simosx έγραψε:spirosk έγραψε:
Μου φαίνεται ότι ο αριθμός των κλικ που πρέπει να κάνεις για την όλη χρήση έχει αυξηθεί κατά 50-60%. Νοιώθω λίγο Q-bert (κορυφαίος scratch dj...) μεταξύ πληκτρολογίου και mouse. Πράγμα καθόλου εύχρηστο στη καθημερινή λειτουργία...
Είδες τα βίντεο που προτείνω παραπάνω; Για τις εφαρμογές που χρησιμοποιείς συχνά, τις βάζεις μια φορά στην πλευρική μπάρα και είναι θέμα κλικ για να τρέξουν.
spirosk έγραψε:
Όσον αφορά την κάρτα γραφικών μου (NVidia) ... απίστευτα πράγματα... ενεργοποίησα compiz απο classic ubuntu και όταν επέλεξα cube, rotate cube, ΤΣΟΥΠ! εξαφανίστηκαν οι μπάρες των παραθύρων. Έτσι δεν έχω mini-,maxi- mize, close ούτε όνομα παραθύρου!!!
Κάτι έγινε και κατάρρευσε το compiz. Αν είσαι προχωρημένος χρήστης και ενεργοποιείς Κύβους, κτλ, πρέπει να προσέξεις να απενεργοποιήσεις πρώτα πρώτα το «Unity» από τα πρόσθετα του CompizConfig, πριν ακόμα ενεργοποιήσεις τα εφέ στο Κλασσικό GNOME.
Για τις συντομεύσεις τις πλαϊνής μπάρας, δεν είναι κάτι καινούργιο, μιάς και απο 9.04 και έπειτα, δημιουργώ μόνος μου μια μπάρα με αυτόματη απόκρυψη στο ίδιο ακριβως σημείο. Το θέμα είναι ότι δεν μπορείς να βάλεις ΤΑ ΠΑΝΤΑ σε συντόμευση ώστε να αποφύγεις το ψάξιμο στο μενού... Αυτό το ’ψάξιμο’ θεωρώ πως ήταν πιο εύχρηστο και ευκολο σε Gnome 2.χ.
Όσον αφορά το CompizConfiguration απο τη στιγμή που κλικάρεις τον κύβο κτλ το σύστημα απο μόνο του σε παροτρύνει να απενεργοποιήσεις το Unity (conflicts...), πράγμα που όταν έκανα αποδοχή, μου εξαφάνισε τις μπάρες...
Μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα σωρό νέων topic για να λύσουμε οποιοδήποτε πρόβλημα παρουσιαστεί. Το άσχημο είναι ότι τα πιο πολλά ’προβλήματα’ που παρουσιάζονται, δεν υπήρχαν σε προηγούμενες εκδόσεις. Πιστεύω ότι η έκδοση 11.04 με ’μάσκα’ Unity ήταν βεβιασμένη κίνηση και πως η πλειοψηφία των χρηστών (χωρίς να αποτελώ εξαίρεση) να θεωρήσουν μεγάλη και ενοχλητική την αναλωση χρόνου και φαιάς ουσίας για την επίλυση προβλημάτων που ΔΕΝ έπρεπε να υπάρχουν, μιας και στις προηγούμενες εκδόσεις δεν υπήρχαν. Επουδενί λόγο δεν θέλω να κατηγορήσω κανένα μηχανικό λογισμικού που ασχολήθηκε με το compile της έκδοσης, Άλλωστε είναι ο τρόπος λειτουργίας του ανοιχτού λογισμικού, όπου όλοι ή μάλλον όσοι μπορούνε, να προσφέρουν λύσεις σε οποιοδήποτε πρόβλημα, καταναλώνοντας χρόνου και φαιά ουσία. Στην προκειμένη όμως περίπτωση, προσπαθούμε να ξανα-ανακαλύψουμε το αεροπλάνο.... Ναι, θεωρώ δεδομένο και αυτονόητο, απο τη στιγμή που μιλάμε για γραφικό περιβάλλον οι μπάρες των παραθύρων να μην πηγαίνουν πουθενά.

Και αυτό γιατί έτσι με έμαθε η οποιαδήποτε έκδοση Linux. Σταθερότητα και ευχρηστία!