Δημοσιεύτηκε: 04 Ιουν 2010, 22:16
από dim459
Καταρχήν ηρεμία !
Αφού λέγεται <<περί ανέμων>>, προφανώς δε θα συζητάμε μόνο για γκόμενες, σαν άτομα με μυαλό στο κεφάλι μας θα θίξουμε και πιο ευαίσθητα θέματα, αυτό όμως προϋποθέτει αυτοσυγκράτηση γιατί λόγω της φύσεώς τους είναι εύκολο να οδηγήσουν σε παρεκτροπές.
Λαμβάνοντας αφορμή από τις τοποθετήσεις του macedon θα επαναλάβω κάτι που είπα και παραπάνω, αλλά δεν έλαβα απάντηση.
Το παρόν thread μνημονεύει ένα κείμενο, το οποίο δεν ασκεί κριτική σε οποιεσδήποτε πεποιθήσεις, άρα λοιπόν δε θίγει τις αντιλήψεις κανενός, αναφέρεται σε ιστορικά γεγονότα και πρακτικές. Υπ' αυτήν την έννοια θα περίμενα τοποθετήσεις επ' αυτού, ειδικά από αυτούς που διαφωνούν.
Εγώ βλέπετε ανήκω στην κατηγορία αυτών που συντάσσονται με τις απόψεις του κειμένου, οπότε δεν έχω να προσθέσω κάτι ιδιαίτερο.
Αν όμως κάποιος διαφωνεί, πραγματικά θα ήθελα να ακούσω την άποψή του. Αν κρίνει ότι τα πράγματα δεν έγιναν έτσι και ότι το κείμενο έχει ανακρίβειες ας μας το πει και ποιος ξέρει, μπορεί το δίκιο να το έχει αυτός, σε καμία περίπτωση όμως αυτό δε θα φανεί εάν δεν απαντήσει ή το thread διαγραφεί.
Και σύμφωνα με την ανωτέρω τοποθέτηση αλλά ακόμη και αν το thread είχε περισσότερο ευαίσθητη χροιά, αυτό που καθόλου δεν κατάλαβα είναι οι αιτιάσεις του στυλ <<εδώ μέσα μπαίνουν και παιδιά>>. Δηλαδή όποια άποψη είναι διαφορετική από την <<κρατούσα>> (εάν είναι κρατούσα) πρέπει να θάβεται ;
Όπως είπα παραπάνω είμαι άθεος και έχω εξηγήσει στα παιδιά μου τους λόγους. Από εκεί και πέρα η απόφαση είναι δική τους.Αυτό όμως που πραγματικά με ενδιαφέρει είναι να έχουν τη δυνατότητα να ακούσουν όλες τις απόψεις προτού κάνουν τις επιλογές τους και όχι αυτές που έχουν <<φιλτραριστεί>> κάτω από την επιστασία του οποιουδήποτε.
Τέλος σαν εμπειρική παρατήρηση έστω και λίγο αυθαίρετη και ατεκμηρίωτη θα μου επιτρέψετε την εξής :
Στα σαράντα χρόνια μου (και δουλεύοντας στο κέντρο) έχω λάβει μέρος ή έχω απλώς παρακολουθήσει άπειρα συλλαλητήρια. Ουδέποτε όμως έχω δει τους αντιφρονούντες να τρώνε τόσο πολύ ξύλο όσο αυτό που έφαγαν από τους χριστιανούς στα αλήστου μνήμης συλλαλητήρια για τις ταυτότητες.
Πιστεύω πως οι και δύο πρακτικές, δηλαδή :
α) Τους φιμώνουμε
β) Τους δέρνουμε, δεν απέχουν και πολύ μεταξύ τους.