Πριν από λίγες μέρες άλλαξα την γραμμή της Nova σε fiber και μου άλλαξαν τον ρούτερ, δίνοντας έναν Nokia.
Έκτοτε αντιμετωπίζω το εξής περίεργο πρόβλημα.
Υπάρχουν δύο media boxes και μία smart tv, όλα συνδεδεμένα μέσω ethernet.
Στο ένα box (cosmote) όλα δουλεύουν κανονικά.
Στο άλλο box (dune, hybrid linux και android) και στην τηλεόραση (android) το prime video και το tidal αρνούνται να δουν internet και να συνδεθούν, ενώ και οι δύο συσκευές έχουν internet, πχ το Disney + και το Youtube δουλεύουν χωρίς πρόβλημα.
Αν αποσυνδέσω το καλώδιο ethernet και συνδέσω τις συσκευές με wifi όλα δουλεύουν κανονικά.
Το ίδιο πρόβλημα παρουσιάζεται στο desktop μου που έχει διαθέσιμη μόνο ethernet σύνδεση όταν χρησιμοποιώ firefox. Εκεί συνδέομαι μεν σε prime και tidal αλλά δεν προχωράει το streaming (drm ενεργοποιημένο εννοείται).
Αν χρησιμοποιήσω chrome τόσο το prime όσο και το TIdal κάνουν streaming κανονικά.
Στα μεν boxes και τηλεόραση δεν με προβληματίζει και τόσο, ούτως ή άλλως απέχουν 2 μέτρα από τον ρούτερ και η ασύρματη σύνδεση είναι εξαιρετική.
Στο desktop όμως είναι σπαστικό, διότι δεν μου αρέσει καθόλου ο chrome, χρησιμοποιώ firefox επί δεκαετίες.
Καμιά ιδέα ;
Παρακάτω τα αποτελέσματα τρέχοντας firefox από τερματικό και επιχειρώντας να βάλω κάτι στο prime
- Κώδικας: Επιλογή όλων
dimitris@dimitris-H110M-DS2:~$ firefox
[Parent 36965, Main Thread] WARNING: Theme parsing error: gtk.css:1:21: Failed to import: Error opening file /home/dimitris/snap/firefox/4955/.config/gtk-3.0/colors.css: No such file or directory: 'glib warning', file /build/firefox/parts/firefox/build/toolkit/xre/nsSigHandlers.cpp:187
(firefox:36965): Gtk-WARNING **: 16:01:00.017: Theme parsing error: gtk.css:1:21: Failed to import: Error opening file /home/dimitris/snap/firefox/4955/.config/gtk-3.0/colors.css: No such file or directory
Gtk-Message: 16:01:00.079: Failed to load module "colorreload-gtk-module"
Gtk-Message: 16:01:00.079: Failed to load module "window-decorations-gtk-module"
[37502] Sandbox: attempt to open unexpected file /sys/fs/cgroup/cpuset/chrome
[37502] Sandbox: attempt to open unexpected file /sys/fs/cgroup/schedtune/chrome
Και εδώ screenshot από το μοντέλο του ρούτερ