Θέλω αφού τρέξει να μου έχει ένα πεδίο για να εισάγω λέξεις βρε συ

Και το Krunner είναι πρόσφορο για κάτι τέτοιο. Αν ήξερα λίγο qt ή pyqt θα έφτιαχνα ένα δικό μου παραθυράκι-φόρμα εισαγωγής κειμένου.
Στην πραγματικότητα το θέμα μου είναι να μεταφράζω γρήγορα λέξεις ή φράσεις όταν διαβάζω στα αγγλικά κάποια άρθρα για τη δουλειά μου άλλά και γενικότερα.
Καταφεύγω στη google αλλά ίσως και να σου φαίνεται παράξενο....... το άνοιγμα καρτέλας και η όλη διαδικασία μου πλήττει τη συγκέντρωση και με κουράζει αρκετά.
Έχω που έχω θέματα όρασης και συγκέντρωσης, οπότε ψάχνω την καλύτερη λύση.
Παλιά είχα ζητήσει κάτι εδώ μέσα και ο ftso έφτιαξε κάτι πολύ ενδιαφέρον. Αν έχεις όρεξη μελέτα λίγο το νήμα.
viewtopic.php?f=6&t=12092&start=0Με γρήγορες κινήσεις είχα ένα ωραίο αποτέλεσμα. ΝΑ μου βγαίνει σε pop up το μεταφρασμένο κείμενο και να μου το λέει κιόλας προφορικά με το espeak.
Δυστυχώς άλλαξε μηχανή η google και μας αχρηστεύτηκε το σκριπτάκι.
Αργότερα και με το kde είχα βρει καλύτερη λύση με τα plasmoids, google translator
https://code.google.com/p/google-translator/ και ένα άλλο translator που δίνει στην αναζήτηση των συστατικών το kde (πάλι χρησιμοποιώντας την google). Αλλά δεν δουλεύουν σήμερα
Το καλύτερο που έχω καταφέρει σήμερα είναι αυτό με τη βοήθεια του Ηλία.
viewtopic.php?f=6&t=3980&p=313086#p313075Αυτό που σκέφτομαι τώρα είναι πως να κάνω ένα πεδίο με pyqt που να είναι sticky στην επιφάνεια εργασίας μου και να του πετάω το κείμενο γρήγορα και να βγαίνει η μεταφρασμενη σελίδα.
Στο ξαναλέω μη σου φαίνεται παράξενο. Το ότι στο linux έχουμε το μαρκάρισμα κειμένου και μεσαίο κλικ για επικόλληση είναι ποlύ σημαντικό. Δεν ξέρεις πόσο αποδιοργανώνει ή πολυπλοκότητα ένα άτομο σαν κι εμένα. Πχ το δεξί κλικ - αντιγραφή - δεξί κλικ - επικόλληση. Που να έχεις και ανοίγματα του browser.