Περί οικονομίας το 1952

...χαλαρή κουβεντούλα, γενικός σχολιασμός, φιλοσοφικές συζητήσεις, meeting point / γνωριμία

Συντονιστής: konnn

Περί οικονομίας το 1952

Δημοσίευσηαπό dim459 » 10 Μάιος 2013, 13:46

Αντιγράφω από ένα mail που μου έστειλαν, δεν έχω διαβάσει το βιβλίο, αλλά τα εδάφια που παρατίθενται έχουν αν μη τι άλλο ενδιαφέρον :


Διαβάσαμε ένα άρθρο και μας έκανε τεράστια εντύπωση. Το τελευταίο καιρό πολλοί ανακαλύπτουν τη διαχρονική γραφή ποιημάτων και άρθρων,όμως όταν έπεσε το συγκεκριμένο στην αντίληψή μας δε το πιστεύαμε το πόσο «μέσα» έπεσε στις προβλέψεις του ένας άνθρωπος ΤΟ 1952.

Κατά πάγια πολιτική μας θα εξακριβώσουμε την αλήθεια του κειμένου και τις επόμενες μέρες θα σας παρουσιάσουμε και που μπορείτε να βρείτε και εσείς οι ίδιοι το αναφερθέν βιβλίο. Διαβάστε:
Ήταν Γενάρης του 1952, όταν ο Ισίδωρος Πόσδαγλης ολοκλήρωνε το πόνημά του «Πατριωτική Οικονομική Πολιτική», ένα μικρό βιβλιαράκι που «κάποιοι» φρόντισαν να εξαφανιστεί. Αντίτυπά του μοιράζονταν από χέρι σε χέρι μέχρι και τα τέλη της δεκαετίας του 1980, περίπου τρεις δεκαετίες μετά την πρώτη του έκδοση από τις οικονομικές εκδόσεις «Μπιστιρλή», το γνωστό στους μυημένους εξειδικευμένο εκδοτικό οίκο που από τις αρχές του αιώνα εξέδιδε τα πλέον προχωρημένα επιστημονικά συγγράμματα για λίγους και εκλεκτούς.
Ποιος ήταν ο Ισίδωρος Πόσδαγλης;
Γεννήθηκε στη Λαμία το 1907. Εντάχθηκε από πολύ νωρίς, ήδη από το 1922 στην ηλικία των 15 χρονών, στον «Όμιλο Ελεύθερης Σκέψης» κι άρχισε να διαμορφώνει την πατριωτική του οικονομική θεωρία.
Μετά, έφυγε για τη Σοβιετική Ένωση όπου σπούδασε οικονομικά στο Κρατικό Πανεπιστήμιο της Μόσχας - το γνωστό μετονομασθέν σε Λομονόσοφ - και στη συνέχεια εργάστηκε μαζί με μερικά από τα πιο κορυφαία μυαλά της εποχής του σε ορισμένα από τα πιο προχωρημένα και άκρως απόρρητα οικονομικά προγράμματα της τότε Σοβιετίας.
Το 1940 επιστρέφει στην Ελλάδα, εντάσσεται στην Αντίσταση και με το τέλος του πολέμου συλλαμβάνεται από τους Άγγλους και παραδίδεται στη Χωροφυλακή. Μένει φυλακισμένος, «ξεχασμένος» για χρόνια. Στο κρατητήριο ολοκληρώνει το βιβλίο «Πατριωτική Οικονομική Πολιτική» που δεν πέρασε απαρατήρητο από τον εκδοτικό οίκο «Μπιστιρλή», ο οποίος και το εκδίδει. Το βιβλίο είναι δυναμίτης, αφού περιέχει μερικά από τα πιο πρωτοποριακά μοντέλα οικονομικής πρόβλεψης που έχουν κατασκευαστεί ποτέ. Επιπλέον, προβάλλει το πατριωτικό μοντέλο της οικονομίας και προκαλεί πάταγο στους τότε διεθνείς οικονομικούς κύκλους και σε πρόσωπα που διαμόρφωναν τη διεθνή οικονομική πολιτική.
Αυτά για την ιστορία. Απλά να προσθέσουμε ότι αρκετοί Έλληνες που εργάζονται σε μεγάλους διεθνείς Οίκους -που σήμερα κάποιοι εξ αυτών των Οίκων μας ταλανίζουν- έχουν δει στις βιβλιοθήκες Διευθυνόντων Συμβούλων και άλλων κορυφαίων στελεχών το βιβλιαράκι του Ισίδωρου Πόσδαγλη. Του μεγάλου Αγωνιστή και Οικονομολόγου. Ίσως κάποια στιγμή αξίζει να ασχοληθούμε και να αναφέρουμε πολύ περισσότερα για ένα από τα μεγαλύτερα οικονομικά μυαλά που γέννησε αυτός ο τόπος.
Τι έγραφε στο βιβλίο του ο Πόσδαγλης και γιατί δεν θέλουν να το ξέρουμε;
Μερικές μόνο αναφορές από το βιβλίο του Πόσδαγλη -το οποίο θυμίζουμε γράφτηκε στα 1952- είναι ικανές να ανατρέψουν, κυριολεκτικά να τινάξουν στον αέρα, το σάπιο οικοδόμημα της αδιέξοδης οικονομικής πολιτικής που ακολουθείται. Διαβάστε:
Στο δεύτερο κεφάλαιο με τίτλο «Εθνικό Χρέος και Εθνικό Έλλειμμα» σημειώνει ο Πόσδαγλης, στη σελίδα 17:
«Όταν τα δανεισμένα κεφάλαια του διεθνούς καπιταλισμού βρεθούν στο όριο της απόδοσής τους, τότε ακολουθεί μια απομείωση του Εθνικού Χρέους, που επιβάλλουν δια της βίας. Τότε θα επικαλεστούν την ανάγκη πλέριας συμμετοχής όλων των δανειστών, εννοώντας μ΄ αυτά τα λόγια ότι πρέπει να πληρώσουν οι αποταμιεύσεις των εργατών, των αγροτών και του λαού. Κυλάνε έτσι το χρέος τους από το Κράτος, που στέρεψε από απόδοση, στο γόνιμο χωράφι του αγρότη, για να πάρουν κι από εκεί κέρδη.»
Και συνεχίζει ο Πόσδαγλης πιο κάτω, στη σελίδα 22 στο ίδιο κεφάλαιο:
«Όταν η Ευρώπη μετά τον Πόλεμο θα φτιάσει το Νόμισμα για να απορροφήσει τα λαϊκά κεφάλαια, τότες θα στραφούν προς την Ελλάδα να της κόψουν το Χρέος που θα της έχουν φορτώσει, με σκοπό να τραβήξουν από τους εργαζόμενους και τους αγρότες ό,τι θα έχουν μαζέψει από το τέλος του Πολέμου και μετά».
Αν βρίσκετε εντυπωσιακό να προβλέψει κανείς το κοινό νόμισμα από ένα κρατητήριο στα 1952 περιμένετε να δείτε παρακάτω:
«Ελλάδα, Πορτογαλία, Ιρλανδία, Ισπανία και Ιταλία θα γίνουν στόχος του διεθνούς κεφαλαίου μόλις φτιάσουνε το Νόμισμα. Το άθροισμα των δικών τους χρεών -που με τέχνη και κόπο θα τους έχουν φορτώσει- θα ισορροπεί, θα αντιπροσωπεύει το Χρέος μιας ψευτο-ένωσης, ώστε να ισοφαρίζει τα κέρδη των Γερμανο-Γάλλων και των ιμπεριαλιστών συμμάχων τους»
Σελίδα 24!
Αυτά γράφει ο Πόσδαγλης, με στοιχεία, αριθμούς και διαγράμματα, είπαμε από το 1952!
Στο τέταρτο κεφάλαιο «Τα Κόμματα» γράφει ο Πόσδαγλης στη σελίδα 121:
«Όταν ο λαός πρέπει να καθοδηγηθεί προς την απομείωση του Χρέους, τότε χρειάζεται μια γενικής φύσης Κυβέρνηση (Σ.Σ.: Ο Πόσδαγλης μάλλον εννοεί μια Κυβέρνηση συνεργασίας), που θα αντιπαλεύει τα λαϊκά συμφέροντα σ' όλο το πλάτος της ιδεολογικής αντιπάλης. Ο διεθνής παράγοντας του καπιταλισμού θα φροντίσει ώστε να μην υπάρχουν δυνατότητες άλλες απ΄αυτές που θα λέει η γενικής φύσης Κυβέρνηση»
Μήπως σας θυμίζει κάτι;...
Γιατί όμως στην Ελλάδα; Τα εξηγεί όλα ο Πόσδαγλης:
«Αμερικανοί και Γερμανοί δεν μπορούν να ζήσουν πιο πέρα απ΄ το τέλος του αιώνα, γιατί θα 'ναι τόση η ανάγκη τους για κεφάλαια, όπως βλέπουμε ακριβώς στον πίνακα πιο πάνω, που θα πρέπει να βγάλουν τα πετρέλαια για τα οποία οι ίδιοι οι Γερμανοί ήρθαν να κάνουν Κατοχή στην Πατρίδα μας. Θα δείτε να ξαναβρίσκονται Σύμμαχοι, να συγκεντρώνουν και πάλι τις δυνάμεις τους και να ασχολούνται με τον χάρτη που ξέρουν όλοι τους, και τον έχουν κλεισμένο στα συρτάρια τους... και οι ξένοι και οι ντόπιοι συνεργάτες τους»
Σε ποιον χάρτη αναφέρεται αυτός ο μεγάλος και ξεχασμένος αγωνιστής;
Γνώσεις ⇛ Linux: Αν μου δώσεις οδηγίες σε τερματικό δεν τρομάζω ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου┃ Αγγλικά: Εξαιρετικά
Λειτουργικό : Kubuntu 22.04 64bit.
Συσκευές-> Πάρα πολλές, θα στο γράψω ανά περίπτωση.
Άβαταρ μέλους
dim459
antiwinTUX
antiwinTUX
 
Δημοσιεύσεις: 3754
Εγγραφή: 15 Φεβ 2009, 19:28
Τοποθεσία: Bόρεια Αττική
Εκτύπωση

Re: Περί οικονομίας το 1952

Δημοσίευσηαπό madvinegar » 10 Μάιος 2013, 14:49

Αυτος δεν ειναι ο Πόσδαγλης. Ειναι ο Γέροντας Παϊσιος! :P
1 Γνώσεις Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμού: Καθόλου ┃ Αγγλικών: Πολύ Καλό
2 Ubuntu 18.04 bionic beaver 4.13.0-16-generic 64bit (el_GR.UTF-8, Gnome ubuntu)
3 Intel Core2 Duo CPU T5550 1.83GHz ‖ RAM 2008 MiB ‖ Acer Chapala - Acer, inc. Aspire 5920G
4 Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] RV620/M82 [Mobility Radeon HD 3450/3470] [1002:95c4] {radeon}
5 wlan0: Intel PRO/Wireless 3945ABG [Golan] Network Connection [8086:4222] (rev 02) ⋮ eth0: Broadcom NetLink BCM5787M Gigabit Ethernet PCI Express [14e4:1693] (rev 02)
Blog: https://madvinegar.wordpress.com/
Άβαταρ μέλους
madvinegar
superbTUX
superbTUX
 
Δημοσιεύσεις: 3105
Εγγραφή: 15 Ιαν 2012, 21:10
Εκτύπωση

Re: Περί οικονομίας το 1952

Δημοσίευσηαπό fkol k4 » 10 Μάιος 2013, 15:57

Αν και δεν έχω διαβάσει το εν λόγω βιβλίο ώστε να μπορώ να επιβεβαιώσω την ακρίβεια των «προβλέψεων» που περιέχει, θα την δεχτώ. Δεν έχω λόγο άλλωστε για το αντίθετο.

Αυτό που δεν μπορώ να δεχτώ, είναι πως είναι προβλέψεις. Ή όπως αλλιώς το λέει και ο διακεκριμένος συνφορουμίτης,
madvinegar έγραψε:Αυτος δεν ειναι ο Πόσδαγλης. Ειναι ο Γέροντας Παϊσιος! :P


Με άλλα λόγια, ακόμα και αν δεχτούμε πως υπάρχει ένα προηγμένο μαθηματικό μοντέλο που να προβλέπει την πορεία της οικονομίας παγκοσμίως για αρκετό καιρό μετά, δεν είναι δυνατόν το μοντέλο αυτό να προβλέπει το '52 συμμαχία Γάλλων - Γερμανών (αν και εδώ δεν πέφτει και πολύ μέσα, η Γαλλία για φούντο πάει κι αυτή :mrgreen: ) ή το ότι μετά από εμφύλιο, χούντα, μεταπολίτευση κτλ κτλ θα έχουμε συγκυβέρνηση τώρα.

Ρίχνω λοιπόν μερικές απορίες - υποθέσεις με το φτωχό μου το μυαλό:
  • Είναι σίγουρο πως ο τύπος αυτά τα πρόβλεψε; Βρε μπας και τα διάβασε πουθενά; Γιατί τόση ακρίβεια στις προβλέψεις, πάει σε Παΐσιο μεριά, οπότε βγαίνει αλλού η συζήτηση. Και αν τα διάβασε, που και πως τα βρήκε; Δυτικό - ιμπεριαλιστικό - καπιταλιστικό σχέδιο, στη Σοβιετική Ένωση; Αν το σχέδιο αυτό το ήξερε η Σοβιετική Ένωση, γιατί δεν το απέτρεψε με ένα δικό της αντίπαλο σχέδιο; Ή τουλάχιστον πως και δεν κυκλοφορούσε έστω και ως φήμη στο ανατολικό μπλοκ; Μήπως είχε και αυτή συμμετοχή;
    Και αν τέλος πάντων συμμετείχε, πως το σχέδιο έπεσε στα χέρια του Πόσδαγλη; Γιατί δεν προειδοποίησε; Μήπως απλά έμεινε έξω από τη μοιρασιά ή το μετάνοιωσε, τον χώσανε μέσα (πολλά τα λεφτά Άρη...) και έβγαλε μετά το βιβλίο για να τους εκθέσει;
  • Αν υποθέσουμε πως δεν υπήρχε σχέδιο αλλά όλο αυτό είναι μελέτη του Πόσδαγλη, τότε αφού ο άνθρωπος το έχει μελετήσει τόσο καλά από τόσο παλιά, τι εμποδίζει κάποιον που έχει τα μέσα να πάρει το βιβλίο και να εφαρμόσει στην πράξη όλη αυτή την καλά μελετημένη επί χάρτου άσκηση, κάνοντας το βιβλίο μια αυτοεκπληρούμενη προφητεία;
    Ποιος ευθύνεται στην περίπτωση αυτή; Ο μελετών, ο εφαρμόζων, ή και οι δύο;
Μάλλον ποτέ δεν θα μάθουμε...
Γνώσεις: Linux: ★★★☆☆ Προγραμματισμός: ★☆☆☆☆ Αγγλικά: ★★★★★
Η υπογραφή μου
Οδηγίες για αρχάριους στο Ubuntu (12.04 LTS)Οδηγοί του forum
Άβαταρ μέλους
fkol k4
antiwinTUX
antiwinTUX
 
Δημοσιεύσεις: 4829
Εγγραφή: 28 Φεβ 2011, 22:56
Τοποθεσία: Αθήνα
Launchpad: fkol-k4
IRC: fkol_k4
Εκτύπωση

Re: Περί οικονομίας το 1952

Δημοσίευσηαπό Th P » 11 Μάιος 2013, 09:40

Η αυθεντικότητα των παρατιθέμενων κειμένων είναι πιστοποιημένη;
Πόσο δύσκολο είναι ακόμα και ένα (έστω και) υπαρκτό μεν, δυσεύρετο (έως σπανιότατο) δε, κείμενο, τροποποιούμενο να μετατραπεί σε "προφητεία",
(ή οτιδήποτε άλλο) μερικές δεκαετίες αργότερα (ιδίως μέσω του διαδικτύου);
Οι προφητείες δεν είναι συνήθως σε κάποιο βαθμό ασαφείς ή και διφορούμενες;

Φιλικά
Θανάσης Π
Σταθερή είναι η διανομή που προσπαθείς ανεπιτυχώς να κρασσάρεις
Linux: Low┃Προγραμματισμός: No┃Αγγλικά: Good
Είμαι αναλφάβητος, ανιστόρητος και άξιος της μοίρας μου
Άβαταρ μέλους
Th P
powerTUX
powerTUX
 
Δημοσιεύσεις: 1981
Εγγραφή: 02 Μάιος 2009, 10:46
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη
IRC: ThP1
Εκτύπωση

Re: Περί οικονομίας το 1952

Δημοσίευσηαπό akounadis » 11 Μάιος 2013, 14:44

Μέχρι σήμερα ακούμε και βλέπουμε πολλά σχετικά με την κρίση. Το σημαντικότερο είναι ότι μάθαμε πολλά. Το ανούσιο είναι να τα αναπαράγουμε και να μην κάνουμε κάτι γι αυτά. Το έχω διαβάσει, σε μέρη - κομμάτια, σαν τις παρτιτούρες των μουσικών. Έλα που ο μαέστρος έχει όλα τα μέρη, την πάρτα που λένε, όλο το έργο του συνθέτη. Ε λοιπόν φανταστείτε μια διεύθυνση ορχήστρας. Ποιοι την διευθύνουν; Πιστεύω και θέλω να πιστεύω πως πάνω κάτω όλοι μας γνωρίζουμε. Δεν ξεκίνησε τίποτα τώρα. Γιατί η οικονομία είναι συνυφασμένη με το κακό, την εκμετάλλευση δυστυχώς. Το 1999 λίγο μετά το μπάχαλο του χρηματιστηρίου η Goldman Sachs ανέθεσε στην Εθνική Τράπεζα Της Ελλάδος (από πέρυσι τον Μάιο σκέτο Εθνική Τράπεζα) την διαδικασία πτώχευσης των δανείων - πιστοληπτικής ικανότητας. Της έδωσε και 2 δις αν θέλετε το πιστεύουμε, γιατί θεωρώ πως είναι παραπάνω και ανέλαβε την όλη διαδικασία να βαρέσουν κόκκινο τα δάνεια. Γιατί έγινε αυτό; Όταν αγοράσαμε στεγαστικό δάνειο ξεκάθαρα στους όρους όπου ο καθένας μας μπορεί να ανατρέξει αναφέρεται η αγορά των ασφαλίστρων κινδύνου του δανείου (fds όπως μας τα έχουν ζαλίσει και το έμαθε ακόμα και η γιαγιά μου) από την εν λόγω εταιρεία που της δίνει το δικαίωμα μετοχής στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου μέσω της ανακεφαλαιοποίησης. Πότε θα εισπράξει η Εταιρεία τα ασφάλιστρά; Όταν πλέον δεν θα μπορεί να εξυπηρετηθεί το δάνειο με καμία παναγία. Πότε παρακαλάμε τους θεούς για βοήθεια; Όταν υπάρχει όντως πρόβλημα. Έτσι λοιπόν ξεφορτώνεται το ποντάρισμα που είχε κάνει όταν ο Έλληνας δεν μπορεί να πληρώσει το δάνειο. Ενεργοποιείται το ασφάλιστρο κινδύνου και παίρνει τα λεφτά της η εν λόγω Εταιρεία. Γιατί αυτό δεν έγινε σε μια μέρα; Γιατί πολύ απλά θα χανόταν κάθε έννοια σταθερότητας και θα βαράγαμε "κανόνι" και θα έχαναν τα λεφτά τους. Πως το πετυχαίνουν σιγά σιγά. Οι τράπεζες κάθε τρεις μήνες είναι υποχρεωμένες να αναφέρουν στα ταμεία της ΕΚΤ και στα ταμεία σταθερότητας το τι γίνεται σχετικά. Έρχεται λοιπόν η τράπεζα και λέει στον Γιαννάκη. Αφού δεν μπορείς να πληρώσεις το δάνειο έλα να το ρυθμίσουμε. Μόλις γίνει η ρύθμιση αυτόματα γίνεται μια συστημική εκταμίευση και πληρώνει το παλιό δάνειο. Αυτό μπορεί και να γίνει και με πρόσθετη πράξη στην υπάρχον σύμβαση. Την επομένη η τράπεζα ανακοινώνει και καταχωρεί πλέον το δάνειο που εξυπηρετείται γιατί είναι πλέον ενήμερο. Αυτός είναι ένας τρόπος για να ισοροπήσει ο πιστωτής το κουρεμένο ομόλογό του με την στιγμή που θα το πουλήσει για δεύτερη φορά. Ψάξτε να δείτε, ακόμα και στις ειδήσεις το ανέφεραν ποιοι είναι οι κερδισμένοι τουλάχιστον μεμονωμένα, με ονόματα. Το θυμάστε; Ήταν και ένας Ρώσος που λίγες μέρες μετά τον "φάγανε". Έδειξε και τους χαμένους. Βέβαια ο καθένας απ αυτούς τους επαγγελματίες επενδυτές έπαιζε μέσο όρο 4-8 δις. Φανταστείτε τι κάνουν τα "δυνατά κράτη" Τον Νοέμβριο έγινε η επαναγορά ομολόγων και τον Μάιο λίγους μήνες πριν όπως είχαν δείξει πάλι στην τηλεόραση τον George Soro να προβλέπει πτώχευση τον Οκτώβριο λίγο (λίγο πριν την επαναγορά). Σαν να έλεγε...μπουυ σας τρόμαξα; Μη φοβάστε, θα γίνει επαναγορά των ομολόγων και συνεχίστε με τα μέτρα πείνας και όλα θα πάνε καλά. Βεβαία το ομόλογο το αγόρασαν το καλοκαίρι με 3 λεπτά του ευρώ και το πούλησαν τον Νοέμβριο περίπου με 14 λεπτά του ευρώ...χαχαχα. Λοιπόν, αρκετά το κούρασα. Η λύση είναι μία...μπακλαβάς γωνία. Ή τα κάνουμε μπάχαλο και βγαίνουν οι φοιτητές απ την ομπρέλα των πολιτικών στην καταιγίδα και μαζί τους ο υπόλοιπος λαός (όσοι ακόμα τρώνε και να δείξουν οι άθλιοι δημοσιογράφοι τις λαικές και τις εκκλησίες) ή καθόμαστε και περιμένουμε καμιά σταγόνα σιροπιού από τον μπακλαβά...αλλά ένας φίλος αγαπημένος κάποτε μου είχε πει προ κρίσης...το θέμα δεν είναι ποιος πεινάει αλλά ποιος γεύεται με αξιοπρέπεια...

ΥΓ Αυτό είναι ένα παράδειγμα και ας μην είναι αλήθεια. Να φανταστείτε όμως, πως στην Εθνική που μας μάζεψαν αυτές τις μέρες δείχνουν ανήσυχοι.ΧΑΧΑΧΑΧΑ, αλλά μας έπεισαν για το κουρεματάκι στον μισθό μας που θα γίνει επιπλέον. Και συμφώνησαν όλοι μια χαρά. Ένα παράδειγμα ήταν όλο αυτό που ανέφερα, απλά, λιτά γιατί έτσι είναι η ζωή. Είμαι απογοητευμένος και εξαντλημένος ψυχικά. Δεν θέλω να ελπίζω σε κάτι καλύτερο. Αν δεν πράξω τώρα ας αγοράσω μια μαγκούρα τώρα...
Intel Core i7-7700HQ CPU @ 2.80GHz ‖ RAM 7617 MiB ‖ Dell Inc. 065C71 - Dell Inc. Inspiron 15 7000 Gaming
Intel Device [8086:591b] {i915} ⋮ nVidia Device [10de:1c8c] {nouveau}
wlp3s0: Intel Wireless 3165 [8086:3165] (rev 79) ⋮ enp2s0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 15)
Συναντήσεις φίλων του Ubuntu-gr σε πόλεις της Ελλάδας
Άβαταρ μέλους
akounadis
daemonTUX
daemonTUX
 
Δημοσιεύσεις: 1050
Εγγραφή: 23 Δεκ 2009, 17:40
Τοποθεσία: Πειραιάς
Launchpad: akounadis
Εκτύπωση

Re: Περί οικονομίας το 1952

Δημοσίευσηαπό dim459 » 12 Μάιος 2013, 01:30

Th P έγραψε:Η αυθεντικότητα των παρατιθέμενων κειμένων είναι πιστοποιημένη;


Όπως είπα και στην αρχή δεν το έχω διαβάσει. Παρακάτω αμφισβητείται, υπάρχουν και αντίθετες απόψιες.
http://sarantakos.wordpress.com/2012/02/02/bozdagli/
Γνώσεις ⇛ Linux: Αν μου δώσεις οδηγίες σε τερματικό δεν τρομάζω ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου┃ Αγγλικά: Εξαιρετικά
Λειτουργικό : Kubuntu 22.04 64bit.
Συσκευές-> Πάρα πολλές, θα στο γράψω ανά περίπτωση.
Άβαταρ μέλους
dim459
antiwinTUX
antiwinTUX
 
Δημοσιεύσεις: 3754
Εγγραφή: 15 Φεβ 2009, 19:28
Τοποθεσία: Bόρεια Αττική
Εκτύπωση


Επιστροφή στο Περί ανέμων

cron