Σελίδα 1 από 2

Μηπως βρηκα bug στο Δραστηριότητες;;  Το θέμα επιλύθηκε

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 23 Σεπ 2022, 16:12
από YianPan
Καλησπέρα σας....
Έχω στο λαπτοπ μου το Ubuntu 20.04.5 Gnome.
Και νομίζω ότι βρήκα έναν bug στο Δραστηριότητες. Δες στις φώτο...:
1) πατάω το Δραστηριότητες και....

2) διαλέγω έναν φάκελο και....

3) όπως βλέπετε στο κενό έξω από τον φάκελο για να ξεδιαλέγω και να διαλέξω άλλο φάκελο...

4) συγγνώμη, εδώ φώτο δεν έχει, διότι με τέτοιο πάγωμα πως να το κάνω....;;
και όλη η οθόνη ένα τεράστιο πάγωμα και δεν φαίνεται τους φακέλους έκτος από το ποντίκι που κινείται κανονικά κι μόνο αυτό.
Και δεν μπορούσα τίποτα μα τίποτα ούτε με killal που έπρεπε να πατήσω το εικονίδιο "Τερματικό" από το dock.
Έτσι αναγκάστηκα να πατήσω το κουμπί RESET για επανεκκίνηση.
Βεβαία αυτό γίνεται αν διαλέγω-ξεδιαλέγω τους φακέλους 2-3-4 φόρες και τότε νατα το πάγωμα. Άλλες φόρες με τη πρώτη.

Τι πρέπει να κάνω για να ξεμπλοκάρω;;

Re: Μηπως βρηκα bug στο Δραστηριότητες;;

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 24 Σεπ 2022, 13:44
από YianPan
Καλήμερα σας..... κάνεις....???
Μήπως δεν τα λέω σωστά??


Off topic:
Επεξεργασία:
ΑΑ... οκ οκ... κρίμα όμως που δεν μου υπενθυμίσατε. Κακώς..!
Άλλαξα τις εικόνες και τώρα μπορείτε να "διαβάσετε"!!

Re: Μηπως βρηκα bug στο Δραστηριότητες;;

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 25 Σεπ 2022, 20:05
από Maras
Μιλάμε για κάποιον υπολογιστή από την υπογραφή σου?

Re: Μηπως βρηκα bug στο Δραστηριότητες;;

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 26 Σεπ 2022, 12:18
από YianPan
Οχι φιλε μου.... οριστε το info:
Κώδικας: Επιλογή όλων
yianpan71@AspirE15:~$ inxi -F
System:    Host: AspirE15 Kernel: 5.15.0-48-generic x86_64 bits: 64 Desktop: Gnome 3.36.9
           Distro: Ubuntu 20.04.5 LTS (Focal Fossa)
Machine:   Type: Laptop System: Acer product: Aspire E5-521G v: V1.01 serial: <superuser/root required>
           Mobo: Acer model: Larne v: V1.01 serial: <superuser/root required> UEFI [Legacy]: Insyde v: 1.01 date: 05/27/2014
Battery:   ID-1: BAT1 charge: 35.5 Wh condition: 45.0/55.9 Wh (80%)
CPU:       Topology: Quad Core model: AMD A8-6410 APU with AMD Radeon R5 Graphics bits: 64 type: MCP L2 cache: 2048 KiB
           Speed: 1475 MHz min/max: 1000/2000 MHz Core speeds (MHz): 1: 1241 2: 1432 3: 1282 4: 1427
Graphics:  Device-1: Advanced Micro Devices [AMD/ATI] Mullins [Radeon R4/R5 Graphics] driver: radeon v: kernel
           Device-2: Advanced Micro Devices [AMD/ATI] Jet XT [Radeon R5 M240] driver: radeon v: kernel
           Display: x11 server: X.Org 1.20.13 driver: radeon resolution: 1366x768~60Hz
           OpenGL: renderer: AMD KABINI (DRM 2.50.0 5.15.0-48-generic LLVM 12.0.0) v: 4.5 Mesa 21.2.6
Audio:     Device-1: Advanced Micro Devices [AMD/ATI] Kabini HDMI/DP Audio driver: snd_hda_intel
           Device-2: Advanced Micro Devices [AMD] FCH Azalia driver: snd_hda_intel
           Sound Server: ALSA v: k5.15.0-48-generic
Network:   Device-1: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet driver: r8169
           IF: enp2s0f1 state: down mac: f0:76:1c:3e:01:58
           Device-2: Qualcomm Atheros QCA9565 / AR9565 Wireless Network Adapter driver: ath9k
           IF: wlp3s0 state: up mac: ac:b5:7d:91:e6:c7
           Device-3: Lite-On Atheros AR3012 Bluetooth type: USB driver: btusb
Drives:    Local Storage: total: 931.51 GiB used: 86.31 GiB (9.3%)
           ID-1: /dev/sda vendor: Seagate model: ST1000LM024 HN-M101MBB size: 931.51 GiB
Partition: ID-1: / size: 91.11 GiB used: 15.77 GiB (17.3%) fs: ext4 dev: /dev/sda1
           ID-2: /home size: 814.77 GiB used: 70.29 GiB (8.6%) fs: ext4 dev: /dev/sda6
           ID-3: swap-1 size: 9.50 GiB used: 257.7 MiB (2.6%) fs: swap dev: /dev/sda5
Sensors:   System Temperatures: cpu: 44.0 C mobo: N/A
           Fan Speeds (RPM): N/A
           GPU: device: radeon temp: 45 C device: radeon temp: 41 C
Info:      Processes: 220 Uptime: 46m Memory: 3.06 GiB used: 1.35 GiB (44.2%) Shell: bash inxi: 3.0.38


Off topic:
Edit:
Μολις εφτιαξα την υπογραφη μου..!

Re: Μηπως βρηκα bug στο Δραστηριότητες;;

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 26 Σεπ 2022, 13:24
από Maras
Από τα αποτελέσματα της εντολής βλέπω ότι έχεις 3GB RAM, έτσι δεν είναι? Οι ελάχιστες, επίσημες, όμως απαιτήσεις από την Canonical για το Ubuntu 20.04 είναι 4GB. Δεν τρέχω αυτήν την στιγμή 20.04 σε κάποιο μηχάνημα για να επιβεβαιώσω το bug. Αν κάποιος το δοκιμάσει μπορεί να μας πει. Δοκίμασε αν θέλεις να απενεργοποιήσεις τα εφέ για το γραφικό περιβάλλον και να ελέγξεις εάν παραμένει το πρόβλημα.

Re: Μηπως βρηκα bug στο Δραστηριότητες;;

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 28 Σεπ 2022, 12:31
από YianPan
Maras έγραψε:Από τα αποτελέσματα της εντολής βλέπω ότι έχεις 3GB RAM, έτσι δεν είναι?

Αυτο μου κανει μεγαλη εντυπωση, διοτι κανονικα ειναι 4gb, αλλα για αγνωστο λογο βλεπουμε τα 3!! Καπου μου κλεβει...!!
Για δες:



Οι ελάχιστες, επίσημες, όμως απαιτήσεις από την Canonical για το Ubuntu 20.04 είναι 4GB.
Δεν τρέχω αυτήν την στιγμή 20.04 σε κάποιο μηχάνημα για να επιβεβαιώσω το bug.

Μαλιστα... οποτε θα περιμενω καποιον που εχει κι ξερει....!

Δοκίμασε αν θέλεις να απενεργοποιήσεις τα εφέ για το γραφικό περιβάλλον και να ελέγξεις εάν παραμένει το πρόβλημα.

Χμμμ.... νομιζω δεν εχει Compiz κι πολλα εφφε εκτος αν ειναι ενσωματωμενα εν αγνοια μου.
Εξαλλου κοιταξα τις ρυθμισεις και δεν φαινεται να εχω κατι.
Και...... εχω το Virtual-Box τα ανοιξα για να δω στου Win7 ( :sick: ) τα σηκωνει μια χαρα, αν κι με περιορισμενες πορους βεβαιως, βεβαιως.

Re: Μηπως βρηκα bug στο Δραστηριότητες;;

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 28 Σεπ 2022, 15:13
από the_eye
YianPan έγραψε:Αυτο μου κανει μεγαλη εντυπωση, διοτι κανονικα ειναι 4gb, αλλα για αγνωστο λογο βλεπουμε τα 3!! Καπου μου κλεβει...!!

Λογικά η κάρτα γραφικών. Είναι ενσωματωμένη στην cpu, χωρίς δική της μνήμη.

Re: Μηπως βρηκα bug στο Δραστηριότητες;;

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 28 Σεπ 2022, 17:59
από YianPan
the_eye έγραψε:
YianPan έγραψε:Αυτο μου κανει μεγαλη εντυπωση, διοτι κανονικα ειναι 4gb, αλλα για αγνωστο λογο βλεπουμε τα 3!! Καπου μου κλεβει...!!

Λογικά η κάρτα γραφικών. Είναι ενσωματωμένη στην cpu, χωρίς δική της μνήμη.

Μαλιστα.
Για το πρωτο μου ποστ.... ακομα να ... βρεθει το μυστηριο??

Re: Μηπως βρηκα bug στο Δραστηριότητες;;

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 29 Σεπ 2022, 14:32
από the_eye
Καλύτερα να μεταβείς στην 22.04, δεν νομίζω ότι αξίζει να κάνεις debug σε παλαιότερες εκδόσεις.

Re: Μηπως βρηκα bug στο Δραστηριότητες;;

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 30 Σεπ 2022, 14:10
από YianPan
Νομιζω, μαλλον εχεις δικιο κ.Maras
Από τα αποτελέσματα της εντολής βλέπω ότι έχεις 3GΒ RAM, έτσι δεν είναι?
Οι ελάχιστες, επίσημες, όμως απαιτήσεις από την Canonical για το Ubuntu 20.04 είναι 4GB.

Αυτο δεν ξερω, αφου ακομα και το VirtualBox μπορουσε να "σηκωσει" μια χαρα. Αλλα μπορει και να εχεις δικιο για την μνημη.

Δοκίμασε αν θέλεις να απενεργοποιήσεις τα εφέ για το γραφικό περιβάλλον και να ελέγξεις εάν παραμένει το πρόβλημα.

Επιτελους βρηκα το ρημαδακι.... και δοκιμασα να ανοιγω-κλεινω... χωρις να κανει τον "λοξυγκα" κι ουτε παγωνει ολο το συστημα. Δες φωτο:
1)

2) Αυτο εδω το εκλεισα. Ισως να ειναι αυτο το ρημαδακι....!

3) Αυτο εδω το εκλεισα κι το ανοιξα και δεν φαινεται να εχει προβλημα.

Αρα να υποθετουμε το προβλημα στη 2η φωτο, ε;;

Μαλλον λυθηκε το προβληματακι.
Θα το παρακολουθω ολο το Σαβ/κο. Αν ολα καλα θα βαλω το ν