Corrupted image files στο Clonezilla

...εφαρμογές για οτιδήποτε άλλο

Συντονιστής: konnn

Corrupted image files στο Clonezilla

Δημοσίευσηαπό bullgr » 26 Ιουν 2008, 10:58

Γεια σας παιδιά...

Εδώ και ένα χρόνο χρησιμοποιώ το Clonezilla για να κάνω image backup όλο τον δίσκο (όπως το norton ghost).

http://www.clonezilla.org/
http://clonezilla-sysresccd.hellug.gr/

Κάνω backup σχεδόν κάθε μήνα και προτού κάνω κάποια μεγάλη επέμβαση (αναβάθμιση ubuntu κλπ). Και έχω κάνει και αρκετές φορές και restore μετά από κάποια αποτυχημένη επέμβαση ή κάποια "ζημιά".

Χθες έκανα (πάλι) μια "ζημιά" και θέλησα να κάνω restore με το Clonezilla... Έλα όμως που την ώρα της διαδικασίας (στο 75%) του ntfsclone σταματάει και μου πετάει μήνυμα ότι τα αρχεία είναι corrupted!!!

Δοκίμασα τουλάχιστον να σώσω το ubuntu partition αλλά και εκεί ούτε καν ξεκίνησε με το μήνυμα ότι τα αρχεία είναι corrupted.

Απ' ότι γνωρίζω η συμπίεση που χρησιμοποιήθηκε (default επιλογή του Clonezilla) είναι σε gzip. Γνωρίζει κανείς εάν επιδιορθώνονται τα αρχεία; Ή θα χρειαστώ να κάνω εγκατάσταση τα πάντα από την αρχή (είναι και πολλά τα ριμάδια);
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙΣ, ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΣΗΚΩΘΕΙΣ... HASTA SIEMPRE...
Άβαταρ μέλους
bullgr
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Re: Corrupted image files στο Clonezilla

Δημοσίευσηαπό atermon » 10 Ιούλ 2008, 16:35

Δύσκολα τα πράγματα φίλε μου! δοκίμασες κάποιο προηγούμενο image;
<Οδηγίες προς νεοεισερχόμενους> | <Οδηγοί χρήσης>
DEBIAN "Sid" 32bit σε Sony VAIO VGN-FE11S
Intel T2400(1,83 GHz) │ 2GB DDR2 │ NVIDIA GeForce Go 7400 │Intel 3945ABG │Intel 82801G(ICH7 Family) │ TFT 15.4" WXGA
Άβαταρ μέλους
atermon
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Re: Corrupted image files στο Clonezilla

Δημοσίευσηαπό bullgr » 10 Ιούλ 2008, 18:45

Δεν υπάρχει...
Τελικά από αρκετό ψάξιμο παρατήρησα ότι το πρόβλημα είναι ότι λείπει κάποιο αρχείο με αποτέλεσμα να χαλάει η σειρά.
Τα image files έχουν την εξής δομή:
-sdx.xxx.aa
-sdx.xxx.ab
-sdx.xxx.ac
-sdx.xxx.ad
-sdx.xxx.ae
και ου το καθ' εξής...
Σε εμένα έλειπε το αρχείο sdx.xxx.ad με αποτέλεσμα όταν έφτανε εκεί και δεν το έβρισκε να που βγάζει "corrupted image file".
Έκανα και Post στο forum του Clonezilla και μου απάντησαν ότι συμβαίνει μερικές φορές και ότι στις επόμενες εκδόσεις θα βάλουν και μια επιλογή verification.
Έως τότε συμβουλεύω σε όσους χρησιμοποιούν το Clonezilla να ελέγχουν μετά από κάθε backup τη δομή των image αρχείων εάν έχουν τη λογική σειρά που ανέφερα παραπάνω και ότι δεν λείπει κάποιο ενδιάμεσα.

Γιατί αλλιώς... κλάφτε τα. Δύο μέρες έλιωσα μέχρι να ξαναφέρω το ubuntu εκεί όπου το είχα.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙΣ, ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΣΗΚΩΘΕΙΣ... HASTA SIEMPRE...
Άβαταρ μέλους
bullgr
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Επιστροφή στο Εφαρμογές Άλλες-Διάφορες