Μηνυμα Out of range

...κάρτες γραφικών / προβλήματα εικόνας / τηλεοπτικοί δέκτες
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Αν έχετε πρόβλημα με την κάρτα γραφικών σας και δεν μπορείτε να μπείτε σε γραφικό περιβάλλον,
δοκιμάστε να τρέξετε την παρακάτω εντολή για να ελέγξετε αν το σύστημά σας χρειάζεται πρόσθετους κλειστούς οδηγούς:
jockey-text

Για κάρτα τηλεόρασης δώστε τα αποτελέσματα των παρακάτω εντολών :
lspci -nn (Για εσωτερικές κάρτες pci)
lsusb (Για εξωτερικές κάρτες με σύνδεση usb)

Μηνυμα Out of range

Δημοσίευσηαπό Baggio » 11 Ιαν 2009, 12:45

Παιδιά καλήμέρα, είμαι καινούργιος στην κοινότητά σας και εντελώς αρχάριος στο ubuntu. Εχθές έκανα μια προσπάθεια να εγκαταστήσω το ubuntu σαν δεύτερο λειτουργικό στο PC μου, ξεκινώντας απο το Live CD μου βγάζει μια οθόνη με μια μπάρα να τρέχει και μετά μου βγάζει τις επιλογές για το τι θέλω να κάνω, επιλέγοντας το να τρέξει το ubuntu χωρίς να γίνει κάποια αλλαγή στο PC μου μου βγάζει το παρακάτω μήνυμα: "Out of range H: 30-70KHz V:50-160Hz"
και κλείνει η οθόνη. η κάρτα γραφικών μου είναι η "ASUS EAH3870/HTDI 512MB PCI-E" και η οθόνη μου η "Hitachi CM621F" η οποία στα Windows τρέχει σε ανάλυση 1024χ768 στα 32bit και 75Hz. Τι μπορώ να κάνω για να διορθωθεί αυτό?
Ευχαρίστω εκ των προτέρων...
Baggio
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Re: Μηνυμα Out of range

Δημοσίευσηαπό ftso » 11 Ιαν 2009, 13:56

Το πρόβλημα είναι λόγο της οθόνης...
Μετά την εγκατάσταση μπορεί εύκολα να διορθωθεί.

Για να μπορέσει τώρα να φορτώσει το live CD , αν το PC σου παίρνει internet απο Router τότε...λίγο πριν φτάσει στο σημείο να κλείσει η οθόνη ή και μόλις κλείσει...πάτησε τον συνδυασμό πλήκτρων:

CTRL+ALT+BackSpace
και το κουμπί Space
2-3 φορές μπας και συνέλθει...

Αν δεν γίνει τίποτα με το παραπάνω...δοκίμασε να πατήσεις...
CTRL+ALT+F6

Θα πρέπει να σου εμφανιστεί μαύρη οθόνη με άσπρα γράμματα.
Το τελευταίο γράμμα θα είναι το $.
Αμέσως μετά το $ θα πρέπει να γράψεις την γραμμή:
Κώδικας: Επιλογή όλων
sudo wget http://sites.google.com/site/greekubuntu/ubuntu/xorg.txt -O /etc/X11/xorg.conf

(Προσοχή! και τα κενά παίζουν ρόλο! Το "-Ο" είναι κεφαλαίο "ο" με μια παύλα μπροστά. )
και να πατήσεις το Enter.

Θα πρέπει να σου ξανα εμφανιστεί μετά απο κάτι άλλα γράμματα που θα εμφανιστούν και πάλι η γραμμή με το $...
Τώρα θα γράψεις startx και θα πατήσεις Enter.
Θα πρέπει μέσα σε λίγα δεύτερα να είσαι μέσα στο Desktop του ubuntu...

Αν έχεις κάποια απορία ή το παραπάνω δεν δούλεψε μπορείς να ρωτήσεις :)

Καλώς ήρθες...
Άβαταρ μέλους
ftso
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

IRC: ftso
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Baggio » 11 Ιαν 2009, 23:45

Φίλε μου το δοκίμασα αυτό που μου είπες, το πρώτο στάδιο πήγε εντάξει. Πατώντας CTRL+ALT+F6 μου άνοιξε η οθόνη σε περιβάλλον DOS έδωσα την εντολή που μου είπες, έβγαλε μετά κάποιες άλλες γραμμές και όταν μου ήρθε το $ έδωσα την εντολή "startx" και μου έβγαλε το παρακάτω μήνυμα: "Fatal server error: Server is already active for display 0 if this server is no longer running, remove /tmp/.XO-lock and start again"
Όπως καταλαβαίνεις μου ήταν λίγο δύσκολο να συνεχίσω...
Baggio
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό linuxman » 11 Ιαν 2009, 23:54

Baggio έγραψε:Φίλε μου το δοκίμασα αυτό που μου είπες, το πρώτο στάδιο πήγε εντάξει. Πατώντας CTRL+ALT+F6 μου άνοιξε η οθόνη σε περιβάλλον DOS έδωσα την εντολή που μου είπες, έβγαλε μετά κάποιες άλλες γραμμές και όταν μου ήρθε το $ έδωσα την εντολή "startx" και μου έβγαλε το παρακάτω μήνυμα: "Fatal server error: Server is already active for display 0 if this server is no longer running, remove /tmp/.XO-lock and start again"
Όπως καταλαβαίνεις μου ήταν λίγο δύσκολο να συνεχίσω...

Δώσε πρώτα την εντολή
Κώδικας: Επιλογή όλων
sudo /etc/init.d/gdm stop

Και μετά θα δώσεις αυτό που έδωσε @ftso
Οδηγίες προς Νεοεισερχόμενους
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Ικανοποιητικό ┃ Αγγλικών: Ικανοποιητικό
2 Linux Mint 17.1 Rebecca 3.13.0-37-generic 64bit (el_GR.UTF-8, X-Cinnamon cinnamon)
3 Intel Core i5-2310M CPU @ 2.10GHz ‖ RAM 3866 MiB ‖ Dell Inc. 0D7C51 - Dell Inc. Dell System Vostro 3750
4 Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics [8086:0116] {i915}
5 wlan0: Intel Centrino Wireless-N 1030 [Rainbow Peak] [8086:008a] (rev 34) ⋮ eth0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 06)
http://www.greeklug.gr
Άβαταρ μέλους
linuxman
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Baggio » 12 Ιαν 2009, 00:42

Το έκανα αυτό που μου είπες και δούλεψε, το θέμα όμως είναι πως μπαίνοντας στο γραφικό περιβάλον του ubuntu η ανάλυση ήταν κάπως περίεργη και σκέφτηκα :lol: να την αλλάξω, από την στιγμή που την άλλαξα ήταν σαν να είχα μπει στα windows σε safe mode, και παρότι την γύρισα στην αρχική ανάλυση δεν διορθώθηκα, και στα Hertz μου δείχνει 0 χωρίς να μπορώ να το αλλάξω, μήπως μπορώ να έχω κάποια βοήθεια ΚΑΙ σ' αυτό παρακαλώ? ???
Baggio
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό linuxman » 12 Ιαν 2009, 00:53

Baggio έγραψε:Το έκανα αυτό που μου είπες και δούλεψε, το θέμα όμως είναι πως μπαίνοντας στο γραφικό περιβάλον του ubuntu η ανάλυση ήταν κάπως περίεργη και σκέφτηκα :lol: να την αλλάξω, από την στιγμή που την άλλαξα ήταν σαν να είχα μπει στα windows σε safe mode, και παρότι την γύρισα στην αρχική ανάλυση δεν διορθώθηκα, και στα Hertz μου δείχνει 0 χωρίς να μπορώ να το αλλάξω, μήπως μπορώ να έχω κάποια βοήθεια ΚΑΙ σ' αυτό παρακαλώ? ???

Ξανάκανε το ίδιο και μιας και είναι σε live cd προχώρα στην εγκατάσταση με βάση τους οδηγούς που έχουμε , π.χ.
viewtopic.php?f=9&t=895
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Ικανοποιητικό ┃ Αγγλικών: Ικανοποιητικό
2 Linux Mint 17.1 Rebecca 3.13.0-37-generic 64bit (el_GR.UTF-8, X-Cinnamon cinnamon)
3 Intel Core i5-2310M CPU @ 2.10GHz ‖ RAM 3866 MiB ‖ Dell Inc. 0D7C51 - Dell Inc. Dell System Vostro 3750
4 Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics [8086:0116] {i915}
5 wlan0: Intel Centrino Wireless-N 1030 [Rainbow Peak] [8086:008a] (rev 34) ⋮ eth0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 06)
Άβαταρ μέλους
linuxman
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Baggio » 12 Ιαν 2009, 01:01

Θα το δοκιμάσω πάλι αύριο-μεθαύριο και θα επιστρέψω με αποτελέματα...
Υ.Γ. ανέφερα οτι όταν μπήκα κανονικά η οθόνη δεν ήταν πολύ καλά σας είκονα, σαν να ήταν λάθος η ανάλυση, αυτό πως μπορώ να το διορθώσω?
Baggio
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό linuxman » 12 Ιαν 2009, 01:07

Baggio έγραψε:Θα το δοκιμάσω πάλι αύριο-μεθαύριο και θα επιστρέψω με αποτελέματα...
Υ.Γ. ανέφερα οτι όταν μπήκα κανονικά η οθόνη δεν ήταν πολύ καλά σας είκονα, σαν να ήταν λάθος η ανάλυση, αυτό πως μπορώ να το διορθώσω?

Σε live cd δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα είναι θέμα τις κάρτας σου εάν έχεις να βάλεις άλλη κάρτα π.χ. Nvidia βάλε πολύ καλύτερα θα είναι .
Άβαταρ μέλους
linuxman
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ftso » 12 Ιαν 2009, 01:32

Baggio έγραψε:Το έκανα αυτό που μου είπες και δούλεψε, το θέμα όμως είναι πως μπαίνοντας στο γραφικό περιβάλον του ubuntu η ανάλυση ήταν κάπως περίεργη και σκέφτηκα :lol: να την αλλάξω, από την στιγμή που την άλλαξα ήταν σαν να είχα μπει στα windows σε safe mode, και παρότι την γύρισα στην αρχική ανάλυση δεν διορθώθηκα, και στα Hertz μου δείχνει 0 χωρίς να μπορώ να το αλλάξω, μήπως μπορώ να έχω κάποια βοήθεια ΚΑΙ σ' αυτό παρακαλώ? ???

Η λύση που σου έδωσα ήταν για να μπορέσεις να μπεις στο liveCD. :D
Από εκεί μπορείς να προχωρήσεις σε κανονική εγκατάσταση...
Αν μετά την εγκατάσταση έχει πάλι το ίδιο πρόβλημα πες το μας να σου δώσουμε την λύση ώστε να έχεις σωστή ανάλυση...
Άβαταρ μέλους
ftso
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

IRC: ftso
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Baggio » 12 Ιαν 2009, 10:16

Α τώρα κατάλαβα, οπότε στην ουσία το πρόβλήμα μου λύθηκε. Να βάλω στον τίτλο ότι επιλύθηκε δηλαδή και αν έχω πρόβλημα μετά την εγκατάσταση να επιστρέψω με άλλο θέμα η να το αφήσω ανοιχτό?
Baggio
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Επόμενο

Επιστροφή στο Κάρτες Γραφικών / Εικόνα / TV