριβώς πριν γίνει η αλλαγή σε pulse-audio.

Επίσης εδώ και μία εβδομάδα χρησιμοποιώ την Alpha 3 του Intrepid και σημειώνω ότι πολλά (τα περισσότερα μάλλον) bugs στον network-manager , στο flash και στο pulse-audio υπάρχουν ακόμα.
Τουλάχιστον ο xorg και το compiz πάει καλά.

Όσο για τα προβλήματα που αναφέρει το άρθρο σχετικά με την server έκδοση του Hardy δεν μπορώ να πώ ότι βρήκα κάτι παρόμοιο.
Διαχειρίζομαι 4 file-servers και 1 web-server με αρκετές υπηρεσίες επάνω, οι οποίοι τρέχαν Feisty o ένας και Gusty οι υπόλοιποι και πραγματικά το upgrade σε Hardy ήταν παιχνιδάκι!
Υπήρξαν βέβαια απογοητέυσεις, η μία ήταν η βλακεία που κάναν στο debian με το ssh και η άλλη ένα πολύ σοβαρό bug που είχε ο 2.6.24 kernel όταν χρησιμοποιούσες xfs πάνω από raid5, αλλά δεν είχαν να κάνουν άμεσα με την έκδοση ubuntu που χρησιμοποιούσα αφού το ένα επηρέαζε όλα τα debian-οειδή και το άλλο όλες τις διανομές.

Σίγουρα η hardy server είναι η καλύτερη server έκδοση ubuntu.
Όσο ζω ... μαθαίνω!
Desktop:stable9.04 i386|testing9.10 i386|Opteron Amd64 1.8GHz|RAM 2GB|Nvidia 6600GT|Msi K8N Platinum|Live! 24bit 5.1|Pixelview Playtv Pro BT878+rev.9d
Asus EEE 1000h9.04 i386|N270|RAM 2GB|945GME|RT2860|82801G
Oδηγίες προς νεοεισερχόμενους σε forum ή linux
Άβαταρ μέλους
gourgi
seniorTUX
seniorTUX
 
Δημοσιεύσεις: 681
Εγγραφή: 02 Ιουν 2008, 14:45
Τοποθεσία: Ξάνθη - Πτελεός
IRC: gourgi
Εκτύπωση

Re: Ποσο καλή έκδοση ήταν το Hardy Heron?

Δημοσίευσηαπό headless » 30 Ιούλ 2008, 17:49

Θα συμφωνήσω για το flash και (κυρίως) για το pulse audio,το οποίο έχει βέβαια πολλές περισσότερες δυνατότητες από το alsa αλλά έχει ακόμα προβλήματα.
Όμως ρε παιδιά,αν κατάλαβα καλά κιόλας,κατηγορούν το Hardy ότι βγήκε με default browser τον ff 3 beta;
Δηλαδή θα ήταν καλύτερα να έχει default τον ff2 και 2 μήνες μετά να βγαινε ο 3;
Δε θα ήταν λίγο "άκυρο";Ας μην ξεχνάμε οτι είναι και LTS .
Γνώσεις ⇛ Linux: Καλές ┃ Προγραμματισμός: Μέτριος ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό: debian wheezy/sid 64-bit (en_US.utf8)
Προδιαγραφές ⇛ CPU: 2x Intel Core2 Duo CPU E8400 3.00GHz │ RAM 3965 MiB │ ASUS INC. P5QL/EPU
Κάρτα γραφικών: nVidia GF104 [GeForce GTX 460] [10de:0e22]
Δίκτυα: eth0: Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller [10ec:8168]
My Blog
Άβαταρ μέλους
headless
powerTUX
powerTUX
 
Δημοσιεύσεις: 2173
Εγγραφή: 14 Μάιος 2008, 17:30
Τοποθεσία: Αθήνα
Launchpad: headl3ss
IRC: h3adl3ss
Εκτύπωση

Re: Ποσο καλή έκδοση ήταν το Hardy Heron?

Δημοσίευσηαπό ftso » 30 Ιούλ 2008, 18:44

H Alsa είναι σίγουρα πολύ καλύτερη και κάνει παπάδες.
Το Pusle audio είναι σαν esd αλλά πιο advanced και δίνει την δυνατότητα σε κάθε εφαρμογή να διαχειρίζεται ξεχωριστά τον ήχο απο το υπόλοιπο σύστημα/εφαρμογές κάτι που δεν γίνετε με alsa.
Για αυτό το λόγο γίνετε το πέρασμα απο alsa σε pulseaudio.
Άβαταρ μέλους
ftso
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 6409
Εγγραφή: 12 Μάιος 2008, 13:40
Τοποθεσία: Αθήνα
IRC: ftso
Εκτύπωση

Re: Ποσο καλή έκδοση ήταν το Hardy Heron?

Δημοσίευσηαπό bullgr » 30 Ιούλ 2008, 18:47

Δεν ξέρω τι λένε οι άλλοι αλλά εγώ στο desktop και στο notebook είχα τις πιο απροβλημάτιστες εγκαταστάσεις που είχα ποτέ από τότε που ασχολήθηκα με το Ubuntu (από το breezy 5.10).

Ειδικά στο notebook όταν το αγόρασα και αποφάσισα να εγκαταστήσω το ubuntu 8.04, πριν ξεκινήσω σταυροκοπιόμουν γιατί περίμενα ότι θα υποφέρω, ότι το σαββατοκύριακο που θα περάσω θα είναι κολλασμένο (είχα τραυματική εμπειρία πριν 2 χρόνια στο παλιό μου notebook).

Και η έκπληξη μου ήταν τεράστια... Πανεύκολη εγκατάσταση, όλα δούλευαν άψογα: Ανάλυψη οθόνης, ασύρματο δίκτυο με wpa πρωτόκολλο ασφάλειας, ethernet, bluetooth (ποντίκι, και επιτέλους βλέπει το κινητό μου), τα πάντα ακόμα και το fingerprint που έχει (Lenovo) το έκανα να δουλεύει χωρίς πολύ κόπο και πλέον κάνω login με το... δάκτυλο.

Το μόνο πρόβλημα που προέκυψε ήταν στην αρχή με τον ήχο, που με λίγο googling και σε πέντε λεπτά λύθηκε (δεν φόρτωνε το module κατά την εκκίνηση).

Στο desktop ήταν η ευκολότερη εγκατάσταση που έχω κάνει στο ubuntu. Άλλες εκδόσεις μου έβγαζαν την ψυχή, σε σημείο πολλές φορές να σκεφτόμουν να κάνω image restore στην προηγούμενη έκδοση. Τελικά κυρίως λόγω του ότι είμαι πεισματάρης και μετά από ένα βασανιστικό σαββατοκύριακο κατάφερνα να λύσω τα προβλήματα.
Αλλά αυτή τη φορά δεν ταλαιπωρήθηκα καθόλου. Μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι ήταν μια πολύ ευχάριστη εμπειρία.

Ναι, όντως, με την έκδοση 8.04 είναι πλέον μια ευχάριστη εμπειρία να κάνεις εγκατάσταση το ubuntu...
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙΣ, ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΣΗΚΩΘΕΙΣ... HASTA SIEMPRE...
Άβαταρ μέλους
bullgr
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 1853
Εγγραφή: 10 Μάιος 2008, 21:45
Εκτύπωση

Re: Ποσο καλή έκδοση ήταν το Hardy Heron?

Δημοσίευσηαπό tonyspanos » 30 Ιούλ 2008, 19:03

Αν και νεόφερτος στο Linux, θα μπορούσα να πω ότι το Hardy σίγουρα είχε τα λαθάκια του (όποιος δουλεύει σε τέλειο λειτουργικό ας το πει, να το δοκιμάσουμε!!!), αλλά όταν χρησιμοποιείς τα default προγράμματα είναι ΚΟΡΥΦΗ. Πανεύκολη εγκατάσταση και ρύθμιση ενώ αρκετό hardware δουλεύει απευθείας, έτσι απλά, αλλά χρειάζεται δουλειά ακόμα στην αναγνώριση των καρτών γραφικών (ειδικά στην ΑΤΙ) και όπως λέτε όλοι στο pulseaudio... Νομίζω ότι όλα θα βελτιώνονταν αν συνεργάζονταν λίγο και οι μεγαλοκατασκευαστές ειδικά στους φορητούς... Μόνο DELL? Πού είναι η HP, η ACER και η TOSHIBA ? :evil: Η ΑΤΙ δεν βλέπει πόσοι χρήστες παραπονιούνται για ελλειπής υποστήριξη στους drivers? :twisted: :twisted: :twisted:
Επίπεδο Γνώσεων: Linux: Χαμηλό / Προγραμματισμός: Ναι / Αγγλικά: Καλά
Toshiba A200-1J0: 15,4" WXGA/ T7500(2,2Ghz, 4MB) / 2GB RAM/ ATi HD2600 256ΜΒ/ Intel 4965AGN/ Bluetooth/ HD Audio
Vista Home Pre 32bit + Ubuntu 8.04.1 LTS 64bit
Άβαταρ μέλους
tonyspanos
babeTUX
babeTUX
 
Δημοσιεύσεις: 29
Εγγραφή: 07 Ιουν 2008, 23:08
Εκτύπωση

Re: Ποσο καλή έκδοση ήταν το Hardy Heron?

Δημοσίευσηαπό kalakouentin » 30 Ιούλ 2008, 19:46

Και εγώ θα συμφωνήσω λίγο με το ftso. Το περίμενα πιο σταθερό. Μερικές φορές κάτι προβληματάκια τρώει ο Nautilus, κάτι βλακιούλες δεν ανοίζει με την μία το Amarok, ο FF τρώει κάτι φλασίες και κλείνει μόνος του όταν παίζει flash-videos etc. Eπίσης για κάποιο λόγο ανεβάζει θερμοκρασία το pc πολύ περισσότερη από ότι ανέβαζε επί 7.10. Προσωπικά πιστεύω ότι εννώ ήταν σίγουρα μια αναβάθμιση δεν ήταν όμως για LTS. Κατά την εγκατάσταση δεν είχα κάνενα πρόβλημα, ίσως κάτι που έπρεπε να παίξω με το ALSA για κανα 3ωρο αλλά ΟΚ ποιος χρησιμοποίησε Alsa και έκανε τη δουλειά του σε 5 λεπτά να τον βάλουμε να κλείσει και την τρύπα του όζοντος.
Το Xorg που στο παρελθόν μου είχε κάτι θέματα βέβαια έχει επιλυθεί (που το θεωρώ σημαντικό να μην σκάβεις το x.config με το καλημέρα) , και όλες οι άλλες εφαρμογές λειτουργούν jet (καλά jet λειτουργούσαν και επί 7.10 δεν το θεωρώ και τρελό επίτευγμα).

Πιστεύω ότι ρίξανε βάρος στο πώς να κάνουν την εγκατάσταση απροβλημάτιστη και support τα "bleeding (?) edge version κάποιων προγραμμάτων και ουσιαστικά το χάσανε κάπως στο πώς να κάνουν το desktop απροβλημάτιστο επίσης... Ειδικά αν θεωρήσω ότι και το KDE το ψιλο-"πετάξανε" και είχανε να παίζουν μονάχα με το Gnome για σοβαρή δουλειά δεν μπορώ να πω ότι έπεσε και τρελή προσπάθεια στο desktop.

Γενικά για να ανακεφαλαιώσω "Δεν ήταν LTS" (ή τουλάχιστον η LTS που κοιτάει στα μάτια και ένα Debian (γιατί με αυτό είναι να συγκριθείς))

(Μήπως στο κάτω κάτω θέλω ένα Etch να ισιώσω?)
Εικόνα
Γνώσεις ⇛ Linux: Συμπαθητικές ┃ Προγραμματισμός: Συμπαθητικότερες ┃ Αγγλικά: Αστέρι
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 10.04 32bit σε HP nw9440 ┃ Ubuntu 10.04 32bit σε Toshiba Satellite U400┃ SLED 11 64bit σε Dell OptiPlex 780
kalakouentin
seniorTUX
seniorTUX
 
Δημοσιεύσεις: 545
Εγγραφή: 05 Ιούλ 2008, 05:50
Εκτύπωση

Re: Ποσο καλή έκδοση ήταν το Hardy Heron?

Δημοσίευσηαπό linuxman » 30 Ιούλ 2008, 20:53

Ναι συμφωνήσω ότι υπήρχαν και υπάρχουν μερικά προβλήματα ακόμα και ειδικά με τους drivers άλλα δεν είναι θέμα εκεί πολλές φορές , έκδοση είναι LTS που αν θυμάστε από το 6.06 και 6.06.1 και μετά μέχρι να στρωθεί κανονικά πέρασαν 3-4-5 μήνες και τότε έγινε σταθερή χωρίς προβλήματα αν εξαιρέσουμε μερικά απλά που δεν έχουν και μεγάλη σημασία .
Πονεμένο σημείο είναι drivers και ειδικά τις ATI άλλα μήπως δεν έχει ευθύνεται εδώ Ubuntu άλλα ΑΤΙ , τι έχει κάνει ώστε να βγούνε κανονικά drivers , έχει κάνει μερικά και κάνει άλλα όταν είχα βάλει ένα σε ένα Acer x700 ATI μου τα έκανε μπάχαλο ούτε compiz , ούτε τυπωτά , το μηχάνημα σερνόταν κανονικά λες και το χτυπήσανε ενώ με το free fglrx-xorg πετούσε το Acer , και με Nvidia δεν έχει προβλήματα ας είναι και κλειστός , λειτουργεί ΝΑΙ , αυτό έχει σημασία , ναι βγάλανε το dpkg-reconfigure xserver-xorg ναι όμως έχουν προσθέσει fix X server στο recover mode και μπορώ να πω λειτουργεί άψογα (μέσου τηλεφώνου έδωσα λύση με αυτήν την δυνατότητα και δούλεψε κανονικά ) .
Οδηγίες προς Νεοεισερχόμενους
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Ικανοποιητικό ┃ Αγγλικών: Ικανοποιητικό
2 Linux Mint 17.1 Rebecca 3.13.0-37-generic 64bit (el_GR.UTF-8, X-Cinnamon cinnamon)
3 Intel Core i5-2310M CPU @ 2.10GHz ‖ RAM 3866 MiB ‖ Dell Inc. 0D7C51 - Dell Inc. Dell System Vostro 3750
4 Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics [8086:0116] {i915}
5 wlan0: Intel Centrino Wireless-N 1030 [Rainbow Peak] [8086:008a] (rev 34) ⋮ eth0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 06)
http://www.greeklug.gr
Άβαταρ μέλους
linuxman
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 10378
Εγγραφή: 10 Μάιος 2008, 20:41
Τοποθεσία: Thessaloniki / Macedonia / Greece
Εκτύπωση

Επόμενο

  • ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Γενικά