Τσιγάρο Τέλος?!

...χαλαρή κουβεντούλα, γενικός σχολιασμός, φιλοσοφικές συζητήσεις, meeting point / γνωριμία

Συντονιστής: konnn

Re: Τσιγάρο Τέλος?!

Δημοσίευσηαπό max mortimer47 » 09 Μάιος 2011, 14:12

Αν και μου φαινεται περιεργο τα εξοδα για την υγεια να ναι περισσοτερα,θα το ψαξω.Ευχαριστω για την προταση αλλα δεν αγοραζω απο amazon.Θα προσπαθησω να βρω πληροφοριες στο διαδικτυο περι του βιβλιου
Γνώσεις ⇛ Linux:μέτριο ┃ Προγραμματισμός:Python σε πολυ αρχικο σταδιο┃Αγγλικά:Καλά
Λειτουργικο ⇛Ubuntu 12.04 64 bit/Win 7 64 bit Home Premium
Προδιαγραφές⇛Laptop:┃Amd A4 3300 (1,9ghz-2,5ghz/2 cores)┃Ram 8GB DDR3 PC3 10600 (2x4GB)┃AMD Dual Graphics= APU 6480g (512 MB Vram shared from RAM) + AMD Radeon 6650 with 1gb Vram┃HDD 500 GB & SSD 128GB
Άβαταρ μέλους
max mortimer47
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Star_Light » 10 Μάιος 2011, 01:06

Καθε ανθρωπος εχει τις αδυναμιες του. Ασφαλως και δεν θα πρεπει να καταδικαζεις τους αλλους να εισπνεουν τον βρωμοτσιγαρο σου.

Και τα γκουντυς και τα μακντοναλντς ειναι οτι χειροτερο αλλα δεν βλεπω να τα κοβουν !!!! ΟΠως και ενα καρο ακομη απαισια μαγαζια που μας ταιζουν τον θανατο τον ιδιο.... Δεν βαριεσαι παντως προχωραω καλα ειμαι ακαπνος σχεδον 1 μηνα. ΤΗν Παρασκευη κλεινω 1 μηνα αυτην μεθαυριο που μας ερχεται ας ελπισω να κρατησει αν και καποιες φορες μου λειπει αρκετα και εχω φανταστει ξανα τον εαυτο μου να καπνιζει... αλλα για 2-3 δευτερολεπτα. Μετα μου φευγει ευτυχως.

Απλα το κακο ειναι οτι καθε μερα θελω 1 πακετο τσιχλες (απο τις μεγαλες) + καραμελες... τρωω και κανα γλυκακι....
Γνώσεις ⇛ Linux: Βασικές ┃ Προγραμματισμός: Δέν θέλω μεροκάματο , θέλω C και κακο θάνατο! ┃ Αγγλικά: Lower
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 10.10 σε Dual Boot με Windows 7
Προδιαγραφές ⇛ Επεξεργαστής : Intel(R) Core(TM) i3 CPU 540 @3.07Ghz (64bit)
RAM : Kingston 2GB
HDD : Coreshare 500GB
Κάρτα Γραφικών : Intel Corporation Core Processor Integrated Graphics Controller(rev 18) (prog-if 00 [VGA controller]) [8086:0042]
Star_Light
superbTUX
superbTUX

IRC: Star_Light
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό monkgr » 10 Μάιος 2011, 08:58

Χθὲς ἔκλεισα τὰ 2 χρόνια ἀπὸ τὴ μέρα ποὺ τὸ ἔκοψα μαχαίρι, μετὰ ἀπὸ στοίχημα μὲ φίλο συγκαπνιστή γιὰ τὸ πόσο μποροῦμε νὰ κρατήσουμε ἄκαπνοι. Δὲν ἦταν ἡ πρώτη φορὰ ποὺ προσπαθοῦσα, ἀλλὰ ἦταν ἡ μόνη ποὺ δὲν μοῦ ἔλειψε καθόλου, ἀκόμα καὶ ἀπὸ τὴν πρώτη μέρα. Πιθανότερη αἰτία, πέραν τοῦ ὅτι κατὰ τὰ φαινόμενα ἤμουν ἕτοιμος, ἦταν ὅτι μερικὲς μέρες πιὸ πρὶν εἶχα διαβάσει τὸ βιβλίο τοῦ Θ. Ἀποστόλου (ποὺ ἀνέφερε ὁ Galhnos μὲ τὸ θελκτικὸ avatar).
Καπνιστὴς ἀπὸ τὸ 1971, κάπνιζα 2,5 πακέτα (25άρια!!!) γιὰ πάνω ἀπὸ 20 χρόνια.
Περιττὸ νὰ πῶ ὅτι δὲν ἄλλαξα καμμία ἄλλη συνήθειά μου ἀπὸ ἐκεῖνες ποὺ θεωροῦνται ἄρρηκτα δεμένες μὲ τὸ τσιγάρο - οὔτε καφέδες μείωσα, οὔτε τὴν παρέα, οὔτε τὰ ποτά (ἀπὸ μπῦρες μέχρι τσιπουροκατανύξεις). Χώρια ποὺ δὲν μὲ πειράζει νὰ καπνίζουν ἄλλοι γύρω μου (αὐτὸ τὸ παραμύθι περὶ «παθητικοῦ καπνίσματος» ποτέ μου δὲν τὸ ἔχαψα, οὔτε τὸ χώνεψα).
Τώρα πλέον ἀπολαμβάνω ἀρώματα, γεύσεις, τὸ κολύμπι μου χειμῶνα-καλοκαίρι, τὸ περπάτημά μου, χωρὶς νὰ στεροῦμαι τίποτε ὡς ἀντίτιμο.
Δὲν ξέρω ἂν τὸ συγκεκριμένο βιβλίο βοήθησε ἢ θὰ βοηθήσει καὶ ἄλλους... Πάντως πρόκειται γιὰ παραλλαγὴ τῆς μεθόδου Allen Carr, γιὰ ὅποιον ἐνδιαφέρεται νὰ μάθει περισσότερα.
Μήγαρις ἔχω ἄλλο στὸ νοῦ μου, πάρεξ ἐλευθερία καὶ γλῶσσα; (Διονύσιος Σολωμός)

[i][color=#FF0040]Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Μόνο LaTeX ┃ Ἀγγλικά: Καλά
Άβαταρ μέλους
monkgr
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό fkol k4 » 10 Μάιος 2011, 09:59

Καπνιστής για περίπου 15 χρόνια με μέσο όρο 2 25άρια την ημέρα και άκαπνος από τον Οκτώμβρη του 2007.
Λόγος που με πείσμωσε περισσότερο απ' όλους;
-Δεν είναι δυνατόν ένα κωλόπραμα 10 πόντους να σε αναγκάζει να ανέχεσαι κάθε είδους περιθωριοποίηση (είτε είναι δίκαιη είτε άδικη) επειδή μόνο και μόνο πρέπει να κάνεις ένα τσιγάρο. Το να πας στο καπνιστήριο για να κάνεις ένα τσιγάρο είναι μεν δίκαιο γιατί ενοχλείς όσους δεν καπνίζουν, αλλά το να κλειστείς σε ένα δωματιάκι 2,5χ2,5 μαζί με άλλους 2-3 νοματαίους μόνο και μόνο για να ικανοποιήσεις τον εθισμό σου, αυτό το θεωρώ άκρως υποτιμητικό για την προσωπικότητα ενός ατόμου.
Για αυτή την υποτίμηση δεν φταίνε οι άλλοι οι οποίοι αν καπνίζεις πάνω τους μυρίζουν τον καπνό σου στα ρούχα τους όλη μέρα (γιατί οι περισσότεροι δεν έχουν κατεστραμμένη από το τσιγάρο μύτη και μπορούν να μυρίσουν), αλλά αυτός που δεν μπορεί να δείξει αυτοσυγκράτηση.
Βέβαια, πολλοί καπνιστές μπορούν να αντέξουν άκαπνοι για αρκετή ώρα και δεν τους ενοχλούν περιορισμοί, αλλά αυτοί συνήθως δεν ξεπερνούν το μισό πακέτο την ημέρα, ενώ οι περισσότεροι το ξεπερνούν.
Γνώσεις: Linux: ★★★☆☆ Προγραμματισμός: ★☆☆☆☆ Αγγλικά: ★★★★★
Η υπογραφή μου
Οδηγίες για αρχάριους στο Ubuntu (12.04 LTS)Οδηγοί του forum
Άβαταρ μέλους
fkol k4
antiwinTUX
antiwinTUX

Launchpad: fkol-k4
IRC: fkol_k4
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Star_Light » 12 Μάιος 2011, 01:49

Και εγω αυριο φτανω τον 1 μηνα. Πλεον η ψυχολογικη επιθυμια εχει πεσει στο 30-40% και αυτο 2-3 φορες την ημερα μονο για κανα 10λεπτο.

Με βοηθησε αρκετα το γεγονος οτι για 1 χρονο ειχα κανει το κολπακι με τα 5 τσιγαρα την ημερα και ουτε ενα παραπανω...
Γνώσεις ⇛ Linux: Βασικές ┃ Προγραμματισμός: Δέν θέλω μεροκάματο , θέλω C και κακο θάνατο! ┃ Αγγλικά: Lower
Κάρτα Γραφικών : Intel Corporation Core Processor Integrated Graphics Controller(rev 18) (prog-if 00 [VGA controller]) [8086:0042]
Star_Light
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Star_Light » 22 Μάιος 2011, 03:10

1 ΜΗΝΑΣ και 8 μερες!!!! Καλα παμε... αλλα σημερα με πεθανε.... ηθελα να καπνισω... και δεν ξερω το γιατι.

Ελπιζω αυτος ο μηνας να μην με παει ετσι γιατι θα ειναι δυσκολα τα πραγματα.... Και οχι και τιποτα αλλο καποια στιγμη και το στομαχι στουμπωνει

και δεν μπορεις να φας αλλο!!! Αλλωστε και να παχυνω δεν με απασχολει... ηδη ειμαι αδυνατος , εχω περιθωρειο για 4-5 κιλα αλλα δεν εχω παρει ουτε 1!

Ο θεος μαζι μου και σε οσους προσπαθουν να βγαλουν αυτο το διαολο απο μεσα τους. Γραψτε και αλλοι για την προσπαθεια σας να παρηγορηθουμε λιγο :D

Το μυστικο ειναι οτι εχω συνδεσει το σπιτι μου με το καπνισμα!!! Το μπαλκονακι... το δωματιο μου κτλπ οταν εβγαινα εξω βολτες δεν καπνιζα!!! Μονο οταν ημουν μονος στην ηρεμια του σπιτιου μου και αραζα!!.... θα παω να παρω καμια μπαλιτσα του μπασκετ αυριο να βγαινω εξω να αρχισω να παιζω μπας και ξεχαστω... πολυ τρελη κατασταση απο την μια σημερα ηθελα να καπνισω απο την αλλη ξερω πως δεν προκειται να το ξαναβαλω ευκολα στο στομα μου.
Star_Light
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Star_Light » 22 Ιουν 2011, 03:56

2.5 μηνες χωρις τσιγαρο φιλοι μου. Πλεον το εχω ξεχασει αλλα καμια φορα
βλεπω στον υπνο μου οτι καπνιζω χαχαχα το χει παθει κανεις? Κατα τα αλλα
δεν μου λειπει πια.
Star_Light
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό nikosal » 06 Ιούλ 2011, 18:49

Μπράβο Σταρ Λάιτ... Εύχομαι δύναμη και μη επιστροφή!
Desktop στο σπίτι: ubuntu 14.04 σε AMD Athlon II 435X3 (αναβάθμιση) με Samsung SSD 500GB
Desktop στην εργασία windows xp (δυστυχώς!)
Laptop: ubuntu 13.10 σε i3 (new install) με Samsung SSD 250GB
Netbook των τέκνων: lubuntu 13.10 σε Atom 450 (new install)
Smartphone: Android 4.1.2 Jelly Bean σε Samsung Nexus S
Tablet: Android 4.4.2 KitKat σε LG G pad 8.3
Άβαταρ μέλους
nikosal
Ubuntistas
Ubuntistas

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό yiannis66 » 07 Ιούλ 2011, 16:10

Όταν σταματήσεις να γράφεις για αυτό θα είναι σίγουρα το μήνημα ότι το έχεις ξεπεράσει και δεν θα ξαναγιρύσεις πίσω στην νικοτίνη
Don't give up the fight
1 Γνώσεις Linux: O.K ┃ Προγραμματισμού: 0 ┃ Αγγλικών: O.K
2 Ubuntu 19.10 eoan 5.3.0-19-generic 64bit (el_GR.UTF-8, ubuntu:GNOME ubuntu-wayland), Ubuntu 5.3.0-18-generic
3 Intel Core i5 CPU 660 3.33GHz ‖ RAM 7760 MiB ‖ Hewlett-Packard 304Bh - HP Compaq 8100 Elite CMT PC
4 Intel Core Processor Integrated Graphics [8086:0042] {i915}
5 enp0s25: Intel 82578DM Gigabit Network Connection [8086:10ef] (rev 05)
Άβαταρ μέλους
yiannis66
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Star_Light » 07 Ιούλ 2011, 21:39

σε λιγοτερο απο μια βδομαδα κλεινω 3 μηνες!!!! Πλεον εχω σταματησει να μιλαω για αυτο
το θυμαμαι πολυ λιγες φορες... αμα περασει και το 6μηνο θα ειναι μαλλον οριστικοτατο!!!

Μπα δυσκολα θα ξαναβαλω τσιγαρο στο στομα μου!!!!
Star_Light
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Περί ανέμων