Πως θα αγοράσουμε φορητό υπολογιστή (laptop) δίχως Windows;

...από το ubuntu, το linux, και το ελεύθερο λογισμικό / λογισμικό ανοιχτού κώδικα (ΕΛ/ΛΑΚ)

Συντονιστές: adem1, ubuderix

Re: Laptop χωρίς sVista![Τελικά γίνετε;]

Δημοσίευσηαπό mixasgr » 22 Οκτ 2008, 18:01

Καλησπέρα σε όλους...

πριν λίγο παρέλαβα το laptop και ξεκίνησα την οδύσσεια.. ;)

Έβγαλα τις σχετικές φώτο... που επισυνάπτω, πήρα τηλέφωνο στην Dell Hellas αλλά δυστυχώς το τεχνικό τμήμα όπου και με προωθήσανε είναι ανοικτό ως τις 5.
Εικόνα
Οπότε θα περιμένω μέχρι αύριο... εν το μεταξύ λέω να τρέξω κανα 8.04 live να δω τι θα αναγνωρίσει και τι όχι... για να περάσει η ώρα!
Επίπεδο Γνώσεων: Linux: Καλό / Προγραμματισμός: Καλός / Αγγλικά: Καλά
Χubuntu 12.04 64bit
Mixas PC: E8400 (3GHz,6MB) / 6GB RAM / NVIDIA 9600gt (512MB) / Όχι Wireless / Όχι Buetooth / RealTek ALC883 HD Audio Controller / 19" SXGA
Άβαταρ μέλους
mixasgr
babeTUX
babeTUX
 
Δημοσιεύσεις: 43
Εγγραφή: 18 Σεπ 2008, 13:39
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη
Εκτύπωση

Re: Laptop χωρίς sVista![Τελικά γίνετε;]

Δημοσίευσηαπό simosx » 22 Οκτ 2008, 21:06

Αν το first level support δεν έχει ιδέα, ζήτησε να μιλήσεις με τον προϊστάμενο ή κάποιον επικεφαλή.
Γενικά τα άτομα που είναι στο first level support γνωρίζουν να σου πούνε αυτά που είναι γραμμένα μπροστά τους.
Δεν ξέρω αν έχεις την τεχνική δυνατότητα για καταγραφή της συνομιλίας σε περίπτωση που χρειαστεί αργότερα.
Είναι καλό να ζητάς το όνομα του ατόμου με το οποίο μιλάς, κάτι που βοηθάει για να πας γρηγορότερα σε μια βαθμίδα παραπάνω.

Το άλλο ζήτημα είναι η επικοινωνία με την υποστήριξη της Microsoft Hellas, για το ίδιο θέμα. Στην Αγγλία, εδώ και μερικούς μήνες, γνωρίζουν για το θέμα της επιστροφής των χρημάτων και σου δίνουν και το τηλέφωνο του κάθε κατασκευαστή.
Αν υπήρχε τεκμήριο για το αν η MS Hellas γνωρίζει ή δε γνωρίζει για το θέμα της επιστροφής των χρημάτων, τότε αυτό θα ήταν κάτι καλό να ξέρουμε.

Νομίζω ότι μπορείς να εγκαταστήσεις, τουλάχιστον για τώρα, το Ubuntu, σε dualboot.
προσωπικό ιστολόγιο ϗ πλανήτης Ubuntu-gr
Συμβάλετε και εσείς στο ελληνικό βιβλίο Ubuntu!
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Πολύ καλό ┃ Αγγλικών: Πολύ καλό
2 Ubuntu 13.10 saucy 3.11.0-031100rc1-generic 64bit (el_GR.UTF-8, Unity ubuntu)
3 AMD E-450 APU with Radeon HD Graphics ‖ RAM 3555 MiB ‖ Sony Corporation VAIO
4 AMD nee ATI Wrestler [Radeon HD 6320] [1002:9806] {fglrx_pci}
5 eth0: Atheros Inc. AR8151 v2.0 Gigabit Ethernet [1969:1083] (rev c0) ⋮ wlan0: Atheros Inc. AR9285 [168c:002b] (rev 01)
Φτιάξτε και εσείς τη δική σας υπογραφή (παραπάνω κείμενο) αυτόματα με κλικ εδώ!
simosx
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 10334
Εγγραφή: 11 Μάιος 2008, 18:52
Launchpad: simosx
IRC: simosx
Εκτύπωση

Re: Laptop χωρίς sVista![Τελικά γίνετε;]

Δημοσίευσηαπό mixasgr » 29 Οκτ 2008, 18:11

Το θέμα είναι ότι στην Ελλάδα ούτε ποιος είναι υπεύθυνος ούτε γιατί ξέρουν... :shock:

Την τελευταία εβδομάδα είχαμε εξελίξεις στο θέμα, και τις οποίες θα γράψω αναλυτικά παρακάτω. Κατα αρχάς δηλώνω ότι σε καμία περίπτωση δεν θέλω να δυσφημήσω την Dell γενικότερα σαν εταιρία και ότι γράψω αποτελούν αποτέλεσμα της δική μου εμπειρίας πάνω στο θέμα.
* Δεν θα αναφέρω το ονόματα των αντιπροσώπων για ευνόητους λόγους.


- Τετάρτη 22/10

Παραλαμβάνω το laptop της σειράς Inspiron 1525 από τον μεταπωλητή εδώ στην Θεσσαλονίκη όπου και διαμένω.
Επειδή είναι ήδη αργά και το customer support είναι ανοικτό ως τις 5, τσίμα τσίμα προλαβαίνω και παίρνω τηλέφωνο. Εκεί μου λένε ότι δεν γνωρίζουν κάτι σχετικό με το θέμα και με παραπέμπουν στην Τεχνική υποστήριξη.
Επίσης επειδή κλείνανε και δεν είχανε χρόνο με είπαν να τηλεφωνήσω την επόμενη ημέρα από το πρωί.

Έστι και έγινε...

- Πέμπτη 23/10

Παίρνω τηλέφωνο απευθείας στην Τεχνική υποστήριξη και πάλι μετά από αναμονή και αλλεπάλληλα τηλεφωνήματα μου απαντάνε ότι δεν γνωρίζουν/δεν μπορούν να κάνουν κάτι... όπου ακούω και μερικά κουλά τύπου
...η άδεια είναι απλά ενημερωτική...
ή
...δεν μπορείτε να βάλετε άλλο λειτουργικό εκτός από Windows Vista...

και με παραπέμπουν στον manager κύριο Κ. (δίνοντας μου το τηλέφωνό του), χωρίς φυσικά να μου πουν ότι ο κύριος Κ. λείπει εκτός Ελλάδος και ότι δεν θα απαντάει στο τηλέφωνό του :!:
Έτσι περνά αυτή η ημέρα χωρίς αποτέλεσμα....

- Παρασκευή 24/10

Ξαναπαίρνω τηλέφωνο αλλεπάλληλες φορές στον κύριο Κ. και πάλι δεν απαντάει (...φυσικό αφού είναι είναι εκτός, το οποίο δεν γνωρίζω την παρούσα στιγμή...) και έτσι αποφασίζω να μιλήσω ξανά με το customer support για κάποιον άλλο υπέυθυνο ή κάποιο άλλο τηλέφωνο. Έτσι φτάνει σε εμένα το email του κυρίου Κ. όπου και αποφασίζω να αποστείλλω το παρακάτω email.

Έχω αγοράσει ένα φορητό υπολογιστή της σειράς Dell Inspiron 1525 από μεταπωλητή - (...) - στην Θεσσαλονίκη όπου και διαμένω.
Δεν έχω κάποιο πρόβλημα με το laptop καθεαυτό, έχω πρόβλημα με τα MS Windows Vista, τα οποία δεν θα ήθελα.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αναφέρονται στην 2η οθόνη με το που ενεργοποιείται το laptop (τους επισυνάπτω σε εικόνα) αναφέρεται ότι... "Εαν δεν αποδέχεσθε αυτούς τους όρους, μην εγκαταστήσετε το λογισμικό. Αντί αυτού, επικοινωνήστε με τον κατασκευαστή ή τον υπεύθυνο εγκατάστασης, για πληροφορίες σχετικά με την πολιτική επιστροφής που αφορά επιστροφή χρημάτων ή πίστωση."

Όπως ανέφερα παραπάνω δεν θέλω να χρησιμοποιήσω τα MS Windows Vista αλλά θα χρησιμοποιήσω άλλο λειτουργικό. Από την στιγμή όμως που δεν πρόκειται να το χρησιμοποιήσω και δεν αποδέχομαι τους όρους χρήσης θα ήθελα να κινήσω την παραπάνω διαδικασία ώστε να έχω επιστροφή χρημάτων ή πίστωση για το λογισμικό το οποίο δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσω.

*Φυσικά δεν έχω προχωρήσει πέρα από αυτό το βήμα και το laptop βρίσκετε σε αυτό το σημείο ως ότου λυθεί το θέμα.

Έχω ήδη μιλήσει με τον μεταπωλητή - (...) - , οι οποίοι με παρέπεμψαν σε εσάς διότι όπως αναφέρουν αυτοί δεν φέρουν καμία ευθύνη για το laptop, καθώς το παραλαμβάνουν ως έχει και ειδικά δεν ανήκει σε αυτούς η δικαιοδοσία ή συμφωνία που έγινε για το license των MS Windows Vista.

Επίσης έχω ήδη μιλήσει με την Microsoft Hellas, οι οποίοι επίσης με παρέπεμψαν σε εσάς διότι όπως αναφέρουν η άδεια έχει πουληθεί σε εσάς τον κατασκευαστή και δεν φέρουν κάποια ευθύνη.

Ακόμα έχω μιλήσει με το Customer Support και τεχνική υποστήριξη σας ωστόσο δεν βρέθηκε κάποια σχετική λύση και με παρέπεμψαν σε εσάς. Σας έχω τηλεφωνήσει πολλές φορές ωστόσο πάντοτε απαντάει τηλεφωνητής, όπου και άφησα σχετικό μήνυμα.

Παρακαλώ ενημερώστε με για το πως θα γίνει η παραπάνω διαδικασία ή τι θα μπορούσα να κάνω εγώ.

Mixasgr

Εικόνα



Άμεσα μου έρχεται απάντηση που αποκαλύπτει ότι ο κύριος Κ. λείπει με σχετικές οδηγίες για επικοινωνία με την κυρία Π.
Παίρνω τηλέφωνο την κυρία Π. στην οποία προωθώ και το σχετικό email την στιγμή που μιλάμε στο τηλέφωνο και η οποία το βλέπει και απαντά ότι θα δει το θέμα και θα με ενημερώσει. Παράλληλα δέχομαι ένα email από την κυρία Β. και την οποία τηλεφωνώ και την ενημερώνω ότι ήδη έχω μιλήσει με την κυρία Π. και να συνεννοηθούν μεταξύ τους για να αποφευχθεί κάποιο μπέρδεμα, μάλιστα αφήνω και το τηλέφωνό μου ώστε να επικοινωνήσει μαζί μου μόλις υπάρχει κάποιο νέο.
Κάποια ώρα αργότερα όντως η κυρία Β. μου τηλεφωνεί, ωστόσο και πάλι δεν υπάρχει λύση και μένουμε στο να περιμένω ενημέρωση για το θέμα μου.

- Σάββατο και Κυριακή 25&26/10

Πήγαμε για καφεδάκι...

- Δευτέρα 27/10

Περιμένω ως το μεσημέρι της Δευτέρας όπου φυσικά δεν είχα καμιά απάντηση και αποφασίζω να επικοινωνήσω με την κυρία Β.. Δεν μπορώ να την εντοπίσω στο τηλέφωνο και της αποστέλλω σχετικό email,
Κυριά Β. είχαμε μιλήσει στο τηλέφωνο και είχατε πει ότι θα βλέπατε το θέμα και θα μου απαντούσατε. Σας καλώ στο τηλέφωνο αλλά φαίνεται ότι είστε εκτός γραφείου, οπότε σας αποστέλλω αυτό το email.

Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μου το συντομότερο δυνατό(τηλ 6999999999), ώστε να προχωρήσουμε στην επίλυση του θέματος.
mixasgr


στο οποίο απαντά και αναφέρει ότι:

Καλημέρα κύριε mixasgr,

Έχει μεταφερθεί το ζήτημα στην υπεύθυνη για τη (...), κα Α..

Εαν έχετε τη καλοσύνη, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί της στο κινητό 6999-999999 τη Τετάρτη.

Ευχαριστώ"


- Τρίτη 28/10

Εθνική εορτή και ώρα για μάσα...

- Τετάρτη 29/10

Τι να κάνω και εγώ περίμενα ως την Τετάρτη...σήμερα δηλαδή... όπου και προσπαθούσα να επικοινωνήσω με την κυρία Α. και ως τις 1 η ώρα το τηλέφωνο ήταν απενεργοποιημένο. Μετά τις 1 χτυπούσε ωστόσο η κυρία Α. ουδέποτε μου απάντησε. Ενδιάμεσα μίλησα ξανά με την κυρία Β. στις 12:00, η οποία υποτίθεται ότι θα ενημέρωνε την κυρία Αντωνάκου, ωστόσο η ώρα πήγε 4 και φυσικά καμία απάντηση.

Τώρα έκανα μια σούμα με όλα τα παραπάνω και τους το έστειλα και στους 4... μπας και απαντήσουν καμια μέρα...
[Είναι η σούμα όλων των παραπάνω... δεν χρειάζεται να τα ξαναδιαβάσετε...]

Δυστυχώς δεν έχω άλλο τρόπο να καταφέρω εντοπίσω κάποιον που θα μπορέσει να δώσει λύση στο θέμα μου για αυτό σας αποστέλλω αυτό το αναλυτικό email. Η υποστήριξη που λαμβάνω μέχρι στιγμής δεν έχει καμία σχέση με τον καλό όνομα που έχει η εταιρίας σας στον χώρο και αρχίζω να λυπάμαι για την επιλογή μου.
Σας στέλνω όλο το ιστορικό, μήπως και μπορέσετε να μου δώσετε κάποια απάντηση.

Εδώ και μία εβδομάδα, την Τετάρτη 22/10 αγόρασα ένα laptop Inspiron 1525 από to μεταπωλητή - (...) - στην Θεσσαλονίκη όπου και διαμένω.

Το θέμα μου είναι το εξής, το οποίο σας έχω ήδη γνωστοποιήσει σε προηγούμενα email μου:
--------------------------------------------------
"Έχω αγοράσει ένα φορητό υπολογιστή της σειράς Dell Inspiron 1525 από μεταπωλητή - (...) - στην Θεσσαλονίκη όπου και διαμένω.
Δεν έχω κάποιο πρόβλημα με το laptop καθεαυτό, έχω πρόβλημα με τα MS Windows Vista, τα οποία δεν θα ήθελα.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αναφέρονται στην 2η οθόνη με το που ενεργοποιείται το laptop (τους επισυνάπτω σε εικόνα) αναφέρεται ότι... "Εαν δεν αποδέχεσθε αυτούς τους όρους, μην εγκαταστήσετε το λογισμικό. Αντί αυτού, επικοινωνήστε με τον κατασκευαστή ή τον υπεύθυνο εγκατάστασης, για πληροφορίες σχετικά με την πολιτική επιστροφής που αφορά επιστροφή χρημάτων ή πίστωση."

Όπως ανέφερα παραπάνω δεν θέλω να χρησιμοποιήσω τα MS Windows Vista αλλά θα χρησιμοποιήσω άλλο λειτουργικό. Από την στιγμή όμως που δεν πρόκειται να το χρησιμοποιήσω και δεν αποδέχομαι τους όρους χρήσης θα ήθελα να κινήσω την παραπάνω διαδικασία ώστε να έχω επιστροφή χρημάτων ή πίστωση για το λογισμικό το οποίο δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσω.

*Φυσικά δεν έχω προχωρήσει πέρα από αυτό το βήμα και το laptop βρίσκετε σε αυτό το σημείο ως ότου λυθεί το θέμα.

Έχω ήδη μιλήσει με τον μεταπωλητή - (...) - , οι οποίοι με παρέπεμψαν σε εσάς διότι όπως αναφέρουν αυτοί δεν φέρουν καμία ευθύνη για το laptop, καθώς το παραλαμβάνουν ως έχει και ειδικά δεν ανήκει σε αυτούς η δικαιοδοσία ή συμφωνία που έγινε για το license των MS Windows Vista.

Επίσης έχω ήδη μιλήσει με την Microsoft Hellas, οι οποίοι επίσης με παρέπεμψαν σε εσάς διότι όπως αναφέρουν η άδεια έχει πουληθεί σε εσάς τον κατασκευαστή και δεν φέρουν κάποια ευθύνη.

Ακόμα έχω μιλήσει με το Customer Support και τεχνική υποστήριξη σας ωστόσο δεν βρέθηκε κάποια σχετική λύση και με παρέπεμψαν σε εσάς. Σας έχω τηλεφωνήσει πολλές φορές ωστόσο πάντοτε απαντάει τηλεφωνητής, όπου και άφησα σχετικό μήνυμα.

Παρακαλώ ενημερώστε με για το πως θα γίνει η παραπάνω διαδικασία ή τι θα μπορούσα να κάνω εγώ.

mixasgr"
--------------------------------------------------

Έκτοτε ο ένας αντιπρόσωπος σας με στέλνει στον άλλο αλλά κανένας δεν μου δίνει απάντηση.

Αναλυτικά:

- Την Τετάρτη 22/10 παίρνω τηλέφωνο στο customer support , οι οποίο δηλώνουν ότι δεν γνωρίζουν κάτι για το θέμα και με παραπέμπουν στην Τεχνική υποστήριξη. Παίρνω τηλέφωνο στην Τεχνική υποστήριξη ωστόσο μου απαντάνε ότι ούτε αυτοί γνωρίζουν και να τους ξανακαλέσω την επόμενη ημέρα.
- Την Πέμπτη 23/10 παίρνω τηλέφωνο απευθείας στην Τεχνική υποστήριξη και πάλι μετά από αναμονή και αλλεπάλληλα τηλεφωνήματα μου απαντάνε ότι δεν γνωρίζουν/δεν μπορούν να κάνουν κάτι και με παραπέμπουν στον manager κύριο Κ. (δίνοντας μου το τηλέφωνό του), χωρίς φυσικά να μου πουν ότι ο κύριος Κ. λείπει και ότι δεν θα απαντάει στο τηλέφωνό του.
Έτσι περνά αυτή η ημέρα χωρίς αποτέλεσμα.
- Την Παρασκευή 24/10 ξαναπαίρνω τηλέφωνο αλλεπάλληλες φορές στον κύριο Κ. και πάλι δεν απαντάει (φυσικό αφού είναι είναι εκτός, το οποίο δεν γνωρίζω την παρούσα στιγμή) και έτσι αποφασίζω να μιλήσω ξανά με το customer support για κάποιον άλλο υπέυθυνο ή κάποιο άλλο τηλέφωνο. Έτσι φτάνει σε εμένα το email του κυρίου Κ. όπου και αποφασίζω να αποστείλλω το παραπάνω email. Άμεσα μου έρχεται απάντηση που αποκαλύπτει ότι ο κύριος Κ. λείπει με σχετικές οδηγίες για επικοινωνία με την κυρία Π. .
Παίρνω τηλέφωνο την κυρία Π. στην οποία προωθώ και το σχετικό email την στιγμή που μιλάμε στο τηλέφωνο και η οποία το βλέπει και απαντά ότι θα δει το θέμα και θα με ενημερώσει. Παράλληλα δέχομαι ένα email από την κυρία Β. και την οποία τηλεφωνώ και την ενημερώνω ότι ήδη έχω μιλήσει με την κυρία Π. και να συνεννοηθούν μεταξύ τους για να αποφευχθεί κάποιο μπέρδεμα, μάλιστα αφήνω και το τηλέφωνό μου ώστε να επικοινωνήσει μαζί μου μόλις υπάρχει κάποιο νέο.
Κάποια ώρα αργότερα όντως η κυρία Β. μου τηλεφωνεί, ωστόσο και πάλι δεν υπάρχει λύση και μένουμε στο να περιμένω ενημέρωση για το θέμα μου.
- Περιμένω ως το μεσημέρι της Δευτέρας όπου φυσικά δεν είχα καμιά απάντηση και αποφασίζω να επικοινωνήσω με την κυρία Β.. Δεν μπορώ να την εντοπίζω στο τηλέφωνο και της αποστέλλω σχετικό email, στο οποίο απαντά και αναφέρει ότι:
"Καλημέρα κύριε mixasgr,



Έχει μεταφερθεί το ζήτημα στην υπεύθυνη για τη (...), κα Α..

Εαν έχετε τη καλοσύνη, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί της στο κινητό 69(...) τη Τετάρτη.



Ευχαριστώ"

- Σήμερα Τετάρτη προσπαθούσα να επικοινωνήσω με την κυρία Α. και ως τις 1 η ώρα το τηλέφωνο ήταν απενεργοποιημένο. Μετά τις 1 χτυπούσε ωστόσο η κυρία Α. ουδέποτε μου απάντησε. Ενδιάμεσα μίλησα ξανά με την κυρία Β. στις 12:00, η οποία υποτίθεται ότι θα ενημέρωνε την κυρία Α., ωστόσο η ώρα είναι ήδη 4 και φυσικά καμία απάντηση.

- Σας κοινωποιώ το παραπάνω ιστορικό, αναλυτικά και με όλες τις λεπτομέριες. Απευθύνομαι σε εσάς ως Dell από την Τετάρτη 22/10 και κάθε φορά το θέμα μεταβιβάζεται σε άλλο αντιπρόσωπο. Δεν αφορά εμένα το ποιος αντιπρόσωπος έχει αναλάβει το θέμα ή πότε ενημερώθηκε. Για εμένα έχει περάσει 1 εβδομάδα χωρίς απάντηση, 1 εβδομάδα που περιμένω να χρησιμοποιήσω το laptop.


Περιμένω την απαντησή σας γραπτώς στο email αυτό και αν χρειάζετε κάποια άλλη πληροφορία επικοινωνήστε μαζί μου στο τηλέφωνο επικοινωνίας που έχω αφήσει.

mixasgr



και μόλις παρέλαβα email από την κυρία Β. ότι :
Αγαπητέ κύριε mixasgr,

Σας ζητούμε συγνώμη για την όλη καθυστέρηση, η κα Α. έχει ήδη ενημερωθεί και θα επικοινωνήσει μαζί σας.

Με εκτίμηση,


αυτά... :cry:
Επίπεδο Γνώσεων: Linux: Καλό / Προγραμματισμός: Καλός / Αγγλικά: Καλά
Χubuntu 12.04 64bit
Mixas PC: E8400 (3GHz,6MB) / 6GB RAM / NVIDIA 9600gt (512MB) / Όχι Wireless / Όχι Buetooth / RealTek ALC883 HD Audio Controller / 19" SXGA
Άβαταρ μέλους
mixasgr
babeTUX
babeTUX
 
Δημοσιεύσεις: 43
Εγγραφή: 18 Σεπ 2008, 13:39
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη
Εκτύπωση

Re: Laptop χωρίς sVista![Τελικά γίνετε;]

Δημοσίευσηαπό Nsk » 31 Οκτ 2008, 18:06

Πέρνωντας τηλ. σήμερα στο e-shop για μια απορία που είχα με μια κάρτα wi-fi, ρώτησα αν μπορώ να πάρω laptop χωρίς εγκατεστημένα windows, αφού περίμενα λίγη ώρα στο τηλ. ή απάντηση ήταν ότι μόνο τα Innovator μπορούν να αγοραστούν χωρίς windows, να διαλέξεις εσύ το λειτουργικό της αρεσκείας σου και να στο εγκαταστήσουν.

(σημ: για να μην το ξεχάσω ρίξτε μια ματιά εδώ, για όσους θέλουν να τονίσουν την Linuxιά τους :mrgreen:)
Επίπεδο Γνώσεων: Linux: Χαμηλό / Προγραμματισμός: Όχι / Αγγλικά: Μέτρια
Ubuntu 10.10

Για όποιον τολμάει MyBryte!!!!
Άβαταρ μέλους
Nsk
punkTUX
punkTUX
 
Δημοσιεύσεις: 226
Εγγραφή: 01 Ιούλ 2008, 13:57
Τοποθεσία: Κως
Εκτύπωση

Re: Laptop χωρίς sVista![Τελικά γίνετε;]

Δημοσίευσηαπό simosx » 31 Οκτ 2008, 19:09

mixasgr,
παρακολουθώ με ενδιαφέρον την πρόοδο με το refund. Κράτησέ μας ενήμερους για τη διαδικασία.

Nsk, οι πωλητές δίνουν κάποιες πληροφορίες που δεν είναι 100% ορθές. Η διαδικασία που ακολουθούμε τις πιο πολλές φορές είναι με τη χρήση των κανόνων που περιλαμβάνονται στην EULA, όπου όταν δε δεχτείς την άδεια, μπορείς να πάρεις χρήματα πίσω.

Σε παρόμοιο πρόσφατο παράδειγμα στην Αγγλία, κάποιος με Dell πήρε τηλέφωνο και μετά από 2-3 άτομα στη γραμμή κατάφερε και πήρε τα χρήματά του πίσω δίχως πρόβλημα.
προσωπικό ιστολόγιο ϗ πλανήτης Ubuntu-gr
Συμβάλετε και εσείς στο ελληνικό βιβλίο Ubuntu!
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Πολύ καλό ┃ Αγγλικών: Πολύ καλό
2 Ubuntu 13.10 saucy 3.11.0-031100rc1-generic 64bit (el_GR.UTF-8, Unity ubuntu)
3 AMD E-450 APU with Radeon HD Graphics ‖ RAM 3555 MiB ‖ Sony Corporation VAIO
4 AMD nee ATI Wrestler [Radeon HD 6320] [1002:9806] {fglrx_pci}
5 eth0: Atheros Inc. AR8151 v2.0 Gigabit Ethernet [1969:1083] (rev c0) ⋮ wlan0: Atheros Inc. AR9285 [168c:002b] (rev 01)
Φτιάξτε και εσείς τη δική σας υπογραφή (παραπάνω κείμενο) αυτόματα με κλικ εδώ!
simosx
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 10334
Εγγραφή: 11 Μάιος 2008, 18:52
Launchpad: simosx
IRC: simosx
Εκτύπωση

Re: Laptop χωρίς sVista![Τελικά γίνετε;]

Δημοσίευσηαπό mixasgr » 01 Νοέμ 2008, 01:05

simosx έγραψε:mixasgr,
παρακολουθώ με ενδιαφέρον την πρόοδο με το refund. Κράτησε μας ενήμερους για τη διαδικασία.

Nsk, οι πωλητές δίνουν κάποιες πληροφορίες που δεν είναι 100% ορθές. Η διαδικασία που ακολουθούμε τις πιο πολλές φορές είναι με τη χρήση των κανόνων που περιλαμβάνονται στην EULA, όπου όταν δε δεχτείς την άδεια, μπορείς να πάρεις χρήματα πίσω.

Σε παρόμοιο πρόσφατο παράδειγμα στην Αγγλία, κάποιος με Dell πήρε τηλέφωνο και μετά από 2-3 άτομα στη γραμμή κατάφερε και πήρε τα χρήματά του πίσω δίχως πρόβλημα.


Ναι και εγώ το παρακολουθώ...με ενδιαφέρον ... γιατί δεν μπορώ να κάνω και κάτι... :P

Μια μικρή παρένθεση για τους πωλητής και μετά θα γράψω την συνέχεια... της σαπουνόπερας...

Επειδή και εγώ ήμουν πωλητής σε γνωστή μεγάλη εταιρία πληροφορικής, μπορώ να πω ότι όντως ότι οι... "πληροφορίες δεν είναι 100% ορθές". Αυτό ισχύει κυρίως επειδή δεν υπάρχει γνώση ή η πληροφόρηση που δίνεται στους πωλητές είναι λάθος (τώρα αυτό δεν ξέρω αν γίνεται επίτηδες ή όχι). Προσωπικά αν δεν ήξερα/δεν είχα σχέση με linux θα πίστευα τις(...) που μου λέγανε οι υπεύθυνου μου όσον αφορά το τι ισχύει και τι όχι για τα Vista κτλ, αλλά γενικά υπάρχουν πολλά θέματα που είναι στο σκοτάδι...
Άσχετο με το θέμα, αλλά σχετικό με την ευρύτερη αγορά των laptop, από αυτά που γνωρίζω πάντα, είναι ότι κανονικά υπάρχει απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για ελάχιστη εγγύηση 2 χρόνια, που ισχύει ήδη στο εξωτερικό. Τώρα εδώ... το πανηγυράκι συνεχίζεται με τις περισσότερες εταιρίες να δίνουν 1 χρόνο εγγύησης κτλ κτλ.
Αυτό το έμαθα σε άσχετη φάση από πελάτη που μίλησε με τα κεντρικά της εταιρίας του laptop... για κάποιο θέμα εγγύησης. Φυσικά καμιά σχετική ενημέρωση δεν είχα εσωτερικά από την ίδια την επιχείρηση και επίσης καμία απάντηση όταν έθεσα το θέμα σε προϊστάμενο μου.

Οπότε... γενικά είναι μπάχαλο η κατάσταση στην αγορά υπολογιστών στην χώρα μας και ειδικά στα laptop. Τώρα κάποιοι σίγουρα βολεύονται με αυτό αλλά νομίζω ότι οι περισσότεροι είναι θύματα παραπληροφόρησης ηθελημένης ή μη.


Μετά την έκθεση ιδεών ως προχωρήσω στο θέμα μας...

Αφού και την Τετάρτη δεν είδα φως στο τούνελ... έφτασε η Πέμπτη. Περίμενα πάλι μπας και η κυρία Α. επικοινωνήσει μαζί μου αλλά πάλι τίποτα. Δοκίμασα στο τηλέφωνο που μου είχαν δώσει αλλά τζίφος. Έτσι ξανατηλεφώνησα στην κυρία Β. ώστε να μάθω τι γίνετε και γιατί η κυρία Α. δεν επικοινωνεί.
[Στα παρακάτω ήταν παρών και ο φίλος και μέντορας linuxman ;) ]
Φυσικά η κυρία Β. απολογήθηκε για μια ακόμα φορά και είπε ότι θα ξαναενημερώσει την κυρία Α. ώστε να επικοινωνήσει μαζί μου.

Πέρασε κάποια ώρα και ξαφνικά η κυρία Α. τηλεφώνησε. Εκείνη την ώρα όμως είχα φύγει και έτσι άφησε τηλέφωνο για να επικοινωνήσω μαζί της. Το οποίο και έκανα. Σε μια σύντομη συζήτηση της εξήγησα ξανά το θέμα και με ενημέρωσε ότι υπάρχει αυτή η... καθυστέρηση διότι δεν τους έχει ξανατύχει και ότι ήδη το νομικό τμήμα της Dell το κοιτάει. Έτσι μείναμε σε αυτό, με εξήγησε επίσης ότι αυτό θα πάρει κάποιο χρόνο, δηλαδή εξελίξεις θα έχουμε από εβδομάδα αλλά προτού γίνει ότι είναι να γίνει είπε ότι θα πρέπει να έχει περάσει από το νομικό τμήμα. Και ως συνήθως... περιμένω τώρα τις εξελίξεις.

Αυτά... τα λίγα...
Ένα ενθαρρυντικό πράγμα είναι ότι έτρεχε το 8.10 σε live και όλα τα βλέπει ok, όπως και την wireless, οπότε ψιλοκάνω δουλειά με το live...
Επίπεδο Γνώσεων: Linux: Καλό / Προγραμματισμός: Καλός / Αγγλικά: Καλά
Χubuntu 12.04 64bit
Mixas PC: E8400 (3GHz,6MB) / 6GB RAM / NVIDIA 9600gt (512MB) / Όχι Wireless / Όχι Buetooth / RealTek ALC883 HD Audio Controller / 19" SXGA
Άβαταρ μέλους
mixasgr
babeTUX
babeTUX
 
Δημοσιεύσεις: 43
Εγγραφή: 18 Σεπ 2008, 13:39
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη
Εκτύπωση

Re: Laptop χωρίς sVista![Τελικά γίνετε;]

Δημοσίευσηαπό logari81 » 01 Νοέμ 2008, 01:13

Παρακολουθούμε όλοι την οδυσσεια σου με αγωνία. Μπραβο στην επιμονη σου.
http://opensourceecology.org/


Λειτουργικό: Ubuntu 10.04 lucid 64-bitΠροδιαγραφές: 4x Intel Core i5 CPU M 450 2.40GHz ‖ RAM 3696 MiB ‖ Lenovo KL3 - LENOVO IdeaPad Y560
Κάρτα γραφικών: ATI Device [1002:68c0]Ασύρματο: wlan0: Atheros Inc. AR928X Wireless Network Adapter (PCI-Express) [168c:002a] (rev 01)
logari81
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 6074
Εγγραφή: 14 Μάιος 2008, 10:40
Εκτύπωση

Re: Laptop χωρίς sVista![Τελικά γίνετε;]

Δημοσίευσηαπό gourgi » 01 Νοέμ 2008, 01:29

logari81 έγραψε: Μπραβο στην επιμονη σου.

+1

ελπ'ιζω να βγεί κάτι καλό από όλο αυτό.
Όσο ζω ... μαθαίνω!
Desktop:stable9.04 i386|testing9.10 i386|Opteron Amd64 1.8GHz|RAM 2GB|Nvidia 6600GT|Msi K8N Platinum|Live! 24bit 5.1|Pixelview Playtv Pro BT878+rev.9d
Asus EEE 1000h9.04 i386|N270|RAM 2GB|945GME|RT2860|82801G
Oδηγίες προς νεοεισερχόμενους σε forum ή linux
Άβαταρ μέλους
gourgi
seniorTUX
seniorTUX
 
Δημοσιεύσεις: 681
Εγγραφή: 02 Ιουν 2008, 14:45
Τοποθεσία: Ξάνθη - Πτελεός
IRC: gourgi
Εκτύπωση

Re: Laptop χωρίς sVista![Τελικά γίνετε;]

Δημοσίευσηαπό linuxman » 01 Νοέμ 2008, 02:34

Όχι θα τους τα χαρίζαμε , ναι δεν είναι εύκολο άλλα γίνεται μπας και μετά από αυτό θα ξυπνήσουν στην Dell και θα φέρουνε φορητούς με Ubuntu based , αχ έχω ένα να πάρω και άλλο ένα :D :D :D

Υ.Γ. Θέλω να βλέπω τους πολίτες στα Πολυκαταστήματα άμα θα ρώτα κόσμος τι είναι αυτό και πως το κάνω :lol: :lol: :lol:
Οδηγίες προς Νεοεισερχόμενους
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Ικανοποιητικό ┃ Αγγλικών: Ικανοποιητικό
2 Linux Mint 17.1 Rebecca 3.13.0-37-generic 64bit (el_GR.UTF-8, X-Cinnamon cinnamon)
3 Intel Core i5-2310M CPU @ 2.10GHz ‖ RAM 3866 MiB ‖ Dell Inc. 0D7C51 - Dell Inc. Dell System Vostro 3750
4 Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics [8086:0116] {i915}
5 wlan0: Intel Centrino Wireless-N 1030 [Rainbow Peak] [8086:008a] (rev 34) ⋮ eth0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 06)
http://www.greeklug.gr
Άβαταρ μέλους
linuxman
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 10378
Εγγραφή: 10 Μάιος 2008, 20:41
Τοποθεσία: Thessaloniki / Macedonia / Greece
Εκτύπωση

Re: Laptop χωρίς sVista![Τελικά γίνετε;]

Δημοσίευσηαπό koukouvaou » 01 Νοέμ 2008, 14:17

Venceremos.Non pasaran.Θα δημιουργισεις εξαιρετικα χρησιμο προηγουμενο!!!!!!!
Spoiler: show
Επίπεδο Γνώσεων: Linux: Κατι εχω μαθει.../ Προγραμματισμός: Όχι/ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό ubuntu 9.10 32bit
Η/Υ&Μοντέλο: intel E5200/ μνημη: 2 gb/ Καρτα γραφων: Intel 3100/ Οθόνη & Ανάλυση:asus 19" wide/camera cyper snipa
# 28271

Ελεύθερο λογισμικό για Ελεύθερους ανθρώπους.
pirateparty.gr
Άβαταρ μέλους
koukouvaou
seniorTUX
seniorTUX
 
Δημοσιεύσεις: 533
Εγγραφή: 29 Αύγ 2008, 22:02
Τοποθεσία: Μεταμορφωση Αττικης (Koυκουβαουνες)
IRC: koukouvaou
Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

  • ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Νέα - Ειδήσεις - Ανακοινώσεις