Σελίδα 1 από 1

Wiki Ψήσιμο στη σούβλα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 13 Απρ 2011, 01:06
από the_eye
Μόνο κάτι τέτοιο δεν περίμενα να δω σε wiki ! :bow:

http://el.wikibooks.org/wiki/%CE%A8%CE% ... E%BB%CE%B1

επίκαιρο και περιμένω συνταγές από μαστόρους του είδους ...

Εικόνα

Re: Wiki Ψήσιμο στη σούβλα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 13 Απρ 2011, 01:41
από Geochr
the_eye έγραψε:Μόνο κάτι τέτοιο δεν περίμενα να δω σε wiki !


αχαχαχαχαχαχα...όντως !

Μια διαπίστωση όμως σχετικά με τη λίστα : Ενώ είναι τόσο αναλυτικά και γράφει απο "καλώδιο επέκτασης ρεύματος (μπαλαντέζα)" μέχρι "σκούπες" και "μεταλλικά φαράσια" ενώ δεν αναφέρει πουθενά οτι θα χρειαστούν κάρβουνα !!!! :lol:

Και μια παρατήρηση : είναι προτιμότερο το αρνί-κατσίκι να ράβεται με φυτικό σπάγγο με τη βοήθεια μια σαρκοράφας και όχι με σύρμα.

Υ.Γ. Όταν είναι εφικτό σκάψτε ένα λάκκο στο έδαφος για να ψήσετε,προσφέρει μια τέλεια θράκα και χρειάζεται λιγότερο κόπο να ελέγξουμε τη φωτιά μας...

Re: Wiki Ψήσιμο στη σούβλα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 13 Απρ 2011, 10:12
από Th P
1η ένσταση:
έλεγχος ψησίματος (από μια-μιάμιση ώρα σε δυνατή φωτιά έως δυο-τρεις ώρες σε χαμηλότερη) - προσοχή να μη στεγνώσει, να μην καεί, αλλά και να μη μείνει άψητο μετακίνηση του αρνιού (στάζει λίπη)

Ο χρόνος ψησίματος έχει να κάνει κύρια με το μέγεθος και την περιεκτικότητα σε λίπος του αμνοερίφιου και το 1,1/2 - 3h, δέν ισχύει σαν γενική κατεύθυνση,
και βέβαια και με την ένταση της φωτιάς και την ταχύτητα περιστροφής
(προσωπικά προτιμώ χαμηλή φωτιά και πολλές ώρες με αύξηση της έντασης στο τελευταίο στάδιο

2η ένσταση:
τεμαχισμός (μεγάλο μαχαίρι, δύσκολα σπάζει η σπονδυλική στήλη)

σε ένα καλοψημένο αμνοερίφιο όχι μόνο σπάζει εύκολα η σπονδυλική στήλη, αλλά "σκορπίζει" ολόκληρο κατά την τοποθέτηση από τη σούβλα στη λαμαρίνα

Φιλικά
Θανάσης Π.

Re: Wiki Ψήσιμο στη σούβλα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 13 Απρ 2011, 19:24
από xqtr
Tip: Για να δεις οτι ειναι ετοιμο το αρνακι, παιρνεις ενα μεγαλο μαχαιρι και το βαζεις καθετα στα μπουτια, ωστε να βγει η ακρη του απο την αλλη πλευρα. Αφου βγει η μυτη του μαχαιριου, στριβεις ελαφρα το μαχαιρι και παρατηρεις αν σταζει ζουμια. Αν σταζει πολλα, θελει ψησιμο... αν σταζει πολυ λιγα ειναι ετοιμο... αν δεν σταζει.. μαλλον το στεγνωσες... ;)

Re: Wiki Ψήσιμο στη σούβλα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 26 Απρ 2013, 12:24
από the_eye
bump

Re: Wiki Ψήσιμο στη σούβλα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 26 Απρ 2013, 12:51
από napsterthegrey
Καλά θεϊκό!!!!
Th P έγραψε:σε ένα καλοψημένο αμνοερίφιο όχι μόνο σπάζει εύκολα η σπονδυλική στήλη, αλλά "σκορπίζει" ολόκληρο κατά την τοποθέτηση από τη σούβλα στη λαμαρίνα

Συμφωνώ με το φίλο Θανάση. Την τελευταία φορά που ψήσαμε ολόκληρο αρνί, οταν το έβγαλα απ' τη φωτια και ακούμπησα τη σούβλα στο ταψί που θα το βάζαμε, εκείνο γλίστρησε από μόνο του απ' τη σούβλα.

Re: Wiki Ψήσιμο στη σούβλα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 26 Απρ 2013, 15:01
από Ilias95
Wiki είναι, πηγαίνετε αλλάξτε/προσθέστε τα... :P