Υπέροχα themes (skins) για το Gimp 2.8.x

...office, φωτογραφία, CAD, spss, latex, κλπ

Συντονιστής: adem1

Υπέροχα themes (skins) για το Gimp 2.8.x

Δημοσίευσηαπό migf1 » 18 Σεπ 2014, 21:57

EDIT: Εφόσον ολοκλήρωσα την 1η φάση του μονταρίσματος που έκανα στα εξαιρετικά Gimp 2.8 θέματα του Andrew Pullins, και κατόπιν παρότρυνσης του φίλου Learner, παραθέτω πλέον με edit εδώ στο 1ο ποστ μια πλήρη τους παρουσίαση στα ελληνικά, μαζί με οδηγίες εγκατάστασης, χρήσης, κλπ.


Clearlooks Flat Icons Gimp 2.8 Themes v.1.0.1

Ιστοσελίδα & Κατέβασμα: deviantART

Η σελίδα είναι στα αγγλικά, και περιέχει το επίσημο λινκ κατεβάσματος, πάνω δεξιά. Αν είστε σε Windows, τότε θα χρειαστεί να κατεβάσετε και την GTK2 Clearlooks theming engine, γιατί δεν περιλαμβάνεται στον installer του Gimp.

Εναλλακτικά μπορείτε να κατεβάσετε τα θέματα και την μηχανή συγκεντρωμένα σε ένα .7z αρχείο. Η μηχανή Clearlooks για Windows είναι από την Partha διανομή του Gimp 2.8.14 και διατίθεται τόσο για 32-μπιτες (x86) όσο και για 64-μπιτες (x64) αρχιτεκτονικές .


Fix για Linux/Unix: https://app.box.com/s/yt5wjalwzhyldz102jax

Πρόκειται για ένα απλό bash-script, που μπορείτε να το τρέξετε σε περίπτωση που τα themes μου σας κρασάρουν το Gimp 2.8 σε Linux (ίσως και σε Mac OSX). Το πρόβλημα αυτό μέχρι στιγμής φαίνεται πως το αντιμετώπισα μονάχα εγώ, μάλλον επειδή έστησα Ubuntu 12.04 LTS με wubi. Οι φίλοι Learner και fkol k4 που τα δοκίμασαν σε Debian, Arch και Ubuntu 14.10 (ευχαριστώ!) δεν αντιμετώπισαν πρόβλημα, οπότε δεν χρειάστηκε να τρέξουν το fix. Αν σας παρουσιαστεί πρόβλημα, δοκιμάστε να τρέξετε το fix όπως περιγράφω σε αυτό το ποστ (ή στην ενότητες "Εγκατάσταση" και "Χρήση" του παρόντος ποστ).

Το σκεπτικό αυτών των θεμάτων είναι διττό: αφενός να αναβαθμίσει σε σχεδόν επαγγελματικά επίπεδα αισθητικής το γραφικό περιβάλλον του Gimp 2.8, κι αφετέρου να προσελκύσει περισσότερο κόσμο στην χρήση του Gimp.

Πρόκειται για μοντάρισμα που έκανα στα εξαιρετικά Gimp 2.8 θέματα του Andrew Pullins. Τα αυθεντικά θέματα περιείχαν 8 παραλλαγές: Darker, Darker small, Dark, Dark small, Light, Light small, Lighter και Lighter small. Όλα τα θέματα χρησιμοποιούσαν το πορτοκαλί ως χρώμα έμφασης των σημαντικών στοιχείων του γραφικού περιβάλλοντος του Gimp 2.8.

Προς το παρόν έχω μοντάρει τις 4 ενδιάμεσες παραλλαγές (Dark, Dark small, Light και Light small) κι επιπρόσθετα έχω δημιουργήσει και 5 εκδόσεις για την κάθε μια από αυτές τις παραλλαγές, με διαφορετικό χρώμα έμφασης (Μπλε, Πράσινο, Πορτοκαλί, Φούξια και Κόκκινο). Αυτά μας κάνουν συνολικά 20 παραλλαγές.

Μια ακόμα σημαντική αλλά όχι ορατή διαφορά συγκριτικά με τα αυθεντικά θέματα, είναι πως άλλαξα σχεδόν ριζικά την εσωτερική δομή των φακέλων τους, έτσι ώστε θέματα της ίδιας "οικογένειας" να μοιράζονται τους κοινούς τους πόρους (εικονίδια, αρχεία πόρων, κλπ). Τα αυθεντικά θέματα περιέχουν πάρα πολύ duplicated περιεχόμενο στους φακέλους της κάθε παραλλαγής τους. Τα μονταρισμένα θέματα παρόλο που ήδη περιέχουν 12 περισσότερες παραλλαγές συγκριτικά με τα αυθεντικά, καταναλώνουν λιγότερο χώρο στο δίσκο.

Εγκατάσταση

Αντιγράψτε όλους τους φακέλους που περιέχονται στο zip αρχείο της διανομής, μέσα στον φάκελο "themes/" του Gimp 2.8. Αν έχετε εγκαταστήσει το Gimp 2.8 με τις default διαδικασίες, τότε ο φάκελος αυτός βρίσκεται:

GNU/Linux:
~/.gimp-2.8/themes

MS Windows:
C:\Program Files\GIMP 2\share\gimp\2.0\themes\
ή C:\Program Files (x86)\GIMP 2\share\gimp\2.0\themes\
ή %HOMEPATH%\.gimp-2.8\themes

MAC OS X:
Finder window -> Applications->Δεξί κλικ στο Gimp -> Show package contents -> Contents/Resources/share/gimp/2.0/themes
( δείτε κι εδώ: http://www.youtube.com/watch?v=R82JfN5tupY )


ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
Ο φάκελος: "_flat_gimp_icons/" ΠΡΕΠΕΙ να ξεζιπαριστεί κι αυτός μαζί με τους φακέλους των θεμάτων, αλλά ΔΕΝ αποτελεί αυτόνομο θέμα ο ίδιος. Περιέχει τους κοινούς πόρους που χρησιμοποιούν τα θέματα. Με άλλα λόγια, ξεζιπάρετέ τον, αλλά ΜΗΝ τον διαλέξετε ως θέμα μέσα από το Gimp (δείτε την επόμενη ενότητα).


Χρήση

Για να φορτώσετε το θέμα της αρεσκείας σας, τρέξτε το Gimp 2.8, διαλέξτε την εντολή μενού: Edit -> Preferences (Επεξεργασία -> Προτιμήσεις). Στο παράθυρο που θα ανοίξει, διαλέξτε από το δέντρο στα αριστερά την επιλογή "Theme" ("Θέμα") και κατόπιν διαλέξτε το επιθυμητό θέμα από την λίστα στα δεξιά. ΜΗΝ διαλέξετε για θέμα τον φάκελο: "_flat_gimp_icons/" (αν τον διαλέξετε, το Gimp θα επιστρέψει στο Default θέμα του). Τέλος, κάνετε κλικ στο ΟΚ για να κλείσει το παράθυρο, και μετά κλείστε το Gimp και ξανά τρέξτε το (το Gimp ενδέχεται να δείξει αμέσως το νέο θέμα, αλλά πραγματικά πρέπει να το κλείσετε και να το ξανά τρέξετε).

Αν είστε σε Linux/Unix/Mac OSX...

και τα θέματα σας κρασάρουν το Gimp (π.χ. πριν καν εμφανιστεί το splash-screen) τότε δοκιμάστε να ξεζιπάρετε και να αντιγράψετε αυτό εδώ το bash-script στον φάκελο "themes/" του Gimp 2.8 (εκεί δηλαδή που ξεζιπάρατε τα θέματα) και μετά τρέξτε από τερματικό:

Κώδικας: Επιλογή όλων
cd ~/.gimp-2.8/themes
chmod u+x _fix_for_nix.sh
./_fix_for_nix.sh
(μπορείτε να το τρέξετε κι από GUI, ίσως όμως χρειαστεί πρώτα να του δώσετε δικαιώματα εκτέλεσης με δεξί κλικ -> Ιδιότητες [Δικαιώματα] (Properties[Permissions]) ).

Τεχνική Σημείωση:
Αυτό το σκριπτ αντικαθιστά τις σχετικές διαδρομές με απόλυτες στα "gtkrc" αρχεία όλων των θεμάτων, σε εκείνες τις γραμμές που κάνουν "include" κοινούς πόρους από τον φάκελο "_flat_gimp_icons". Μέχρι στιγμής το πρόβλημα αυτό έχει παρουσιαστεί μονάχα σε μένα, πιθανότατα επειδή έχω στημένο Ubuntu 12.04LTS με wubi. Οι φίλοι Leraner και fkol k4 που δοκίμασαν τα θέματα σε κανονικές εγκαταστάσεις Debian, Arch και Ubuntu 14.10 (θερμά σας ευχαριστώ παιδιά) δεν αντιμετώπισαν κανένα πρόβλημα. Δηλαδή δεν χρειάστηκε να τρέξουν το fix.

Σε περίπτωση που δεν υπάρχει εγκατεστημένο το GTK2 ή η μηχανή Clearlooks στην Linux/Unix διανομή σας (ξέρω π.χ. πως το GTK3 δεν την χρησιμοποιεί πια) τότε θα χρειαστεί να το εγκαταστήσετε χειροκίνητα (ή ίσως αρκούν μονάχα οι gtk2 engines). Δείτε για παράδειγμα αυτό το νήμα στο Superuser (μιλάει και για άλλες μηχανές: murrine, equinox, κλπ). Επίσης, μια λίγο πιο τεχνική περιγραφή στο askubuntu.com. Έχει πάρει το μάτι μου και μια προσπάθεια να γίνει port η clearlooks engine σε GTK3, το Clearlooks-Phoenix project. Λογικά αν εγκαταστήσετε το GTK+2 θα τα βάζει μόνο του όλα. Δυστυχώς σε Mac OSX δεν έχω πρόσβαση, αλλά με λίγο πρόχειρο googling βρήκα αυτό εδώ το άρθρο στο macworld.com, που μοιάζει σχετικό αλλά πιθανότατα να είναι outdated (έχει ημερομηνία 2008).

Αν είστε σε Windows...

τα θέματα δεν θα δείχνουν σωστά χωρίς την GTK2 Clearlooks theming-engine (δεν περιλαμβάνεται στην επίσημη διανομή του Gimp 2.8, περιλαμβάνεται όμως στην Partha διανομή του Gimp 2.8). Μπορείτε να την κατεβάσετε από εδώ. Αν έχετε κατεβάσει το συγκεντρωτικό .7z αρχείο των θεμάτων μου, περιέχεται μέσα ως ξεχωριστό .zip αρχείο.

Ανάλογα με το αν έχετε εγκαταστήσει την 32-μπιτη (x86) ή την 64-μπιτη (x64) έκδοση του Gimp 2.8, ξεζιπάρετε τα .dll αρχεία από τον αντίστοιχο φάκελο του clearlooks_gtk2_engine.zip στον φάκελο:

Κώδικας: Επιλογή όλων
C:\Program Files\GIMP 2\lib\gtk-2.0\2.10.0\engines\
ή C:\Program Files (x86)\GIMP 2\lib\gtk-2.0\2.10.0\engines\

Το zip αρχείο της μηχανής περιέχει δικό του Readme.txt αρχείο (στα αγγλικά) για περισσότερες λεπτομέρειες.


Στιγμιότυπα

Όλα τα στιγμιότυπα είναι τραβηγμένα με Gimp 2.8.14, σε ανάλυση 1920x1080, σε Windows XP SP3.

Συγκεντρωτική προεπισκόπηση:

Φουλ ανάλυση: http://i.imgur.com/eDiFbNS.png?1


Προεπισκόπηση Dark Themes

Φουλ ανάλυση: http://i.imgur.com/a3cAwH8.png?1

Dark Blue σε δράση

Φουλ ανάλυση: http://i.imgur.com/496quiO.png?1
Προεπισκόπηση Light Themes

Φουλ ανάλυση: http://i.imgur.com/j71mlMo.png?1

Light Blue σε δράση

Φουλ ανάλυση: http://i.imgur.com/c9SOxdC.png?1


Επομενη έκδοση (1.0.3)

Έχω ξεκινήσει ήδη να φτιάχνω την επόμενη έκδοση των θεμάτων (v.1.0.3) η οποία εκτός από την προσθήκη των παραλλαγών Darker και Darker Small, επιχειρεί (μεταξύ πολλών άλλων) να διορθώσει και πολλές από τις "ασυνέπειες" των τρεχόντων θεμάτων (τόσο των αυθεντικών όσο και των μονταρισμένων).

Για παράδειγμα, στα τρέχοντα θέματα, το χρώμα έμφασης στα κύρια μενού διαφέρει από το χρώμα έμφασης στις λίστες. Ένα άλλο παράδειγμα, κάποια μενού εμφανίζουν τα εικονίδια των επιλογών τους με διαφορετικά χρώματα (π.χ. σε κάποιες επιλογές τα εικονίδια είναι γκρίζα ενώ σε άλλες επιλογές στο ίδιο μενού τα εικονίδιά εμφανιζονται με το χρώμα έμφασης). Επίσης, τα θέματα δεν αντικαθιστούν πλήρως όλα τα default εικονίδια του Gimp. Θα έλεγα πως τα αντικαθιστούν σε ποσοστό περίπου 85%-90% (και διάφορα άλλα τέτοια).

Παρόλο που αρχικά είχα υπολογίσει να την έχω έτοιμη στα τέλη της περασμένης εβδομάδας, μου βγήκε αυτό το θέμα με τις σχετικές διαδρομές και με πήγε πίσω. Πέρα όμως από αυτό, βλέπω πως τελικά αν είναι να φτιάξω και τα εικονίδια (αν μπορέσω δηλαδή, γιατί η τεκμηρίωση είναι ελλιπέστατη... σε πολλά σημεία ειδικά για το Gimp μπορώ να πω και ανύπαρκτη) τότε θέλει πολλή δουλειά.

Μάλλον θα το πάω τμηματικά. Θα βγάζω ενδιάμεσες δοκιμαστικές εκδόσεις (όπως αυτές, που τελειώνουν σε μονά νούμερα) μέχρι να βγει η τελειωτική. Ελπίζω να προλάβω πριν γίνει port το Gimp σε GTK3... εκεί έχει αλλάξει τελείως ο τρόπος του theming, έχει γίνει με css syntax πια. Παρεμπιπτόντως, διαβάζω στο dev-list του Gimp πως όταν τελειώσει το port σε GTK3 (Gimp 3) θα παρέχεται πλέον και dark theme μαζί με τα default και small.

Παραθέτω κι ένα συγκεντρωτικό στιγμιότυπο από τα μέχρι στιγμής Dark και Darker themes της έκδοσης 1.0.3:


Φουλ διάσταση: http://i.imgur.com/zaVn65w.png?1 (3200x2280)

Φαίνεται για παράδειγμα πως πλέον τα μενού χρησιμοποιούν το βασικό χρώμα-έμφασης (το μπλε σε αυτή την περίπτωση). Υπάρχουν λεπτομέρειες που δεν φαίνονται στο στιγμιότυπο (π.χ. διαλεγμένο κείμενο σε πεδίο κειμένου έχει διαφορετική απόχρωση ανάλογα με το αν είναι focused ή όχι, οι μπάρες κύλισης έχουν λίγο μικρότερο πλάτος, κάποια περιθώρια έχουν μικρύνει για να δίνουν λίγο περισσότερο χώρο στον καμβά, κλπ, κλπ... γενικώς έχει πολλές αλλαγές σε τέτοιες λεπτομέρειες).

Τελικά όμως μάλλον θέλω τουλάχιστον άλλες 15 μέρες για να βγάλω την νέα έκδοση όπως την έχω σχεδιάσει στο μυαλό μου (το αναφέρω, γιατί στην σελίδα στο DA γράφω πως θα τα έχω έτοιμα μάλλον αυτή την εβδομάδα... δεν το βλέπω :P).

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ακολουθεί αυθεντικό το κείμενο του ποστ (πριν δηλαδή το κάνω edit και προσθέσω τα παραπάνω)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Δεν ξέρω αν είναι εδώ η σωστή ενότητα, αλλά χθες ανακάλυψα μια εκπληκτική συλλογή από themes για το Gimp 2.8.x. Ονομάζεται Flat GIMP icon Theme v1.0.0, περιλαμβάνει 8 παραλλαγές (Dark, Dark small, Darker, Darker small, Light, Light small, Lighter και Lighter small ) και μπορείτε να την κατεβάσετε από τη σελίδα του στο DeviantART.

Θεωρώ πώς ανεβάζει το Gimp σε επαγγελματικά επίπεδα αισθητικής. Παραθέτω ένα στιγμιότυπο από την παραλλαγή Dark small με Gimp 2.8.14 (έχω αλλάξει και τα dockable tool-dialogs από τις default θέσεις τους):


Φουλ ανάλυση: http://i.imgur.com/iQc2aUB.png?1

Ενθουσιάστηκα τόσο πολύ, που έφτιαξα και μια δικά μου έκδοση της παραλλαγής Dark, η οποία χρησιμοποιεί μπλε αντί για πορτοκαλί ως βασικό χρώμα έμφασης των σημαντικών στοιχείων του UI (μαζί με κάτι άλλες μικρές αισθητικές επεμβάσεις):


Φουλ ανάλυση (1920x1080): http://i.imgur.com/vScDqUs.png?1

Και τα 2 στιγμιότυπα είναι από Windows XP, αλλά τα themes είναι φτιαγμένα για Linux. Βασικά πρόκειται για GTK2 themes, που χρησιμοποιούν την theming-engine Clearlooks. Λογικά σε Ubuntu υπάρχουν ήδη εγκατεστημένα και το GTK2 και η Clearlooks, οπότε αρκεί μονάχα να ξεζιπάρετε τα themes μέσα στον κατάλογο: home/.gimp-2.8/themes

Αν θέλετε να τα δοκιμάσετε και σε Windows, έχω συμπεριλάβει τα Windows .dll της Clearlooks μηχανής στη δική μου έκδοση του theme, μαζί με σύντομες οδηγίες (οδηγίες έχω γράψει και σε δυο σχετικά σχόλια που έχω κάνει και στην επίσημη σελίδα του theme, στο DeviantART ... προφανώς στα αγγλικά).

Τη δική μου έκδοση μπορείτε να την κατεβάσετε από εδώ: https://app.box.com/s/aw6ew24yegxbjfkrgsg5

Enjoy :)
Τελευταία επεξεργασία από migf1 και 07 Οκτ 2014, 13:22, έχει επεξεργασθεί 3 φορά/ες συνολικά
Go under the hood with C: Pointers, Strings, Linked Lists
Άβαταρ μέλους
migf1
powerTUX
powerTUX
 
Δημοσιεύσεις: 2082
Εγγραφή: 03 Ιουν 2011, 16:32
Εκτύπωση

Re: Υπέροχα themes (skins) για το Gimp 2.8.x

Δημοσίευσηαπό Learner » 19 Σεπ 2014, 13:12

Ωραίος :thumbup:

Προσωπικά προτιμώ τα λίγο πιο Light θέματα. Αν έχεις χρόνο φτιάξε το ίδιο (αυτό με το μπλε) σε Light.
About Me
NickTux@GitHub

Spoiler: show
1. Ubuntu 18.04 LTS
2. Intel Core i3 CPU M 380 2.53GHz ‖ RAM 6GB ‖ Acer Aspire 5733
3. Intel Integrated Graphics [8086:0046] {i915}
4. wlan0: Atheros Inc. AR9485 Wireless Network Adapter [168c:0032] (rev 01)
Άβαταρ μέλους
Learner
Συντονιστής
Συντονιστής
 
Δημοσιεύσεις: 9765
Εγγραφή: 08 Νοέμ 2010, 21:24
Τοποθεσία: Αθήνα
Launchpad: nicktux
IRC: NickTux
Εκτύπωση

Re: Υπέροχα themes (skins) για το Gimp 2.8.x

Δημοσίευσηαπό migf1 » 20 Σεπ 2014, 10:18

Ναι αμέ, γιατί όχι;

Φεύγω για μπανάκι τώρα, οπότε θα δω μήπως το κάνω αύριο (συν τις small παραλλαγές τόσο του Light όσο και του Dark). Αλλιώς μέσα στην εβδομάδα που έρχεται.

ΥΓ. Btw, χθες δοκίμασα το Dark Blue και σε Windows 8.1 64-bit, με 64-μπιτο Gimp 2.8.14 και δείχνει να δουλεύει as expected.
Go under the hood with C: Pointers, Strings, Linked Lists
Άβαταρ μέλους
migf1
powerTUX
powerTUX
 
Δημοσιεύσεις: 2082
Εγγραφή: 03 Ιουν 2011, 16:32
Εκτύπωση

Re: Υπέροχα themes (skins) για το Gimp 2.8.x

Δημοσίευσηαπό migf1 » 22 Σεπ 2014, 15:43

Δεν έφτιαξα το Light theme, έκανα όμως άλλη δουλίτσα. Έφτιαξα συνολικά 5 παραλλαγές του Dark theme (Orange, Blue, Teal, Pink και Red) αλλά κυρίως αναδιοργάνωσα τη δομή των φακέλων των themes, έτσι ώστε αφενός να μου είναι ευκολότερο να προσθέτω νέα themes, και αφετέρου κοινά εικονίδια σε πολλά themes να βρίσκονται σε ένα μόνο μέρος (γιατί στα αυθεντικά themes, υπήρχαν αντίγραφά των κοινών εικονιδίων μέσα σε κάθε theme).

Το μόνο "πρόβλημα" είναι πως ο φάκελος που περιέχει τα εικονίδια όλα των themes (κοινά εικονίδια και μη) εμφανίζεται μέσα στο Gimp στη λίστα των θεμάτων, επειδή όντως βρίσκεται μέσα στον φάκελο των θεμάτων. Επειδή όμως περιέχει μονάχα εικονίδια και όχι ολοκληρωμένα themes, τότε αν τον διαλέξουμε μέσα από το Gimp τότε αυτό κάνει fall-back στο default του theme. Τον φάκελο αυτόν τον έχω ονομάσει: _flat_gimp_icons/ ελπίζοντας πως η κάτω-παύλα στην αρχή το ονόματός του δίνει κάποιο hint ώστε να ΜΗΝ τον διαλέγουμε μέσα από το Gimp (αν γνωρίζει κανείς κάποιο κόλπο να πούμε του Gimp να διαβάζει themes μέσα από υπο-φακέλους, παρακαλώ ας με ενημερώσει... αρχικά σκέφτηκα να χαρακτηρίσω τον φάκελο ως "κρυφό" από το OS, αλλά νομίζω πως ακόμα κι αν πετύχει, δεν θα είναι cross-platform).

Τεσπα, παραθέτω συνεπτυγμένα στιγμιότυπα και των 5 παραλλαγών από ανάλυση 1920x1080, και αμέσως μετά δίνω και link κατεβάσματος:


Πλήρης ανάλυση: http://i.imgur.com/TPq2aAl.png?1

Download: https://app.box.com/s/3mrdysz44xixcjwwk385

Ξεζιαπάρετέ τo όπως είναι μέσα στον φάκελο themes του Gimp:
σε Linix: home/.gimp-2.8/themes
σε Windows: C:\Program Files\GIMP 2\share\gimp\2.0\themes\

Τρέξτε το Gimp, διαλέξετε το theme που θέλετε από: Edit -> Preferences | Theme ( Επεξεργασία -> Ρυθμίσεις | Θέμα), μετά κλείστε το Gimp και ξανά τρέξτε το (προφανώς ΜΗ διαλέξετε ως θέμα τον φάκελο: _flat_gimp_icons, αλλά έναν από τους φακέλους: Dark Blue, Dark Orange, Dark Teal, Dark Red ή Dark Pink).

Το clearlooks_engine.zip το θέλετε μονάχα αν είστε σε Windows και μονάχα αν δεν έχετε ήδη εγκατεστημένη αυτή την GTK2 theming-engine (έχω βάλει ξεχωριστό Readme.txt που εξηγώ εν τάχει, στα αγγλικά.

Λογικά λόγω της νέας δομής που έχω βάλει, δεν πρέπει να με πάρει πάνω από μισή ώρα με 3/4 για να φτιάξω και τις "small" εκδόσεις των παραπάνω themes (θα δείξει :P). Για τα "Light" themes όμως θέλει περισσότερη δουλίτσα, γιατί πρέπει να κάνω πολλές περισσότερες trial-and-error δοκιμές. Οπότε, μάλλον από αύριο αυτά. Σήμερα λέω να τελειώνω με τις "small" εκδόσεις των 5 Dark παραλλαγών που δίνω σε αυτό το ποστ (βασικά νομίζω πως οι "small" εκδόσεις είναι πιο κατάλληλες για οθόνες μέχρι 17-19 ίντσες. Από 19 και πάνω είναι πιο κατάλληλες οι νορμάλ εκδόσεις (δλδ η ΜΗ "small").

Όταν έχω περισσότερα θα επανέλθω.

ΥΓ. Πείτε κι εντυπώσεις όσοι ασχοληθείτε (αν ασχοληθείτε). Σκέφτομαι όταν με το καλό τελειώσω και τις Light παραλλαγές, να τα ανεβάσω όλα μαζί στο deviantART (ίσως κάνω και τις Lighter παραλλαγές... με τις Darker μάλλον δεν θα ασχοληθώ όμως).
Go under the hood with C: Pointers, Strings, Linked Lists
Άβαταρ μέλους
migf1
powerTUX
powerTUX
 
Δημοσιεύσεις: 2082
Εγγραφή: 03 Ιουν 2011, 16:32
Εκτύπωση

Re: Υπέροχα themes (skins) για το Gimp 2.8.x

Δημοσίευσηαπό Learner » 22 Σεπ 2014, 16:04

migf1 έγραψε:Σκέφτομαι όταν με το καλό τελειώσω και τις Light παραλλαγές, να τα ανεβάσω όλα μαζί στο deviantART

Ναι, αυτό να κάνεις. Συμφωνώ :thumbup:
About Me
NickTux@GitHub

Spoiler: show
1. Ubuntu 18.04 LTS
2. Intel Core i3 CPU M 380 2.53GHz ‖ RAM 6GB ‖ Acer Aspire 5733
3. Intel Integrated Graphics [8086:0046] {i915}
4. wlan0: Atheros Inc. AR9485 Wireless Network Adapter [168c:0032] (rev 01)
Άβαταρ μέλους
Learner
Συντονιστής
Συντονιστής
 
Δημοσιεύσεις: 9765
Εγγραφή: 08 Νοέμ 2010, 21:24
Τοποθεσία: Αθήνα
Launchpad: nicktux
IRC: NickTux
Εκτύπωση

Re: Υπέροχα themes (skins) για το Gimp 2.8.x

Δημοσίευσηαπό migf1 » 24 Σεπ 2014, 14:03

Λοιπόν, έφτιαξα και τα Light themes και τα ανέβασα πριν λίγο όλα μαζί στο deviantART: http://fav.me/d80c0ec

Από ότι κατάλαβα φίλε Learner, εσύ ενδιαφέρεσαι περισσότερο για τις "Light Blue" & "Light Blue small" παραλλαγές.

"Light Blue" εν δράση:

Φουλ ανάλυση: http://i.imgur.com/c9SOxdC.png?1

Δείγμα από όλες τις Light παραλλαγές


Φουλ ανάλυση: http://i.imgur.com/j71mlMo.png?1
Go under the hood with C: Pointers, Strings, Linked Lists
Άβαταρ μέλους
migf1
powerTUX
powerTUX
 
Δημοσιεύσεις: 2082
Εγγραφή: 03 Ιουν 2011, 16:32
Εκτύπωση

Re: Υπέροχα themes (skins) για το Gimp 2.8.x

Δημοσίευσηαπό migf1 » 05 Οκτ 2014, 14:49

Έστησα σήμερα ένα wubi Ubuntu 12.04 LTS με dual boot (μιας κι εδώ και καιρό είχα σβήσει το 12.10 όπου δεν μπορούσα πια να κάνω τίποτα) κι έφαγα φρίκη με τα themes. ΔΕΝ δουλεύουν :(

Εντόπισα το πρόβλημα (στο Update, δίνω και προσωρινή λύση) αλλά μπορεί κάποιος να μου πει αν υπάρχει κάποια μόνιμη, και ιδανικά cross-platform λύση στο πρόβλημα; Το βασικό είναι να κρατηθεί το relative-path, αλλιώς θα πήξουν οι φάκελοι του κάθε theme με ένα κάρο duplicated content (χώρια ότι θα είναι και maintenance nightmare). Στην ανάγκη, άντε να βάλουμε κι ένα install script ειδικά για Linux.
Go under the hood with C: Pointers, Strings, Linked Lists
Άβαταρ μέλους
migf1
powerTUX
powerTUX
 
Δημοσιεύσεις: 2082
Εγγραφή: 03 Ιουν 2011, 16:32
Εκτύπωση

Re: Υπέροχα themes (skins) για το Gimp 2.8.x

Δημοσίευσηαπό Learner » 05 Οκτ 2014, 15:46

migf1 έγραψε:Από ότι κατάλαβα φίλε Learner, εσύ ενδιαφέρεσαι περισσότερο για τις "Light Blue" & "Light Blue small" παραλλαγές.

Ναι,
τα έχω κατεβάσει αλλά θα τα δοκιμάσω αργότερα. Thanks :thumbup:
About Me
NickTux@GitHub

Spoiler: show
1. Ubuntu 18.04 LTS
2. Intel Core i3 CPU M 380 2.53GHz ‖ RAM 6GB ‖ Acer Aspire 5733
3. Intel Integrated Graphics [8086:0046] {i915}
4. wlan0: Atheros Inc. AR9485 Wireless Network Adapter [168c:0032] (rev 01)
Άβαταρ μέλους
Learner
Συντονιστής
Συντονιστής
 
Δημοσιεύσεις: 9765
Εγγραφή: 08 Νοέμ 2010, 21:24
Τοποθεσία: Αθήνα
Launchpad: nicktux
IRC: NickTux
Εκτύπωση

Re: Υπέροχα themes (skins) για το Gimp 2.8.x

Δημοσίευσηαπό migf1 » 06 Οκτ 2014, 01:58

Σε ευχαριστώ!

Έφτιαξα πρόχειρα ένα bash-script που αυτοματοποιεί την διαδικασία μετονομασίας του:
Κώδικας: Επιλογή όλων
include "../_flat_gimp_icons/_XXXrc"   # include base-theme

σε:
Κώδικας: Επιλογή όλων
include "/home/{user}/.gimp-2.8/themes/_flat_gimp_icons/_lightrc"   # include base-theme

στα gtkrc αρχεία όλων των themes μου.

Μπορείς (μπορείτε) να το κατεβάσεις από εδώ: https://app.box.com/s/yt5wjalwzhyldz102jax

Αν δεν σου κάνει κόπο, κάνε του μια δοκιμή κι εσύ και πες μου αν διορθώνει το πρόβλημα, οπότε αν είναι να το ανεβάσω και στην σελίδα του DA (πριν το ενσωματώσω στην νέα έκδοση των themes που έχω ξεκινήσει να φτιάχνω).

Το σκριπτάκι ονομάζεται: _fix_for_nix.sh. Το βάζουμε στον ίδιο φάκελο με τα themes, και μετά το τρέχουμε από το τερματικό:
Κώδικας: Επιλογή όλων
./_fix_fo_nix.sh
(ίσως χρειαστεί πρώτα να του δώσετε execute permissions: chmod u+x _fix_for_nix.sh)

ΥΓ. Όταν δοκιμάσεις τα themes, δοκίμασε τα πρώτα χωρίς το fix. Σε μένα, έτρεχαν περίπου 1 στις 10 φορές, κι αυτή με προβλήματα. Τις υπόλοιπες 9 φορές το Gimp έδινε core-dump (το έτρεχα από τερματικό... από GUI απλώς έκλεινε πριν καν βγάλει το splash-screen).
Go under the hood with C: Pointers, Strings, Linked Lists
Άβαταρ μέλους
migf1
powerTUX
powerTUX
 
Δημοσιεύσεις: 2082
Εγγραφή: 03 Ιουν 2011, 16:32
Εκτύπωση

Re: Υπέροχα themes (skins) για το Gimp 2.8.x

Δημοσίευσηαπό Learner » 06 Οκτ 2014, 07:34

:clap:



migf1 έγραψε:Αν δεν σου κάνει κόπο, κάνε του μια δοκιμή κι εσύ και πες μου αν διορθώνει το πρόβλημα, οπότε αν είναι να το ανεβάσω και στην σελίδα του DA (πριν το ενσωματώσω στην νέα έκδοση των themes που έχω ξεκινήσει να φτιάχνω).


Προσωπικά δεν αντιμετώπισα κάποιο πρόβλημα. Δηλαδή, δεν έτυχε κάποια φορά να μην ανοίξει το Gimp, αλλά για να το λες εσύ (που έφτιαξες και τα θέματα) κάτι θα ξέρεις. Είδα το script και το έτρεξα (έτρεξε κανονικά) χωρίς πρόβλημα.

Μέχρι στιγμής δεν έχω αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα.

Τελικά (όπως φαίνεται και στην παραπάνω εικόνα) το Light Blue Small είναι το αγαπημένο μου :thumbup:
About Me
NickTux@GitHub

Spoiler: show
1. Ubuntu 18.04 LTS
2. Intel Core i3 CPU M 380 2.53GHz ‖ RAM 6GB ‖ Acer Aspire 5733
3. Intel Integrated Graphics [8086:0046] {i915}
4. wlan0: Atheros Inc. AR9485 Wireless Network Adapter [168c:0032] (rev 01)
Άβαταρ μέλους
Learner
Συντονιστής
Συντονιστής
 
Δημοσιεύσεις: 9765
Εγγραφή: 08 Νοέμ 2010, 21:24
Τοποθεσία: Αθήνα
Launchpad: nicktux
IRC: NickTux
Εκτύπωση

Επόμενο

Επιστροφή στο Εφαρμογές για Γραφείο / Γραφιστική / Επιστήμες