Πρόβλημα με pidgin,ελληνικούς χαρακτήρες - Ερώτηση για wine

...browsers, email, downloads, torrents, κλπ (όχι προβλήματα καρτών εδώ)

Συντονιστής: the_eye

Πρόβλημα με pidgin,ελληνικούς χαρακτήρες - Ερώτηση για wine

Δημοσίευσηαπό Dr.Fritz » 21 Ιουν 2008, 12:15

Καλημερα,
εχω εγκαταστησει εδω και κανα 2 εβδομάδες ubuntu hardy και γενικα όλα πανε καλα, βρίσκω σιγα σιγά την άκρη σε πολλα προβλήματα, αλλα έχω κάποια που δεν έχω καταφέρει να τα λύσω.. Έχουμε και λέμε:
1. ελληνικοί χαρακτήρες. Σε πολλές εφαρμογές(pidgin, banshee κλπ) οι ελλ. χαρακτήρες φαίνονται "κινεζικοι". Θυμάμαι στα windows οποτε υπήρχε ανάλογο πρόβλημα αλλαζα το unicode encoding σε ελληνικά. ξέχασα να πω πως εγώ γράφω σε ελληνικά μια χαρά αλλα όταν οι άλλοι μου γράφουν δεν βλέπω τπτ ή πχ τα tags των mp3 φαινονται ακαταλαβιστικα.
2. pidgin : όποτε πάω να βάλω κάποιον στην buddy list μου γράφει not on server list (ενω ειναι σιγουρα) και απλά φαίνεται πάντα οffline kai καποιες φορες μπορει να μπορω να επικοινωνήσω (προβληματικά) μαζί του αλλά γενικά δεν μπορώ
3.wine kai microsoft office.. : καθώς χρειάζομαι το excel γιατι δυστυχως ειναι το μονο που μπορει να κάνει κάποια πράγματα που χρειάζομαι για την σχολή μου (παλινδρόμηση κλπ) ειναι μονόδρομος, αλλά όσους οδηγούς έχω βρει και κάνω ενα ενα τα βήματα που μου λένε πάντα υπάρχει πρόβλημα στην εγκατάσταση.. (βάζω το 2007, ισως ξαναδοκιμάσω με την έκδοση 2003 που είναι silver στην κατάταξη)

αυτά(και διαφορα άλλα μικρά , αλλα ας ξεκινήσουμε με αυτά ;) ) θα ήμουν πολυ χαρούμενος αν λυνοταν όποιο απο αυτά τα προβλήματα
Υ.Γ. έχω ψάξει αρκετά στο google και στο site και δεν εχω καταφέρει να λύσω κάποιο από αυτά

Ευχαριστώ προκαταβολικα! :)
Τελευταία επεξεργασία από Dr.Fritz και 21 Ιουν 2008, 13:13, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Dr.Fritz
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Re: διάφορα προβλήματα σε ubuntu hardy gnome (νεος χρήστης)

Δημοσίευσηαπό ftso » 21 Ιουν 2008, 12:32

Καλημέρα Dr.Fritz,

1)Σε αυτό δεν ξέρω να απαντήσω ως προς το pidgin.
Για τα mp3 όμως μπορείς να κάνει ένα search με την λέξη tags καθώς έχει ξαναπαντηθεί...

2)Αυτό πρέπει να είναι θέμα ρυθμίσεων.
Σου προτείνω πάντως να δεις και τους emesene (όμορφος-λειτουργικός), amsn (λειτουργικότατος- προσωρινά πανάσχημος,μέχρη να βγει η version 2).

3)Αν βάλεις ms-office στο wine το αποτέλεσμα δεν είναι και το καλύτερο...
Προτείνω virtualbox (δες στα how to του forum) και εγκατάσταση ms-office σε windows!

*Άλλαξε αν θες τον τίτλο σου σε "Πρόβλημα με pidgin,ελληνικούς χαρακτήρες - Ερώτηση για wine" κάνοντας επεξεργασία το πρώτο θέμα σου.
Άβαταρ μέλους
ftso
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

IRC: ftso
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό The_Mentor » 21 Ιουν 2008, 12:43

(1) Από το System > Preferences > Keybords > layout - κάνεις add και προσθέτεις το ελληνικό πληκτρολόγιο (οι αλλαγή by default γίνετε πατώντας τα 2 Alt πλήκτρα μαζί).
Μετά ανοίξεις synaptic manager κάνεις search για το ubuntu-restricted-extra και το εγκαθιστάς (σου βάζει στο σύστημα τις γραμματοσειρές της MS καθώς και διάφορα άλλα πραγματάκια codecs etc).

(2) Πιθανόν να έχει πρόβλημα το Pidgin. Κάποια στιγμή και εμένα μου έκανε κάτι τρελά. Εγώ το έλυσα έτσι:

Κώδικας: Επιλογή όλων
sudo apt-get -purge remove pidgin

Μετά κάνε εγκατασταση ξανά με το

Κώδικας: Επιλογή όλων
sudo apt-get install pidgin

δοκίμασε να δεις αν είναι όλα ΟΚ...

(3) 2007 νομίζω είναι προβληματικό με το wine (όχι ότι ασχολήθηκα κιόλας με το Office 2007).
Είσαι απόλυτα σίγουρος πως το openoffice δεν σου κάνει την δουλειά που θέλεις? Προσωπικά ποτέ να είχα πρόβλημα και το χρησιμοποίησα για πολύ advance πράγματα...
The_Mentor
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό logari81 » 21 Ιουν 2008, 13:07

3. Για τον υπολογισμο παλινδρομησης που λες ...δυσκολευομαι να πιστεψω ότι το OpenOffice Spreadsheet ή το Gnumeric δεν υποστηριζουν κατι τετοιο.

Για στατιστικη κοιταξε και το προγραμμα "R" που υπαρχει στα αποθετηρια. Καθως και το παρακατω συνδεσμο:

http://wiki.services.openoffice.org/wik ... lysis_Tool
http://opensourceecology.org/

Λειτουργικό: Ubuntu 10.04 lucid 64-bitΠροδιαγραφές: 4x Intel Core i5 CPU M 450 2.40GHz ‖ RAM 3696 MiB ‖ Lenovo KL3 - LENOVO IdeaPad Y560
Κάρτα γραφικών: ATI Device [1002:68c0]Ασύρματο: wlan0: Atheros Inc. AR928X Wireless Network Adapter (PCI-Express) [168c:002a] (rev 01)
logari81
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Re: Πρόβλημα με pidgin,ελληνικούς χαρακτήρες - Ερώτηση για wine

Δημοσίευσηαπό Dr.Fritz » 21 Ιουν 2008, 13:22

ευχαριστω για τις συμβουλες..
1. οκ ευχαρισω για τα tags, θα το κανω οταν βρω λιγο χρονο
2.για το office, δεν ειμαι σίγουρος οτι δεν κανει το OOo αυτα που θέλω απλά δεν έχω το χρόνο (εξεταστική σε 1 βδομαδα!) να το μάθω, σιγουρα θα το ψάξω αργότερα, απλά τώρα επειδή έχω δουλίτσα προτιμώ να χρησιμοποιήσω το ms office. θα δοκιμάσω vbox και θα σας πω!
3.οσο για το emesene κλπ ξεχασα να πω οτι εχω yahoo.. και έχω δοκιμάσει σχεδον ολα τα messengers
έκανα και reinstall αλλα δεν φτιαχνει τπτ.. :(
Dr.Fritz
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Dr.Fritz » 21 Ιουν 2008, 14:57

εβαλα την τελευταια εκδοση vbox αλλα δεν μπορω να καταλάβω πως γινεται να τρέξω απο ubuntu τον σκληρο που έχει τα windows ηδη.. το μονο που ψιλοκαταλαβα πως γινεται ειναι να κανω καινουρια εγκατάσταση windows. το προβλημα μου ειναι πως να κανω το partition με τα windows σε ενα mirror image vdi

παρεπιπτόντως με το pidgin κανενα αλλο hint?

thx :)

τελικα το προβλημα με τους χαρακτήρες είναι πολυ πιο γενικο... στο ακολουθησα αυτο http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=233200 το 5ο ποστ και μεχρι και οι τιτλοι, οχι δηλαδη μόνο τα tags δεν φαίνονται, συγκεκριμένα είναι κουτάκια... και με την μετατροπη αυτο που πετυχαίνω είναι απο αλαμπουρνέζικα να τα κανω κουτακια :P (εχω εγκαταστήσει φυσικά απτο synaptic το πακετακι που μου ειπατε, καθώς και διαφορα άλλα ελληνικα fonts που εχω βρει ) :o
help! :roll:
Dr.Fritz
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ftso » 21 Ιουν 2008, 16:03

Δυστυχώς αυτό που ζητάς με το vbox δεν γίνετε προς το παρόν.
Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι εκ νέου εγκατάσταση των windows σε vdi image.
Για τα υπόλοιπα περίμενε απάντηση απο κάποιον γνώστη του αντικειμένου...
Άβαταρ μέλους
ftso
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

IRC: ftso
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό jarlaxl » 21 Ιουν 2008, 19:35

1. Το pidgin υποστηρίζει πλήρως ελληνικούς χαρακτήρες κοίτα στις προτιμήσεις για γραμματοσειρά. Αν πάλι δεν τα καταφέρνεις, μάλλον για κάποιο λογο δεν έχεις εγκαταστήσει τα ελληνικά fonts.
2. Μάλλον βάζεις λάθος screen name. εξαρτάται από το account (π.χ. η M$ θέλει όλο το screename-xxx@hotmail.com- ενώ η yahoo όχι και στο gmail πρέπει να έχει αποδεχτεί ο αλλός την προσκληση σου-οι υπόλοιποι server δεν ξέρω)
3. Το Excel ειναι για τα μπ.. στην ανάλυση παλινδρόμησης. Αν έχεις matlab μπορώ να σου στείλω ενα script για γραμμική παρεμβολή μιας ή πολλών μεταβλητών. η R που είναι και δωρεάν καi όπως προανέφεραν είναι πολύ καλύτερη για στατιστικές εφαρμογές.
Άβαταρ μέλους
jarlaxl
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Dimitris » 21 Ιουν 2008, 20:08

Σχετικά με το 3:

Οτιδηποτε, ειλικρινά οτιδήποτε μπορείς να κάνεις στο excel, μπορείς να το κάνεις με το R, όπως είπε και ο logari81. Το excel έχει θα έλεγα πολύ περιορισμένες δυνατότητες. Επίσης το gnumeric έχει ισάξιες ικανότητες με το excel.

Αντι για matlab μπορείς να χρησιμοποιείς octave, είναι ελευθερο και υπάρχει στα αποθετήρια ή και το scilab. Επίσης η γλώσσα προγραμματισμού python, η οποία είναι πανεύκολη στην εκμάθηση, έχει πολλές βιβλιοθηκες για διαφορα πράματα, απο στατικης μέχρι γραφικών και gui.

Γενικά για μαθηματικούς υπολογισμους, όπως παλινδρόμηση και όχι μόνο, υπάρχουν άπειρες ελεύθερες βιβλιοθηκες για διάφορες γλώσσες προγραμματισμού. Για παράδειγμα για fortran, ξέρω είναι λίγο πεπαλαιωμένη αλλά κάνει μια χαρά τη δουλειά της, σε αυτή τη διεύθυνση www.netlib.org θα βρεις περισσότερα από αυτά που χρειάζεσαι.

Mη διστάσεις να ρωτησεις οτιδήποτε ακόμη και για παλινδρόμηση :)
Άβαταρ μέλους
Dimitris
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό simosx » 21 Ιουν 2008, 20:12

Αν κάποια εφαρμογή του Linux δε μπορεί να εμφανίσει τα ελληνικά σωστά, τότε είναι θέμα προβληματικής κωδικοποίησης του κειμένου. Κάθε σοβαρή διανομή Linux περιλαμβάνει γραμματοσειρές με υποστήριξη ελληνικών (ΚΑΙ πολυτονικού).

Κάποιοι κατάφεραν να μετατρέψουν σε VDI την υπάρχουσα εγκατάσταση τους με XP. Είναι όμως κάτι για πολύ προχωρημένους χρήστες. Αν πραγματικά θέλεις και μπορείς να κάνεις τέτοιο, τότε θα σου είναι εύκολο να κάνεις αναζήτηση στο Google με π.χ. vdi convert windows xp
προσωπικό ιστολόγιο ϗ πλανήτης Ubuntu-gr
Συμβάλετε και εσείς στο ελληνικό βιβλίο Ubuntu!
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Πολύ καλό ┃ Αγγλικών: Πολύ καλό
2 Ubuntu 13.10 saucy 3.11.0-031100rc1-generic 64bit (el_GR.UTF-8, Unity ubuntu)
3 AMD E-450 APU with Radeon HD Graphics ‖ RAM 3555 MiB ‖ Sony Corporation VAIO
4 AMD nee ATI Wrestler [Radeon HD 6320] [1002:9806] {fglrx_pci}
5 eth0: Atheros Inc. AR8151 v2.0 Gigabit Ethernet [1969:1083] (rev c0) ⋮ wlan0: Atheros Inc. AR9285 [168c:002b] (rev 01)
Φτιάξτε και εσείς τη δική σας υπογραφή (παραπάνω κείμενο) αυτόματα με κλικ εδώ!
simosx
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Launchpad: simosx
IRC: simosx
Εκτύπωση

Επόμενο

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Εφαρμογές για Internet