Προτάσεις

...οδηγοί-προτάσεις-ιδέες-σχόλια για το forum, την κοινότητα, το ubuntu

Συντονιστής: Geochr

Μικροπροβληματάκι στην εγγραφή [επιλύθηκε]

Δημοσίευσηαπό stoilis » 19 Μάιος 2008, 11:46

Καλημέρα,

καταρχήν συγχαρητήρια για το forum. Αν χρειαστείτε κάτι από πλευράς του forum.hellug.gr όπως συμβουλές, απόψεις, ανταλλαγή τεχνογνωσίας κλπ, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου. Θέλω να πιστεύω ότι μπορεί να γίνει και το αντίστροφο :)

Να δώσω και το bug report μου. Κατά την εγγραφή μου ήρθε ένα μήνυμα καλωσορίσματος. Το θέμα του ήταν: "Καλώς ήρθατε στο „“", λείπει δηλαδή το όνομα του forum σε αυτό το μήνυμα. Αν δεν το έχετε προσέξει ήδη, καλό θα ήταν να το διορθώσετε.

Τέλος, μία πρόταση. Προσωπικά θα μου άρεσε να αυξηθούν τα θέματα που απεικονίζονται ανά σελίδα, μου φαίνεται πιο βολικό. Εμείς το έχουμε ανά 30 και αυτό μετά από ψηφοφορία των χρηστών.

Ευχαριστώ και καλή συνέχεια.
stoilis
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Re: Μικροπροβληματάκι στην εγγραφή

Δημοσίευσηαπό bullgr » 19 Μάιος 2008, 21:46

Ευχαριστούμε για την επισήμανση... θα το διορθώσουμε.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙΣ, ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΣΗΚΩΘΕΙΣ... HASTA SIEMPRE...
Άβαταρ μέλους
bullgr
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Re: Προτάσεις

Δημοσίευσηαπό Dimitris » 20 Μάιος 2008, 17:39

Θα συμφωνήσω με το The_Mentor στους οδηγούς/ how-to να έχουμε δύο κατηγορίες, μία με ελληνικά και μία με αγγλικα.

Και επίσης να στέλνονται οι πλήρεις οδηγοί και όχι links, αν είναι φυσικά δυνατό, για να μπορεί να γίνει η ιστοσελίδα ένας τόπος αναφοράς. Τα links μπορούν όπως προτάθηκε να μπουν σε ξεχωριστή κατηγορία. Για μένα είναι εκνευριστικό όταν ψάχνω κάτι στο διαδικτυο και εκεί που νομίζω ότι το βρίσκω, με στέλνει σε ένα link και μετα σε τρίτο.
Άβαταρ μέλους
Dimitris
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό bullgr » 20 Μάιος 2008, 21:32

Dimitris έγραψε:Θα συμφωνήσω με το The_Mentor στους οδηγούς/ how-to να έχουμε δύο κατηγορίες, μία με ελληνικά και μία με αγγλικα.

Και επίσης να στέλνονται οι πλήρεις οδηγοί και όχι links, αν είναι φυσικά δυνατό, για να μπορεί να γίνει η ιστοσελίδα ένας τόπος αναφοράς. Τα links μπορούν όπως προτάθηκε να μπουν σε ξεχωριστή κατηγορία. Για μένα είναι εκνευριστικό όταν ψάχνω κάτι στο διαδικτυο και εκεί που νομίζω ότι το βρίσκω, με στέλνει σε ένα link και μετα σε τρίτο.

Ρίχνοντας μια ματιά στην ενότητα Οδηγοί-howto παρατήρησα ότι τα πράγματα δεν είναι τραγικά (προς το παρόν).
Πάντως διαπιστώνω ότι πρέπει οι συντονιστές να αναρτήσουν stickies σε κάποιες ενότητες όπως στην ενότητα
Οδηγοί-howto για να καταλάβουν οι χρήστες τι πρέπει να κάνουν post και τι όχι.

Για παράδειγμα στην εν λόγω ενότητα (Οδηγοί-howto) δεν πρέπει να κάνουμε post του τύπου "πάντε σε αυτό το link
για να κάνετε το Χ ή το Ψ".
Τον Οδηγό-howto τον δημιουργούμε μόνοι μας, είτε τον εξελληνίζουμε από έναν αγγλικό εφόσων τον έχουμε δοκιμάσει και διαπιστώνουμε ότι λειτουργεί.
Ελαστικοί προτείνω να είμαστε εάν το link έχει ελληνικό περιεχόμενο αλλά και πάλι σε αυτή τη περίπτωση μόνο εάν
το έχουμε δοκιμάσει και διαπιστώνουμε ότι δουλεύει.

Links με αγγλικό περιεχόμενο παρακαλώ να μην χρησιμοποιούνται στην ενότητα Οδηγοί-howto.
Άβαταρ μέλους
bullgr
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Dimitris » 20 Μάιος 2008, 23:55

Και δε ξέρω κατά πόσο θα ταίριαζε σε ένα ubuntu forum και μια κατηγορία με προγραμματισμό. Φαντάζομαι υπάρχουν ενδιαφερόμενοι που τόσο θέλουν να μάθουν όσο και να μοιραστούν τις εμπειρίες τους.
Άβαταρ μέλους
Dimitris
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό bullgr » 21 Μάιος 2008, 10:10

Επειδή ζήτησαν μερικοί τα links στα posts να είναι αλλό χρώμα για να ξεχωρίζουν, επικοινώνησα με τους δημιουργούς του
ubuntu theme και με ενημέρωσαν ότι δεν μπορεί να γίνει τίποτα γιατί το css που χρησιμοποιείται για το ubuntu theme
δεν έχει ξεχωριστή επιλογή για postlink (όπως στο theme prosilver) γιατί η βάση που χρησιμοποίησαν ήταν το subsilver
theme (που δεν έχει ξεχωριστή επιλογή για postlink).
Με λίγα λόγια είναι τεχνικό το θέμα και δεν υποστηρίζεται κάτι τέτοιο.

Επίσης θα αναφέρω για άλλη μια φορά ότι είναι καθαρά θέμα παιδείας. Πως δηλαδή πρέπει να κάνουμε post τα links.
Πως δηλαδή στο ubuntuforums.org που είμαι εγγεγραμμένος εδώ και 2 χρόνια δεν παρατήρησα ούτε ένα παράπονο
πάνω σε αυτό το θέμα; Πως βολεύονται εκεί χιλιάδες χρήστες κάνοντας εκατοντάδες posts την ημέρα;

Για παράδειγμα εγώ δίνω απευθείας το πλήρες url χωρίς bbcode url, μόνο με copy-paste:

Πηγαίνετε εδώ για να δείτε το forum του Ubuntu:
http://ubuntuforums.org/

Χρησιμοποιώ πριν το link μια προτροπή του τύπου "πηγαίνετε στο παρακάτω link για μπλα, μπλα, μπλα" και έτσι
δίνω να καταλάβει ο άλλος ότι πρόκειται για link.

Δεν είναι και τόσο δύσκολο... Λίγη καλή θέληση θέλει.
Άλλωστε πρόκειται για ubuntu theme με όλα τα θετικά ή και τα αρνητικά του. :mrgreen:
Άβαταρ μέλους
bullgr
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό atermon » 21 Μάιος 2008, 10:35

simosx έγραψε:Μια διόρθωση που φαίνεται να είναι σημαντική, είναι να αλλάξει το theme ώστε οι σύνδεσμοι (links) να φαίνονται πιο εύκολα.
Για παράδειγμα, αν δεις στο
viewtopic.php?p=143#p143
υπάρχει ένας σύνδεσμος, ωστόσο πρέπει να πας το ποντίκι από πάνω για να το καταλάβεις.

Θα συστήσω και εγώ την παραπάνω πρόταση για τη χρωματική διαφοροποίηση των συνδέσμων από το απλό κείμενο. Θα μπορούσαμε επίσης να χρησιμοποιήσουμε την παλέτα χρωμάτων γραμματοσειράς στα δεξιά.
Π.χ αυτό το post
<Οδηγίες προς νεοεισερχόμενους> | <Οδηγοί χρήσης>
DEBIAN "Sid" 32bit σε Sony VAIO VGN-FE11S
Intel T2400(1,83 GHz) │ 2GB DDR2 │ NVIDIA GeForce Go 7400 │Intel 3945ABG │Intel 82801G(ICH7 Family) │ TFT 15.4" WXGA
Άβαταρ μέλους
atermon
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ilpara » 21 Μάιος 2008, 18:13

Αποφασίστηκε αφού το συζητήσαμε ότι είναι σημαντικό να βαστήξουμε την "αισθητική" του ubuntu. Συνεπώς απλώς θα βάζουμε ολόκληρο το link (http://...) οπότε ο αναγνώστης θα το διακρίνει αφού ξεκινάει με http://, και θα αποφεύγουμε ενσωματωμένα links όπως αυτό το post.
*Oδηγίες προς Nεοεισερχόμενους*ΟδηγοίLive chat (IRC)
⇛ Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
⇛ Ubuntu 12.04 32bit
⇛ Dell M4300: T7500 (2.2GHZ 4MB) ┃ 2GB ┃ NVIDIA Quadro FX 360M (256MB) ┃ Intel 4965 ┃ 15.4" WUXGA
Άβαταρ μέλους
ilpara
powerTUX
powerTUX

IRC: ilpara
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό juanjo » 22 Μάιος 2008, 03:55

Μα ωραίο δεν είναι να το κάνουμε έτσι; Κι ας βάζουμε και ολόκληρα τα λινκ.. Αρκεί να υπάρχει μόνο ένα χρώμα και να είναι διακριτικό..
Προγραμματισμός: Μέτρια | Linux: Σχετικά καλά | Αγγλικά: Καλά
Ubuntu 11.10 Laptop - Lenovo Thinkpad sl510
Intel® Core™2 Duo CPU T5870 @ 2.00GHz × 2 / 3 GB RAM / Display:Mobile Intel® GM45 Express Chipset x86/MMX/SSE2 / Ήχος: ICH4 - Intel 82801DB-ICH4, SAA7134-SAA7134 / Οθόνη: 1152x864.
juanjo
babeTUX
babeTUX

IRC: juank
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ilpara » 22 Μάιος 2008, 10:51

δες στο http://forum.ubuntu-gr.org/viewtopic.php?f=2&t=121 και συνέχισε εκεί την συζήτηση αν το κρίνεις σκόπιμο
*Oδηγίες προς Nεοεισερχόμενους*ΟδηγοίLive chat (IRC)
⇛ Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
⇛ Ubuntu 12.04 32bit
⇛ Dell M4300: T7500 (2.2GHZ 4MB) ┃ 2GB ┃ NVIDIA Quadro FX 360M (256MB) ┃ Intel 4965 ┃ 15.4" WUXGA
Άβαταρ μέλους
ilpara
powerTUX
powerTUX

IRC: ilpara
Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Γενικά