Δημοσιεύτηκε: 18 Νοέμ 2008, 08:07
Καλημέρα, συγνώμη που δεν είδα το θέμα ... απλά χθες, ήταν ιστορική μέρα για μένα. Η εγκατάσταση του Linux, με γύρισε - συναισθηματικά δηλ. - αρκετά χρόνια πίσω. Λοιπόν, στο θέμα μας ... ο πρώτος μου η/υ ήταν ένας AMSTRAD 464 με κασετόφωνο, monitor πράσινο, όπως αυτό που είχε ο 6128, και όπως προδίδει το όνομά του, είχε ... 64Kbytes μνήμη! - Είχα και joystick! (χα, χα, χα!) Φοβερές εποχές παιδιά, θυμάμαι, είχα φάει τα αυτιά του πατέρα μου να μου αγοράσει διπλό κασετόφωνο μπας και κάνω καμιά αντιγραφή σε κανένα παιχνίδι για τον υπολογιστή. Πέρασα σχεδόν απ' όλους τους AMSTRAD, αγόρασα δηλ. με τον 464, το 6128, και μετά τον "PC" 1512 και τον 1640. Θυμάμαι αργότερα είχε βγει και ο 2086 τον οποίον τον είχα για αρκετά χρόνια. Τότε, ένας σκληρός 40ΜΒ ήταν μεγάλη υπόθεση (μου φαίνεται τότε - αν θυμάμαι καλά - πρωτοεμφανίστηκαν και τα windows 3.3). Ιστορικές εποχές. Από 'κει κι έπειτα, και μόλις η έννοια "personal computer" άρχιζε να γίνεται πιο γνωστή και να καθιερώνεται στον χώρο, δοκίμασα αρκετά μηχανάκια και σιγά σιγά απέκτησα πιο αξιόλογα συστήματα, είτε κάνοντας κάποιες μετατροπές (σε μνήμη δηλ. , σε σκληρούς κτλ), είτε αγοράζοντας ολόκληρα συστήματα. Περιττό να σας πω, πως έχω δωρίσει πάνω από 10 η/υ σε γνωστούς, σε φίλους και συγγενείς. Από προγραμματισμό - γελάω τώρα γιατί στην υπογραφή μου γράφω πως δεν γνωρίζω γιατί αν σας πω τι γνωρίζω θα γελάσετε κι εσείς - γνωρίζω MS-DOS, BASIC, LOGO και TURBO PASCAL. Ναι, είναι βέβαια σαν να μην γνωρίζω τίποτε, αλλά τότε είχα πάει σε μια σχολή για να τα μάθω αυτά, ενώ στο σπίτι είχα ένα βιβλίο της ASSEMBLY που το διάβαζα μανιωδώς. Αυτά ... ωραίες εποχές, έτσι, με νοσταλγία τις θυμάμαι, αλλά και σήμερα ... ακόμη καλύτερες ... την καλημέρα μου!
υ.γ
χα, χα! α ρε rat, κι εγώ τα ίδια προβλήματα είχα. Μερικές φορές το pixel είχε κάτι listings 10 σελίδες ... άντε ψάχνε μία μία τις γραμμές ...
υ.γ
rat έγραψε:
Το πρώτο βράδυ δε αποφάσισα να γράψω (αντιγράψω) το πρώτο πρόγραμμα (παιχνίδι) από το βιβλίο του σε basic κάπου 150-200 σειρές.
Κατέληξα ξημερώματα να προσπαθώ να τρέξω το πρόγραμμα και να μου βγάζει syntax error και να προσπαθώ να καταλάβω τι φταίει.
Δεν μπορούσα να διανοηθώ ότι ακόμη και ένα κόμμα ή μία τελεία έπαιζε ρόλο.
χα, χα! α ρε rat, κι εγώ τα ίδια προβλήματα είχα. Μερικές φορές το pixel είχε κάτι listings 10 σελίδες ... άντε ψάχνε μία μία τις γραμμές ...