από dim459 » 10 Ιούλ 2011, 02:58
Eπειδή έχουν περάσει καμιά τριανταριά χρόνια από τότε που πρωτοκάπνισα, ομολογώ πως δε θυμάμαι το πως ακριβώς, φαντάζομαι όπως περίπου περιέγραψαν οι προηγούμενοι.
Μπορώ όμως να σας πω πως το ξανάρχισα μετά από έξι χρόνια που το είχα κόψει.
Το 1999 όταν η γυναίκα μου έμεινε έγκυος στη δεύτερη κόρη μας αποφάσισα να κόψω το τσιγάρο και το έκοψα μαχαίρι.
Ομολογώ πως πάντα μου άρεσε να καπνίζω και εξακολουθώ να το βρίσκω μια από τις μεγαλύτερες απολαύσεις της ζωής, τόσο μεγάλης που αποδέχομαι και τις αρκετές δυσάρεστες παρενέργειές της.
Όταν το έκοψα μετά από λίγο καιρό δεν έννοιωθα την ανάγκη να καπνίσω, σε στιγμές μεγάλης πίεσης όμως (κάνω ένα αρκετά αγχωτικό επάγγελμα) πάντα αισθανόμουν ένα απερίγραπτο σφίξιμο, το οποίο παλιότερα απλώς θα ξεπερνούσα με ένα τσιγάρο.
Ένα χρόνο αφότου έκοψα το κάπνισμα άρχισαν να μου εμφανίζονται συμπτώματα γυροειδούς αλωπεκίασης, άλλως ονομαζόμενης και ως <<τριχοφάγος>>, το οποίο αναλύεται σε τοπική πτώση τριχών από τα μαλλιά και τα γένια και δημιουργία άκρως αντιαισθητικών τρυπών. Η κατάσταση επιδεινωνόταν συνεχώς.
Εννοείται πως επισκέφτηκα άπειρους δερματολόγους, ίσως τους πιο διακεκριμένους από αυτούς εδώ και στο εξωτερικό, υποβλήθηκα σε όλες τις εξετάσεις, από τις οποίες αποκλείστηκε οποιοδήποτε παθολογικό αίτιο, και παρέμεινε μόνο το ψυχολογικό και το αυξημένο άγχος. Επιπλέον υποβλήθηκα σε μακρόχρονες θεραπείες με διάφορα σκευάσματα, καθώς και σε ιδιαίτερα επίπονες θεραπείες ενέσεων κορτιζόνης, οι οποίες είχαν παροδικά μόνο αποτελέσματα επανεμφάνισης τριχοφυίας, ενώ μετά από λίγο καιρό τα πράγματα χειροτέρευαν εκ νέου.
Το φαινόμενο έφτασε σε τόσο αντιαισθητικό βαθμό, που αναγκάστηκα να ξυρίσω εντελώς το κεφάλι μου, διότι ήταν γελοίο να κυκλοφορώ με τρύπες και διάφορα σχεδιάκια, ενώ δεν μπορούσα για τον ίδιο λόγο να μείνω αξύριστος στο πρόσωπο.
Όμως ούτε έτσι με άφηνε να ησυχάσω, μετά από λίγο άρχισε να επεκτείνεται και στα φρύδια, και το ένα από τα δύο άδειασε σχεδόν ολοκληρωτικά, με αποτέλεσμα να δείχνω εντελώς παραμορφωμένος.
Εννοείται ότι όλον αυτόν τον καιρό η πίεση από τη δουλειά μου παρέμενε αμείωτη και χωρίς <<βαλβίδα αποσυμπίεσης>>, ενώ επιλέον είχε προστεθεί και η στενοχώρια από το γελοίο της εμφάνισής μου.
Επιτρέψτε μου να πω, χωρίς να θέλω να θεωρηθώ ωραιοπαθής ή ψώνιο, ότι κατά γενική ομολογία (και έμπρακτη επιβεβαίωση χε,χε) εκπροσώπων του άλλου φύλλου, πάντα θεωρούμουν ιδιαιτέρως εμφανίσιμος και το πλήγμα να κυκλοφορώ σαν τον Κουασιμόδο ήταν ιδιαιτέρως βαρύ.
Με τα πολλά κατέληξα στο συμπέρασμα ότι κατά πάσα πιθανότητα θα πήγαινα σκαστός πολλά χρόνια πριν άρχιζαν να μου εμφανίζονται διάφορα προβλήματα υγείας λόγω του καπνίσματος.
Έτσι κάπου στις αρχές του 2005 ξανάρχισα το κάπνισμα.
Και ω του θαύματος ! Μέσα σε ένα μήνα τα μαλλιά μου είχαν αποκατασταθεί πλήρως, τα γένια μου και τα φρύδια μου επίσης, για να μην αναφέρω και την ψυχική μου ηρεμία.
Έκτοτε λοιπόν απολαμβάνω απερίσπαστος το τσιγαράκι μου και εννοείται πως δεν αφήνω ποτέ ούτε μια δραχμή σε μέρη που εννοούν να εφαρμόζουν τη σχετική διάταξη και να απαγορεύουν το κάπνισμα. Υπάρχουν κι άλλα και εν πάσει περιπτώσει προτιμώ να κάτσω σπίτι μου παρά να πάω κάπου που θα μου στερήσουν την ικανοποίηση να καπνίσω.
Σέβομαι απεριόριστα αυτούς που τους ενοχλεί ο καπνός, δεν καπνίζω μπροστά τους, αλλά δε νοιώθω και καμία υποχρέωση να τους συναναστρέφομαι.
Εννοείται ότι δεν μπορώ να κολυμπήσω για πέντε λεπτά σερί, ούτως ή άλλως ποτέ δε μου άρεσε, καθώς και το ότι λαχανιάζω πανεύκολα στις σκάλες, αλλά δόξα τω θεω υπάρχουν και τα ασανσέρ.
Αυτά....
Γνώσεις ⇛ Linux: Αν μου δώσεις οδηγίες σε τερματικό δεν τρομάζω ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου┃ Αγγλικά: Εξαιρετικά
Λειτουργικό : Kubuntu 24.04 64bit.
Συσκευές-> Πάρα πολλές, θα στο γράψω ανά περίπτωση.