Γιατί τα Gnome 3 και Unity δεν είναι καλά προϊόντα

...χαλαρή κουβεντούλα, γενικός σχολιασμός, φιλοσοφικές συζητήσεις, meeting point / γνωριμία

Συντονιστής: konnn

Re: Γιατί τα Gnome 3 και Unity δεν είναι καλά προϊόντα

Δημοσίευσηαπό simosx » 14 Αύγ 2012, 09:36

Dimitrios.gr έγραψε:
clepto έγραψε:
Dimitrios.gr έγραψε:Μια απλή ερώτηση η microsoft πως πέρασε τα efe στο win 7 ,.... αυτα που για να μην πω ότι είναι ιδια ....αλλα όμοια με του unity ...compiz ....
(ποιος εκανε αντιγραφή άραγε απο το linux)... χωρίς όμως να πειράξει τη αρχική σχεδίαση (λειτουργικότητα του panell ????
δεν νομίζω ότι αυτό δεν σχετικό...αλλά δεν μπορώ να εξηγήσω καλά αυτό που θέλω :P

:problem: :shh: :clap: :wtf: :D :) :angel: ;) :problem:

Δεν απαντάς ??? :lol:
microsoft - linux = γράψατε 1 :lol: :P

Κατά το ίδιο στυλ, λαμβάνεις κίτρινη κάρτα ;-).

Για τη Microsoft το να παράγει νέα έκδοση των Windows με ελάχιστες διαφορές από την προηγούμενη αποτελεί κέρδος εκατοντάδων δις δολαρίων, διότι ο κόσμος θα κάνει αναβάθμιση σε κάτι ελαφρά νεότερο.
Έχει νόημα για τη Microsoft να βγάλει νέες εκδόσεις, διότι έχει κάτι να πουλήσει και οι χρήστες αναγκαστικά αγοράζουν.
Και είναι σε θέση να βγάλει κάτι ελαφρά διαφορετικό διότι έχει μια εγκατεστημένη βάση με εκατοντάδες εκατομμύρια χρήστες.
Η Microsoft θα βρει το πρόβλημα με τα Windows 8 όπου προσπαθεί να αλλάξει την εγκατεστημένη της βάση στη γραφική διασύνδεση Metro. Εδώ θα έχει την αντιμετώπιση που είχαν τα Unity/GNOME Shell, και θα είμαστε σε θέση να κάνουμε σύγκριση.
Δεν έχει νόημα να συγκρίνουμε Windows 7 με τη μετάβαση προς Unity/GNOME Shell.
προσωπικό ιστολόγιο ϗ πλανήτης Ubuntu-gr
Συμβάλετε και εσείς στο ελληνικό βιβλίο Ubuntu!
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Πολύ καλό ┃ Αγγλικών: Πολύ καλό
2 Ubuntu 13.10 saucy 3.11.0-031100rc1-generic 64bit (el_GR.UTF-8, Unity ubuntu)
3 AMD E-450 APU with Radeon HD Graphics ‖ RAM 3555 MiB ‖ Sony Corporation VAIO
4 AMD nee ATI Wrestler [Radeon HD 6320] [1002:9806] {fglrx_pci}
5 eth0: Atheros Inc. AR8151 v2.0 Gigabit Ethernet [1969:1083] (rev c0) ⋮ wlan0: Atheros Inc. AR9285 [168c:002b] (rev 01)
Φτιάξτε και εσείς τη δική σας υπογραφή (παραπάνω κείμενο) αυτόματα με κλικ εδώ!
simosx
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Launchpad: simosx
IRC: simosx
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Th P » 14 Αύγ 2012, 11:33

Φίλε συνφορουμίτη monkgr όντως αυτό που θεωρείς "σπίτι" σου έχει αλλάξει τουλάχιστον ως προς την "οικογενειακή" σύνθεση και πιθανότα σ'αυτό να έχει παίξει καθοριστικό ρόλο η στροφή στο gnome shell και στο unity, για τα οποία οι απόψεις μας συμπίπτουν πλήρως (και από ότι βλέπω και το "γούστο" μας στα γραφικά περιβάλλοντα είναι κοινό, και εγώ μετά από ένα πέρασμα από το kde, χρησιμοποιώ σχεδόν αποκλειστικά openbox, σε debian όμως).

Θα διαφωνήσω με τον Σίμο στο ότι τα νέα περιβάλλοντα είναι περισσότερο χρηστικά, τουλάχιστον για μένα που είχα συνηθίσει να παραμετροποιώ την κάθε λεπτομέρεια εύκολα και γρήγορα με το παλιό-καλό gnome pannel (και θα διαφωνήσω επίσης με όσους λένε ότι τα forks του mate και cinnamon είναι το ίδιο - δεν είναι καθόλου το ίδιο!), και να μην χρειάζομαι καταψύκτη για να κρυώσει ο υπολογιστής από την υπέρμετρα υψηλή κατανάλωση πόρων και ότι αυτό συνεπάγεται......

Όμως, υπάρχει και η άλλη πλευρά που θέλει να αυξήσει το 1% των χρηστών linux και πιστεύει ότι αυτό θα το πετύχει με την κούρσα του ανταγωνισμού σε σχέση με την microsoft όσον αφορά τα eye candy γραφικά.

Το ubuntu και όλες οι διανομές οι βασισμένες σε αυτό, παραμένουν υψηλά σε δημοφιλία και ο λόγος πιστεύω πως είναι ένας: "Φιλικότητα στον νέο χρήστη", ο οποίος αν δεν υπήρχαν αυτές οι φιλικές διανομές θα τα είχε παρατήσει στην πρώτη δυσκολία (και όχι απαραίτητα μεγάλη όπως η εγκατάσταση του κατάλληλου οδηγού, η παραμετροποίηση και ρύθμιση της κάρτας γραφικών).
Το αν θα πετύχει ο στόχος της αύξησης του μεριδίου στην "πίτα" των χρηστών, θα το δείξει ο χρόνος.

Φίλε Σίμο η έμφαση στο τζάμπα νομίζω πως ήταν άστοχη.
Τζάμπα είναι και οι περισσότερες από τις υπόλοιπες......

Φίλε monkgr τουλάχιστον να "τα λέμε" πιο τακτικά στο "Περί Ανέμων"

Φιλικά
Θανάσης Π.
Σταθερή είναι η διανομή που προσπαθείς ανεπιτυχώς να κρασσάρεις
Linux: Low┃Προγραμματισμός: No┃Αγγλικά: Good
Είμαι αναλφάβητος, ανιστόρητος και άξιος της μοίρας μου
Άβαταρ μέλους
Th P
powerTUX
powerTUX

IRC: ThP1
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό simosx » 14 Αύγ 2012, 13:18

Th P έγραψε:
Θα διαφωνήσω με τον Σίμο στο ότι τα νέα περιβάλλοντα είναι περισσότερο χρηστικά, τουλάχιστον για μένα που είχα συνηθίσει να παραμετροποιώ την κάθε λεπτομέρεια εύκολα και γρήγορα με το παλιό-καλό gnome pannel (και θα διαφωνήσω επίσης με όσους λένε ότι τα forks του mate και cinnamon είναι το ίδιο - δεν είναι καθόλου το ίδιο!), και να μην χρειάζομαι καταψύκτη για να κρυώσει ο υπολογιστής από την υπέρμετρα υψηλή κατανάλωση πόρων και ότι αυτό συνεπάγεται......

Τα νέα περιβάλλοντα είναι πιο χρηστικά στους νέους χρήστες. Για τους παλιούς είναι θέμα αν θα κάνουν την προσπάθεια να προσαρμοστούν. Πράγματι, στην αρχή του Unity δεν υπήρχε τεκμηρίωση μετάβασης, και αρκετοί δε μπορούσαν να κάνουν τη δουλειά τους.
Τώρα έχουμε τα http://randall.executiv.es/unity_guides

Για το θέμα με τη θερμοκρασία και την κάρτα γραφικών, είναι δυστυχώς θέμα με τους οδηγούς. Είμαστε σε μεταβατική περίοδο στην αρχιτεκτονική του υποσυστήματος γραφικών, και τέτοια πράγματα δυστυχώς θα συμβαίνουν σε χρήστες με το «λάθος» εξοπλισμό.
προσωπικό ιστολόγιο ϗ πλανήτης Ubuntu-gr
Συμβάλετε και εσείς στο ελληνικό βιβλίο Ubuntu!
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Πολύ καλό ┃ Αγγλικών: Πολύ καλό
2 Ubuntu 13.10 saucy 3.11.0-031100rc1-generic 64bit (el_GR.UTF-8, Unity ubuntu)
3 AMD E-450 APU with Radeon HD Graphics ‖ RAM 3555 MiB ‖ Sony Corporation VAIO
4 AMD nee ATI Wrestler [Radeon HD 6320] [1002:9806] {fglrx_pci}
5 eth0: Atheros Inc. AR8151 v2.0 Gigabit Ethernet [1969:1083] (rev c0) ⋮ wlan0: Atheros Inc. AR9285 [168c:002b] (rev 01)
Φτιάξτε και εσείς τη δική σας υπογραφή (παραπάνω κείμενο) αυτόματα με κλικ εδώ!
simosx
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Launchpad: simosx
IRC: simosx
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Dimitrios.gr » 15 Αύγ 2012, 00:32

simosx έγραψε:Κατά το ίδιο στυλ, λαμβάνεις κίτρινη κάρτα ;-).

Για τη Microsoft το να παράγει νέα έκδοση των Windows με ελάχιστες διαφορές από την προηγούμενη αποτελεί κέρδος εκατοντάδων δις δολαρίων, διότι ο κόσμος θα κάνει αναβάθμιση σε κάτι ελαφρά νεότερο.

δεν το κανει μονο η μιψροσφτ αυτο συνήθως το κάνουν όλες οι εταιρείες που εχουν ένα επιτυχημένο προιον ασχέτως με ποιο τροπο το εκαναν επιτυχημένο ...

simosx έγραψε:Έχει νόημα για τη Microsoft να βγάλει νέες εκδόσεις, διότι έχει κάτι να πουλήσει και οι χρήστες αναγκαστικά αγοράζουν.

η μιψροσοφτ θελεις δεν θέλεις ότι καινουργιο και αν βγαλη θα το πάρεις δυστυχώς δεν εχει επιλογες ....
και φυσικα παιζει ρόλο και το μαρκετινγκ κατα την γνωμη μου ,
γνωρίζω περιπτώσεις όπως για πχ με το κινητό το iphone οι περισσότεροι το αγοράζουν μόνο για να λένε ότι το εχουν ,προσωπικά που το είδα ειναι ποιο δύσχρηστο και απο το γνομε 3 ΕΛΕΟΣ το bada της samsung κατα την γνωμη μου ειναι είναι κλάσεις ανώτερο σε χρηστικότητα και όμως δεν ακούγεται .....ν
Spoiler: show
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Μέτριο
Λειτουργικό ⇛ Linux x32
Προδιαγραφές ⇛ AMD FX 8350 │4GB │ Audio Realtek ALC889│ TFT 19"
Κάρτα Γραφικών ⇛ NVIDIA gtx 650 TI BOOST

-------------------------------------------------------------------------------------------
Η Εξουσία που αποκτήθηκε παράνομα,ποτέ δεν χρησιμοποιείται για το καλό των ανθρώπων (Τάκιτος)
Όσο ποιο σάπιο είναι ένα κράτος τόσο πληθύνονται οι νόμοι. (Τάκιτος)
πᾶ­σά τε ἐ­πι­στή­μη χω­ρι­ζο­μέ­νη δι­και­ο­σύ­νης καὶ τῆς ἄλ­λης ἀ­ρε­τῆς πα­νουρ­γί­α, οὐ σο­φί­α φα­ί­νε­ται .(Πλάτων)
Dimitrios.gr
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό dim459 » 15 Αύγ 2012, 01:17

Dimitrios.gr έγραψε:η μιψροσοφτ θελεις δεν θέλεις ότι καινουργιο και αν βγαλη θα το πάρεις δυστυχώς δεν εχει επιλογες ....
και φυσικα παιζει ρόλο και το μαρκετινγκ κατα την γνωμη μου ,
γνωρίζω περιπτώσεις όπως για πχ με το κινητό το iphone οι περισσότεροι το αγοράζουν μόνο για να λένε ότι το εχουν

Πάντα υπάρχουν αντικειμενικά κριτήρια και υποκειμενικά κριτήρια.
Τα πρώτα σταθμίζονται εύκολα. Το χρειάζομαι ή όχι.
Τα δεύτερα δε σταθμίζονται. Μου αρέσει ή όχι. Επίσης δεν έχουν και γενική εφαρμογή, αλλά ανά περίπτωση εξεταζομένου προϊόντος.
Κλείνω 4 χρόνια με το πρώτο Omnia της Samsung, υπερκαλύπτει τις ανάγκες μου, έχει πάψει να μου αρέσει και δεν έχω καμιά πρόθεση να το αλλάξω μέχρι να παραδώσει το πνεύμα του.
Από την άλλη χρησιμοποιώ όπου μπορώ gnome shell, υπερκαλύπτει τις ανάγκες μου, όπως και το unity 2d και το gnome fallback και το kde. Πλην όμως, αν δεν είχα άλλες προτραιότητες αυτή τη στιγμή, θα άλλαζα το laptop μου μόνο και μόνο για να τρέχει gnome shell, απλά επειδή μου αρέσει.
Όποιος λοιπόν καταφέρνει να υπολογίσει σωστά ή και προκαλέσει την ύπαρξη των δευτέρων κριτηρίων, είναι αυτός που μπορεί να εκμεταλλευτεί σωστά την τάση του αγοραστή και να βγάλει χρήμα, ασχέτως αν πουλάει πατάτες.
Γνώσεις ⇛ Linux: Αν μου δώσεις οδηγίες σε τερματικό δεν τρομάζω ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου┃ Αγγλικά: Εξαιρετικά
Λειτουργικό : Kubuntu 24.04 64bit.
Συσκευές-> Πάρα πολλές, θα στο γράψω ανά περίπτωση.
Άβαταρ μέλους
dim459
antiwinTUX
antiwinTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Th P » 15 Αύγ 2012, 10:37

simosx έγραψε:Για το θέμα με τη θερμοκρασία και την κάρτα γραφικών, είναι δυστυχώς θέμα με τους οδηγούς. Είμαστε σε μεταβατική περίοδο στην αρχιτεκτονική του υποσυστήματος γραφικών, και τέτοια πράγματα δυστυχώς θα συμβαίνουν σε χρήστες με το «λάθος» εξοπλισμό.

Εύχομαι η μεταβατική περίοδος να μην κρατήσει πολύ......
Τουλάχιστον μέχρι την λήξη της ο "λάθος" εξοπλισμός μου θα συνεχίσει να "πετάει" με το "σωστό" λογισμικό.....

Πάντως, στο τμήμα της κουβέντας μας που αφορά την αύξηση του 1%,
ο "λάθος" εξοπλισμός είναι πρόβλημα στην προώθηση του ubuntu
(τουλάχιστον το έχω συναντήσει εγώ με συναδέλφους γιατρούς).

Φιλικά
Θανάσης Π.
Σταθερή είναι η διανομή που προσπαθείς ανεπιτυχώς να κρασσάρεις
Linux: Low┃Προγραμματισμός: No┃Αγγλικά: Good
Είμαι αναλφάβητος, ανιστόρητος και άξιος της μοίρας μου
Άβαταρ μέλους
Th P
powerTUX
powerTUX

IRC: ThP1
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό stavrosLinux » 16 Αύγ 2012, 03:08

Θέλω να θυμίσω (το είπε και ο monkgr) ότι το unity έχει σαν κύριο στόχο τα tablets και smartphones. Από την 12.10 εγκαταλείπεται και το unity 2d. http://www.iloveubuntu.net/unity-2d-removed-ubuntu-1210-default.

Κατά συνέπεια αν δεν μας αρέσει το unity, μπορούμε να επιλέξουμε KDE, xfce, lxde.
Πιστεύω ότι σε κάποιους αρέσει το unity, και αυτοί θα είναι οι μελλοντικοί αγοραστές ταμπλετών που θα φέρουν τα πολυπόθητα έσοδα στην Canonical. Σημασία για μας έχει να απολαμβάνουμε την ελευθερία του λειτουργικού. Αν αυξηθούν σημαντικά οι χρήστες του ubuntu ή gnu-linux γενικά, θα έχουμε περισσότερες επιλογές για τους χρήστες και γιατί όχι καλύτερα γραφικά περιβάλλοντα.
Επ. Γνώσεων: Linux, Μέτριο┃ Προγρ/σμός, Όχι ┃ Αγγλικά, Kαλά
PC's: i) Lubuntu 13.10 @ Lenovo G550 "Droopy" broadcom BCM4312 {PCI-ID 14e4:4315} Intel GMA 4500MHD
ii) CentOS 6.4 @ "Speedy Gonzales" Core2duo E6400 2.13 Gz, ATI Radeon X1950 (free driver)
iii) Lubuntu 13.10 @ "monkey" Pentium D 3.40 GHZ, NV44 [GeForce 6200 LE](rev a1)
Άβαταρ μέλους
stavrosLinux
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό fkol k4 » 16 Αύγ 2012, 09:14

stavrosLinux έγραψε:Θέλω να θυμίσω (το είπε και ο monkgr) ότι το unity έχει σαν κύριο στόχο τα tablets και smartphones

Ίσως αυτός να είναι ο κύριος στόχος, αλλά προσωπικά:
  • Δεν έχω (ούτε και σκοπεύω να αγοράσω, ούτε στο βραχυπρόθεσμο ούτε στο μακροπρόθεσμο μέλλον) ταμπλέτα.
  • Δεν χρησιμοποιώ (ούτε και σκοπεύω να χρησιμοποιήσω, όσο τουλάχιστον θα έχω την επιλογή) smartphone, παρά ένα κλασσικό τηλέφωνο (ξέρετε, από αυτά που είναι μόνο για να παίρνεις τηλέφωνο... :lol: ).
Παρόλα αυτά, βρίσκω και το Unity αλλά και το Gnome shell, πολύ πιο εύχρηστα από το κλασσικό Gnome panel, τουλάχιστον όπως αυτά βρίσκονται στην αρχική τους μορφή μετά την εγκατάσταση και αναφέρομαι καθαρά σε χρήση desktop, που είναι και η μόνη χρήση που κάνω. Για την περίπτωση που κάποιος το παραμετροποιεί σε μεγάλο βαθμό ώστε να τον βολεύει, έχω να πω πως δεν του λείπει το κλασσικό Gnome panel, αλλά το ακριβές δικό του περιβάλλον, οπότε αυτό είναι μια άλλη ιστορία.

Τέλος πάντων, εκφράσεις όπως «γούστα είναι αυτά», «περί ορέξεως κολοκυθόπιτα», «ο καθένας δικαιούται απόψεως», «δημοκρατία έχουμε και ότι θέλει ο καθένας χρησιμοποιεί» και άλλα τέτοια κλισέ ισχύουν και στο παρόν θέμα.

Όσο για το αν είναι κάτι καλό προϊόν, υπάρχουν κριτήρια.
Και αν το καλοεξετάσουμε αντικειμενικά και άσχετα με τη δική μας προτίμηση, αν θέλουμε «καλό προϊόν», τότε μάλλον φεύγουμε γενικότερα από το Linux desktop ασχέτως γραφικού περιβάλλοντος, καθώς υπάρχουν αντικειμενικά αρκετές ελλείψεις που δεν έχουν καν σχέση με το εκάστοτε γραφικό περιβάλλον, ακόμα και αν η ευθύνη γι αυτές τις ελλείψεις δεν βαραίνει τις κοινότητες και εταιρείες που το αναπτύσσουν.

Κατά τα άλλα, αν το θέμα επικεντρώνεται καθαρά σε σύγκριση εντός του πεδίου του Linux desktop, θα έλεγα πως «καλό προϊόν» είναι αυτό που καταλήγουν να χρησιμοποιούν και να αναπτύσσουν οι περισσότεροι, οπότε κρίνοντας εξ' αυτού, μάλλον θα πρέπει να αρχίσουμε να μετράμε και να μετριόμαστε ώστε να βγάλουμε συμπέρασμα.
Γνώσεις: Linux: ★★★☆☆ Προγραμματισμός: ★☆☆☆☆ Αγγλικά: ★★★★★
Η υπογραφή μου
Οδηγίες για αρχάριους στο Ubuntu (12.04 LTS)Οδηγοί του forum
Άβαταρ μέλους
fkol k4
antiwinTUX
antiwinTUX

Launchpad: fkol-k4
IRC: fkol_k4
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό monkgr » 16 Αύγ 2012, 10:34

fkol k4 έγραψε:Για την περίπτωση που κάποιος το παραμετροποιεί σε μεγάλο βαθμό ώστε να τον βολεύει, έχω να πω πως δεν του λείπει το κλασσικό Gnome panel, αλλά το ακριβές δικό του περιβάλλον, οπότε αυτό είναι μια άλλη ιστορία

Ἐδῶ θὰ διαφωνήσω, φίλτατε fkol k4. Σεβαστὴ ἡ γνώμη σου, ἀλλὰ ἐπίτρεψέ μου νὰ ξέρω γιὰ μένα αὐτὸ ποὺ μοῦ λείπει. Καὶ αὐτὸ δὲν εἶναι τὸ «ἀκριβὲς δικό μου περιβάλλον» - ἀπόδειξη τὸ πόσο διαφορετικὰ desktop περιβάλλοντα - ὄχι μόνο στὴν ἐμφάνιση, ἀλλὰ καὶ στὴ δομὴ καὶ στὴ λειτουργικότητα - ἔχουν ὁ σταθερὸς ὑπολογιστὴς τοῦ σπιτιοῦ μου (openbox), ὁ σταθερὸς τοῦ γραφείου μου (KDE χωρὶς ἰδιαίτερες ἀλλαγὲς ἀπὸ τὴν ἀρχικὴ ἐμφάνιση, πέρα ἀπὸ τὸ wallpaper καὶ τὴ μεταφορὰ τῆς μπάρας ἀπὸ κάτω ἐπάνω) καὶ τὸ laptop μου, ποὺ ἔχει αὐτὴ τὴ στιγμὴ KDE πειραγμένο μέχρι ἐκεῖ ποὺ δὲν παίρνει :) καὶ Bodhi Linux μὲ Enlightenment. Αὐτὸ ποὺ μοῦ λείπει - ποὺ μοῦ στέρησαν, γιὰ τὴν ἀκρίβεια, τὸ Gnome3 καὶ τὸ Unity, εἶναι ἡ δυνατότητα παραμετροποίησης. Μὲ διαολίζει ἡ νοοτροπία «διαλέγουμε πρὶν ἀπὸ σᾶς, γιὰ σᾶς». Τὸ Gnome3, φυσικά, σὰν σὲτ προγραμμάτων ἑνοποιημένων σὲ ἕνα κοινὸ περιβάλλον, μιὰ χαρά εἶναι καὶ σίγουρα εἶναι ἀπείρως πιὸ παραμετροποιήσιμο ἀπὸ ὅ,τι ἔχουμε δεῖ μέχρι τώρα, τόσο ἀπὸ τὸ ἴδιο τὸ Gnome καὶ τὴν Canonical, ὅσο καὶ ἀπὸ τὶς προσπάθειες τρίτων - βλέπε Mint. Ἀλλὰ μὲ ἐνοχλεῖ νὰ μὴ μοῦ παρέχουν τὰ ἐργαλεῖα γιὰ νὰ «παίξω» μὲ τὸ περιβάλλον καὶ νὰ βρῶ μόνος μου τί μὲ βολεύει καὶ τί ὄχι. Μὲ ἐνοχλεῖ ποὺ μοῦ στεροῦν μιὰ ἀκόμα ἐλευθερία, ἀπὸ τὶς λίγες ποὺ μᾶς ἔχουν ἀφήσει οἱ τράπεζες, οἱ πολυεθνικές, οἱ κυβερνήσεις καὶ οἱ πάσης φύσεως ἐξουσίες...
Ἐκεῖ εἶναι ποὺ γίνομαι ἔξαλλος. Ὅπως ἔγραψα καὶ πιὸ πάνω, ἡ διαφωνία μου μὲ τὸ Gnome Foundation καὶ τὴν Canonical εἶναι ἰδεολογικὴ περισσότερο καὶ λιγότερο χρηστική.
Μήγαρις ἔχω ἄλλο στὸ νοῦ μου, πάρεξ ἐλευθερία καὶ γλῶσσα; (Διονύσιος Σολωμός)

[i][color=#FF0040]Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Μόνο LaTeX ┃ Ἀγγλικά: Καλά
Άβαταρ μέλους
monkgr
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό stavrosLinux » 16 Αύγ 2012, 16:04

fkol k4 έγραψε:..
Και αν το καλοεξετάσουμε αντικειμενικά και άσχετα με τη δική μας προτίμηση, αν θέλουμε «καλό προϊόν», τότε μάλλον φεύγουμε γενικότερα από το Linux desktop ασχέτως γραφικού περιβάλλοντος, καθώς υπάρχουν αντικειμενικά αρκετές ελλείψεις που δεν έχουν καν σχέση με το εκάστοτε γραφικό περιβάλλον, ακόμα και αν η ευθύνη γι αυτές τις ελλείψεις δεν βαραίνει τις κοινότητες και εταιρείες που το αναπτύσσουν.
..

Δεν φεύγουμε από το Linux διότι τα άλλα OS's στερούνται κάτι πολύ σημαντικότερο, της ελευθερίας.
Επ. Γνώσεων: Linux, Μέτριο┃ Προγρ/σμός, Όχι ┃ Αγγλικά, Kαλά
PC's: i) Lubuntu 13.10 @ Lenovo G550 "Droopy" broadcom BCM4312 {PCI-ID 14e4:4315} Intel GMA 4500MHD
ii) CentOS 6.4 @ "Speedy Gonzales" Core2duo E6400 2.13 Gz, ATI Radeon X1950 (free driver)
iii) Lubuntu 13.10 @ "monkey" Pentium D 3.40 GHZ, NV44 [GeForce 6200 LE](rev a1)
Άβαταρ μέλους
stavrosLinux
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Περί ανέμων