Έχω το εξής πρόβλημα με το Ubuntu 8.10 x64 (αν και από όσο θυμάμαι το πρόβλημα υπήρχε και στις προηγούμενες εκδόσεις).
Χρησιμοποιώ thunderbird για email client και ενώ εν γένει είμαι ικανοποιημένος από τις λειτουργίες του, έχω πρόβλημα στην απεικόνιση των ελληνικών γραμματοσειρών (ανεξαρτήτως γραμματοσειράς - variable width πάντα) και συγκεκριμένα με το hinting. Το περίεργο είναι πως ανεξαρτήτως της γραμματοσειράς που θα επιλέξω για την εμφάνιση αλλά και αυτή που έχει γραφτεί το email, στην προεπισκόπηση (του email) ο thunderbird φαίνεται να επιλέγει τη δικιά του αγνοώντας όλες τις ρυθμίσεις! Το αποτέλεσμα είναι τουλάχιστον αντιαισθητικό καθώς η γραμματοσειρά που χρησιμοποιεί (για τα ελληνικά fonts μόνο) έχει πρόβλημα στο hinting! To αποτελεσμα ειναι στην συγγραφή email τα fonts να εμφανίζονται κανονικά (με το σωστό hinting), αλλα οχι και στην εμφανιση! Στέλνοντας δηλαδή ένα email στον εαυτό μου, βλέπω τα σωστά custom-hinted fonts στον editor του thunderbird και μόλις το λάβω βλέπω διαφορετικα, auto-hinted fonts! Αυτό συμβαίνει με τις default ρυθμίσεις με τη μόνη διαφορά πως έχω επιλέξει variable width fonts σε όλες τις σχετικές επιλογές (στο display και στο compose) και HTML email format (δεν μπορώ χωρίς links, έλεος). Δοκίμασα να αλλάξω fonts αλλά καμία τύχη (από dejavu σε verdana με msttcorefonts). Ο evolution client φαίνεται να δουλεύει κανονικά. Παραθέτω και σχετικό screenshot όπου φαίνεται πεντακάθαρα το πρόβλημα.