Δημοσιεύτηκε: 15 Φεβ 2012, 15:08
από Star_Light
fkol k4 έγραψε:Αν και δεν έχω σχέση με τα της πληροφορικής, εντούτοις ξέρω και τι σημαίνει «ψάχνω να βρω δουλειά», αλλά και τι σημαίνει «ψάχνω να βρω άτομα για δουλειά».

Μία συμβουλή προς όλους αν μου επιτρέπετε.
Εμπλουτίστε το βιογραφικό σας. Δεν εννοώ απλά να το γράφετε σωστά (αν και παίζει και αυτό ρόλο), εννοώ δημιουργήστε την προϋπηρεσία σας.

Οι καιροί είναι δύσκολοι και αν περιμένεις να αποκτήσεις προϋπηρεσία επί πληρωμή, σώθηκες. Επιστρέφουμε στις (μη φανταστείτε και πολύ μακρινές, 40~45 χρόνια πριν) εποχές που οι γονείς του κάθε πιτσιρικά πλήρωναν τον μάστορα για να πάρει το παιδί τους βοηθό, μόνο και μόνο με την ελπίδα να πάρει εφόδια για την υπόλοιπη ζωή του.

Για όσους ασχολούνται με το ΕΛΛΑΚ είναι ακόμα πιο εύκολο. Κάντε το χόμπι σας προϋπηρεσία και δημιουργήστε ό,τι μπορείτε. Είναι άλλο να λες στον εργοδότη «ξέρω python» και είναι άλλο να λες «ξέρω python και έχω φτιάξει το ffmulticonverter ή το Vault (@ Ilias95 και @ clepto, δανείζομαι τις εφαρμογές σας για παράδειγμα, ελπίζω να μη σας πειράζει) που υπάρχουν στο τάδε αποθετήριο και το χρησιμοποιούν οι τάδε χρήστες».
Είναι άλλο να λες «ξέρω C» και είναι άλλο να λες «ξέρω C και έχω δώσει το τάδε patch για τον πυρήνα Linux».
Και ευκολότερα θα βρείτε δουλειά, αλλά και καλύτερες αμοιβές θα μπορέσετε να διεκδικήσετε.

Ψάξτε για δουλειά, αλλά παράλληλα αποκτήστε από μόνοι σας (όσο είναι δυνατό) την προϋπηρεσία που χρειάζεστε.

Οι επιχειρήσεις στην Ελλάδα έχουν πεθάνει. Και οποιος στέλνει βιογραφικο χωρις να έχει γνωστο
απλα το στέλνει σε έναν πακο τον οποιο δεν ανοιγουν ποτε. Και αν τον ανοιξουν θα νομισουν πως του εκαναν και χαρη
ειναι πλεον θεμα τυχης να βρεις καλη δουλεια στην Ελλαδα σε ιδιωτικη και να χεις και γνωστο να σε συστησει εκει
αλλιως δεν βρισκεις.

Τωρα ενω ξερεις αυτες τις συνθηκες το να πηγαινεις και να κλαιγεσαι οτι δεν σε πληρωνουν καλα ειναι χαζομαρα....
εκτος και αν φτιαχνεσαι με το να δουλευεις ειτε το θες ειτε δεν το θες για 600 ευρω το μηνα οπως ειπε και ο giannosfor πιο πανω
αλλιως ψαχνεις για αλλη αγορα. Ολοκληρος πλανητης τοσες υπάρχουν.