από monkgr » 10 Μάιος 2011, 08:58
Χθὲς ἔκλεισα τὰ 2 χρόνια ἀπὸ τὴ μέρα ποὺ τὸ ἔκοψα μαχαίρι, μετὰ ἀπὸ στοίχημα μὲ φίλο συγκαπνιστή γιὰ τὸ πόσο μποροῦμε νὰ κρατήσουμε ἄκαπνοι. Δὲν ἦταν ἡ πρώτη φορὰ ποὺ προσπαθοῦσα, ἀλλὰ ἦταν ἡ μόνη ποὺ δὲν μοῦ ἔλειψε καθόλου, ἀκόμα καὶ ἀπὸ τὴν πρώτη μέρα. Πιθανότερη αἰτία, πέραν τοῦ ὅτι κατὰ τὰ φαινόμενα ἤμουν ἕτοιμος, ἦταν ὅτι μερικὲς μέρες πιὸ πρὶν εἶχα διαβάσει τὸ βιβλίο τοῦ Θ. Ἀποστόλου (ποὺ ἀνέφερε ὁ Galhnos μὲ τὸ θελκτικὸ avatar).
Καπνιστὴς ἀπὸ τὸ 1971, κάπνιζα 2,5 πακέτα (25άρια!!!) γιὰ πάνω ἀπὸ 20 χρόνια.
Περιττὸ νὰ πῶ ὅτι δὲν ἄλλαξα καμμία ἄλλη συνήθειά μου ἀπὸ ἐκεῖνες ποὺ θεωροῦνται ἄρρηκτα δεμένες μὲ τὸ τσιγάρο - οὔτε καφέδες μείωσα, οὔτε τὴν παρέα, οὔτε τὰ ποτά (ἀπὸ μπῦρες μέχρι τσιπουροκατανύξεις). Χώρια ποὺ δὲν μὲ πειράζει νὰ καπνίζουν ἄλλοι γύρω μου (αὐτὸ τὸ παραμύθι περὶ «παθητικοῦ καπνίσματος» ποτέ μου δὲν τὸ ἔχαψα, οὔτε τὸ χώνεψα).
Τώρα πλέον ἀπολαμβάνω ἀρώματα, γεύσεις, τὸ κολύμπι μου χειμῶνα-καλοκαίρι, τὸ περπάτημά μου, χωρὶς νὰ στεροῦμαι τίποτε ὡς ἀντίτιμο.
Δὲν ξέρω ἂν τὸ συγκεκριμένο βιβλίο βοήθησε ἢ θὰ βοηθήσει καὶ ἄλλους... Πάντως πρόκειται γιὰ παραλλαγὴ τῆς μεθόδου Allen Carr, γιὰ ὅποιον ἐνδιαφέρεται νὰ μάθει περισσότερα.
Μήγαρις ἔχω ἄλλο στὸ νοῦ μου, πάρεξ ἐλευθερία καὶ γλῶσσα; (Διονύσιος Σολωμός)
[i][color=#FF0040]Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Μόνο LaTeX ┃ Ἀγγλικά: Καλά