Ανάκτηση διαγραμμένων αρχείων με το PhotoRec [εικόνες]

...το μέρος για να ξεκινήσετε!

Συντονιστής: adem1

Κανόνες Δ. Συζήτησης
Παρακαλώ να επιλέξετε, με προσοχή, την άδεια που θέλετε να έχουν οι οδηγοί που συγγράφετε.
Πληροφορίες για τις άδειες μπορείτε να βρείτε εδώ.
Άμα επιθυμείτε κάποια άλλη άδεια επικοινωνήστε με κάποιο Διαχειριστή είτε Συντονιστή.

Σημαντικό είναι να χρησιμοποιήσετε την υπηρεσία http://imagebin.ubuntu-gr.org για τις εικόνες.

Ανάκτηση διαγραμμένων αρχείων με το PhotoRec [εικόνες]

Δημοσίευσηαπό Geochr » 24 Οκτ 2014, 19:49

Σε αυτό τον οδηγό θα γίνει προσπάθεια δείξουμε τις βασικές δυνατότητες της εφαρμογής photorec. Με αυτή την εφαρμογή, μπορούμε να ανακτήσουμε αρχεία όπως φωτογραφίες, μουσική, έγγραφα και πολλά άλλα, έχει τη δυνατότητα να ανακτά ακόμη και ολόκληρες κατατμήσεις! Είναι μία εφαρμογή που τρέχει μέσω τερματικού και δεν είναι σχετικά δύσκολη, αρκεί να προσέξουμε 2-3 πραγματάκια... :geek:

Καταρχάς να πούμε ότι για να έχουμε όσο το δυνατόν μεγαλύτερη επιτυχία ανάκτησης, θα πρέπει το σημείο του δίσκου να μην έχει προσπελαστεί, γιαυτό καλό είναι μόλις αντιληφθείτε ότι σας λείπουν τα αρχεία να μη χρησιμοποιείτε αυτή την κατάτμηση πόσο μάλλον όταν σε αυτή την κατάτμηση βρίσκεται το λειτουργικό μας. Για το λόγο αυτό η διαδικασία που ακολουθήσουμε παρακάτω, θα είναι μέσω ενός ubuntu Live usb/cd για να εξασφαλίσουμε ότι δε θα προσπελαστεί ο δίσκος από τον οποίο θα ανακτήσουμε τα αρχεία.

  1. Εγκατάσταση εφαρμογής:
    Πριν την εγκατάσταση του προγράμματος, θα πρέπει να ενεργοποιήσουμε τα αποθετήρια universe μιας και στο live usb/cd δεν είναι ενεργοποιημένα.

    Πηγαίνουμε System settings →Software & updates και κάνουμε τικ την επιλογή Community maintained free and open sourse software (universe)



    Στη συνέχεια πατάμε Close και στο μήνυμα που εμφανίζεται επιλέγουμε Reload.


    Τώρα είμαστε σε θέση να εγκαταστήσουμε την εφαρμογή...

    Ανοίγουμε ένα τερματικό (Ανοίγοντας τον dash πληκτρολογούμε Terminal ή με τη συντόμευση του πληκτρολογίου Ctrl+Alt+T)
    Δίνουμε στο τερματικό τις παρακάτω εντολές:
    Κώδικας: Επιλογή όλων
    sudo apt-get update

    και για την εγκατάσταση
    Κώδικας: Επιλογή όλων
    sudo apt-get install testdisk

  2. Εκκίνηση και λειτουργία της εφαρμογής

Για να εκκινήσουμε τώρα τη εφαρμογή δίνουμε στο τερματικό:
Κώδικας: Επιλογή όλων
sudo photorec


  • Βήμα 1

    Επιλέγουμε το δίσκο που βρίσκονταν τα αρχεία που επιθυμούμε να ανακτήσουμε


    Αφού είμαστε σίγουροι για το δίσκο πατάμε enter στην επιλογή Proceed.

  • Βήμα 2



    Επιλέγουμε την κατάτμηση που μας ενδιαφέρει, στη περίπτωση που ξέρουμε που ήταν αποθηκευμένα τα αρχεία μας ή διαφορετικά επιλέγουμε ολόκληρο δίσκο [Whole Disk] όπως φαίνεται παραπάνω.
    ΠΡΟΣΟΧΗ, δεν πατάμε enter ή οτιδήποτε άλλο, διότι η διαδικασία θα προχωρήσει στο επόμενο στάδιο χωρίς να έχουμε επιλέξει τα είδη των αρχείων που επιθυμούμε να ανακτήσουμε και θα γίνει αναζήτηση στα προεπιλεγμένα από την εφαρμογή.
    Αν παρολαυτά καταλάθος πατήσετε enter και πάτε στην επόμενη κάρτα, τότε ακολουθείστε το Βήμα 4 και στη συνέχεια πατήστε το γράμμα Q ώστε να επιστρέψετε πάλι στην οθόνη για την επιλογή του διαμερίσματος και να συνεχίσετε από εδώ τη διαδικασία.

    Όσο πιο μεγάλος ο δίσκος ή το διαμέρισμα σε συνάρτηση με το πόσα είδη αρχείων θέλουμε να γίνει αναζήτηση τόσο πιο πολλές ώρες θα κάνει (π.χ. σε 2 περιπτώσεις δικές μου περίπτωσή μου για δίσκο 750GB, για ένα τύπο αρχείων έκανε περίπου 4-5 ώρες και για 5 τύπους αρχείων έκανε πάνω από 26 ώρες!)

  • Βήμα 3

    Στο σημείο αυτό ήρθε η ώρα να επιλέξουμε τον τύπο των αρχείων που θέλουμε να γίνει αναζήτηση, όλα τα διαθέσιμα αρχεία (ίσως και μερικά ακόμη) είναι εδώ: http://www.cgsecurity.org/wiki/File_For ... y_PhotoRec

    Πάμε με το Δεξί βέλος του πληκτρολογίου μας στην καρτέλα File opt και πατάμε enter. Εκεί μπορούμε να επιλέξουμε τους τύπους των αρχείων που θέλουμε να γίνει αναζήτηση για ανάκτηση. Πατώντας το γράμμα s θα γίνει ξετικάρισμα όλων των τύπων αρχείων.
    Για να επιλέξουμε αυτό που μας ενδιαφέρει, μεταβαίνουμε με τα βελάκια Πάνω-Κάτω και για επιλογή πατάμε το Δεξί ή Αριστερό βέλος στο πληκτρολόγιο, ΟΧΙ με πάτημα enter διότι θα κάνουμε Quit και θα επιστρέψουμε και πάλι από την αρχή των ρυθμίσεων στο Βήμα 2...



    Αφού επιλέξουμε τους τύπους αρχείων που μας ενδιαφέρουν, πατάμε το γράμμα b ώστε να γίνει αποθήκευση τους, και στην επόμενη οθόνη απλά πατάμε enter στο ΟΚ. Αυτό θα μας επιστρέψει ξανά στην οθόνη με τους τύπους αρχείων και αν είμαστε έτοιμοι με τις επιλογές μας, τότε πατάμε enter στο Quit για να επανέλθουμε στην οθόνη ρυθμίσεων (Βήμα 2) και να συνεχίσουμε τη διαδικασία.

    Έτσι λοιπόν φτάνοντας ξανά στη οθόνη του βήματος 2 και έχοντας ολοκληρώσει τις ρυθμίσεις μας σχετικά με τα αρχεία και την κατάτμηση, τότε πατάμε enter στην επιλογή Search.

  • Βήμα 4



    Αφού είμαστε έτοιμοι με τα αρχεία κτλ δίνουμε κάποια χαρακτηριστικά για το είδος κατάτμησης (filesystem) και πατάμε enter.

  • Βήμα 5

    Στη συνέχεια πρέπει να επιλέξουμε ένα μέσο αποθήκευσης για τα ανακτηθέντα αρχεία, πχ έναν εξωτερικό δίσκο.

    Προσοχή, δεν κάνουμε χρήση τον ίδιο δίσκο ή κατάτμηση απ'όπου θα γίνει η ανάκτηση των αρχείων.


    Από προεπιλογή το πρόγραμμα μας δίνει ως διαδρομή /home/ubuntu, όμως επειδή είμαστε μέσω liveusb/cd, για να βρούμε τον εξωτερικό μας δίσκο, ο στόχος είναι να μεταβούμε στη διαδρομή /media/ubuntu/ονομα_δισκου (όπου όνομα_δίσκου είναι η ονομασία του μέσου αποθήκευσής σας).

    Οι έμπειροι χρήστες δε θα βρουν δυσκολία στην αναζήτηση αυτής της διαδρομής, όμως για τους αρχάριους όπως εγώ, παρακάτω δίνονται οδηγίες με εικόνες για το πως να βρούμε το δίσκο μας εύκολα και απλά!

    Για να επιτύχουμε λοιπόν την πλοήγησή μας μέσα στις διαδρομές του συστήματός μας και να βρούμε το σωστό δίσκο, θα χρησιμοποιήσουμε ένα μικρό τρικ ώστε να ανεβαίνουμε επίπεδο ακολουθώντας κάποιες τελείες!
    Έτσι λοιπόν πάμε με τα βελάκια τη δεύτερη γραμμή, αυτή με τις 2 τελείες στο τέλος και πατάμε το Δεξί βέλος στο πληκτρολόγιο.



    Με τον τρόπο αυτό θα ανέβουμε από το επίπεδο /home/ubuntu που βρισκόμαστε τώρα στο επίπεδο /home

    Tip1: Εδώ όλες οι επιλογές γίνουνε με το Δεξί βελάκι για επάνω και το Αριστερό για κάτω επίπεδο
    Tip2: Μπορείτε πάντα να ξέρετε σε ποιο επίπεδο βρισκόσαστε κοιτώντας το σημείο που γράφει Directory πάνω τα περιεχόμενα των φακέλων



  • Βήμα 6


    Στη συνέχεια βρίσκουμε πάλι τη δεύτερη γραμμή με τις 2 τελείες στο τέλος και πατάμε Δεξί βελάκι ώστε να ανέβουμε στο ριζικό φάκελο /

  • Βήμα 7


    Από εκεί επιλέγουμε τη γραμμή που γράφει στο τέλος media και μεταβαίνουμε στο φάκελο /media

  • Βήμα 8


    Έπειτα πάμε στη γραμμή που γράφει στο τέλος ubuntu και πατάμε πάλι Δεξί βελάκι για μετάβαση στο φάκελο /media/ubuntu

  • Βήμα 9

    Στο σημείο αυτό θα δούμε όλες τις εξωτερικές μονάδες που έχουμε συνδεδεμένες με τον υπολογιστή μας.
    Εγώ για το παράδειγμα είχα συνδεδεμένο το δίσκο με όνομα BACK_UP, εσείς θα βρείτε το δικό σας.



  • Βήμα 10



    Και τέλος με τον ίδιο τρόπο όπως παραπάνω, επιλέγουμε αν θέλουμε κάποιον φάκελο στο δίσκο μας, εγώ είχα δημιουργήσει για αυτή τη δουλειά το φάκελο RECOVER ο οποίος ήταν μέσα στο φάκελο LOST, έτσι επανέλαβα τη διαδικασία με το Δεξί βελάκι άλλες 2 φορές!!! Εδώ ο καθένας θα επιλέξει το φάκελο που έχει δημιουργήσει στο δίσκο του.

    Για να είμαστε σίγουροι ότι έχουμε επιλέξει το σωστό φάκελο που θέλουμε, μπορούμε πάντα να κοιτάμε το σημείο που γράφει Directory, ότι γράφει εκεί θα είναι και η τοποθεσία όπου το photorec θα αποθηκεύσει τα αρχεία που θα εντοπίσει!

  • Βήμα 11



    Βεβαιωνόμαστε για τελευταία φορά ότι είμαστε έτοιμοι με επιλεγμένο τον επιθυμητό φάκελο αποθήκευσης και πατάμε το γράμμα c ώστε να αποθηκευτεί στο πρόγραμμα και να ξεκινήσει η διαδικασία ανάκτησης!!!

  • Βήμα 12



    Μόλις ξεκινήσει η εφαρμογή, θα μπορείτε να βλέπεται όλη την πορεία της αναζήτησης καθώς και εκτιμώμενο χρόνο ολοκλήρωσης (που δεν πέφτει πολύ έξω).



    Ανα πάσα στιγμή μπορείτε να σταματήσετε τη διαδικασία πατώντας enter στην επιλογή stop.

  • Βήμα 13



    Αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία θα έχετε μία συνοπτική αναφορά για το σύνολο των αρχείων που ανακτήθηκαν.
    Το πρόγραμμα δημιουργεί υποφακέλους για τα ανακτημένα αρχεία με ονομασία recup_dir.1, recup_dir.2 κ.ο.κ, στο φάκελο που του ορίσαμε παραπάνω.

Για να κλείσετε τώρα το πρόγραμμα, πατάτε 3 φορές το πλήκτρο Q και στη συνέχεια κλείνετε το τερματικό!

Για να φτάσατε έως αυτό τον οδηγό, σημαίνει ότι χάσατε κάποια σημαντικά σας αρχεία, οπότε δεν έχω πάρα να σας ευχηθώ καλά αποτελέσματα και καλές αναζητήσεις...! Στην περίπτωσή μου, ευτυχώς είχα καλά αποτελέσματα, βρήκα όλα όσα μου έλειπαν :D



Σημ. Πρώτος μου οδηγός στην κοινότητα, δεκτή κάθε παρατήρηση προς τη βελτίωσή του...

Κύρια πηγή: http://www.cgsecurity.org/wiki/PhotoRec


Creative Commons License
Η εργασία υπάγεται στην άδεια Creative Commons Αναφορά-Μη εμπορική χρήση-Παρόμοια διανομή 3.0 Ελλάδα
Γνώσεις ⇛Linux: Μαθαίνω αργά ┃ Προγραμματισμός: Ελάχιστο ┃ Αγγλικά: Μέτρια

  • Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 16,04LTS
    ⇛Intel Core i3-2365M CPU @1.40GHz ‖ RAM 7780 MB ‖ Acer Aspire V5-571
Άβαταρ μέλους
Geochr
Συντονιστής
Συντονιστής
 
Δημοσιεύσεις: 2466
Εγγραφή: 27 Νοέμ 2010, 01:39
Τοποθεσία: Περιστέρι - Αίγινα
Launchpad: geochr
IRC: Geochr
Εκτύπωση

Re: Ανάκτηση διαγραμμένων αρχείων με το PhotoRec [εικόνες]

Δημοσίευσηαπό Learner » 24 Οκτ 2014, 20:01

Ωραίος :thumbup:

Επίσης, και επειδή το χρησιμοποίησα πρόσφατα (καμιά βδομάδα πριν), έρχεται μαζί με το Testdisk, bundle κι έτσι, όταν το κατεβάσεις από την σελίδα.
Ανακτά αρκετά αρχεία, το κακό είναι ότι δεν ανακτά τα ονόματα των αρχείων. Π.χ. εγώ ήθελα ένα συγκεκριμένο βίντεο και ανέκτησε 520 βίντεο :shock:
Βέβαια όποιος θέλει οπωσδήποτε τα αρχεία του, θα κάτσει και θα κάνει ξεσκαρτάρισμα μετά.
About Me
NickTux@GitHub

Spoiler: show
1. Ubuntu 18.04 LTS
2. Intel Core i3 CPU M 380 2.53GHz ‖ RAM 6GB ‖ Acer Aspire 5733
3. Intel Integrated Graphics [8086:0046] {i915}
4. wlan0: Atheros Inc. AR9485 Wireless Network Adapter [168c:0032] (rev 01)
Άβαταρ μέλους
Learner
Συντονιστής
Συντονιστής
 
Δημοσιεύσεις: 9765
Εγγραφή: 08 Νοέμ 2010, 21:24
Τοποθεσία: Αθήνα
Launchpad: nicktux
IRC: NickTux
Εκτύπωση

Re: Ανάκτηση διαγραμμένων αρχείων με το PhotoRec [εικόνες]

Δημοσίευσηαπό Geochr » 25 Οκτ 2014, 19:19

Learner έγραψε:Ανακτά αρκετά αρχεία, το κακό είναι ότι δεν ανακτά τα ονόματα των αρχείων. Π.χ. εγώ ήθελα ένα συγκεκριμένο βίντεο και ανέκτησε 520 βίντεο :shock:
Βέβαια όποιος θέλει οπωσδήποτε τα αρχεία του, θα κάτσει και θα κάνει ξεσκαρτάρισμα μετά.

Ναι σε αυτό έχεις δίκιο, αλλά όπως και να έχει αν είναι να σώσεις τα αρχεία σου τότε κάνεις θυσία να αφιερώσεις χρόνο.
Learner έγραψε:Π.χ. εγώ ήθελα ένα συγκεκριμένο βίντεο και ανέκτησε 520 βίντεο

καλά είσαι...Εγώ που έψαχνα txt να δεις τι έπαθα που μου έβγαλε περίπου 70,000+ αρχεία!!!
Γνώσεις ⇛Linux: Μαθαίνω αργά ┃ Προγραμματισμός: Ελάχιστο ┃ Αγγλικά: Μέτρια

  • Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 16,04LTS
    ⇛Intel Core i3-2365M CPU @1.40GHz ‖ RAM 7780 MB ‖ Acer Aspire V5-571
Άβαταρ μέλους
Geochr
Συντονιστής
Συντονιστής
 
Δημοσιεύσεις: 2466
Εγγραφή: 27 Νοέμ 2010, 01:39
Τοποθεσία: Περιστέρι - Αίγινα
Launchpad: geochr
IRC: Geochr
Εκτύπωση

Re: Ανάκτηση διαγραμμένων αρχείων με το PhotoRec [εικόνες]

Δημοσίευσηαπό konnn » 25 Οκτ 2014, 22:58

Learner έγραψε:Ανακτά αρκετά αρχεία, το κακό είναι ότι δεν ανακτά τα ονόματα των αρχείων. Π.χ. εγώ ήθελα ένα συγκεκριμένο βίντεο και ανέκτησε 520 βίντεο :shock:
Βέβαια όποιος θέλει οπωσδήποτε τα αρχεία του, θα κάτσει και θα κάνει ξεσκαρτάρισμα μετά.


Αυτό συμβαίνει και με το foremost. Ένας τρόπος να αποφύγεις τα πολλά κλικ (ως προς τα βίντεο και τις φώτο ) είναι να τα κάνεις εισαγωγή με το shotwell το οποίο θα αποκλείσει τα διπλότυπα ( που ήδη έχεις) και έτσι θα προσθέσεις στους φακέλους σου τα χαμένα.

Ξέχασα να πως όμως, ωραίος οδηγός..
1 Linux: Μέτριος ┃ Προγραμματισμός: Μέτριος ┃ Αγγλικά: Προχωρημένος
2 Desktop : Ubuntu 16.04 64bit
a Intel Core i3 CPU 530 2.93GHz ‖ RAM 3824 MiB ‖ Intel DH55HC -
b nVidia Device [10de:1040] (rev a1)
c eth0: Intel 82578DC Gigabit Network Connection
3 Notebook : Ubuntu 16.04 64 bit
a Intel Core i3-2365M CPU @ 1.40GHz ‖ RAM 3854 MiB ‖ LENOVO 20197
b Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics Controller
c 5 wlan0: Intel Centrino Wireless-N 2230 ⋮ eth0: Realtek RTL8101E/RTL8102E

Αυτόματη υπογραφή.
Άβαταρ μέλους
konnn
Συντονιστής
Συντονιστής
 
Δημοσιεύσεις: 3568
Εγγραφή: 12 Ιούλ 2010, 17:54
Τοποθεσία: Καλαμάτα
Launchpad: konnn
Εκτύπωση

Re: Ανάκτηση διαγραμμένων αρχείων με το PhotoRec [εικόνες]

Δημοσίευσηαπό Learner » 26 Οκτ 2014, 02:15

konnn έγραψε: Ένας τρόπος να αποφύγεις τα πολλά κλικ (ως προς τα βίντεο και τις φώτο ) είναι να τα κάνεις εισαγωγή με το shotwell το οποίο θα αποκλείσει τα διπλότυπα ( που ήδη έχεις) και έτσι θα προσθέσεις στους φακέλους σου τα χαμένα

Αμ έλα που δεν είναι όλα playable. Ανακτά και κατεστραμμένα αρχεία και corrupted εικόνες..κλπ. Όταν λοιπόν πας να τα εισάγεις στο shotwell..
χμμμ...
το ...μπιπ.. και ψόφησε (το shotwell).
About Me
NickTux@GitHub

Spoiler: show
1. Ubuntu 18.04 LTS
2. Intel Core i3 CPU M 380 2.53GHz ‖ RAM 6GB ‖ Acer Aspire 5733
3. Intel Integrated Graphics [8086:0046] {i915}
4. wlan0: Atheros Inc. AR9485 Wireless Network Adapter [168c:0032] (rev 01)
Άβαταρ μέλους
Learner
Συντονιστής
Συντονιστής
 
Δημοσιεύσεις: 9765
Εγγραφή: 08 Νοέμ 2010, 21:24
Τοποθεσία: Αθήνα
Launchpad: nicktux
IRC: NickTux
Εκτύπωση

Re: Ανάκτηση διαγραμμένων αρχείων με το PhotoRec [εικόνες]

Δημοσίευσηαπό konnn » 26 Οκτ 2014, 11:54

Learner έγραψε:
konnn έγραψε: Ένας τρόπος να αποφύγεις τα πολλά κλικ (ως προς τα βίντεο και τις φώτο ) είναι να τα κάνεις εισαγωγή με το shotwell το οποίο θα αποκλείσει τα διπλότυπα ( που ήδη έχεις) και έτσι θα προσθέσεις στους φακέλους σου τα χαμένα

Αμ έλα που δεν είναι όλα playable. Ανακτά και κατεστραμμένα αρχεία και corrupted εικόνες..κλπ. Όταν λοιπόν πας να τα εισάγεις στο shotwell..
χμμμ...
το ...μπιπ.. και ψόφησε (το shotwell).


χαχαχα, ναι έχεις δίκιο....ξέχασα να πω πως μετά την εισαγωγή αρχίζει το ξεκαθάρισμα μέσα από το shotwell...
1 Linux: Μέτριος ┃ Προγραμματισμός: Μέτριος ┃ Αγγλικά: Προχωρημένος
2 Desktop : Ubuntu 16.04 64bit
a Intel Core i3 CPU 530 2.93GHz ‖ RAM 3824 MiB ‖ Intel DH55HC -
b nVidia Device [10de:1040] (rev a1)
c eth0: Intel 82578DC Gigabit Network Connection
3 Notebook : Ubuntu 16.04 64 bit
a Intel Core i3-2365M CPU @ 1.40GHz ‖ RAM 3854 MiB ‖ LENOVO 20197
b Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics Controller
c 5 wlan0: Intel Centrino Wireless-N 2230 ⋮ eth0: Realtek RTL8101E/RTL8102E

Αυτόματη υπογραφή.
Άβαταρ μέλους
konnn
Συντονιστής
Συντονιστής
 
Δημοσιεύσεις: 3568
Εγγραφή: 12 Ιούλ 2010, 17:54
Τοποθεσία: Καλαμάτα
Launchpad: konnn
Εκτύπωση

Re: Ανάκτηση διαγραμμένων αρχείων με το PhotoRec [εικόνες]

Δημοσίευσηαπό the_eye » 26 Οκτ 2014, 15:57

Σε μια παρόμοια ανάκτηση έψαχνα για video. Ο γνωστός μου είχε εγκαταστήσει ubuntu 2 φορές επάνω σε λάθος δίσκο.
Ένας τρόπος για ξεσκαρτάρισμα είναι το μέγεθος των αρχείων. Αρχεία με πολύ μικρό μέγεθος διαγράφηκαν, οπότε έμειναν λιγότερα για ψάξιμο.

Ωραίος οδηγός Geochr !
Όσο λιγότερο κλειστό λογισμικό έχεις, τόσα λιγότερα προβλήματα.
1 Γνώσεις ⇛ Linux: Καλό ┃ Προγραμματισμός: Ναι PHP, MySQL ┃ Αγγλικά: Καλά
2 Ubuntu 22.04 Jammy Jellyfish 5.15.0-58-generic 64bit (el_GR.UTF-8, ubuntu:GNOME ubuntu)
3 Intel Core i3-6100 CPU @ 3.70GHz ‖ RAM 7836 MiB ‖ Gigabyte B150M-HD3 DDR3-CF - Gigabyte B150M-HD3 DDR3
4 Intel HD Graphics 530 [8086:1912] {i915}
5 enp1s0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 15)
Οδηγοί Ubuntu Βίντεο Οδηγοί
Άβαταρ μέλους
the_eye
Διαχειριστής
Διαχειριστής
 
Δημοσιεύσεις: 11671
Εγγραφή: 16 Μαρ 2010, 17:19
Launchpad: ntoulasd
IRC: the_eye_
Εκτύπωση

Re: Ανάκτηση διαγραμμένων αρχείων με το PhotoRec [εικόνες]

Δημοσίευσηαπό konnn » 26 Οκτ 2014, 17:57

the_eye έγραψε:Ένας τρόπος για ξεσκαρτάρισμα είναι το μέγεθος των αρχείων.


Για να το πετύχω αυτό χρησιμοποίησα αυτό το script :

Κώδικας: Επιλογή όλων
find * -size -190k -exec mv {} ~/2 \;
,

έκανε δουλειά μπορώ να πω.
1 Linux: Μέτριος ┃ Προγραμματισμός: Μέτριος ┃ Αγγλικά: Προχωρημένος
2 Desktop : Ubuntu 16.04 64bit
a Intel Core i3 CPU 530 2.93GHz ‖ RAM 3824 MiB ‖ Intel DH55HC -
b nVidia Device [10de:1040] (rev a1)
c eth0: Intel 82578DC Gigabit Network Connection
3 Notebook : Ubuntu 16.04 64 bit
a Intel Core i3-2365M CPU @ 1.40GHz ‖ RAM 3854 MiB ‖ LENOVO 20197
b Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics Controller
c 5 wlan0: Intel Centrino Wireless-N 2230 ⋮ eth0: Realtek RTL8101E/RTL8102E

Αυτόματη υπογραφή.
Άβαταρ μέλους
konnn
Συντονιστής
Συντονιστής
 
Δημοσιεύσεις: 3568
Εγγραφή: 12 Ιούλ 2010, 17:54
Τοποθεσία: Καλαμάτα
Launchpad: konnn
Εκτύπωση

Re: Ανάκτηση διαγραμμένων αρχείων με το PhotoRec [εικόνες]

Δημοσίευσηαπό the_eye » 26 Οκτ 2014, 19:08

Μπορείς και ποιο απλά
Nautilus -> προβολή κατά μέγεθος

;)
Όσο λιγότερο κλειστό λογισμικό έχεις, τόσα λιγότερα προβλήματα.
1 Γνώσεις ⇛ Linux: Καλό ┃ Προγραμματισμός: Ναι PHP, MySQL ┃ Αγγλικά: Καλά
2 Ubuntu 22.04 Jammy Jellyfish 5.15.0-58-generic 64bit (el_GR.UTF-8, ubuntu:GNOME ubuntu)
3 Intel Core i3-6100 CPU @ 3.70GHz ‖ RAM 7836 MiB ‖ Gigabyte B150M-HD3 DDR3-CF - Gigabyte B150M-HD3 DDR3
4 Intel HD Graphics 530 [8086:1912] {i915}
5 enp1s0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 15)
Οδηγοί Ubuntu Βίντεο Οδηγοί
Άβαταρ μέλους
the_eye
Διαχειριστής
Διαχειριστής
 
Δημοσιεύσεις: 11671
Εγγραφή: 16 Μαρ 2010, 17:19
Launchpad: ntoulasd
IRC: the_eye_
Εκτύπωση

Re: Ανάκτηση διαγραμμένων αρχείων με το PhotoRec [εικόνες]

Δημοσίευσηαπό konnn » 26 Οκτ 2014, 20:48

the_eye έγραψε:Μπορείς και ποιο απλά
Nautilus -> προβολή κατά μέγεθος

;)


Μπορείς αλλά αν είναι πάρα πολλά δε μπορεί να τα ανοίξει γιατί φουλάρει η ραμ.
;)
1 Linux: Μέτριος ┃ Προγραμματισμός: Μέτριος ┃ Αγγλικά: Προχωρημένος
2 Desktop : Ubuntu 16.04 64bit
a Intel Core i3 CPU 530 2.93GHz ‖ RAM 3824 MiB ‖ Intel DH55HC -
b nVidia Device [10de:1040] (rev a1)
c eth0: Intel 82578DC Gigabit Network Connection
3 Notebook : Ubuntu 16.04 64 bit
a Intel Core i3-2365M CPU @ 1.40GHz ‖ RAM 3854 MiB ‖ LENOVO 20197
b Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics Controller
c 5 wlan0: Intel Centrino Wireless-N 2230 ⋮ eth0: Realtek RTL8101E/RTL8102E

Αυτόματη υπογραφή.
Άβαταρ μέλους
konnn
Συντονιστής
Συντονιστής
 
Δημοσιεύσεις: 3568
Εγγραφή: 12 Ιούλ 2010, 17:54
Τοποθεσία: Καλαμάτα
Launchpad: konnn
Εκτύπωση

Επόμενο

  • ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Οδηγοί - How to - Tutorials

cron