Τσιγάρο Τέλος?!

...χαλαρή κουβεντούλα, γενικός σχολιασμός, φιλοσοφικές συζητήσεις, meeting point / γνωριμία

Συντονιστής: konnn

Re: Τσιγάρο Τέλος?!

Δημοσίευσηαπό max mortimer47 » 09 Ιούλ 2011, 17:45

Να σας ρωτήσω κατι που θεωρω πιο ενδιαφέρον και πιο σημαντικο.Γιατί ξεκινήσατε το κάπνισμα???
Γνώσεις ⇛ Linux:μέτριο ┃ Προγραμματισμός:Python σε πολυ αρχικο σταδιο┃Αγγλικά:Καλά
Λειτουργικο ⇛Ubuntu 12.04 64 bit/Win 7 64 bit Home Premium
Προδιαγραφές⇛Laptop:┃Amd A4 3300 (1,9ghz-2,5ghz/2 cores)┃Ram 8GB DDR3 PC3 10600 (2x4GB)┃AMD Dual Graphics= APU 6480g (512 MB Vram shared from RAM) + AMD Radeon 6650 with 1gb Vram┃HDD 500 GB & SSD 128GB
Άβαταρ μέλους
max mortimer47
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Star_Light » 09 Ιούλ 2011, 18:08

max mortimer47 έγραψε:Να σας ρωτήσω κατι που θεωρω πιο ενδιαφέρον και πιο σημαντικο.Γιατί ξεκινήσατε το κάπνισμα???

Βασικα μολις ειχα τελειωσει το λυκειο και ξανα εδινα πανελλαδικες επειδη ειχα περασει επαρχια και δεν ηθελα
να βαρυνω τους δικους μου , δεν μ αρεσε και η σχολη βεβαια αλλα και να μου αρεσε.... πολλα τα εξοδα.

Ε και βγαιναμε με φιλους (οχι καπνιστες) και ηταν του στυλ "βγηκαμε μια βολτα φερε να κανουμε κανα τσιγαρο στη ζουλα χωρις να καπνιζουμε"

εκει εκανα και εγω αλλα δεν τραβηξα τον καπνο μεσα.... τον καπνο τον τραβηξα μετα απο 2-3 μηνες... ηταν χριστουγεννα παραμονη....

οι λογοι ηταν περιεργεια καθαρη.... και ξερεις να κανουμε κατι "συνταρακτικο" που δεν ειχε ξαναγινει ως τοτε

καθαρα παιδικος λογος δηλαδη.
Γνώσεις ⇛ Linux: Βασικές ┃ Προγραμματισμός: Δέν θέλω μεροκάματο , θέλω C και κακο θάνατο! ┃ Αγγλικά: Lower
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 10.10 σε Dual Boot με Windows 7
Προδιαγραφές ⇛ Επεξεργαστής : Intel(R) Core(TM) i3 CPU 540 @3.07Ghz (64bit)
RAM : Kingston 2GB
HDD : Coreshare 500GB
Κάρτα Γραφικών : Intel Corporation Core Processor Integrated Graphics Controller(rev 18) (prog-if 00 [VGA controller]) [8086:0042]
Star_Light
superbTUX
superbTUX

IRC: Star_Light
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό max mortimer47 » 09 Ιούλ 2011, 18:48

Πιστεύω οτι το social smoking είναι ο λόγος που το ξεκινούν οι περισσότεροι.Θεωρώ απίθανο να δοκιμάσει κάποιος απο περιέργεια μόνος στο σπιτι του και να του αρέσει μάλιστα αυτή η πρωτόγνωρη εμπειρια ώστε να το συνεχισει.Δηλ.εσυ απο περιέργεια το ξεκίνησες?Η 1η φορα σου άρεσε?
Γνώσεις ⇛ Linux:μέτριο ┃ Προγραμματισμός:Python σε πολυ αρχικο σταδιο┃Αγγλικά:Καλά
Λειτουργικο ⇛Ubuntu 12.04 64 bit/Win 7 64 bit Home Premium
Προδιαγραφές⇛Laptop:┃Amd A4 3300 (1,9ghz-2,5ghz/2 cores)┃Ram 8GB DDR3 PC3 10600 (2x4GB)┃AMD Dual Graphics= APU 6480g (512 MB Vram shared from RAM) + AMD Radeon 6650 with 1gb Vram┃HDD 500 GB & SSD 128GB
Άβαταρ μέλους
max mortimer47
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Star_Light » 09 Ιούλ 2011, 19:09

max mortimer47 έγραψε:Πιστεύω οτι το social smoking είναι ο λόγος που το ξεκινούν οι περισσότεροι.Θεωρώ απίθανο να δοκιμάσει κάποιος απο περιέργεια μόνος στο σπιτι του και να του αρέσει μάλιστα αυτή η πρωτόγνωρη εμπειρια ώστε να το συνεχισει.Δηλ.εσυ απο περιέργεια το ξεκίνησες?Η 1η φορα σου άρεσε?

Πριν το ξεκινησω δεν ηξερα αν θα μου αρεσει κτλπ...
επιδραση απο την παρεα υπηρχε αλλα σε ενα ποσοστο
40-50% και ξαναλεω αν ηταν ετσι θα το ειχα αρχισει απο αρχες λυκειου!!!!

Μετα απλα μου αρεσε και το εκανα και σε στιγμες που βαριομουν
και δεν ειχα κατι αλλο να με "συγκινησει"
Γνώσεις ⇛ Linux: Βασικές ┃ Προγραμματισμός: Δέν θέλω μεροκάματο , θέλω C και κακο θάνατο! ┃ Αγγλικά: Lower
Κάρτα Γραφικών : Intel Corporation Core Processor Integrated Graphics Controller(rev 18) (prog-if 00 [VGA controller]) [8086:0042]
Star_Light
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό razor » 09 Ιούλ 2011, 20:12

Μια από τα ίδια. Μιμητισμός, υποτίμηση του κινδύνου εξάρτησης, ο χρόνος που μεσολαβεί μεταξύ της πρώτης εμπειρίας καπνίσματος μέχρι να γίνει συνήθεια, συμβάλλουν στο να αρχίσει και να συνεχίσει κανείς το κάπνισμα.
1 Γνώσεις Linux: Πρώτα βήματα ┃ Προγραμματισμού: Καθόλου ┃ Αγγλικών: Πολύ καλό
2 Ubuntu 12.10 quantal 3.5.0-18-generic 32bit (el_GR.UTF-8),
3 AMD Athlon II X2 250 Processor ‖ RAM 4032 MiB ‖ Gigabyte GA-MA770T-UD3
4 nVidia GT215 [GeForce GT 240] [10de:0ca3] (rev a2)
5 eth0: Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller [10ec:8168] (rev 02)
razor
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό fkol k4 » 09 Ιούλ 2011, 23:08

max mortimer47 έγραψε:Να σας ρωτήσω κατι που θεωρω πιο ενδιαφέρον και πιο σημαντικο.Γιατί ξεκινήσατε το κάπνισμα???

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι να το κάνεις .
Social smoking , μιμητισμός . Ένας άλλος λόγος που πολλοί ίσως δεν σκέφτονται , είναι ο εξής.

- Το κάπνισμα είναι ένας κοινωνικά αποδεκτός ( ως τώρα τουλάχιστον ) τρόπος να κάνεις ένα πεντάλεπτο διάλλειμμα από μια στρεσογόνα διαδικασία .
Στην δουλειά για παράδειγμα , αν πας να κάτσεις 5 λεπτά κάπου να χαλαρώσεις όλοι θα σε κοιτάνε σαν τρελό . Το '' κάτσε ρε φίλε να κάνουμε ένα τσιγάρο 5 λεπτά γιατί μπάφιασα " όμως δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην το καταλαβαίνει .

Έχω κόψει το τσιγάρο 4 χρόνια περίπου . Δεν μου λείπει καθόλου εδώ και πολύυυ καιρό .
Ακόμα όμως προσπαθώ να βρω μια αντίστοιχη φράση με την παραπάνω που να την καταλαβαίνουν όλοι χωρίς εξήγηση .
- Καμμία ιδέα κανείς ;
Γνώσεις: Linux: ★★★☆☆ Προγραμματισμός: ★☆☆☆☆ Αγγλικά: ★★★★★
Η υπογραφή μου
Οδηγίες για αρχάριους στο Ubuntu (12.04 LTS)Οδηγοί του forum
Άβαταρ μέλους
fkol k4
antiwinTUX
antiwinTUX

Launchpad: fkol-k4
IRC: fkol_k4
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Star_Light » 09 Ιούλ 2011, 23:12

fkol k4 έγραψε:

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι να το κάνεις .
Social smoking , μιμητισμός . Ένας άλλος λόγος που πολλοί ίσως δεν σκέφτονται , είναι ο εξής.

- Το κάπνισμα είναι ένας κοινωνικά αποδεκτός ( ως τώρα τουλάχιστον ) τρόπος να κάνεις ένα πεντάλεπτο διάλλειμμα από μια στρεσογόνα διαδικασία .
Στην δουλειά για παράδειγμα , αν πας να κάτσεις 5 λεπτά κάπου να χαλαρώσεις όλοι θα σε κοιτάνε σαν τρελό . Το '' κάτσε ρε φίλε να κάνουμε ένα τσιγάρο 5 λεπτά γιατί μπάφιασα " όμως δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην το καταλαβαίνει .

Έχω κόψει το τσιγάρο 4 χρόνια περίπου . Δεν μου λείπει καθόλου εδώ και πολύυυ καιρό .
Ακόμα όμως προσπαθώ να βρω μια αντίστοιχη φράση με την παραπάνω που να την καταλαβαίνουν όλοι χωρίς εξήγηση .
- Καμμία ιδέα κανείς ;

χαχαχα εχεις δικιο σε αυτο... εγω κοιταζα εναν καθηγητη μου στην σχολη παλια και μου εχει μεινει
που ειχε παει καπου να χαλαρωσει στο διαλλειμα και απλα καθοτανε και επαιζε νευρικα με το κινητο του
χωρις να χει ανοιξει το πορτακι κτλπ κλειστο κανονικα μαλλον δεν θα ηταν καπνιστης η θα το ειχε κοψει ;D
Star_Light
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό dim459 » 10 Ιούλ 2011, 02:58

Eπειδή έχουν περάσει καμιά τριανταριά χρόνια από τότε που πρωτοκάπνισα, ομολογώ πως δε θυμάμαι το πως ακριβώς, φαντάζομαι όπως περίπου περιέγραψαν οι προηγούμενοι.
Μπορώ όμως να σας πω πως το ξανάρχισα μετά από έξι χρόνια που το είχα κόψει.
Το 1999 όταν η γυναίκα μου έμεινε έγκυος στη δεύτερη κόρη μας αποφάσισα να κόψω το τσιγάρο και το έκοψα μαχαίρι.
Ομολογώ πως πάντα μου άρεσε να καπνίζω και εξακολουθώ να το βρίσκω μια από τις μεγαλύτερες απολαύσεις της ζωής, τόσο μεγάλης που αποδέχομαι και τις αρκετές δυσάρεστες παρενέργειές της.
Όταν το έκοψα μετά από λίγο καιρό δεν έννοιωθα την ανάγκη να καπνίσω, σε στιγμές μεγάλης πίεσης όμως (κάνω ένα αρκετά αγχωτικό επάγγελμα) πάντα αισθανόμουν ένα απερίγραπτο σφίξιμο, το οποίο παλιότερα απλώς θα ξεπερνούσα με ένα τσιγάρο.
Ένα χρόνο αφότου έκοψα το κάπνισμα άρχισαν να μου εμφανίζονται συμπτώματα γυροειδούς αλωπεκίασης, άλλως ονομαζόμενης και ως <<τριχοφάγος>>, το οποίο αναλύεται σε τοπική πτώση τριχών από τα μαλλιά και τα γένια και δημιουργία άκρως αντιαισθητικών τρυπών. Η κατάσταση επιδεινωνόταν συνεχώς.
Εννοείται πως επισκέφτηκα άπειρους δερματολόγους, ίσως τους πιο διακεκριμένους από αυτούς εδώ και στο εξωτερικό, υποβλήθηκα σε όλες τις εξετάσεις, από τις οποίες αποκλείστηκε οποιοδήποτε παθολογικό αίτιο, και παρέμεινε μόνο το ψυχολογικό και το αυξημένο άγχος. Επιπλέον υποβλήθηκα σε μακρόχρονες θεραπείες με διάφορα σκευάσματα, καθώς και σε ιδιαίτερα επίπονες θεραπείες ενέσεων κορτιζόνης, οι οποίες είχαν παροδικά μόνο αποτελέσματα επανεμφάνισης τριχοφυίας, ενώ μετά από λίγο καιρό τα πράγματα χειροτέρευαν εκ νέου.
Το φαινόμενο έφτασε σε τόσο αντιαισθητικό βαθμό, που αναγκάστηκα να ξυρίσω εντελώς το κεφάλι μου, διότι ήταν γελοίο να κυκλοφορώ με τρύπες και διάφορα σχεδιάκια, ενώ δεν μπορούσα για τον ίδιο λόγο να μείνω αξύριστος στο πρόσωπο.
Όμως ούτε έτσι με άφηνε να ησυχάσω, μετά από λίγο άρχισε να επεκτείνεται και στα φρύδια, και το ένα από τα δύο άδειασε σχεδόν ολοκληρωτικά, με αποτέλεσμα να δείχνω εντελώς παραμορφωμένος.
Εννοείται ότι όλον αυτόν τον καιρό η πίεση από τη δουλειά μου παρέμενε αμείωτη και χωρίς <<βαλβίδα αποσυμπίεσης>>, ενώ επιλέον είχε προστεθεί και η στενοχώρια από το γελοίο της εμφάνισής μου.
Επιτρέψτε μου να πω, χωρίς να θέλω να θεωρηθώ ωραιοπαθής ή ψώνιο, ότι κατά γενική ομολογία (και έμπρακτη επιβεβαίωση χε,χε) εκπροσώπων του άλλου φύλλου, πάντα θεωρούμουν ιδιαιτέρως εμφανίσιμος και το πλήγμα να κυκλοφορώ σαν τον Κουασιμόδο ήταν ιδιαιτέρως βαρύ.
Με τα πολλά κατέληξα στο συμπέρασμα ότι κατά πάσα πιθανότητα θα πήγαινα σκαστός πολλά χρόνια πριν άρχιζαν να μου εμφανίζονται διάφορα προβλήματα υγείας λόγω του καπνίσματος.
Έτσι κάπου στις αρχές του 2005 ξανάρχισα το κάπνισμα.
Και ω του θαύματος ! Μέσα σε ένα μήνα τα μαλλιά μου είχαν αποκατασταθεί πλήρως, τα γένια μου και τα φρύδια μου επίσης, για να μην αναφέρω και την ψυχική μου ηρεμία.
Έκτοτε λοιπόν απολαμβάνω απερίσπαστος το τσιγαράκι μου και εννοείται πως δεν αφήνω ποτέ ούτε μια δραχμή σε μέρη που εννοούν να εφαρμόζουν τη σχετική διάταξη και να απαγορεύουν το κάπνισμα. Υπάρχουν κι άλλα και εν πάσει περιπτώσει προτιμώ να κάτσω σπίτι μου παρά να πάω κάπου που θα μου στερήσουν την ικανοποίηση να καπνίσω.
Σέβομαι απεριόριστα αυτούς που τους ενοχλεί ο καπνός, δεν καπνίζω μπροστά τους, αλλά δε νοιώθω και καμία υποχρέωση να τους συναναστρέφομαι.
Εννοείται ότι δεν μπορώ να κολυμπήσω για πέντε λεπτά σερί, ούτως ή άλλως ποτέ δε μου άρεσε, καθώς και το ότι λαχανιάζω πανεύκολα στις σκάλες, αλλά δόξα τω θεω υπάρχουν και τα ασανσέρ.
Αυτά....
Γνώσεις ⇛ Linux: Αν μου δώσεις οδηγίες σε τερματικό δεν τρομάζω ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου┃ Αγγλικά: Εξαιρετικά
Λειτουργικό : Kubuntu 24.04 64bit.
Συσκευές-> Πάρα πολλές, θα στο γράψω ανά περίπτωση.
Άβαταρ μέλους
dim459
antiwinTUX
antiwinTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Star_Light » 10 Ιούλ 2011, 04:15

χαχαχαχαχαχα φοβερος!!!!!!!

Υπαρχουν και τα ασανσερ λεει χαχαχα .

Αυτα φοβαμαι και εγω.... που μερικοι ακομη και μετα απο 2-3 χρονια το ξανα αρχισαν.

Τεσπα... θα το παλεψουμε. Οσο μενουμε ακαπνοι ειναι κατορθωμα!!!

Εγω πιο πολυ το εκοψα για το αναπνευστικο ρε φιλε. ΑΛλιως δεν με πειραζε. ΜΟυ κανε κατι βρογχιτιδες που και που

και μου ειπε ο γιατρος πως ενδεχεται να το γυρισει σε χρονιο ασθμα και πηρα την αποφαση αν και για 2-3 χρονια οπως ειχα γραψει

του πηγαινα κοντρα... και θυμαμαι παντοτε πως οταν ηταν να με πιασει καταλαβαινα τα συμπτωματα!!!! Και ξενερωνα!!!

Ποτε δεν ειχα ασθμα και δεν θελω να παθω ας πουμε.

Αν δεν μου τυχαινε αυτο με τις βρογχιτιδες δεν θα το εκοβα...να λεω την αμαρτια μου. Αν και υπαρχουν πολλοι τρελοι με κανονικο ασθμα και χρονιο που καπνιζουν εδω ειχα μπει σε ενα φορουμ πνευμονολογιας να διαβασω παλια και ελεγε ενας λεει εχω κανει τραχειοτομες εχω περασει πνευμονιες... βρογχιτιδες , νοσηλειες στα νοσοκομεια και καπνιζω λεει ακομη 1-2 πακετα την ημερα χαχαχαχα εγω ουτε το 1/4 απο αυτα που ειχε αυτος δεν ειχα και χεστηκα πανω μου και το εκοψα. Εναν απλο βηχα ειχα... και ενα ελαχιστο βρασιμο οταν με πιανε στον θωρακα. Ουτε καν ακροαστηκα και φοβηθηκα και ειπα τελος.
Star_Light
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Star_Light » 10 Ιούλ 2011, 04:22

Βασικα δεν φοβηθηκα ακριβως γιατι ωρες ωρες ειμαι και "τρελος". Δεν λογαριαζω οτι ειναι να γινει θα γινει που λεμε....
Δεν φοβαμαι τις αρρωστιες ας πουμε. ΑΠλα

δεν το ειπα σωστα , ουτε ακριβως χεστηκα απο φοβο και το εκοψα... απλα "φοβομουν" να δω τον εαυτο μου να πασχει απο ασθμα

ρατσιστης δεν ειμαι αλλα με κανει να νιωθω αδυναμος.... να παω να περπατησω και να θελω ας πουμε σαν αυτα που παιρνουν οι ασθματικοι κτλπ

εγω που οταν ημουν μικρος και τωρα ακομη ανεβαινω τις σκαλες τρεχοντας απο την ενεργεια και το καλοκαιρι περυσι με τα φιλαρακια μου περπατουσα απο την Βεικου μεχρι και την Κηφισιας πανω στο Μωλ με τα ποδια!!!!!!!
Star_Light
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Περί ανέμων