tomcat 7 εγκατάσταση startup και shutdown

...ρύθμιση - εγκατάσταση web server, mail server, ftp server, κλπ

Συντονιστές: the_eye, konnn

tomcat 7 εγκατάσταση startup και shutdown

Δημοσίευσηαπό saranick » 22 Νοέμ 2012, 13:51

Καλημέρα.
Εχω εγκαταστήσει σε ubuntu server 12.10 apache - mysql - tomcat 7, το προβλημα είναι πως ξεκινώ - επανεκκινώ -σταματω τον tomcat και πως δημιουργώ users manager Και admin.
Εχω ελεγξει οτι δουλεύει. Γράφοντας
Κώδικας: Επιλογή όλων
http://localhost:8080
και μου απαντά It works...
δεκτή κάθε βοήθεια.
Τελευταία επεξεργασία από saranick και 24 Νοέμ 2012, 10:09, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Ν. Σαραφάκης (me)
Επίπεδο γνώσεων: (Μαθηματικά: άριστα, αλλά δεν μετράει), dos(το αναφέρω γιατί έχει κάποια σχέση με το terminal του linux), windows(ικανοποιητικά αλλά δεν γουστάρω), linux (ελάχιστα αλλά γουστάρω)|Προγραμματισμός: Λίγο basic λίγο fortran, λίγο περισσότερο pascal και Delphi.

Ο υπολογιστής μου.
lenovo netbook: Μνήμη 2gb Επεξεργαστής Intel® Atom™ CPU N270 @ 1.60GHz × 2 Λειτουργικό: puppy linux
HP-Pavilion-11-x360-PC : Μνήμη 4gb Επεξεργαστής: Intel® Pentium(R) CPU N3540 @ 2.16GHz × 4 Λειτουργικό: Ubuntu 20.04.1 LTS
saranick
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Re: tomcat 7 εγκατάσταση startup και shutdown

Δημοσίευσηαπό simosx » 22 Νοέμ 2012, 14:43

Ρίξε μια ματιά στην τεκμηρίωση του Ubuntu Server 12.04 (πρέπει να είναι ίδιο και για 12.10) στο
https://help.ubuntu.com/12.04/serverguide/tomcat.html

Αν έχεις κάποια απορία μετά την παραπάνω σελίδα, ρώτησε εδώ.
προσωπικό ιστολόγιο ϗ πλανήτης Ubuntu-gr
Συμβάλετε και εσείς στο ελληνικό βιβλίο Ubuntu!
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Πολύ καλό ┃ Αγγλικών: Πολύ καλό
2 Ubuntu 13.10 saucy 3.11.0-031100rc1-generic 64bit (el_GR.UTF-8, Unity ubuntu)
3 AMD E-450 APU with Radeon HD Graphics ‖ RAM 3555 MiB ‖ Sony Corporation VAIO
4 AMD nee ATI Wrestler [Radeon HD 6320] [1002:9806] {fglrx_pci}
5 eth0: Atheros Inc. AR8151 v2.0 Gigabit Ethernet [1969:1083] (rev c0) ⋮ wlan0: Atheros Inc. AR9285 [168c:002b] (rev 01)
Φτιάξτε και εσείς τη δική σας υπογραφή (παραπάνω κείμενο) αυτόματα με κλικ εδώ!
simosx
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Launchpad: simosx
IRC: simosx
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό saranick » 22 Νοέμ 2012, 15:33

καταρχην ευχαριστώ για την αμμεση ανταπόκριση.
Εχω διαβάσει το συγκεκριμένο κείμενο, κάπου μέσα αναφέρει πως δημιουργώ χρήστες.
έκανα οτι ακριβώς λέει δηλαδή δημιουργησα ένα χρήστη (με τα username kai password) όμως στην προσπάθεια να συνδεθώ δεν αναγνώρισε τον χρήστη.
Ετσι λοιπόν σκέφτηκα οτι θα ήθελε κάποια επανεκκινηση ο tomcat. Αλλά πώς γίνετε αυτό;
Ν. Σαραφάκης (me)
Επίπεδο γνώσεων: (Μαθηματικά: άριστα, αλλά δεν μετράει), dos(το αναφέρω γιατί έχει κάποια σχέση με το terminal του linux), windows(ικανοποιητικά αλλά δεν γουστάρω), linux (ελάχιστα αλλά γουστάρω)|Προγραμματισμός: Λίγο basic λίγο fortran, λίγο περισσότερο pascal και Delphi.

Ο υπολογιστής μου.
lenovo netbook: Μνήμη 2gb Επεξεργαστής Intel® Atom™ CPU N270 @ 1.60GHz × 2 Λειτουργικό: puppy linux
HP-Pavilion-11-x360-PC : Μνήμη 4gb Επεξεργαστής: Intel® Pentium(R) CPU N3540 @ 2.16GHz × 4 Λειτουργικό: Ubuntu 20.04.1 LTS
saranick
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό simosx » 22 Νοέμ 2012, 23:16

saranick έγραψε:καταρχην ευχαριστώ για την αμμεση ανταπόκριση.
Εχω διαβάσει το συγκεκριμένο κείμενο, κάπου μέσα αναφέρει πως δημιουργώ χρήστες.
έκανα οτι ακριβώς λέει δηλαδή δημιουργησα ένα χρήστη (με τα username kai password) όμως στην προσπάθεια να συνδεθώ δεν αναγνώρισε τον χρήστη.
Ετσι λοιπόν σκέφτηκα οτι θα ήθελε κάποια επανεκκινηση ο tomcat. Αλλά πώς γίνετε αυτό;

Κατά τον παραπάνω σύνδεσμο, πρέπει να συνδεθείς σε συγκεκριμένο URL, δηλαδή
http://localhost:8080/manager/html

Η πρώτη σελίδα, δηλαδή, http://yourserver:8080/ είναι ρυθμισμένη να μη δείχνει κάτι, και είναι σωστό να αναφέρει μόνο It works.
προσωπικό ιστολόγιο ϗ πλανήτης Ubuntu-gr
Συμβάλετε και εσείς στο ελληνικό βιβλίο Ubuntu!
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Πολύ καλό ┃ Αγγλικών: Πολύ καλό
2 Ubuntu 13.10 saucy 3.11.0-031100rc1-generic 64bit (el_GR.UTF-8, Unity ubuntu)
3 AMD E-450 APU with Radeon HD Graphics ‖ RAM 3555 MiB ‖ Sony Corporation VAIO
4 AMD nee ATI Wrestler [Radeon HD 6320] [1002:9806] {fglrx_pci}
5 eth0: Atheros Inc. AR8151 v2.0 Gigabit Ethernet [1969:1083] (rev c0) ⋮ wlan0: Atheros Inc. AR9285 [168c:002b] (rev 01)
Φτιάξτε και εσείς τη δική σας υπογραφή (παραπάνω κείμενο) αυτόματα με κλικ εδώ!
simosx
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Launchpad: simosx
IRC: simosx
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό saranick » 24 Νοέμ 2012, 01:42

Ας ξεκινήσω απ την αρχή.
Πρέπει να εγκαταστήσω σε κάποιον dedicated server τον οποίο θα νοικιάσω (δεν το έχω κάνει ακομα) καποιες εφαρμογές που απαιτουν apache, mysql, php αλλα και κάποιες άλλες εφαρμογές που απαιτουν tomcat 6 ή 7 . Συγεκριμένα οι εφαρμογές που απαιτουν apache ειναι joomla, phpbb και η εφαρμογή που απαιτεί tomcat ειναι to cyclos (εφαρμογή για εναλλακτικά νομίσματα). Τις συγκεκριμένες εφαρμογές τις έχω εγκαταστήσει τοπικά σε δικό μου sever ο οποίος τρέχει windows 7 με 4 gb ram στον οποίο εχω εγκαταστήσει το xampp.
οι εφαρμγές λειτουργούν.
Πρέπει όμως να ανέβουν όπως προανέφερα σε dedicated server για να μπορέσει να απεμπλακεί και ο δικός μου υπολογιστής απο τη συνεχόμενη χρήση.
πριν προβώ στην ενοικίαση ενός server σκέφτηκα να στήσω ένα αλλο υπολογιστή (πάλι δικό μου τοπικό) με ubuntu server 12.10 και να εγκαταστήσω τοπικά όλα αυτά τα προγράμματα και κατόπιν (εφόσον τα καταφέρω ) να νοικιάσω και να αρχίσω την εγκατάσταση στον απομακρυσμένο server.
Αντιμετωπίζω ομως διάφορα προβλήματα.
1. ειμαι σχεδόν σίγουρος οτι δεν θα μπορέσω μέσα απο terminal να τα εγκαταστήσω (αρα θα προτιμούσα να υπάρχει κάποιο panel) δεν ξέρω ποιό, δεν ξέρω αν κάνει το webmin (περιττό να πώ πως χρειάζομαι κάποιο free διότι λεφτά δεν υπάρχουν)
2. ενώ στο δικό μου server (windows -xampp) μπόρεσα και εγκατέστησα την εφαρμογή cyclos η οπία απαιτεί tomcat, δεν έχω μπορέσει ακόμα να το εγκαταστήσω στο δευτερο server που τρέχει ubuntu.
3. στην προσπάθεια που εκανα να εγκαταστήσω το joomla στον ubuntu server ζητάει ftp (έλεος)
4. πρέπει επιπλέον να εγκαταστήσω mail server (?!?!)
5. και βέβαια ασφάλεια antivirus και firewall
Ελπίζω να μην ξέχασα τίποτα.
Πως το βλέπετε περπατάει το πράμα;
Και τελευταία ερώτηση: Μήπως να νοικιάσω τον server και να σπάσω τα μούτρα μου κατευθείαν εκεί.
Κάθε βοήθεια δεκτή.
Ν. Σαραφάκης (me)

Ο υπολογιστής μου.
saranick
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Διακομιστές / Εξυπηρετητές