Δωρεάν Μαθήματα-Εισαγωγή στην Python

...ασύγχρονα μαθήματα python

Δωρεάν Μαθήματα-Εισαγωγή στην Python

Δημοσίευσηαπό giwrgosatma » 07 Απρ 2017, 21:53

Στις 24 Απριλίου 2017 θα τρέξει το παρακάτω πρόγραμμα δωρεάν.Κάνοντας εγγραφή στην σελίδα http://mathesis.cup.gr/courses/course-v1:ComputerScience+CS1.1+2017_T2/info Θα συναντήσετε το παρακάτω μάθημα Εισαγωγή στην Python.Σχετικά με αυτό αναγράφονται παρακάτω (παρμένο από την σελίδα)
α) Γενική Εισαγωγή

Στην Γενική Εισαγωγή —που θα εντοπίσετε στο Υλικό μαθήματος πριν από τις εβδομαδιαίες διαλέξεις— υπάρχουν όλες οι απαραίτητες πληροφορίες για τον τρόπο λειτουργίας και τους κανόνες του Mathesis, συμβουλές μελέτης και πλοήγησης, κ.α. Οι πληροφορίες της Γενικής Εισαγωγής θα σας λύσουν τις περισσότερες —αν όχι όλες— τις απορίες που τυχόν έχετε ή σας προκύψουν, ειδικά αν αυτή είναι η πρώτη φορά που παρακολουθείτε ένα ανοικτό διαδικτυακό μάθημα.


β) Βασικές πληροφορίες για το μάθημα και Ερωτηματολόγιο Εισόδου

Πριν από τα βίντεο της 1ης εβδομάδας μπορείτε να βρείτε ειδικές πληροφορίες που αφορούν το μάθημα (διδάσκων, περιγραφή, βιβλιογραφία και σύστημα βαθμολόγησης). Και φυσικά μην ξεχάσετε να συμπληρώσετε το Ερωτηματολόγιο Εισόδου, το οποίο βρίσκεται αμέσως μετά και θα μας βοηθήσει να διαμορφώσουμε μια εικόνα για σας, το κοινό του μαθήματος.


γ) Τρόπος ανάρτησης των βίντεο

Θα αναρτούμε σταδιακά τα βίντεο —δηλ. βδομάδα με βδομάδα— σύμφωνα με ό,τι συμβαίνει στα περισσότερα διεθνή moocs.

Θα παρατηρήσετε πως σε κάποια βίντεο έχουν προστεθεί γραπτώς ορισμένες πληροφορίες. Όσα διαβάζετε μέσα σε συννεφάκι διορθώνουν ή επεξηγούν τα λεγόμενα του διδάσκοντα και όσα βλέπετε μέσα σε πλαίσιο δίνουν μια πρόσθετη πληροφορία ή διευκρίνιση.

Επιλέγετε πάντοτε να βλέπετε τα βίντεο σε υψηλή ανάλυση, πατώντας το κουμπί HD (High Definition) που βρίσκεται κάτω και δεξιά στην μπάρα χειρισμού των βίντεο. Η προβολή υψηλής ανάλυσης έχει ενεργοποιηθεί, όταν το κουμπί HD γίνει κόκκινο.

Στην περίπτωση που χρησιμοποιείτε ipad, θα σας συμβουλεύαμε να προβάλετε τα βίντεο του Mathesis μέσω του καναλιού μας στο YouTube (πατώντας το υδατογράφημα YouTube που βρίσκεται κάτω και δεξιά στην οθόνη του βίντεο, πάνω από την μπάρα χειρισμού του), καθώς σε αυτές τις συσκευές δεν εμφανίζεται η επιλογή HD στο περιβάλλον της πλατφόρμας του Mathesis.


δ) Ανάρτηση και Υποβολή Εβδομαδιαίων Τεστ

Τα εβδομαδιαία τεστ του μαθήματος θα είναι 6 στο σύνολό τους. Τα εβδομαδιαία τεστ θα αναρτώνται κάθε Δευτέρα στις 21:00 ώρα Ελλάδος. Θα είναι διαθέσιμα για να υποβάλετε τις απαντήσεις σας μέχρι την επόμενη Κυριακή στις 23:30 ΤΟ ΒΡΑΔΥ ώρα Ελλάδος. Μετά την παρέλευση αυτής της προθεσμίας τα εβδομαδιαία τεστ θα παραμένουν διαθέσιμα για εξάσκηση, χωρίς όμως δυνατότητα να υποβληθεί «επίσημα» η λύση τους. Για ευνόητους λόγους, η δυνατότητα εμφάνισης των σωστών απαντήσεων στα εβδομαδιαία τεστ, δίνεται πάντοτε μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής τους.


Όμως ΠΡΟΣΟΧΗ: Στο κειμενάκι δίπλα στο ρολόι, όπου αναφέρεται το χρονικό διάστημα για την υποβολή του τεστ, ο χρόνος είναι στο σύστημα UTC (Universal Time Coordinated – περίπου ώρα Γκρήνουϊτς) ως προς το οποίο η ώρα Ελλάδος προκύπτει προσθέτοντας 3 ώρες. Επομένως όταν βλέπετε 20.30 UTC, θα καταλαβαίνετε 23.30 το βράδυ ώρα Ελλάδος.

Πριν την υποβολή του τεστ σας μην ξεχάσετε να ενεργοποιήσετε το κουμπί της "τελικής υποβολής" κάνοντας κλικ στο τετράγωνο που υπάρχει πριν από τη φράση "Είστε έτοιμοι για τελική υποβολή; Πατήστε πρώτα εδώ και μετά Τελική Υποβολή".

Σας υπενθυμίζουμε ότι στα τεστ πολλαπλής επιλογής η βαθμολογία είναι +1 για τη σωστή απάντηση και 0 για τη λανθασμένη (αρνητική βαθμολογία δεν υπάρχει), ενώ για τον υπολογισμό του μέσου όρου επίδοσης στα εβδομαδιαία τεστ, το σύστημα εξαιρεί αυτόματα 1 από τα 6 εβδομαδιαία τεστ, —αυτό με τη μικρότερη βαθμολογία.


ε) Λειτουργία του φόρουμ

Για να μπορέσει το φόρουμ να είναι λειτουργικό και το δυνατόν περισσότερο «συμμαζεμένο» ως προς τον αριθμό και τη διασπορά των αναρτήσεων –πράγμα που θα βοηθήσει και εσάς στις αναζητήσεις σας και εμάς στο να μπορούμε να παρεμβαίνουμε έγκαιρα και αποτελεσματικά- ακολουθήστε τους ακόλουθες κανόνες:

Με την είσοδό σας στο φόρουμ -στις 24 Απριλίου- θα δείτε ήδη καρφιτσωμένες 5 αναρτήσεις, με θέματα στα οποία θα πρέπει να αναρτάτε αναλόγως τα σχόλιά σας. Τα τρία πρώτα είναι τελείως γενικά (ανεξάρτητα εβδομάδας) ενώ τα δύο άλλα αφορούν την εκάστοτε συγκεκριμένη εβδομάδα:
Τεχνικά ζητήματα και απορίες
Διαδικαστικά ζητήματα και απορίες
Υπόδειξη σφαλμάτων
Εβδομάδα #: Απορίες και συζήτηση πάνω στο υλικό του μαθήματος
Τεστ #: Απορίες-Σχόλια
Οποιοδήποτε σχόλιο που αφορά κάποιο από τα παραπάνω θέματα και δεν αναρτάται στο κατάλληλο νήμα, δεν θα απαντάται από την ομάδα του Mathesis και παρακαλούμε και εσείς να πράξετε το ίδιο. Μπορείτε φυσικά με δική σας πρωτοβουλία να συνεχίσετε να ανοίγετε συζητήσεις για θέματα που σας ενδιαφέρουν και δεν εμπίπτουν ακριβώς στο υλικό της αντίστοιχης εβδομάδας, με την προϋπόθεση ότι δεν θα ανοίγουν πολλαπλές συζητήσεις για το ίδιο θέμα.
Όσον αφορά τις ερωτήσεις σας προς τον διδάσκοντα, προκειμένου να αποφευχθεί ένας δασκαλοκεντρικός τρόπος λειτουργίας του —όπου ο καθηγητής σπεύδει να απαντήσει κάθε απορία πριν ενεργοποιηθεί η πρωτοβουλία των ίδιων των φοιτητών—έχουμε αποφασίσει να μην παρεμβαίνει ο δάσκαλος πριν την παρέλευση κάποιου εύλογου χρόνου από την ανάρτηση μιας απορίας.
Τέλος, και σε αυτή την έκδοση της πλατφόρμας του Mathesis είναι διαθέσιμη η υπηρεσία αποστολής e-mail ενημέρωσης για νέα σχόλια που προστίθενται σε αναρτήσεις που ήδη ακολουθείτε στο φόρουμ. Τις ενημερώσεις αυτές θα τις λαμβάνετε μία φορά την ημέρα υπό την προϋπόθεση ότι έχετε επιλέξει το σχετικό κουτάκι που βρίσκεται στην αρχική σελίδα του φόρουμ του μαθήματος. Επιπλέον λειτουργεί κανονικά και σε αυτή την έκδοση της πλατφόρμας του Mathesis η δυνατότητα εισαγωγής εικόνας και μπορείτε να την χρησιμοποιείτε.


Καλό ξεκίνημα
Η ομάδα του Mathesis
1 Linux: Μέτριο┃ Προγρ: Visual Basic,Java,CSS 3,HTML 5 ┃ Αγγλ: Καλά
2 Operating System:||Lubuntu 15.04|| CPU: Intel Core 2 Duo E7400 @ 2.80GHz, RAM: 4,00GB Dual-Channel DDR2 @ 333MHz, Motherboard: ASRock G41C-GS (CPUSocket),Graphics:2047MB NVIDIA GeForce GT 610 (Gigabyte)
Άβαταρ μέλους
giwrgosatma
punkTUX
punkTUX
 
Δημοσιεύσεις: 201
Εγγραφή: 10 Ιαν 2014, 16:46
Εκτύπωση

Re: Δωρεάν Μαθήματα-Εισαγωγή στην Python

Δημοσίευσηαπό the_eye » 07 Απρ 2017, 22:20

Μεταφέρθηκε στην κατάλληλη ενότητα

Όσο λιγότερο κλειστό λογισμικό έχεις, τόσα λιγότερα προβλήματα.
1 Γνώσεις ⇛ Linux: Καλό ┃ Προγραμματισμός: Ναι PHP, MySQL ┃ Αγγλικά: Καλά
2 Ubuntu 18.04 bionic 5.3.0-53-generic 64bit (el_GR.UTF-8, GNOME-Flashback:Unity gnome-flashback-compiz)
3 Intel Core i3-6100 CPU @ 3.70GHz ‖ RAM 3832 MiB ‖ Gigabyte B150M-HD3 DDR3-CF
4 Intel HD Graphics 530 [8086:1912] {i915}
5 enp1s0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 15)
Οδηγοί Ubuntu Βίντεο Οδηγοί
Άβαταρ μέλους
the_eye
Διαχειριστής
Διαχειριστής
 
Δημοσιεύσεις: 11563
Εγγραφή: 16 Μαρ 2010, 17:19
Launchpad: ntoulasd
IRC: the_eye_
Εκτύπωση


  • ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Μαθήματα python

cron