Δημοσιεύτηκε: 22 Απρ 2012, 17:34
Learner έγραψε:Τα "ελεύθερα" καλώδια του τροφοδοτικού είναι βύσματα. Είναι καλυμμένα στις άκρες και όχι γυμνά. Οπότε δεν νομίζω να υπάρχει πρόβλημα εκεί. Βέβαια καλό είναι να τα έχεις μαζεμένα σε μια μεριά και δεμένα η με μονωτική , αλλά καλύτερα με νταϊραπ.
Και εγώ δεν νομίζω να φταίνε αυτά! Αλλά αν θεωρείς ότι βραχυκυκλώνουν κάτι, μπορείς να τα «πιάσεις» κάπου -προσωρινά- για να μην ακουμπούν.
fkol k4 έγραψε:Δεν έχω απαντήσει στο θέμα, γιατί δεν ξέρω και πολλά από hardware. Θα έλεγα όμως, πως αφού αντιμετωπίζεις πρόβλημα το οποίο δεν μπορείς να καταλάβεις από που οφείλεται, η καλύτερη λύση θα ήταν να απευθυνθείς σε κάποιον τεχνικό. Πήγαινε τον υπολογιστή σου να τον συναρμολογήσει κάποιος που να μπορεί να αναλάβει την ευθύνη για κάτι τέτοιο.
Σίγουρα είναι έξοδο που δεν έχεις υπολογίσει, είναι όμως μικρότερο έξοδο από το να κάψεις κάτι που θα στοιχίσει αρκετά περισσότερο.
Όσο για το ότι οι τεχνικοί συνήθως δεν κάνουν εγκατάσταση Linux, ας βάλει windows έστω και προσωρινά για να δεις πως ο υπολογιστής λειτουργεί κανονικά και τα σβήνεις ξανά.
Όταν είχε «καεί» η μητρική μου και σκόπευα να αγοράσω μια καινούρια, απευθύνθηκα σε ένα κατάστημα που ασχολείται και με τεχνική υποστήριξη (κάποιο από τα 2-3 γνωστότερα) και ζήτησα να μου κάνουν έναν «διαγνωστικό έλεγχο» για να σιγουρευτώ ότι έφταιγε η μητρική. Σε δύο ημέρες επικοινώνησαν μαζί μου και μου είπαν πως έχει καεί η μητρική! Αυτός ο έλεγχος στοίχισε 15-20 ευρώ και στην συνέχεια αγόρασα και σύνδεσα μόνος μου την μητρική.
Δεν ξέρω τι συμβαίνει για την περίπτωσή σου, αλλά προτείνω να κάνεις και εσύ το ίδιο.
Πρώτα όμως δοκίμασε με ένα άλλο τροφοδοτικό για να ελέγξεις και αυτό. Αν έχεις κάποιο γνωστό ηλεκτρολόγο, ζήτησέ του να σου «μετρήσει» το τροφοδοτικό με ένα πολύμετρο. Δύο-τρία λεπτά θα χρειαστεί για να αποκλείσεις και αυτήν την πιθανότητα.
EDIT:
alkismavridis έγραψε:Πριν που "ανοιξα" το πολύμπριζο που τροφοδοτεί το pc, το led του κουτιού αναβόσβησε μόνο του και το μηχάνημα δεν άνοιγε μέχρι να το αποσυνδέσω από το ρεύμα και να το συνδέσω ξανά. Επίσης μόλις τώρα που πάτησα "τερματισμός", το σύστημα έκλεισε, αμέσως μετά άνοιξε μόνο του (!) με over voltage error.
Μέχρι να βρεις τι φταίει μην χρησιμοποιείς πολύπριζα, αλλά κατευθείαν στην πρίζα. Το πολύ ένα «ταφ» για την οθόνη!