[ΕΠΛΥΘΗΚΕ] χανεται η μια καρτα δικτυου...οταν βαζω δυο!!

...hardware-drivers για servers & thin clients(web, ftp, κλπ)

Συντονιστής: the_eye

[ΕΠΛΥΘΗΚΕ] χανεται η μια καρτα δικτυου...οταν βαζω δυο!!

Δημοσίευσηαπό machinakias » 30 Οκτ 2008, 09:25

καλημερα..δεν ξερω αν ποσταρω στο σωστο σημειο - η' αν επρεπε να παω στους σερβερς...τελως παντων....
εχω ενα θεμα με εν μηχανημα που τρεχει σαν server..εχω βαλει μια εξτρα καρτα δικτυου (εχει ηδη μια on board..ρυθμισμενη κατα την εγκατασταση με στατικη ip)..σημειωνω οτι υπαρχει κι ενα μοντεμ-ρουτερ adsl...

μεσα απο webmin μπορω να μπω στο σερβερ κανονικα...μετα,ρυθμιζω τη δευτερη καρτα που θελω να συνδεσω ενα switch,με σκοπο να βαλω πανω clients....αλλα η καρτα ενω λεει οτι ειναι οκ (με στατικη παντα ip και εμβανιζεται up στο boot....) παρ'ολα αυτα,δεν ανταποκρινεται οταν συνδεσω ενα αλλο μηχανημα πανω της...

λεει οτι το καλωδιο δεν συνδεθηκε,και δεν μπορω να κανω τιποτα...η καρτα και το καλωδιο ειναι τεσταρισμενα....το pc ειναι φορητο,η καρτα του παιζει κανονικα,οι ip υποθετω οτι ειναι οκ,αλλα δεν καταλαβαινω τι δεν παει σωστα.....

καμια ιδεα? εχω σκαλωσει εδω κι εναμιση μηνα,εχω δοκιμασει ubuntu,suse,mandriva και centos,ολα με το ιδιο αποτελεσμα!!!

σας ευχαριστω εκ των προτερων!!
Τελευταία επεξεργασία από machinakias και 15 Δεκ 2008, 09:36, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Αθηναϊκός Σύλλογος Φίλων και Χρηστών Λίνουξ: http://athlug.gr http://www.computersworld.gr
Γνώσεις ⇛ Linux: Ξέρω κάτι λίγα... ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά ┃ Βέσπα: Ναι,Ξέρω απο...Βέσπα! ┃

Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 9.04 32bit σε Aspire 1603LM
Προδιαγραφές ⇛ Intel Pentium 4 CPU 2.60GHz │ 1 GB │ ATI Radeon RV250 Mobility FireGL 9000 │ TFT 15.4"
Άβαταρ μέλους
machinakias
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Re: χανεται η μια καρτα δικτυου...οταν βαζω δυο!!

Δημοσίευσηαπό Dimitris » 30 Οκτ 2008, 11:47

Δηλαδή αν κατάλαβα καλά η συνδεσμολογία είναι από το router/modem στη μία κάρτα του server, από την άλλη καρτα του server στο switch kαι μετά από το switch όλοι οι άλλοι υπολογιστές. Όταν λες δεν ανταποκρίνεται, έχεις δοκιμάσει ping απο το server σε έναν υπολογιστή και το ανάποδο; Μη ξεχνάς ότι σε αυτή τη δομή πρέπει να κάνεις προώθηση του traffic μέσα στο server (δε γίνεται αυτόματα). Στείλε το αποτέλεσμα της εντολής ifconfig.
Άβαταρ μέλους
Dimitris
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό machinakias » 30 Οκτ 2008, 14:04

λοιποοοον...το στησιμο ειναι οπως το ειπες...η eth0 (του ρουτερ) απανταει οκ σε πινγκ....η eth1 δεν απανταει (σε windows μου βγαζει μηνυμα οτι δεν συνδεθηκε καλωδιο δικτυου!!!!)

το ifconfig ειναι σωστο...το εχω ηδη τσεκαρει....εμφανιζει 2 καρτες με στατικες ip αλλα πολυ απλα η μια δεν λειτουργει!

σημειωνω οτι το hardware ειναι διπλοελεγμενο....

προοθηση πως μπορω να κανω? εχω στησει το webmin στο σερβερ..αν βοηθαει....ευχαριστω!!
Αθηναϊκός Σύλλογος Φίλων και Χρηστών Λίνουξ: http://athlug.gr http://www.computersworld.gr
Γνώσεις ⇛ Linux: Ξέρω κάτι λίγα... ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά ┃ Βέσπα: Ναι,Ξέρω απο...Βέσπα! ┃

Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 9.04 32bit σε Aspire 1603LM
Προδιαγραφές ⇛ Intel Pentium 4 CPU 2.60GHz │ 1 GB │ ATI Radeon RV250 Mobility FireGL 9000 │ TFT 15.4"
Άβαταρ μέλους
machinakias
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό stellina » 08 Νοέμ 2008, 18:30

Αν κατάλαβα, θές απλά να προσθέσεις ενα switch για να μπορείς να βάζεις κι άλλες συσκευές στο δίκτυό σου. Σωστά?
Ο τρόπος αυτός με τις 2 κάρτες είναι εντελώς λάθος σ'αυτή την περίπτωση. Σύνδεσε απλά με ενα απλό καλώδιο το router με το switch και βάλε τον υπολογιστή σου και όποια αλλη συσκευή πάνω στο switch.

Ο λόγος που δεν σου δουλεύει αυτή τη στιγμή η μία κάρτα είναι προφανώς το default gw. Στείλε αν θές το output απ´τις εντολές:
sudo ifconfig -a και
sudo route -n

Τέλος, αν ακολουθήσεις την συνδεσμολογία που σου ανέφερα, έλενξε οτι το switch σου δεν τρέχει dhcp server. Αν τρέχει απενεργοποίησέ το ώστε να σου απάνταει μόνο ο dhcp server του router σου.
Άβαταρ μέλους
stellina
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Servers & Thin Clients