Σελίδα 1 από 1

Τα εφέ της Επ. εργασίας στο kde plasma δεν λειτουργούν.

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 16 Νοέμ 2023, 00:07
από malos
Ξέρετε κάτι γι αυτό; Κάποτε θυμάμαι που υπήρχε η αναστολή ή η επαναφορά των εφέ με το Ctrl+F12 (ή Alt + F12. δεν έχει σημασία). Σήμερα δεν υπάρχει μάλλον ως δυνατότητα και βεβαίως δεν το νλέπω γραμμένο πουθενά στις ρυθμίσεις.
Πως μπορώ να τα επαναφέρω; Δεν τα θέλω για πολυτέλεια. Η μεγένθυνση οθόνης είναι λειτουργικό ζήτημα για μένα.
Βεβαίως να πω ότι δεν είναι όλα που δεν λειτουργούν. Για παράδειγμα τα wobby windows αν τα ενεργοποιήσω, δουλεύουν. Και ίσως και μερικά άλλα εφέ να δουλεύουν. Πάντως η μεγέθυνση που με ενδιαφέρει δεν δουλεύει.

Re: Τα εφέ της Επ. εργασίας στο kde plasma δεν λειτουργούν.

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 16 Νοέμ 2023, 01:28
από Maras
Καλησπέρα, ποια έκδοση Ubuntu χρησιμοποιείς και ποιά έκδοση KDE?
Πλέον κάνεις disable τον Compositor για να μην έχεις effects με το Alt + Shift + F12.
Από τα System Settings, ο Compositor είναι ενεργοποιημένος κανονικά? Eάν ναι μήπως κάποια εφαρμογή τον απενεργοποιεί, μπορείς να δοκιμάσεις να βγάλεις την επιλογή "Allow applications to block compositing" για να δεις εάν το πρόβλημα παραμένει.

Re: Τα εφέ της Επ. εργασίας στο kde plasma δεν λειτουργούν.

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 16 Νοέμ 2023, 08:20
από Th P
malos έγραψε:Πάντως η μεγέθυνση που με ενδιαφέρει δεν δουλεύει.

Καλημέρα
Από τις ρυθμίσεις του συγκεκριμένου εφέ θα πρέπει να ορίσεις τις συντομεύσεις έναρξης τερματισμού
(όπως και ότι άλλο θέλεις που αφορά τη μεγέθυνση

Re: Τα εφέ της Επ. εργασίας στο kde plasma δεν λειτουργούν.

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 17 Νοέμ 2023, 02:53
από malos
Maras έγραψε:Καλησπέρα, ποια έκδοση Ubuntu χρησιμοποιείς και ποιά έκδοση KDE?
Πλέον κάνεις disable τον Compositor για να μην έχεις effects με το Alt + Shift + F12.
Από τα System Settings, ο Compositor είναι ενεργοποιημένος κανονικά? Eάν ναι μήπως κάποια εφαρμογή τον απενεργοποιεί, μπορείς να δοκιμάσεις να βγάλεις την επιλογή "Allow applications to block compositing" για να δεις εάν το πρόβλημα παραμένει.


Ναι παραμένει το πρόβλημα. Είναι τικαρισμένο το compositor στην αρχή. Ξετικαρισα και τη δυνατότητα φραγή συνθέσεις από άλλες εφαρμογές.