Αδυναμία εγκατάστασης σε Asus p8h61-m pro

...hardware-drivers για desktops & laptops

Συντονιστής: adem1

Re: Αδυναμία εγκατάστασης σε Asus p8h61-m pro

Δημοσίευσηαπό fkol k4 » 21 Απρ 2012, 08:50

alkismavridis έγραψε:Παιδιά άκυρο. Συνεχίζουν τα "over-voltage error" και "system halted".. Και γίνονται περίεργα πράγματα.. Πριν που "ανοιξα" το πολύμπριζο που τροφοδοτεί το pc, το led του κουτιού αναβόσβησε μόνο του και το μηχάνημα δεν άνοιγε μέχρι να το αποσυνδέσω από το ρεύμα και να το συνδέσω ξανά. Επίσης μόλις τώρα που πάτησα "τερματισμός", το σύστημα έκλεισε, αμέσως μετά άνοιξε μόνο του (!) με over voltage error.
Έχω αρχίσει να πιστέυω ότι το τροφοδοτικό μου είναι προβληματικό! Τι λέτε να κάνω;
ΥΓ: υπάρχει περίπτοση τα "ελεύθερα" καλώδια του τροφοδοτικού (αυτά που δεν καταλήγουν κάπου) να ακουμπούν πουθενά στο κουτί (ή κάπου αλλού) και να δημιουργούν βραχυκυκλώματα;;

Ευχαριστώ..

Δεν έχω απαντήσει στο θέμα, γιατί δεν ξέρω και πολλά από hardware. Θα έλεγα όμως, πως αφού αντιμετωπίζεις πρόβλημα το οποίο δεν μπορείς να καταλάβεις από που οφείλεται, η καλύτερη λύση θα ήταν να απευθυνθείς σε κάποιον τεχνικό. Πήγαινε τον υπολογιστή σου να τον συναρμολογήσει κάποιος που να μπορεί να αναλάβει την ευθύνη για κάτι τέτοιο.
Σίγουρα είναι έξοδο που δεν έχεις υπολογίσει, είναι όμως μικρότερο έξοδο από το να κάψεις κάτι που θα στοιχίσει αρκετά περισσότερο.

Όσο για το ότι οι τεχνικοί συνήθως δεν κάνουν εγκατάσταση Linux, ας βάλει windows έστω και προσωρινά για να δεις πως ο υπολογιστής λειτουργεί κανονικά και τα σβήνεις ξανά.
Γνώσεις: Linux: ★★★☆☆ Προγραμματισμός: ★☆☆☆☆ Αγγλικά: ★★★★★
Η υπογραφή μου
Οδηγίες για αρχάριους στο Ubuntu (12.04 LTS)Οδηγοί του forum
Άβαταρ μέλους
fkol k4
antiwinTUX
antiwinTUX

Launchpad: fkol-k4
IRC: fkol_k4
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό modenas88 » 22 Απρ 2012, 17:34

Learner έγραψε:Τα "ελεύθερα" καλώδια του τροφοδοτικού είναι βύσματα. Είναι καλυμμένα στις άκρες και όχι γυμνά. Οπότε δεν νομίζω να υπάρχει πρόβλημα εκεί. Βέβαια καλό είναι να τα έχεις μαζεμένα σε μια μεριά και δεμένα η με μονωτική , αλλά καλύτερα με νταϊραπ.

Και εγώ δεν νομίζω να φταίνε αυτά! Αλλά αν θεωρείς ότι βραχυκυκλώνουν κάτι, μπορείς να τα «πιάσεις» κάπου -προσωρινά- για να μην ακουμπούν.

fkol k4 έγραψε:Δεν έχω απαντήσει στο θέμα, γιατί δεν ξέρω και πολλά από hardware. Θα έλεγα όμως, πως αφού αντιμετωπίζεις πρόβλημα το οποίο δεν μπορείς να καταλάβεις από που οφείλεται, η καλύτερη λύση θα ήταν να απευθυνθείς σε κάποιον τεχνικό. Πήγαινε τον υπολογιστή σου να τον συναρμολογήσει κάποιος που να μπορεί να αναλάβει την ευθύνη για κάτι τέτοιο.
Σίγουρα είναι έξοδο που δεν έχεις υπολογίσει, είναι όμως μικρότερο έξοδο από το να κάψεις κάτι που θα στοιχίσει αρκετά περισσότερο.

Όσο για το ότι οι τεχνικοί συνήθως δεν κάνουν εγκατάσταση Linux, ας βάλει windows έστω και προσωρινά για να δεις πως ο υπολογιστής λειτουργεί κανονικά και τα σβήνεις ξανά.

Όταν είχε «καεί» η μητρική μου και σκόπευα να αγοράσω μια καινούρια, απευθύνθηκα σε ένα κατάστημα που ασχολείται και με τεχνική υποστήριξη (κάποιο από τα 2-3 γνωστότερα) και ζήτησα να μου κάνουν έναν «διαγνωστικό έλεγχο» για να σιγουρευτώ ότι έφταιγε η μητρική. Σε δύο ημέρες επικοινώνησαν μαζί μου και μου είπαν πως έχει καεί η μητρική! Αυτός ο έλεγχος στοίχισε 15-20 ευρώ και στην συνέχεια αγόρασα και σύνδεσα μόνος μου την μητρική.

Δεν ξέρω τι συμβαίνει για την περίπτωσή σου, αλλά προτείνω να κάνεις και εσύ το ίδιο.

Πρώτα όμως δοκίμασε με ένα άλλο τροφοδοτικό για να ελέγξεις και αυτό. Αν έχεις κάποιο γνωστό ηλεκτρολόγο, ζήτησέ του να σου «μετρήσει» το τροφοδοτικό με ένα πολύμετρο. Δύο-τρία λεπτά θα χρειαστεί για να αποκλείσεις και αυτήν την πιθανότητα.

EDIT:
alkismavridis έγραψε:Πριν που "ανοιξα" το πολύμπριζο που τροφοδοτεί το pc, το led του κουτιού αναβόσβησε μόνο του και το μηχάνημα δεν άνοιγε μέχρι να το αποσυνδέσω από το ρεύμα και να το συνδέσω ξανά. Επίσης μόλις τώρα που πάτησα "τερματισμός", το σύστημα έκλεισε, αμέσως μετά άνοιξε μόνο του (!) με over voltage error.

Μέχρι να βρεις τι φταίει μην χρησιμοποιείς πολύπριζα, αλλά κατευθείαν στην πρίζα. Το πολύ ένα «ταφ» για την οθόνη!
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Λίγο (Pascal>mysql>html>uml>C) ┃ Αγγλικά: Καλά
Διανομές ⇛ Ubuntu 12.04 64-bit [κανονική εγκατάσταση, ΌΧΙ wubi] +..
Προδιαγραφές ⇛ Pentium IV 64-bit!│ RAM 3GB │ GeForce 6200 TurboCache │ HD Audio │ TFT 19"
# < Τί είναι το Linux; >_&&_< Γιατί το Linux είναι καλύτερο? >_&&_< Κάτι δεν πάει καλά με τα Vista >
Αν είσαι αρχάριος στο Ubuntu, ακούμπησε το ποντίκι στην λέξη... drivers ;)
Άβαταρ μέλους
modenas88
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό alkismavridis » 22 Απρ 2012, 21:12

:idea: :!:
Παιδιά νομίζω (ελπίζω αυτή τη φορά οριστικά!) ότι βρήκα τι φταίει!
Ναι φταίει η μητρική, αλλά με ένα τρόπο που λίγο-πολύ ελέγχεται: η υποδοχή που μπαίνει το τροφοδοτικό (με τα 24pin) δεν γατζώνει πολύ καλά. Με αποτέλεσμα κάποια pin να μην κάνουν επαφή. Αν το τοποθετήσεις γερά στέκεται μια χαρά. Αν όμως (προσπαθώντας να νοικοκυρέψεις τα ελεύθερα καλώδια όπως έκανα εγώ!) το κουνήσεις, αρχίζουν να περίεργα.

Τώρα αρχίζουν να εξηγούνται όλα: ενώ δεν έβγαζα τίποτα από τη μητρική, το σύστημα ξαφνικά δεν δούλευε καθόλου, ή πέταγε over voltage errors. :oops:
Όταν το είδα και προσέχω να μη το κουνήσω, όλα πάνε (προς το παρόν) ρολόι.

Μου φαίνεται λογική εξήγηση.. :ugeek:
Λέω να περιμένω μία-δυο μέρες και αν δεν πετάξει πρόβλημα τα θέσω αυτό το νήμα ως λυμένο.
Τι λέτε;
:)
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο┃ Προγραμματισμός: Java, Assembly, Fortran, μαθαίνω C/X11┃ Αγγλικά: Μέτρια
Λειτουργικό σε Η/Υ ϰ μοντέλο: Ubuntu 14.04 64-bit ┃ Τρόπος εγκατάστασης: Live USB
Προδιαγραφές ⇛ Desktop: Intel i5 2320 3.00GHz.┃ MotherBoard: Asus p8h61 -m pro
Προδιαγραφές ⇛ RAM: 4GB ┃ Τροφοδοτικό Corsair CX430

GPU: Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics Controller [8086:0102] {i915}
5 eth0: Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller [10ec:8168] (rev 06) ⋮ wlan0: 0b05:1723 ASUS WL-167G v2 802.11g Adapter [Ralink RT2571W]
Οθόνη Schaub Lorenz (Tv)
alkismavridis
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό modenas88 » 22 Απρ 2012, 21:22

Και μένα μου φαίνεται λογική αιτία για αυτά τα σφάλματα που εμφανίζει!

Αλλά, αν είναι έτσι, δε φταίει η μητρική αλλά τα βύσματα που πρέπει να τοποθετηθούν σωστά.
Αν δεν κουνήσεις εσύ κάτι, δεν «αρχίζει» να βγαίνει το βύσμα από μόνο του σιγά-σιγά ; Σωστά ;

alkismavridis έγραψε:Λέω να περιμένω μία-δυο μέρες και αν δεν πετάξει πρόβλημα τα θέσω αυτό το νήμα ως λυμένο.
Τι λέτε;

Συμφωνώ!
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Λίγο (Pascal>mysql>html>uml>C) ┃ Αγγλικά: Καλά
Διανομές ⇛ Ubuntu 12.04 64-bit [κανονική εγκατάσταση, ΌΧΙ wubi] +..
Προδιαγραφές ⇛ Pentium IV 64-bit!│ RAM 3GB │ GeForce 6200 TurboCache │ HD Audio │ TFT 19"
# < Τί είναι το Linux; >_&&_< Γιατί το Linux είναι καλύτερο? >_&&_< Κάτι δεν πάει καλά με τα Vista >
Αν είσαι αρχάριος στο Ubuntu, ακούμπησε το ποντίκι στην λέξη... drivers ;)
Άβαταρ μέλους
modenas88
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό alkismavridis » 22 Απρ 2012, 21:46

modenas88 έγραψε: Αν δεν κουνήσεις εσύ κάτι, δεν «αρχίζει» να βγαίνει το βύσμα από μόνο του σιγά-σιγά ; Σωστά ;

Έτσι φαίνεται. Δείχνει σταθερό αν δεν το κουνίσεις.. Όπως και να χει πάντως από καιρό εις καιρό θα το τσεκάρω! :)
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο┃ Προγραμματισμός: Java, Assembly, Fortran, μαθαίνω C/X11┃ Αγγλικά: Μέτρια
Λειτουργικό σε Η/Υ ϰ μοντέλο: Ubuntu 14.04 64-bit ┃ Τρόπος εγκατάστασης: Live USB

GPU: Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics Controller [8086:0102] {i915}
5 eth0: Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller [10ec:8168] (rev 06) ⋮ wlan0: 0b05:1723 ASUS WL-167G v2 802.11g Adapter [Ralink RT2571W]
Οθόνη Schaub Lorenz (Tv)
alkismavridis
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό dim459 » 22 Απρ 2012, 21:50

Είναι λογικό σαν αιτία, απλώς μου κάνει εντύπωση, διότι συνήθως το βύσμα που κουμπώνει από το τροφοδοτικό στη μητρική, είναι από τα πιο σφιχτά, θέλει αυξημένη προσπάθεια και για να μπει και για να βγει.
Γνώσεις ⇛ Linux: Αν μου δώσεις οδηγίες σε τερματικό δεν τρομάζω ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου┃ Αγγλικά: Εξαιρετικά
Λειτουργικό : Kubuntu 24.04 64bit.
Συσκευές-> Πάρα πολλές, θα στο γράψω ανά περίπτωση.
Άβαταρ μέλους
dim459
antiwinTUX
antiwinTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό medigeek » 23 Απρ 2012, 01:34

dim459 έγραψε:
Είναι λογικό σαν αιτία, απλώς μου κάνει εντύπωση, διότι συνήθως το βύσμα που κουμπώνει από το τροφοδοτικό στη μητρική, είναι από τα πιο σφιχτά, θέλει αυξημένη προσπάθεια και για να μπει και για να βγει.

Αν κάποιος όμως
α) δεν προσέξει το κλιπ στο πλάι
β) αρχίσει και συνδέει/αποσυνδέει το καλώδιο 24pin συνεχώς για κάποιο λόγο
γ) ειδικά αν τραβάει με βία το καλώδιο από τα σύρματα και δεν το κρατάει από το άσπρο πλαστικό βύσμα που λογικά αντέχει περισσότερο όταν ασκείται δύναμη
...σε κάποια φάση τα σύρματα δεν θα είναι στη θέση τους.

Δεν λέω ότι συνέβηκε σ' αυτή την περίπτωση, αλλά είναι μια σκέψη. :)

alkismavridis έγραψε:Ναι φταίει η μητρική, αλλά με ένα τρόπο που λίγο-πολύ ελέγχεται: η υποδοχή που μπαίνει το τροφοδοτικό (με τα 24pin)

Αν φταίει η υποδοχή στη μητρική, τότε επιστρέφεις πίσω την μητρική αν είναι υπό εγγύηση (Αν και μου φαίνεται πολύ πιο πιθανό να φταίει το 24pin του τροφοδοτικού).
Κύπριος; Κόπιασε στο ubuntu-cy! ┃ Launchpad Debian Github
Οδηγός για νεοεισερχόμενους -- Αρχικές οδηγίες για αρχάριους χρήστες του Ubuntu

1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Πολύ καλό ┃ Αγγλικών: Πολύ καλό
2 Ubuntu 12.10 quantal 3.5.0-21-generic 64bit (en_US.UTF-8, GNOME cinnamon2d), Ubuntu 3.5.0-19-generic, Windows 7
3 Intel Core2 Duo CPU E6550 2.33GHz ‖ RAM 5970 MiB ‖ MSI MS-7235
4 nVidia G73 [GeForce 7300 GT] [10de:0393] {nvidia}
5 eth0: Realtek RTL-8110SC/8169SC Gigabit Ethernet [10ec:8167] (rev 10)
Άβαταρ μέλους
medigeek
Freedom
Freedom

Launchpad: medigeek
IRC: savvas
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Learner » 23 Απρ 2012, 03:03

alkismavridis έγραψε::idea: :!:
Παιδιά νομίζω (ελπίζω αυτή τη φορά οριστικά!) ότι βρήκα τι φταίει!
Ναι φταίει η μητρική, αλλά με ένα τρόπο που λίγο-πολύ ελέγχεται: η υποδοχή που μπαίνει το τροφοδοτικό (με τα 24pin) δεν γατζώνει πολύ καλά. Με αποτέλεσμα κάποια pin να μην κάνουν επαφή. Αν το τοποθετήσεις γερά στέκεται μια χαρά. Αν όμως (προσπαθώντας να νοικοκυρέψεις τα ελεύθερα καλώδια όπως έκανα εγώ!) το κουνήσεις, αρχίζουν να περίεργα.

Μήπως το έχεις βάλει ανάποδα ; Σε όσες μητρικές έχω δει , το βύσμα αυτό έχει ένα γατζάκι στην μέση . Αυτό πρέπει να το βάλεις με τέτοια φορά έτσι ώστε να κουμπώσει με το αντίστοιχο της μητρικής.
Θα ακούσεις το "Κλατς" . :P

Δεν υπάρχει περίπτωση να το βγάλεις με τίποτα (αν έχει κουμπώσει κανονικά). Μόνο αν το σπάσεις.
Για τσέκαρε το λίγο.
Αν δεν κουμπώνει πιθανών να υπάρχει πρόβλημα
Αυτά που σου γράφει (και σου δείχνει) ο medigeek σου γράφω κι εγώ, έτσι για επιβεβαίωση.
About Me
NickTux@GitHub

Spoiler: show
1. Ubuntu 18.04 LTS
2. Intel Core i3 CPU M 380 2.53GHz ‖ RAM 6GB ‖ Acer Aspire 5733
3. Intel Integrated Graphics [8086:0046] {i915}
4. wlan0: Atheros Inc. AR9485 Wireless Network Adapter [168c:0032] (rev 01)
Άβαταρ μέλους
Learner
Συντονιστής
Συντονιστής

Launchpad: nicktux
IRC: NickTux
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό alkismavridis » 23 Απρ 2012, 23:55

Όχι σωστά το έχω βάλει. Έχει δίκιο ο medigeek. Το έβαζα/έβγαζα αρκετές φορές όταν δεν καταλάβαινα τι φταίει με την εγκατάσταση. Ίσως εγώ να πλήγωσα το πλαστικό πλαίσιο.. Αλλά δεν είναι και τόσο χάλια, αν το σπρώξεις λίγο παραμέσα στέκεται σταθερά (έτσι δείχνει τουλάχιστον)!
Απλά όταν το τοποθετείς δεν αρκεί να ακούσεις το κλικ. Πρέπει να το "φροντίσεις" λίγο παραπάνω..

Οθόνη Schaub Lorenz (Tv)
alkismavridis
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό alkismavridis » 20 Μάιος 2012, 16:56

Παιδιά καλησπέρα και χίλια συγγνώμη που θα σας ξαναενοχλήσω με το θέμα...
Over Voltage Error δεν ξαναείχα ποτέ από τότε που βρήκα την παραπάνω λύση.
Έχω όμως πολύ συχνά ένα άλλο θέμα:

Αυτό συμβαίνει τις περισσότερες φορές όταν κλείνω το σύστημα (πατώντας τερματισμός): μόλις σβήνει, ξανανοίγει από μόνο του για να μου δώσει αυτό το μήνυμα.
Σπάνια, βγαίνει και όταν ανοίγω το pc και έτσι πρέπει να πατήσω restart. Και στις δύο περιπτώσεις το F1 που λέει εκεί δεν ανταποκρίνεται.

Να υποθέσω (από ότι λέει) ότι το τροφοδοτικό μου είναι... ασταθές;;;
Ευχαριστώ.

Οθόνη Schaub Lorenz (Tv)
alkismavridis
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Προηγούμενη

Επιστροφή στο Desktops & Laptops