Απογραφή Πληθυσμού 2011

...χαλαρή κουβεντούλα, γενικός σχολιασμός, φιλοσοφικές συζητήσεις, meeting point / γνωριμία

Συντονιστής: konnn

Re: Απογραφή Πληθυσμού 2011

Δημοσίευσηαπό evolgen » 10 Μάιος 2011, 17:57

Σήμερα το πρωί ήρθε μια κοπελιά να με απογράψει, αλλά με πέτυχε πάνω στην ώρα που έφευγα για τη σχολή. Μου είπε πως θα ξαναπεράσει αύριο το πρωί.
Το να μειώνεις ένα έργο ελεύθερου λογισμικού, επειδή θεωρείς το δικό σου καλύτερο,
είναι απαράδεκτη συμπεριφορά και δε συμβαδίζει με τις αρχές του ελεύθερου λογισμικού.

Γνώσεις Linux: Μέτριο++ ┃ Προγραμματισμός: Perl, R, Python, SQL, C, Common Lisp, BashΑγγλικά: Άριστα

1. Ubuntu 14.04 trusty
2. Intel Core i7-3520M CPU @ 2.90GHz ‖ RAM 7892 MiB
3. Intel 3rd Gen Core processor Graphics Controller [8086:0166] {i915}
4. eth0: Broadcom NetXtreme BCM57765 Gigabit Ethernet PCIe [14e4:16b4] (rev 10) ⋮ eth1: Broadcom BCM4331 802.11a/b/g/n [14e4:4331] (rev 02)
Άβαταρ μέλους
evolgen
daemonTUX
daemonTUX

IRC: bioevolgenec
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό digibill » 26 Μάιος 2011, 11:09

Αυτό που εγώ αποκόμισα ως απογραφέας από την φετινή απογραφή, είναι ότι η ελληνική κοινωνία έχει πραγματικά πολύ μεγάλο αξιακό πρόβλημα..... :( Και εξηγούμαι:

Σε κάποιο βαθμό, μου φαίνεται «φυσιολογικό» να υπάρχει παραπληροφόρηση και σπέκουλα γύρω από το ζήτημα της απογραφής, όπως συμβαίνει με όλα τα ζητήματα στην ελληνική κοινωνία: ανακοινώνεται κάτι, αμέσως το παίρνουν 2-3 στο ίντερνετ και το ξεχειλώνουν, ηλίθιοι "δημοσιοκάφροι" το αναπαραγάγουν χωρίς να ελέγξουν τις πηγές τους και δημιουργείται μια περιρρέουσα ατμόσφαιρα μυστηρίου και συνομοσιολογίας βλακώδους επιπέδου.... Αν αυτό συνδυαστεί και με την ατμόσφαιρα των ημερών που ζούμε, προσωπικά καταλαβαίνω γιατί δόθηκε από κάποιους τόσο μεγάλη έμφαση στην απογραφή. Πολλοί ρωτάνε "γιατί μας απογράφουν τώρα", "γιατί τα ρωτάνε όλα αυτά", "τι τους νοιάζει πόσα δωμάτια έχω", "πώς θα ξέρουν αν τα στοιχεία που δίνω είναι αληθινά" κλπ..

Τώρα που τελείωσε η απογραφή, ας ξεκαθαρίσουμε κάποια πραγματάκια:
  • Η απογραφή βάσει νόμου είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ για τον καθένα ατομικά
  • Τα στοιχεία της απογραφής δεν προσωποποιούνται, δεν διασταυρώνονται (με σκοπό να ελεγχθούν οι πληροφορίες που δώθηκαν ή να βρεθούν άτομα), δεν εξατομικεύονται. Τα ερωτηματολόγια της απογραφής εισάγονται αυτόματα σε υπολογιστή με την χρήση scanner και αυτομάτως επεξεργάζονται και δίνουν πίνακες στοιχείων.
  • Ο απογραφέας και η στατιστική υπηρεσία δεν μπορεί και ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ να ελέγξει την εγκυρότητα των στοιχείων που του δηλώνονται από τον απογραφόμενο. Δεν είναι η δουλειά του να κάνει τον χωροφύλακα, αλλά να μαζέψει στατιστικά στοιχεία. Συνεπώς, η εγκυρότητα των στοιχείων που δίδονται επαφίεται στον απογραφόμενο και μόνο και με κανέναν τρόπο δεν μπορεί να διασταυρωθεί. Αν κάποιος πχ είναι άνεργος και δηλώσει εφοπλιστής, η στατιστική υπηρεσία απλά θα μετρήσει έναν εφοπλιστή παραπάνω!
    Ωστόσο, αντιλαμβάνεται κανείς πως αν δοθούν λανθασμένα αρχικά στοιχεία, τότε το στατιστικό συμπέρασμα που θα εξαχθεί δεν θα έχει και πολλή σχέση με την πραγματική εικόνα. Αν πχ συνεννοούμασταν στα κρυφά όλοι να δηλώσουμε αρλούμπες, το αποτέλεσμα μπορεί να είχε πολλή πλάκα (!!) ωστόσο η εικόνα που θα δημιουργούνταν καμία επαφή δεν θα είχε με την πραγματικότητα, οπότε όλες αυτές οι -πληρωμένες- εργατοώρες της απογραφής θα χαραμίζονταν.
  • Η απογραφή έγινε τώρα (και όχι πέρυσι ή του χρόνου) επειδή γίνεται κάθε 10 χρόνια. Είχε γίνει επίσης το 2001, το 1991, το 1981 κλπ. Επιπλέον, για να υπάρχει ένα μέτρο σύγκρισης μεταξύ των Ευρωπαϊκών κρατών, έχει αποφασιστεί πανευρωπαϊκά οι απογραφές να πραγματοποιούνται στις χρονιές που λήγουν σε 0 ή 1 (πχ 2010 ή 2011). Αν ας πούμε η Ελλάδα έκανε απογραφή στις χρονιές που λήγουν σε 5 (πχ 2005) και πχ η Ισπανία στις χρονιές που λήγουν σε 0 (πχ 2010) δεν θα είχε νόημα η σύγκριση των στατιστικών στοιχείων μεταξύ των δύο κρατών, αφού θα μεσολαβούσαν 5 χρόνια μεταξύ τους!
  • Το ερωτηματολόγιο ήταν τόσο "αναλυτικό" και "άκυρο" για έναν απλό -απλούστατο- λόγο: όπως προείπα η απογραφή δεν έχει σκοπό την συλλογή εξατομικευμένων δεδομένων, αλλά -μέσω αυτών- την εξαγωγή στατιστικών συμπερασμάτων. Κάθε ερώτηση -συνδυαζόμενη και με άλλες από το ερωτηματολόγιο- δίνει σημαντικές πληροφορίες για ζητήματα όπως πχ η εσωτερική μετανάστευση, τις περιοχές που έχουν μεγαλύτερα ρεύματα εξόδου και εισόδου, τις εποχές του χρόνου που γεννιούνται τα περισσότερα παιδιά κλπ. Από μία "κουλή" εκ πρώτης όψεως ερώτηση (όπως πχ "πού κατοικούσε μόνιμα η μητέρα σας όταν σας γέννησε") μπορούν να εξαχθούν πολλά και σημαντικά στατιστικά συμπεράσματα σχετικά με την εσωτερική και εξωτερική μετανάστευση, τις εσωτερικές "πορείες" με μεγαλύτερη μεταναστευτική κίνηση κλπ.
  • Τα ερωτηματολόγια είναι ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΑ και προορίζονται αποκλειστικά για την Στατιστική Υπηρεσία και μόνο! Σε περίπτωση που αποδειχθεί ότι απογραφέας χρησιμοποίησε για άλλο σκοπό ή υπεξαίρεσε προσωπικά δεδομένα, τιμωρείται διά νόμου με πολύ σοβαρά πρόστιμα και ποινές. Συνεπώς η "δήλωση" που αναφέρθηκε στο αρχικό μήνυμα είναι όχι μόνο περιττή, μα και νομικά άκυρη, αφού ακόμη και η αποδοχή της από μέρους του απογραφέα δεν μπορεί να επισύρει μεγαλύτερες ή διαφορετικές ποινές από αυτές που ο νόμος προβλέπει (γενικά, αν πχ εγώ και ένας άλλος συμφωνήσουμε με την συγκατάθεσή μου να τον υπηρετώ δια βίου ως δούλος -κάτι που είναι παράνομο γενικά- τότε δεν μπορώ να διωχθώ με βάση την δήλωση που υπέγραψα, γιατί ο νόμος είναι υπεράνω ατομικών συμφωνιών και εφόσον η δουλεία είναι παράνομη, η "συμφωνία" μας είναι έκνομη.)
  • "Κι αν κάποιος δεν ήθελε να απογραφεί;" Ο απογραφέας ούτε σπίτι του μπορεί να μπει με το ζόρι (η κατοικία είναι άσυλο και η παραβίασή του είναι βαρύτατο αδίκημα) ούτε να υφαρπάξει πληροφορίες με τον στανιό! Ο απογραφέας απλά ενημερώνει ότι η απογραφή είναι υποχρεωτική και ότι είναι υποχρεωμένος να ενημερώσει την εποπτεία του για την άρνηση και από εκεί και πέρα ας κάνει η ΣΛΣΤΑΤ ότι προβλέπεται.....

Σε γενικές γραμμές, εγώ αποκόμισα πολύ θυμό από τον κόσμο, κάτι που δικαιολογώ μιας και ο απογραφέας ήταν ουσιαστικά η μοναδική επαφή του με το κράτος, οπότε πάνω του έβγαζε την πικρία και τα απωθημένα του. Σε καμία περίπτωση όμως δεν μπορώ να καταλάβω τον τζάμπα μάγκα που έναν χρόνο τώρα υφίσταται τα όσα υφίσταται στην καθημερινότητά του χωρίς να βγάλει μιλιά ή να κατέβει στον δρόμο, και απλά βγάζει τα απωθημένα του στον απογραφέα που πήγε εκεί για 1,7€ την οικία + 1,3€ το κεφάλι............ :roll:
http://darktable.sourceforge.net/www.yiannakos.gr
Σύστημα:AMD Ryzen 5 1600, 16GB DDR4 RAM, ASUS PRIME B350 Plus m/b, nVidia GeForce GTX 1070 Ti 8GB
http://petition.stopsoftwarepatents.eu/351004340091/
Άβαταρ μέλους
digibill
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό xqtr » 29 Μάιος 2011, 14:13

digibill έγραψε:Αυτό που εγώ αποκόμισα ως απογραφέας από την φετινή απογραφή, είναι ότι η ελληνική κοινωνία έχει πραγματικά πολύ μεγάλο αξιακό πρόβλημα..... :( Και εξηγούμαι:

Σε κάποιο βαθμό, μου φαίνεται «φυσιολογικό» να υπάρχει παραπληροφόρηση και σπέκουλα γύρω από το ζήτημα της απογραφής, όπως συμβαίνει με όλα τα ζητήματα στην ελληνική κοινωνία: ανακοινώνεται κάτι, αμέσως το παίρνουν 2-3 στο ίντερνετ και το ξεχειλώνουν, ηλίθιοι "δημοσιοκάφροι" το αναπαραγάγουν χωρίς να ελέγξουν τις πηγές τους και δημιουργείται μια περιρρέουσα ατμόσφαιρα μυστηρίου και συνομοσιολογίας βλακώδους επιπέδου.... Αν αυτό συνδυαστεί και με την ατμόσφαιρα των ημερών που ζούμε, προσωπικά καταλαβαίνω γιατί δόθηκε από κάποιους τόσο μεγάλη έμφαση στην απογραφή. Πολλοί ρωτάνε "γιατί μας απογράφουν τώρα", "γιατί τα ρωτάνε όλα αυτά", "τι τους νοιάζει πόσα δωμάτια έχω", "πώς θα ξέρουν αν τα στοιχεία που δίνω είναι αληθινά" κλπ..

Τώρα που τελείωσε η απογραφή, ας ξεκαθαρίσουμε κάποια πραγματάκια:
  • Η απογραφή βάσει νόμου είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ για τον καθένα ατομικά
  • Τα στοιχεία της απογραφής δεν προσωποποιούνται, δεν διασταυρώνονται (με σκοπό να ελεγχθούν οι πληροφορίες που δώθηκαν ή να βρεθούν άτομα), δεν εξατομικεύονται. Τα ερωτηματολόγια της απογραφής εισάγονται αυτόματα σε υπολογιστή με την χρήση scanner και αυτομάτως επεξεργάζονται και δίνουν πίνακες στοιχείων.
  • Ο απογραφέας και η στατιστική υπηρεσία δεν μπορεί και ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ να ελέγξει την εγκυρότητα των στοιχείων που του δηλώνονται από τον απογραφόμενο. Δεν είναι η δουλειά του να κάνει τον χωροφύλακα, αλλά να μαζέψει στατιστικά στοιχεία. Συνεπώς, η εγκυρότητα των στοιχείων που δίδονται επαφίεται στον απογραφόμενο και μόνο και με κανέναν τρόπο δεν μπορεί να διασταυρωθεί. Αν κάποιος πχ είναι άνεργος και δηλώσει εφοπλιστής, η στατιστική υπηρεσία απλά θα μετρήσει έναν εφοπλιστή παραπάνω!
    Ωστόσο, αντιλαμβάνεται κανείς πως αν δοθούν λανθασμένα αρχικά στοιχεία, τότε το στατιστικό συμπέρασμα που θα εξαχθεί δεν θα έχει και πολλή σχέση με την πραγματική εικόνα. Αν πχ συνεννοούμασταν στα κρυφά όλοι να δηλώσουμε αρλούμπες, το αποτέλεσμα μπορεί να είχε πολλή πλάκα (!!) ωστόσο η εικόνα που θα δημιουργούνταν καμία επαφή δεν θα είχε με την πραγματικότητα, οπότε όλες αυτές οι -πληρωμένες- εργατοώρες της απογραφής θα χαραμίζονταν.
  • Η απογραφή έγινε τώρα (και όχι πέρυσι ή του χρόνου) επειδή γίνεται κάθε 10 χρόνια. Είχε γίνει επίσης το 2001, το 1991, το 1981 κλπ. Επιπλέον, για να υπάρχει ένα μέτρο σύγκρισης μεταξύ των Ευρωπαϊκών κρατών, έχει αποφασιστεί πανευρωπαϊκά οι απογραφές να πραγματοποιούνται στις χρονιές που λήγουν σε 0 ή 1 (πχ 2010 ή 2011). Αν ας πούμε η Ελλάδα έκανε απογραφή στις χρονιές που λήγουν σε 5 (πχ 2005) και πχ η Ισπανία στις χρονιές που λήγουν σε 0 (πχ 2010) δεν θα είχε νόημα η σύγκριση των στατιστικών στοιχείων μεταξύ των δύο κρατών, αφού θα μεσολαβούσαν 5 χρόνια μεταξύ τους!
  • Το ερωτηματολόγιο ήταν τόσο "αναλυτικό" και "άκυρο" για έναν απλό -απλούστατο- λόγο: όπως προείπα η απογραφή δεν έχει σκοπό την συλλογή εξατομικευμένων δεδομένων, αλλά -μέσω αυτών- την εξαγωγή στατιστικών συμπερασμάτων. Κάθε ερώτηση -συνδυαζόμενη και με άλλες από το ερωτηματολόγιο- δίνει σημαντικές πληροφορίες για ζητήματα όπως πχ η εσωτερική μετανάστευση, τις περιοχές που έχουν μεγαλύτερα ρεύματα εξόδου και εισόδου, τις εποχές του χρόνου που γεννιούνται τα περισσότερα παιδιά κλπ. Από μία "κουλή" εκ πρώτης όψεως ερώτηση (όπως πχ "πού κατοικούσε μόνιμα η μητέρα σας όταν σας γέννησε") μπορούν να εξαχθούν πολλά και σημαντικά στατιστικά συμπεράσματα σχετικά με την εσωτερική και εξωτερική μετανάστευση, τις εσωτερικές "πορείες" με μεγαλύτερη μεταναστευτική κίνηση κλπ.
  • Τα ερωτηματολόγια είναι ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΑ και προορίζονται αποκλειστικά για την Στατιστική Υπηρεσία και μόνο! Σε περίπτωση που αποδειχθεί ότι απογραφέας χρησιμοποίησε για άλλο σκοπό ή υπεξαίρεσε προσωπικά δεδομένα, τιμωρείται διά νόμου με πολύ σοβαρά πρόστιμα και ποινές. Συνεπώς η "δήλωση" που αναφέρθηκε στο αρχικό μήνυμα είναι όχι μόνο περιττή, μα και νομικά άκυρη, αφού ακόμη και η αποδοχή της από μέρους του απογραφέα δεν μπορεί να επισύρει μεγαλύτερες ή διαφορετικές ποινές από αυτές που ο νόμος προβλέπει (γενικά, αν πχ εγώ και ένας άλλος συμφωνήσουμε με την συγκατάθεσή μου να τον υπηρετώ δια βίου ως δούλος -κάτι που είναι παράνομο γενικά- τότε δεν μπορώ να διωχθώ με βάση την δήλωση που υπέγραψα, γιατί ο νόμος είναι υπεράνω ατομικών συμφωνιών και εφόσον η δουλεία είναι παράνομη, η "συμφωνία" μας είναι έκνομη.)
  • "Κι αν κάποιος δεν ήθελε να απογραφεί;" Ο απογραφέας ούτε σπίτι του μπορεί να μπει με το ζόρι (η κατοικία είναι άσυλο και η παραβίασή του είναι βαρύτατο αδίκημα) ούτε να υφαρπάξει πληροφορίες με τον στανιό! Ο απογραφέας απλά ενημερώνει ότι η απογραφή είναι υποχρεωτική και ότι είναι υποχρεωμένος να ενημερώσει την εποπτεία του για την άρνηση και από εκεί και πέρα ας κάνει η ΣΛΣΤΑΤ ότι προβλέπεται.....

Σε γενικές γραμμές, εγώ αποκόμισα πολύ θυμό από τον κόσμο, κάτι που δικαιολογώ μιας και ο απογραφέας ήταν ουσιαστικά η μοναδική επαφή του με το κράτος, οπότε πάνω του έβγαζε την πικρία και τα απωθημένα του. Σε καμία περίπτωση όμως δεν μπορώ να καταλάβω τον τζάμπα μάγκα που έναν χρόνο τώρα υφίσταται τα όσα υφίσταται στην καθημερινότητά του χωρίς να βγάλει μιλιά ή να κατέβει στον δρόμο, και απλά βγάζει τα απωθημένα του στον απογραφέα που πήγε εκεί για 1,7€ την οικία + 1,3€ το κεφάλι............ :roll:

Εκφραζεις μια μεροληπτικη αποψη και επειδη ησουν απογραφεας αλλα και επειδη δεν εχεις ακουσει την αντιθετη αποψη. Κανε μια ερευνα στο Google πχ. 2011 census rebel και θα βρεις πολλα ενδιαφεροντα.

Φετος στην Αγγλια την απογραφη την εκανε η Lockheed Martin, (ακουσων, ακουσων)... κατα τυχη σημερα ακουσα οτι καποιοι hackers εισεβαλαν σε υπολογιστες της Lockheed...

H απογραφη ΔΕΝ ειναι υποχρεωτικη... και αυτο φενεται στο οτι καμμια κυρωση δεν εχει γινει σε οσους δεν απογραφηκαν... ασε δε... που αρκετους δεν τους απογραψατε... ποσοι? δεν θα το μαθουμε...

Οι παρανομοι μεταναστες πως απογραφησαν? Ειναι σιγουρο οτι ο αριθμος που καταγραφηκε ειναι ακριβης? πχ. Ενας μεταναστης απογραφηκε στο Συνταγμα... και μετα εφυγε και πηγε.. πχ. Ηλιουπολη και ξανα-απογραφηκε... πως τον ελεγχεις? Και πως λες οτι ο Ελληνας που δεν θα απογραφει θα εχει κυρωσεις... και ο παρανομος μεταναστης, που αντε ψαξε να τον βρεις οχι!...

Η απογραφη εχει ξεκινησει απο τα αρχαια χρονια και σκοπο ειχε να ξερει το κρατος, περιπου τον αριθμο των ψηφοφορων σε καθε μερος/νομο/δημο. Ακομα και σημερα στο Αμερικανικο Συνταγμα, αναφερετε ετσι... οτι μονο ο αριθμος των κατοικων πρεπει να μετριετε και τιποτα αλλο.

Ολα τα στοιχεια που ζητουνται στην απογραφη, ειδικα για τους Ελληνες, υπαρχουν καταγεγραμμενα... ΑΦΜ, Ταυτοτητα, ΑΜΚΑ, Ληξιαρχειο, Μητρωο Αρρενων, Φορολογικη Δηλωση, Ε9 κτλ... οποτε θελουν, τα εχουν στην διαθεση τους.

Τοσα χρονια που απογραφομαστε, τι καλο ειδαμε? Οποτε, το να μην απογραφεις, παρτο και σαν μια ενδειξη διαμαρτυριας, οπως πχ. το κινημα "Δεν πληρωνω"... αν και καλυτερα λεγεται, Πολιτικη Ανυπακοη...

Τελος, η κοινωνια μας εχει αλλαξει πολυ απο την τελευταια απογραφη, προς το χειροτερο... σκωτονουν για 10 ευρω και μπαινουν στα σπιτια και κλεβουν μεχρι και φαγητο... πως μου λες εμενα μετα, να σου ανοιξω την πορτα μου και να δεις το σπιτι μου και να παρεις, προσωπικα δεδομενα... απο την στιγμη που θα βγεις απο το σπιτι μου, μπορεις τα στοιχεια αυτα, να τα κανεις οτι θελεις και να μην σε ελεγξει κανεις... μπορεις να τα φωτοτυπησεις και να τα δωσεις οπου θες... ασε δε, που προσωπικα ετυχε να δω απογραφεις να καθονται σε τραπεζακι/παγκακι και να συμπηρωνουν στοιχεια... ερωτω? απο μονοι τους? Πως μετα μου λες για ακριβεια των στοιχειων?

Παλαιοτερα η απογραφη γινοταν σε μια μερα... φετος γιατι χρειαστεικε 10 μερες? Και αν δεν προλαβαιναν παλαιοτερα, με την μια μερα, πως τα στοιχεια αυτα εχουν χρησιμοποιηθει εδω και δεκαετιες?

Δεν εχω τιποτα εναντιον σου και μην θεωρησεις οτι σε προσβαλω, απλως παντα να εξεταζεις και τις αποψεις της αλλης πλευρας και μετα να αποφασιζεις και να κατακρινεις...
O χειμώνας έρχεται...
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο │ Προγραμματισμός: Ναι (Delphi/Lazarus) │ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό : Ubuntu 14.04 σε Acer Aspire 5520
Προδιαγραφές ⇛ AMD Turion 1.8GHz │ 1GB │ ATI X700 │ Broadcom BCM4318 │LCD 15.4"
Άβαταρ μέλους
xqtr
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό simosx » 29 Μάιος 2011, 16:13

Με την απογραφή λαμβάνονται στατιστικά στοιχεία για τον πληθυσμό σε περιοχές στην Ελλάδα.
Αν αποφύγεις μόνο εσύ την απογραφή, τότε δεν υπάρχει πρόβλημα. Αν πάρα πολλά άτομα στην περιοχή σου αποφύγουν την απογραφή,
τότε οι πόροι που πρόκειται να διατεθούν στην περιοχή σου θα ελλατωθούν.
προσωπικό ιστολόγιο ϗ πλανήτης Ubuntu-gr
Συμβάλετε και εσείς στο ελληνικό βιβλίο Ubuntu!
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Πολύ καλό ┃ Αγγλικών: Πολύ καλό
2 Ubuntu 13.10 saucy 3.11.0-031100rc1-generic 64bit (el_GR.UTF-8, Unity ubuntu)
3 AMD E-450 APU with Radeon HD Graphics ‖ RAM 3555 MiB ‖ Sony Corporation VAIO
4 AMD nee ATI Wrestler [Radeon HD 6320] [1002:9806] {fglrx_pci}
5 eth0: Atheros Inc. AR8151 v2.0 Gigabit Ethernet [1969:1083] (rev c0) ⋮ wlan0: Atheros Inc. AR9285 [168c:002b] (rev 01)
Φτιάξτε και εσείς τη δική σας υπογραφή (παραπάνω κείμενο) αυτόματα με κλικ εδώ!
simosx
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Launchpad: simosx
IRC: simosx
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό xqtr » 29 Μάιος 2011, 19:13

simosx έγραψε:Με την απογραφή λαμβάνονται στατιστικά στοιχεία για τον πληθυσμό σε περιοχές στην Ελλάδα.
Αν αποφύγεις μόνο εσύ την απογραφή, τότε δεν υπάρχει πρόβλημα. Αν πάρα πολλά άτομα στην περιοχή σου αποφύγουν την απογραφή,
τότε οι πόροι που πρόκειται να διατεθούν στην περιοχή σου θα ελλατωθούν.

Aυτο ειναι μια αποψη που παίχτηκε πολυ φετος... δεν την ειχα ακουσει σε προηγουμενες απογραφες και αναρωτιεμαι γιατι...

Οσο για τα εσοδα του δημου... με βαση ποιον πλυθησμο θα βγουν? Τον γηγενη... ή και τους μεταναστες που καταγραφησαν? Δεν ξερω πως βγαινουν αυτα τα εσοδα που λενε και δεν με ενδιαφερει... ετσι και αλλιως τοσα χρονια που πληρωνω δημοτικα τελη και ενα σωρο αλλες εισφορες, δεν εχω δει και καμμια δραστικη βελτιωση στο βιοτικο μου επιπεδο σε σχεση με τις υπηρεσιες του Δημου... μην σου πω οτι ειναι και χειροτερα τα πραγματα... ειδικα φετος, κλεινουν σχολια και νοσοκομεια/κεντρα υγειας και μαλιστα πριν καν δουν το αποτελεσμα της απογραφης... αρα το αποτελεσμα της, δεν τους ενδιαφερει για κοινωνικες παροχες οπως θελαν να δειχνουν... Ασε που με τις μιζες που πεφτουν, σε ολους τους Δημους, τελικα κανεις δεν ξερει τι ποσο διατιθετε και ποσο απο αυτο φτανει ως υπηρεσιες στον πολιτη.

Οπως ανεφερα, το να μην απογραφεις το θεωρω ως μια μορφη, πολιτικης ανυπακοης, οπως το κινημα "Δεν πληρωνω"... αν θεωρεις οτι το να μην χασουν τα εσοδα τους καποιοι ειναι σημαντικοτερο απο την ασφαλεια σου... ειναι θεμα του καθενος... ετσι και αλλιως η απογραφη τελειωσε... μαζι της και οι απειλες για προστιματα...
O χειμώνας έρχεται...
Άβαταρ μέλους
xqtr
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό digibill » 30 Μάιος 2011, 10:02

xqtr έγραψε:Εκφραζεις μια μεροληπτικη αποψη και επειδη ησουν απογραφεας αλλα και επειδη δεν εχεις ακουσει την αντιθετη αποψη. Κανε μια ερευνα στο Google πχ. 2011 census rebel και θα βρεις πολλα ενδιαφεροντα.

Δεν εκφράζω άποψη υπέρ ή κατά την απογραφής. Δεν είμαι ούτε υπέρ ούτε κατά. Συμμετείχα μόνο και μόνο για να συμπληρώσω το εισόδημά μου. Ούτε υπέρ των στατιστικών είμαι, ούτε υπέρ του Δημοσίου.
Όλα τα επιχειρήματα που παρέθεσα δεν ήταν για να υπερασπιστώ την απογραφή, αλλά για να καταρρίψω τις αιτιάσεις περί "ασφάλειας" της όλης διαδικασίας, οι οποίες αιτιάσεις περισσότερο βασίζονται σε συνομοσιολογική παπαρολογία που κυκλοφορεί στο ιντερνετ, παρά σε πραγματικά περιστατικά. Βασική μου αντίθεση είναι ακριβώς η άποψη της ""άλλης πλευράς"" ότι η μη απογραφή συνιστά "πολιτική ανυπακοή"!! Κι ακριβώς επειδή έχω εξετάσει καλά τις απόψεις της άλλης πλευράς και τα επιχειρήματα που χρησιμοποιεί για να ενισχύσει την άποψή της, καταλήγω ότι η άποψη αυτή περισσότερο λειτουργεί ως εσωτερικό άλλοθι για την μη σοβαρότερη κινητοποίηση του ατόμου, παρά παράγει κάποιο συγκεκριμένο αποτέλεσμα. Και για να το πω ακόμη πιο ευθέως: αν πραγματικά κανείς είναι αγανακτισμένος, η μοναδική πράξη πολιτικής ανυπακοής είναι Ο ΔΡΟΜΟΣ.Η μη απογραφή, η μη θέαση τηλεόρασης κλπ, είναι απλά παρηγοριά στον άρρωστο! Αν δεν αφήσουμε τους καναπέδες για να κατεβούμε ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ, ούτε αποτέλεσμα παράγεται ούτε και την συνείδησή μας μπορούμε να έχουμε ήσυχη....
(το κίνημα του "δεν πληρώνω" είναι εντελώς διαφορετικό από την μη απογραφή, διότι α) έχει κατέβει στον δρόμο και β) στερεί από καλοβολεμένες εταιρίες ΧΡΗΜΑ, οπότε έχει πραγματικό μοχλό πίεσης)

Και για να υπερθεματίσω πάνω σε αυτά που είπα, ας καταρίψουμε έναν - έναν και τους υπόλοιπους ισχυρισμούς της "άλλης άποψης":

έγραψε:Φετος στην Αγγλια την απογραφη την εκανε η Lockheed Martin, (ακουσων, ακουσων)... κατα τυχη σημερα ακουσα οτι καποιοι hackers εισεβαλαν σε υπολογιστες της Lockheed...

Δεν μιλάω για την Αγγλία. Μιλάω για την ΕΛΛΑΔΑ! Με το ίδιο σκεπτικό, στην Αμερική οι εκλογές γίνονται με ηλεκτρονικό τρόπο, άρα είναι θεωρητικά επιρρεπείς σε
χακερς, άρα ας μην ψηφίζουμε ούτε στην Ελλάδα!!

έγραψε:H απογραφη ΔΕΝ ειναι υποχρεωτικη... και αυτο φενεται στο οτι καμμια κυρωση δεν εχει γινει σε οσους δεν απογραφηκαν... ασε δε... που αρκετους δεν τους απογραψατε... ποσοι? δεν θα το μαθουμε...

Η απογραφή ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ βάσει του άρθρου 2, παρ. 3, Ν. 3832/2010. Ο συγκεκριμένος νόμος (περί στατιστικής αρχής) υποχρεώνει τα φυσικά πρόσωπα στην παροχή των απαιτούμενων στατιστικών στοιχείων, απλά δεν προβλέπει τόσο υψηλά πρόστιμα όσο ακούστηκαν αυτές τις μέρες.....
Το υπόλοιπο σκεπτικό («και αυτο φενεται στο οτι καμμια κυρωση δεν εχει γινει σε οσους δεν απογραφηκαν.») πραγματικά με εκπλήσσει! Το ότι δεν έχουν υποστεί κυρώσεις όσοι δεν απογράφηκαν, δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει και ο νόμος!! Το ότι ας πούμε δεν έχουν συλληφθεί οι δράστες μιας ληστείας μετά φόνου, σημαίνει ότι δεν απαγορεύονται οι ληστείες μετά φόνου;;;!! :!: :!:

έγραψε:Οι παρανομοι μεταναστες πως απογραφησαν?

Με την χρήση διερμηνέα, στους τόπους όπου βρέθηκαν (όσοι βρέθηκαν)

έγραψε:Ειναι σιγουρο οτι ο αριθμος που καταγραφηκε ειναι ακριβης?

Όχι. Αυτό οδηγεί με την σειρά του σε ένα στατιστικό σφάλμα (το οποίο λαμβάνεται υπ' όψιν κατά την επεξεργασία των δεδομένων) και που το ζητούμενο είναι να ελαχιστοποιηθεί.

έγραψε: πχ. Ενας μεταναστης απογραφηκε στο Συνταγμα... και μετα εφυγε και πηγε.. πχ. Ηλιουπολη και ξανα-απογραφηκε... πως τον ελεγχεις?

Αν έχει δώσει τα ίδια στοιχεία, θα αποκλειστεί η διπλοεγγραφή αυτοματως από το σύστημα επεξεργασίας των δεδομένων. Αν έχει δώσει διαφορετικά στοιχεία, δεν τον ελέγχεις.
Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις Ελλήνων που απογραφήκαν και στα χωριά τους και στον τόπο μόνιμης κατοικίας τους.

έγραψε:Και πως λες οτι ο Ελληνας που δεν θα απογραφει θα εχει κυρωσεις... και ο παρανομος μεταναστης, που αντε ψαξε να τον βρεις οχι!...

Αυτό που εγώ καταλαβαίνω από την συγκεκριμένη πρόταση είναι ένα σκεπτικό του στυλ: "πρώτα πιάστε όλους τους παράνομους μετανάστες που κλέβουν τον κοσμάκη στην Ομόνοια, και μετά πιάστε εμένα τον Ελληνα που κλέβω την εφορία"!! (το τραβάω λιγάκι, για να γίνει πιο αντιληπτό)
Ξαναλέω: το ότι είναι δύσκολο να εφαρμοστούν οι κυρώσεις που προβλέπονται από τον νόμο, δεν σημαίνει ότι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!!

έγραψε:Η απογραφη εχει ξεκινησει απο τα αρχαια χρονια και σκοπο ειχε να ξερει το κρατος, περιπου τον αριθμο των ψηφοφορων σε καθε μερος/νομο/δημο. Ακομα και σημερα στο Αμερικανικο Συνταγμα, αναφερετε ετσι... οτι μονο ο αριθμος των κατοικων πρεπει να μετριετε και τιποτα αλλο.

Το τι προβλέπεται στον Αμερικάνικο σύνταγμα ή στην αρχαία ελληνική πολιτεία, αποδεικνύει και το τι θα πρέπει να προβλέπεται στην Ελλάδα του 2011; Ειλικρινά προσπαθώ να παρακολουθήσω τους συλλογισμούς της «άλλης πλευράς», αλλά μερικές φορές είναι τόσο αφελής που δυσκολεύομαι...... Ο νόμος 3832/2010 είναι σαφής: Η ΕΛΣΤΑΤ μπορεί να ζητήσεις όποια και όσα στατιστικά στοιχεία θέλει, χωρίς να εξαρτάται από το... αμερικάνικο σύνταγμα!!

έγραψε:Ολα τα στοιχεια που ζητουνται στην απογραφη, ειδικα για τους Ελληνες, υπαρχουν καταγεγραμμενα... ΑΦΜ, Ταυτοτητα, ΑΜΚΑ, Ληξιαρχειο, Μητρωο Αρρενων, Φορολογικη Δηλωση, Ε9 κτλ... οποτε θελουν, τα εχουν στην διαθεση τους.

Τα έγγραφα που αναφέρεις είναι προσωπικά και δεν υπάρχουν στην διάθεση της ΕΛΣΤΑΤ. Αν η απογραφή γινόταν με βάσει αυτά τα έγγραφα, θα είχαμε παράνομο και υπόγειο φακέλωμα επί προσωπικού (το οποίο μάλιστα ο κόσμος θα αγνοούσε, οπότε και κανενός δεν θα του καιγότανε καρφί). Επιπλέον, κάποια από τα στοιχεία πυο αναφέρεις (ΑΦΜ, Ε9 κλπ) δεν ζητούνται από την ΕΛΣΤΑΤ γιατί καμία στατιστική χρήση δεν έχουν (πχ ο ΑΦΜ).

έγραψε:Τοσα χρονια που απογραφομαστε, τι καλο ειδαμε? Οποτε, το να μην απογραφεις, παρτο και σαν μια ενδειξη διαμαρτυριας,

Κατά την ίδια λογική, "τόσα χρόνια που ψηφίζουμε τι καλό είδαμε; Οπότε ας μην ψηφίζουμε κι ας αφήσουμε το 3% που θα ψηφίσει να βγάλει κυβερνήσεις (που όμως θα κυβερνούν και το υπόλοιπο 97% που δεν ψήφισε!!)"

έγραψε:Τελος, η κοινωνια μας εχει αλλαξει πολυ απο την τελευταια απογραφη, προς το χειροτερο... σκωτονουν για 10 ευρω και μπαινουν στα σπιτια και κλεβουν μεχρι και φαγητο... πως μου λες εμενα μετα, να σου ανοιξω την πορτα μου και να δεις το σπιτι μου και να παρεις, προσωπικα δεδομενα... απο την στιγμη που θα βγεις απο το σπιτι μου, μπορεις τα στοιχεια αυτα, να τα κανεις οτι θελεις και να μην σε ελεγξει κανεις... μπορεις να τα φωτοτυπησεις και να τα δωσεις οπου θες... ασε δε, που προσωπικα ετυχε να δω απογραφεις να καθονται σε τραπεζακι/παγκακι και να συμπηρωνουν στοιχεια... ερωτω? απο μονοι τους? Πως μετα μου λες για ακριβεια των στοιχειων?

Μπορείς σε παρακαλώ να μου πεις ποια στοιχεία ΑΚΡΙΒΩΣ συμπλήρωναν από μόνοι τους; Διότι τα ερωτηματολόγια, έχουν κάποιες -πολλές- γραμμές στοιχείων που είναι κοινές για όλο τον τομέα του απογραφέα (συγκεκριμένα, τα πεδία Περιφερειακή Ενότητα, Δημοτική Ενότητα, Τοπική κοινότητα, Οικισμός, Γεωγρ. Κωδικός, Τομέας, Τμήμα, Ονομ/μο - τηλέφωνο - υπογραφή και κωδικός απογραφέα). Όλα αυτά η πλειοψηφία των απογραφέων τα συμπλήρωνε από πριν (ή μετά την απογραφή) ώστε κατά την διάρκεια της συνέντευξης με τον απογραφόμενο να μην χάνεται πολύτιμος χρόνος....

έγραψε:Παλαιοτερα η απογραφη γινοταν σε μια μερα... φετος γιατι χρειαστεικε 10 μερες? Και αν δεν προλαβαιναν παλαιοτερα, με την μια μερα, πως τα στοιχεια αυτα εχουν χρησιμοποιηθει εδω και δεκαετιες?

Παλιότερα η απογραφή γινότανε σε μία ημέρα επειδή για τον σκοπό αυτό προσλαμβάνανε περισσότερο κόσμο με περισσότερα χρήματα. Φέτος, για λόγους οικονομίας προσλάβανε σημαντικά λιγότερο κόσμο, οπότε αναγκαστικά δώσανε περισσότερες ημέρες για την διεξαγωγή της απογραφής. Χαρακτηριστικό είναι ότι πχ το 2001 ένας απογραφέας έβγαλε σε μία ημέρα περισσότερα χρήματα και για λιγότερη δουλειά από αυτή που φέτος έκανε ένας απογραφέας σε 15 ημέρες!

έγραψε:Δεν εχω τιποτα εναντιον σου και μην θεωρησεις οτι σε προσβαλω, απλως παντα να εξεταζεις και τις αποψεις της αλλης πλευρας και μετα να αποφασιζεις και να κατακρινεις...

Ακριβώς το ίδιο ισχύει και για μένα. Μιλώ εντελώς φιλικά και με καλή διάθεση. Ειλικρινά όμως -κι εδώ θα είμαι λίγο πιο σκληρός- όλη αυτή η στάση που εκφράζεις (και την είδα σε πολύ κόσμο, πίστεψέ με) μου ακούγεται εντελώς σαν φτηνές δικαιολογίες. Αν είσαι αγανακτισμένο με αυτά που ζεις (κάτι που είναι λογικό και υγιές να συμβαίνει) ΚΑΤΕΒΑ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ. ΦΩΝΑΞΕ Δ-Ι-Ε-Κ-Δ-Ι-Κ-Η-Σ-Ε. Το να θεωρείς πως πολεμάς το σύστημα με το να μην.... απογράφεσαι, είναι απλά αφελές. :D
http://darktable.sourceforge.net/www.yiannakos.gr
Σύστημα:AMD Ryzen 5 1600, 16GB DDR4 RAM, ASUS PRIME B350 Plus m/b, nVidia GeForce GTX 1070 Ti 8GB
http://petition.stopsoftwarepatents.eu/351004340091/
Άβαταρ μέλους
digibill
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό kzlazy » 30 Μάιος 2011, 11:04

@digibill
Είχα κατά νου να φτιάξω μια απάντηση, αλλά με κάλυψες 100% με όσα έγραψες.
Now there sits a man with an open mind. You can feel the draft from here...
Groucho (τι θα πει ποιός Groucho) ?

Επίπεδο Γνώσεων: Linux: Μέτριο / Προγραμματισμός: Όχι / Αγγλικά: Καλά
Arch 64b με KDE
Acer Aspire 5680 laptop / Intel core 2 duo / 2 x 2048 Mb / nVidia GeForce Go 7600 / 1280x800
Άβαταρ μέλους
kzlazy
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό xqtr » 30 Μάιος 2011, 23:32

digibill έγραψε:
Δεν εκφράζω άποψη υπέρ ή κατά την απογραφής. Δεν είμαι ούτε υπέρ ούτε κατά. Συμμετείχα μόνο και μόνο για να συμπληρώσω το εισόδημά μου. Ούτε υπέρ των στατιστικών είμαι, ούτε υπέρ του Δημοσίου.
Όλα τα επιχειρήματα που παρέθεσα δεν ήταν για να υπερασπιστώ την απογραφή, αλλά για να καταρρίψω τις αιτιάσεις περί "ασφάλειας" της όλης διαδικασίας, οι οποίες αιτιάσεις περισσότερο βασίζονται σε συνομοσιολογική παπαρολογία που κυκλοφορεί στο ιντερνετ, παρά σε πραγματικά περιστατικά.

Απο την στιγμη που δεν μπορεις να ελεγξεις τον απογραφεα απο την στιγμη που φευγει απο το σπιτη μου, μεχρι την στιγμη που καταθετει τα στοιχεια, υπαρχει θεμα ασφαλειας...Το οτι δεν εγιναν η δεν μαθαμε οτι εγιναν δεν σημαινει οτι η μεθοδος ηταν ασφαλης. Ασε που καπου ακουσα, οτι καποιοι προσποιηθηκαν οτι ηταν απογραφεις με σκοπο να μπουν σε σπιτια.. δεν ξερω αν αληθευει, αλλα αν ναι, αποδυκνυει οτι φετινη μεθοδολογια ηταν ανασφαλης. Οσο για την "συνομοσιολογικη παπαρολογια", ο χρονος θα δειξει.

έγραψε: Βασική μου αντίθεση είναι ακριβώς η άποψη της ""άλλης πλευράς"" ότι η μη απογραφή συνιστά "πολιτική ανυπακοή"!! Κι ακριβώς επειδή έχω εξετάσει καλά τις απόψεις της άλλης πλευράς και τα επιχειρήματα που χρησιμοποιεί για να ενισχύσει την άποψή της, καταλήγω ότι η άποψη αυτή περισσότερο λειτουργεί ως εσωτερικό άλλοθι για την μη σοβαρότερη κινητοποίηση του ατόμου, παρά παράγει κάποιο συγκεκριμένο αποτέλεσμα. Και για να το πω ακόμη πιο ευθέως: αν πραγματικά κανείς είναι αγανακτισμένος, η μοναδική πράξη πολιτικής ανυπακοής είναι Ο ΔΡΟΜΟΣ.Η μη απογραφή, η μη θέαση τηλεόρασης κλπ, είναι απλά παρηγοριά στον άρρωστο! Αν δεν αφήσουμε τους καναπέδες για να κατεβούμε ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ, ούτε αποτέλεσμα παράγεται ούτε και την συνείδησή μας μπορούμε να έχουμε ήσυχη....

Aποψη σου... και ΟΧΙ ο ΔΡΟΜΟΣ δεν ειναι η μονη διεξοδος οπως πολλοι πιστευουν και χειραγωγουν τον κοσμο... να κατεβει και να "ξεσπασει". Ο ΔΡΟΜΟΣ οπως λες εχει πολλους κυνδινους, τους οποιους λιγοι τους λαμβανουν υποψιν και κατανοουν. Ο καθενας εχει το δικαιωμα να "παλευει" οπως θελει και οποιον τροπο θελει... το οτι εσυ δεν συμφωνεις με αυτον, δεν σημαινει οτι ο αλλος ειναι λαθος... και παλι... ο χρονος θα δειξει... το να επιλεγεις το που και πως θα δωσεις την μαχη σου δεν ειναι δηλία, οπως υπονοεις.

έγραψε:(το κίνημα του "δεν πληρώνω" είναι εντελώς διαφορετικό από την μη απογραφή, διότι α) έχει κατέβει στον δρόμο και β) στερεί από καλοβολεμένες εταιρίες ΧΡΗΜΑ, οπότε έχει πραγματικό μοχλό πίεσης)

Tα διοδια ειναι στους δρομους και εκει διεξαγουν τον αγωνα τους... η απογραφη γινετε σπιτι... και εκει κλεινεις την πορτα... αν ειναι δυνατον οποτε καποιος η ενα μερος του λαου εχει αντιθετη αποψη για ενα θεμα να κατεβαινει στους δρομους οπως λες... ο μοχλος πιεσης στην συγκεκριμενη περιπτωση ηταν να μην απογραφεις... Και απο τις απειλες που πεσαν με το καλημερα.. μαλλον ειχε αντικτυπο.

έγραψε:
Δεν μιλάω για την Αγγλία. Μιλάω για την ΕΛΛΑΔΑ! Με το ίδιο σκεπτικό, στην Αμερική οι εκλογές γίνονται με ηλεκτρονικό τρόπο, άρα είναι θεωρητικά επιρρεπείς σε χακερς, άρα ας μην ψηφίζουμε ούτε στην Ελλάδα!!

H απογραφη εχει επιβληθει απο τον ΟΗΕ... ως υποχρεωτικη.. οι εκλογες ειναι μια επιλογη των λαων που εφαρμοστηκε διαχρονικα κατεπιλογη... δεν επιβληθηκαν απο κανεναν διεθνη οργανισμο εκλογες, οπως η απογραφη.. θα σου ανελυα περισσοτερο σχετικα με αυτην την επιβολη και τον ΟΗΕ... αλλα επειδη συγκαταλεγονται στην κατηγορια "Συνομοσιολογικες Παπαρολογιες" που δεν σε ενδιαφερουν, σταματω εδω. Εχεις κανει την επιλογη σου.

έγραψε:Η απογραφή ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ βάσει του άρθρου 2, παρ. 3, Ν. 3832/2010. Ο συγκεκριμένος νόμος (περί στατιστικής αρχής) υποχρεώνει τα φυσικά πρόσωπα στην παροχή των απαιτούμενων στατιστικών στοιχείων, απλά δεν προβλέπει τόσο υψηλά πρόστιμα όσο ακούστηκαν αυτές τις μέρες.....
Το υπόλοιπο σκεπτικό («και αυτο φενεται στο οτι καμμια κυρωση δεν εχει γινει σε οσους δεν απογραφηκαν.») πραγματικά με εκπλήσσει! Το ότι δεν έχουν υποστεί κυρώσεις όσοι δεν απογράφηκαν, δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει και ο νόμος!! Το ότι ας πούμε δεν έχουν συλληφθεί οι δράστες μιας ληστείας μετά φόνου, σημαίνει ότι δεν απαγορεύονται οι ληστείες μετά φόνου;;;!! :!: :!:

Oπως γραφεις και ο ιδιος, ο νομος αυτος ειναι "φρεσκοτατος"... Ειναι σαν να ξερεις τι ερχεται και να επιβαλεις ενα νομο, για να προλαβεις καταστασης. Οπως εσυ αναφερεις το παραδειγμα για τους φονους, εγω μπορω να σου αναφερω το νομο για την υποχρεωτικη ψηφοφορια... η οποια επιβαλετε αλλα κανεις, που δεν ψηφισε δεν εχει υποστει κυρωσεις. Το οτι υπαρχει ο νομος, δεν σημαινει οτι γινετε και η επιβολη του. Στην Ελλαδα ζεις, φιλε μου... τα παραδειγματα αμετρητα... Το παραδειγμα σου ειναι ακραιο!

έγραψε:Με την χρήση διερμηνέα, στους τόπους όπου βρέθηκαν (όσοι βρέθηκαν)

Αρα το αποτελεσμα εχει περιθωριο λαθους... το ποσο μεγαλο ειναι, κανεις δεν θα ξερει... αν και με το μπαχαλο που επικρατει στα συνορα την ελλιπη αστυνομευση και επειδη ειμαστε "μπαστε σκυλοι, αλεστε" μαλλον θα ειναι μεγαλο. Απο οτι ακουσα δεν προλαβαν να απογραφουν ουτε Ελληνες, μονιμοι κατοικοι.

έγραψε:Αν έχει δώσει τα ίδια στοιχεία, θα αποκλειστεί η διπλοεγγραφή αυτοματως από το σύστημα επεξεργασίας των δεδομένων. Αν έχει δώσει διαφορετικά στοιχεία, δεν τον ελέγχεις.
Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις Ελλήνων που απογραφήκαν και στα χωριά τους και στον τόπο μόνιμης κατοικίας τους.

Tο ποστοστο λαθους, μεγαλωνει... ;)

έγραψε:Αυτό που εγώ καταλαβαίνω από την συγκεκριμένη πρόταση είναι ένα σκεπτικό του στυλ: "πρώτα πιάστε όλους τους παράνομους μετανάστες που κλέβουν τον κοσμάκη στην Ομόνοια, και μετά πιάστε εμένα τον Ελληνα που κλέβω την εφορία"!! (το τραβάω λιγάκι, για να γίνει πιο αντιληπτό)
Ξαναλέω: το ότι είναι δύσκολο να εφαρμοστούν οι κυρώσεις που προβλέπονται από τον νόμο, δεν σημαίνει ότι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!!

Καταρχας, σκοπος μου δεν ηταν να ξεχωρισω μεταναστες απο Ελληνες... ουτε απο κλεφτες και δολοφονους... σκοπος της απογραφης ειναι να καταγραψει το πλυθησμο την συγκεκριμενη χρονικη στιγμη με οποια συνθεση και αν εχει. Εγω αυτο που τονιζω, ειναι οτι, λογω της ιδιαιτεροτητας ορισμενων πληθυσμιακων ομαδων οπως Ρομα, λαθρομεταναστε κτλ. το εργο των απογραφεων ειναι δυσκολο και δεν ειναι δυνατον να γινει σωστη καταμετρηση. Επιπλεον, απο την πρωτη μερα της απογραφης, εκτοξευθηκαν απειλες για προστιματα κτλ ΜΟΝΟ στον Ελληνικο πλυθησμο! Για τους υπολοιπους που μαλιστα ηταν και δυσκολο να απογραφουν δεν υπηρξε καμμια "απειλη". Ο νομος και το συνταγμα δεν διαχωριζει Ελληνες και μη... ολοι ειμαστε ισοι! Αρα αν πεσουν προστιμα, να πεσουν σε ολους... οχι μονο στον μ....κα Ελληνα, που επειδη εχει μονιμη κατοικια, ειναι ευκολο να τον πιασουμε! Για τον ιδιο λογο... ειναι και δυσκολο εως ακατορθωτο να γινουν κυρωσεις.... σε οποιονδηποτε... και γιαυτο δεν εχουν γινει... και ουτε προκειτε... μην μασας... μπλοφα ηταν!!!

έγραψε:Το τι προβλέπεται στον Αμερικάνικο σύνταγμα ή στην αρχαία ελληνική πολιτεία, αποδεικνύει και το τι θα πρέπει να προβλέπεται στην Ελλάδα του 2011; Ειλικρινά προσπαθώ να παρακολουθήσω τους συλλογισμούς της «άλλης πλευράς», αλλά μερικές φορές είναι τόσο αφελής που δυσκολεύομαι

Μακαρι η Ελλαδα του 2011 να ειχε παρει επιλεκτικα καμποσα καλα στοιχεια της Αμερικανικης πολιτειας και της Αρχαια Ελληνικης πολιτειας... ειδικα την δημοκρατια της... Και για να σου επιστρεψω τον χαρακτηρισμο... εισαι τοσο αφελης που δεν βλεπεις το μπαχαλο της Ελλαδας του 2011???? Που νομιζεις οτι ζεις?

Μην αναφερεσε σε μενα ως "αλλη πλευρα"... δεν ειμαι...και δεν εκπροσωπω κανεναν... εχω την δικη μου πλευρα.. και αποψη... και το συγκεκριμενο θεμα το εθιξα πιο πολυ για να σου δειξω, πως με τον καιρο, πολλες λεξεις, εννοιες και αξιες, αλλαζουν σημασια και εχουν διαφορετικο νοημα και εφαρμογη... πχ. Αν γινοταν σημερα η επανασταση του '21... οι τσολιαδες θα ηταν τρομοκρατες... Η απογραφη γινοταν μονο για καταγραφη πλυθησμου και οχι για να μαθουν τι κατεχουν κτλ... Ειδικα σημερα... υπαρχουν πολλοι τροποι για τετοιου ειδους ερευνες... Δηλαδη ολοκληροι διαφημιστικη κολοσοι και στατιστικες ερευνες, πως βγαζουν τα συμπερασματα τους και καθοδηγουν τμηματα Marketing με κονδυλια εκκατομυριων...

έγραψε: Ο νόμος 3832/2010 είναι σαφής: Η ΕΛΣΤΑΤ μπορεί να ζητήσεις όποια και όσα στατιστικά στοιχεία θέλει, χωρίς να εξαρτάται από το... αμερικάνικο σύνταγμα!!

Μαλιστα... αποφασιζω και διαταζω... και ποια ειναι η ΕΛΣΤΑΤ? που επιβαλουν οτι θελουν??? και με απειλες!!! Αυτοι δεν ειναι που απεκρυβαν το πραγματικο χρεος του κρατους, τοσα χρονια??? αυτοι δεν ειναι που μαγειρευαν διαφορους δεικτες της οικονομιας??? Τι ειναι η ΕΛΣΤΑΤ?... Και επειδη δηλαδη το ειπε η ΕΛΣΤΑΤ... τι σημαινει αυτο... οτι ειναι σωστο και εχουν το αλαθητο? Εδω το κρατος εχει παρει πισω τροπολογιες και νομοσχεδια απο τις μπαρουφες που κανουν, ουκ ολιγες φορες... Ειναι στο χερι μας να ελεγχουμε την νομιμοτητα του καθε οργανισμου, πολιτικου, κομματος... για δες που μας εχουν φερει... και με την βοηθεια της ΕΛΣΤΑΤ... και ξανασκεψου το...

έγραψε:Τα έγγραφα που αναφέρεις είναι προσωπικά και δεν υπάρχουν στην διάθεση της ΕΛΣΤΑΤ. Αν η απογραφή γινόταν με βάσει αυτά τα έγγραφα, θα είχαμε παράνομο και υπόγειο φακέλωμα επί προσωπικού (το οποίο μάλιστα ο κόσμος θα αγνοούσε, οπότε και κανενός δεν θα του καιγότανε καρφί). Επιπλέον, κάποια από τα στοιχεία πυο αναφέρεις (ΑΦΜ, Ε9 κλπ) δεν ζητούνται από την ΕΛΣΤΑΤ γιατί καμία στατιστική χρήση δεν έχουν (πχ ο ΑΦΜ).

Παραπανω, εγραψες οτι η ΕΛΣΤΑΤ θετει νομους που επιβαλουν την υποχρεωτικη απογραφη... γιατι να μην περασει και αλλον ενα... στο χερι της ειναι... δηλαδη τωρα δεν ειχαμε φακελωμα??? Το φακελωμα που εννοεις... μπορει να γινει με παμπολους τροπους... το μονο οριο... ειναι η ορεξη αυτου που θελει να κανει το φακελωμα... θα μπορουσα να σου εξηγησω αρκετους... αλλα και παλι θα μπουμε στα "χωραφια" της "συνομοσιολογικης παπαρολογιας". Τον ΑΦΜ τον εθεσα ως μεσω ευρεσης στοιχειων... εχεις τον ΑΦΜ και βρισκεις τα υπολοιπα στοιχεια.

έγραψε:Κατά την ίδια λογική, "τόσα χρόνια που ψηφίζουμε τι καλό είδαμε; Οπότε ας μην ψηφίζουμε κι ας αφήσουμε το 3% που θα ψηφίσει να βγάλει κυβερνήσεις (που όμως θα κυβερνούν και το υπόλοιπο 97% που δεν ψήφισε!!)"

Ειναι θεμα του καθενος να επιλεξει τι θα κανει... για σενα φαινετε λαθος, για αλλους οχι. Αλλοι αποριπτουν τελειως το θεσμο των εκλογων... και αλλοι κανουν οτι τους επιβαλει το κρατος, σκυβωντας το κεφαλι. Η αποφαση ειναι προσωπικη και δεν μπορεις να πεις οτι εχεις δικιο η λαθος... και παλι, ο χρονος θα δειξει!

έγραψε:Μπορείς σε παρακαλώ να μου πεις ποια στοιχεία ΑΚΡΙΒΩΣ συμπλήρωναν από μόνοι τους; Διότι τα ερωτηματολόγια, έχουν κάποιες -πολλές- γραμμές στοιχείων που είναι κοινές για όλο τον τομέα του απογραφέα (συγκεκριμένα, τα πεδία Περιφερειακή Ενότητα, Δημοτική Ενότητα, Τοπική κοινότητα, Οικισμός, Γεωγρ. Κωδικός, Τομέας, Τμήμα, Ονομ/μο - τηλέφωνο - υπογραφή και κωδικός απογραφέα). Όλα αυτά η πλειοψηφία των απογραφέων τα συμπλήρωνε από πριν (ή μετά την απογραφή) ώστε κατά την διάρκεια της συνέντευξης με τον απογραφόμενο να μην χάνεται πολύτιμος χρόνος....

Δεν ξερω και δεν με αφορα... να παει να τα βρει η ΕΛΣΤΑΤ... εγω αυτο που θελω να τονισω ειναι οτι... σε ενα προσωπικο εγγραφο, που αφορα εμενα και την οικογενεια μου δεν επιτρεπετε καμμια συπληρωση ή αλλαγη στοιχειων... οτι θελει ο απογραφεας να το συμπληρωσει μπροστα μου!!! Ασε που αποδυκνειεις οτι εχωντας στα χερια του ο απογραφεας τα στοιχεια, μπορει να τα εκανε οτι ηθελε... οπως εγω δεν μπορω να αποδειξω οτι καποιος πχ. τα εδωσε σε κυκλωμα κλεφτων ετσι και εσυ δεν μπορεις να αποδειξεις οτι δεν το εκανε... το θεμα ειναι, οτι αυτο το περιθωριο, υπηρχε!!! Και δεν θα επρεπε...

έγραψε:Παλιότερα η απογραφή γινότανε σε μία ημέρα επειδή για τον σκοπό αυτό προσλαμβάνανε περισσότερο κόσμο με περισσότερα χρήματα. Φέτος, για λόγους οικονομίας προσλάβανε σημαντικά λιγότερο κόσμο, οπότε αναγκαστικά δώσανε περισσότερες ημέρες για την διεξαγωγή της απογραφής. Χαρακτηριστικό είναι ότι πχ το 2001 ένας απογραφέας έβγαλε σε μία ημέρα περισσότερα χρήματα και για λιγότερη δουλειά από αυτή που φέτος έκανε ένας απογραφέας σε 15 ημέρες!

Δεν με ενδιαφερει το οικονομικο του θεματος... το προβλημα ειναι, οτι αφηνωντας αυτο το περιθωριο των 15 ημερων, αφηνε περιθωριο για πολλα πραγματα να γινουν... ενω οταν ηταν παλια σε μια μερα, δεν υπηρχε αυτο το περιθωριο. Τωρα, το τι μπορει να εγινε... υπαρχουν πολλα σεναρια... αλλα και παλι.. συγκαταλεγονται στην "συνομοσιολογικη παπαρολογια"... οποτε δεν σε ενδιαφερει.
Ασε που... η οικονομια τους μαρανε... εδω σπαταλανε λεφτα σε ιδιωτικα αεροπλανα και ελικοπτερα και ενα σωρο αλλα πραγματα... και βρηκαν να κανουν οικονομια στο προσωπικο για την απογραφη... χαχαχα :)

έγραψε:Ακριβώς το ίδιο ισχύει και για μένα. Μιλώ εντελώς φιλικά και με καλή διάθεση. Ειλικρινά όμως -κι εδώ θα είμαι λίγο πιο σκληρός- όλη αυτή η στάση που εκφράζεις (και την είδα σε πολύ κόσμο, πίστεψέ με) μου ακούγεται εντελώς σαν φτηνές δικαιολογίες. Αν είσαι αγανακτισμένο με αυτά που ζεις (κάτι που είναι λογικό και υγιές να συμβαίνει) ΚΑΤΕΒΑ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ. ΦΩΝΑΞΕ Δ-Ι-Ε-Κ-Δ-Ι-Κ-Η-Σ-Ε. Το να θεωρείς πως πολεμάς το σύστημα με το να μην.... απογράφεσαι, είναι απλά αφελές. :D

Oπως σου ειπα και παραπανω... ο καθενας οπως το βλεπει... και η πιο απλη μορφη διαμαρτυριας ειναι διαμαρτυρια... και στο ξαναλεω... ο "δρομος" ειναι επικυνδυνος... μην τον βλεπεις ετσι απλα... δεν ειναι μονο το κεφαλι σου που θα σπασεις... και με την λογικη σου... για καθε λογο θα πρεπει να κατεβαινουμε στους δρομους... εκτος και αν συμπεριλαμβανεις το θεμα της απογραφης στο ολο θεμα της σημερινης κυβερνησης και πολιτικης... αλλα τι δουλεια εχει η οικονομικη πολιτικη, το μνημονιο και η απογραφη... αυτο μου φενετε λιγο "συνομοσιολογικη παπαρολογια"... δεν νομιζω να υπονοεις κατι τετοιο... δεν εισαι απο αυτους...
O χειμώνας έρχεται...
Άβαταρ μέλους
xqtr
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Προηγούμενη

Επιστροφή στο Περί ανέμων