1η ένσταση:
έλεγχος ψησίματος (από μια-μιάμιση ώρα σε δυνατή φωτιά έως δυο-τρεις ώρες σε χαμηλότερη) - προσοχή να μη στεγνώσει, να μην καεί, αλλά και να μη μείνει άψητο μετακίνηση του αρνιού (στάζει λίπη)
Ο χρόνος ψησίματος έχει να κάνει κύρια με το μέγεθος και την περιεκτικότητα σε λίπος του αμνοερίφιου και το 1,1/2 - 3h, δέν ισχύει σαν γενική κατεύθυνση,
και βέβαια και με την ένταση της φωτιάς και την ταχύτητα περιστροφής
(προσωπικά προτιμώ χαμηλή φωτιά και πολλές ώρες με αύξηση της έντασης στο τελευταίο στάδιο
2η ένσταση:
τεμαχισμός (μεγάλο μαχαίρι, δύσκολα σπάζει η σπονδυλική στήλη)
σε ένα καλοψημένο αμνοερίφιο όχι μόνο σπάζει εύκολα η σπονδυλική στήλη, αλλά "σκορπίζει" ολόκληρο κατά την τοποθέτηση από τη σούβλα στη λαμαρίνα
Φιλικά
Θανάσης Π.