Πρόβλημα σε streaming μέσω ethernet μετά από αλλαγή ρούτερ

...ρύθμιση-εγκατάσταση δικτύων

Συντονιστές: adem1, the_eye

Πρόβλημα σε streaming μέσω ethernet μετά από αλλαγή ρούτερ

Δημοσίευσηαπό dim459 » 27 Σεπ 2024, 15:59

Το βάζω εδώ, διότι μάλλον μου κόλλαγε περισσότερο σαν κατηγορία.
Πριν από λίγες μέρες άλλαξα την γραμμή της Nova σε fiber και μου άλλαξαν τον ρούτερ, δίνοντας έναν Nokia.
Έκτοτε αντιμετωπίζω το εξής περίεργο πρόβλημα.
Υπάρχουν δύο media boxes και μία smart tv, όλα συνδεδεμένα μέσω ethernet.
Στο ένα box (cosmote) όλα δουλεύουν κανονικά.
Στο άλλο box (dune, hybrid linux και android) και στην τηλεόραση (android) το prime video και το tidal αρνούνται να δουν internet και να συνδεθούν, ενώ και οι δύο συσκευές έχουν internet, πχ το Disney + και το Youtube δουλεύουν χωρίς πρόβλημα.
Αν αποσυνδέσω το καλώδιο ethernet και συνδέσω τις συσκευές με wifi όλα δουλεύουν κανονικά.
Το ίδιο πρόβλημα παρουσιάζεται στο desktop μου που έχει διαθέσιμη μόνο ethernet σύνδεση όταν χρησιμοποιώ firefox. Εκεί συνδέομαι μεν σε prime και tidal αλλά δεν προχωράει το streaming (drm ενεργοποιημένο εννοείται).
Αν χρησιμοποιήσω chrome τόσο το prime όσο και το TIdal κάνουν streaming κανονικά.
Στα μεν boxes και τηλεόραση δεν με προβληματίζει και τόσο, ούτως ή άλλως απέχουν 2 μέτρα από τον ρούτερ και η ασύρματη σύνδεση είναι εξαιρετική.
Στο desktop όμως είναι σπαστικό, διότι δεν μου αρέσει καθόλου ο chrome, χρησιμοποιώ firefox επί δεκαετίες.
Καμιά ιδέα ;
Παρακάτω τα αποτελέσματα τρέχοντας firefox από τερματικό και επιχειρώντας να βάλω κάτι στο prime
Κώδικας: Επιλογή όλων
dimitris@dimitris-H110M-DS2:~$ firefox

[Parent 36965, Main Thread] WARNING: Theme parsing error: gtk.css:1:21: Failed to import: Error opening file /home/dimitris/snap/firefox/4955/.config/gtk-3.0/colors.css: No such file or directory: 'glib warning', file /build/firefox/parts/firefox/build/toolkit/xre/nsSigHandlers.cpp:187

(firefox:36965): Gtk-WARNING **: 16:01:00.017: Theme parsing error: gtk.css:1:21: Failed to import: Error opening file /home/dimitris/snap/firefox/4955/.config/gtk-3.0/colors.css: No such file or directory
Gtk-Message: 16:01:00.079: Failed to load module "colorreload-gtk-module"
Gtk-Message: 16:01:00.079: Failed to load module "window-decorations-gtk-module"
[37502] Sandbox: attempt to open unexpected file /sys/fs/cgroup/cpuset/chrome
[37502] Sandbox: attempt to open unexpected file /sys/fs/cgroup/schedtune/chrome

Και εδώ screenshot από το μοντέλο του ρούτερ
Γνώσεις ⇛ Linux: Αν μου δώσεις οδηγίες σε τερματικό δεν τρομάζω ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου┃ Αγγλικά: Εξαιρετικά
Λειτουργικό : Kubuntu 22.04 64bit.
Συσκευές-> Πάρα πολλές, θα στο γράψω ανά περίπτωση.
Άβαταρ μέλους
dim459
antiwinTUX
antiwinTUX

Εκτύπωση

Re: Πρόβλημα σε streaming μέσω ethernet μετά από αλλαγή ρούτ

Δημοσίευσηαπό Maras » 27 Σεπ 2024, 17:25

Κάποιες σκέψεις για να αποκλείσεις διάφορες περιπτώσεις:
-Έλεγξε τα settings στο firewall του router, μήπως υπάρχουν περιορισμοί για streaming υπηρεσίες σε Ethernet.
-Απενεργοποίσε το IPv6 εάν δεν το χρησιμοποιείς μήπως δεις διαφορά.
-Δοκίμασε να χρησιμοποιήσεις άλλους DNS servers όπως πχ. της Google 8.8.8.8.
-Είναι enabled το DRM content στον Firefox? Δες και εάν στα plugins είναι εγκατεστημένο το Widevine DRM. Επίσης δοκίμασε να καθαρίσεις cache και cookies.
-Ο Firefox είναι εγκατεστημένος σαν snap πακέτο λογικά, δοκίμασε να τον εγκαταστήσεις σαν *.deb πακέτο μήπως δείς διαφορά.
“Long is the way, and hard, that out of hell leads up to light.”
Άβαταρ μέλους
Maras
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό dim459 » 27 Σεπ 2024, 21:52

Ευχαριστώ. Το firewall είναι off, άλλωστε το Disney παίζει κανονικά.
Το μυστήριο είναι ότι το prime εξακολουθεί να παίζει κανονικά στο box της Cosmote με Ethernet.
Το ipv6 το έχω δοκιμάσει απενεργοποιημενο δεν έκανε διαφορά.
DRM στον Firefox είναι on, μόλις γυρίσω στην Αθήνα θα ελέγξω και το πακετο που είπες.
Θα δοκιμάσω τους DNS servers αλλά υποθέτω δεν οφείλεται εκεί, δεν θα έπαιζε ούτε με wifi το box.
Διευκρινίζω ότι το πρόβλημα τόσο σε boxes όσο και στον Firefox εμφανίστηκε με την αλλαγή γραμμής και ρουτερ, πριν όλα έπαιζαν κανονικά.
Γνώσεις ⇛ Linux: Αν μου δώσεις οδηγίες σε τερματικό δεν τρομάζω ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου┃ Αγγλικά: Εξαιρετικά
Άβαταρ μέλους
dim459
antiwinTUX
antiwinTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Maras » 27 Σεπ 2024, 22:20

Ο Chrome στο Desktop είναι snap?
Άβαταρ μέλους
Maras
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό dim459 » 28 Σεπ 2024, 14:03

Χμμμ δεν είμαι εκεί, αλλά απ’ ότι θυμάμαι είχα κατεβάσει το deb όποτε λογικά όχι.
Πάντως ο snap Firefox στο laptop με wifi δεν έχει πρόβλημα.
Edit -> Σίγουρα όχι, οι ενημερώσεις έρχονται μέσω package manager, discover σε kubuntu, όποτε είναι deb
Άβαταρ μέλους
dim459
antiwinTUX
antiwinTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Maras » 28 Σεπ 2024, 16:39

Τότε έλεγξε τα add-ons σου, ρίξε μια ματιά σε αυτά:
https://www.reddit.com/r/firefox/comments/17yjpbz/amazon_prime_video_not_working_in_firefox/
https://support.mozilla.org/en-US/questions/1246693
μήπως κάποιο δημιουργεί πρόβλημα.
Επίσης έλεγξε εάν παραμένει το πρόβλημα όταν είσαι σε troubleshoot mode στον Firefox.
Άβαταρ μέλους
Maras
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό dim459 » 28 Σεπ 2024, 17:33

Ευχαριστώ, μόλις επιστρέψω θα τα δω.
Πάντως laptop και desktop έχουν το ίδιο setup, ο δίσκος του ενός προέρχεται από τον άλλο με clonezilla.
Άβαταρ μέλους
dim459
antiwinTUX
antiwinTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό dim459 » 02 Οκτ 2024, 15:33

Με τους DNS δεν έβγαλα άκρη, διότι όλα τα πεδία φαίνεται να είναι κλειδωμένα-ανενεργά στον ρούτερ.
Υποθέτω ότι κάτα κάποιον τρόπο θα μπορεί να μπει κανείς σαν διαχειριστής ή κάτι τέτοιο, αλλά δεν το έψαξα.
Ο βασικός λόγος είναι ο εξής.
Όπως προανέφερα το laptop με το ίδιο setup και wifi κάνει streaming κανονικά.
Έτσι πήρα προσωρινά μία παλιά κάρτα wifi από τα παιδιά μας και την έβαλα στο desktop για να δω τι κάνει.
Κατά τα γνωστά, μόλις συνδέθηκε με wifi ο Firefox άρχισε και αυτός να παίζει χωρίς πρόβλημα.
Δεν νομίζω λοιπόν ότι το πρόβλημα εστιάζεται σε κάποια "χοντρή" ρύθμιση όπως οι DNS, ούτε λείπει κάποιο πακέτο ή πρόσθετο, διότι τότε δεν θα έκανε streaming ούτε με wifi.
Ομολογώ ότι δεν έχω ξανακούσει κάτι σχετικό, ούτε καν μπορώ να φανταστώ που εστιάζεται το πρόβλημα.
Για την ώρα Chrome λοιπόν, ο οποίος, αφού πέρασα αυτά που ήθελα, τελικά δεν είναι και τόσο αντιπαθητικός.
Αρχικώς είχε μία έλλειψη ευκρίνειας (οι γραμματοσειρές κλπ ήταν αμυδρά blury), αλλά ρυθμίστηκε.
Για τυχόν ενδιαφερόμενους η λύση είναι εδω με την ρύθμιση που προτείνει για το Ozone, όντως η διαφορά είναι πολύ αισθητή με την αλλαγή από default σε auto :
https://www.reddit.com/r/gnome/comments/1dqjfft/blurry_ui_and_fonts_in_chromechromium_on_ubuntu/?rdt=43236
Άβαταρ μέλους
dim459
antiwinTUX
antiwinTUX

Εκτύπωση

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Δικτύωση / Δίκτυα