εχω εγκαταστησει εδω και κανα 2 εβδομάδες ubuntu hardy και γενικα όλα πανε καλα, βρίσκω σιγα σιγά την άκρη σε πολλα προβλήματα, αλλα έχω κάποια που δεν έχω καταφέρει να τα λύσω.. Έχουμε και λέμε:
1. ελληνικοί χαρακτήρες. Σε πολλές εφαρμογές(pidgin, banshee κλπ) οι ελλ. χαρακτήρες φαίνονται "κινεζικοι". Θυμάμαι στα windows οποτε υπήρχε ανάλογο πρόβλημα αλλαζα το unicode encoding σε ελληνικά. ξέχασα να πω πως εγώ γράφω σε ελληνικά μια χαρά αλλα όταν οι άλλοι μου γράφουν δεν βλέπω τπτ ή πχ τα tags των mp3 φαινονται ακαταλαβιστικα.
2. pidgin : όποτε πάω να βάλω κάποιον στην buddy list μου γράφει not on server list (ενω ειναι σιγουρα) και απλά φαίνεται πάντα οffline kai καποιες φορες μπορει να μπορω να επικοινωνήσω (προβληματικά) μαζί του αλλά γενικά δεν μπορώ
3.wine kai microsoft office.. : καθώς χρειάζομαι το excel γιατι δυστυχως ειναι το μονο που μπορει να κάνει κάποια πράγματα που χρειάζομαι για την σχολή μου (παλινδρόμηση κλπ) ειναι μονόδρομος, αλλά όσους οδηγούς έχω βρει και κάνω ενα ενα τα βήματα που μου λένε πάντα υπάρχει πρόβλημα στην εγκατάσταση.. (βάζω το 2007, ισως ξαναδοκιμάσω με την έκδοση 2003 που είναι silver στην κατάταξη)
αυτά(και διαφορα άλλα μικρά , αλλα ας ξεκινήσουμε με αυτά

Υ.Γ. έχω ψάξει αρκετά στο google και στο site και δεν εχω καταφέρει να λύσω κάποιο από αυτά
Ευχαριστώ προκαταβολικα!