Αγορά Εργασίας

...χαλαρή κουβεντούλα, γενικός σχολιασμός, φιλοσοφικές συζητήσεις, meeting point / γνωριμία

Συντονιστής: konnn

Re: Αγορά Εργασίας

Δημοσίευσηαπό fkol k4 » 15 Φεβ 2012, 14:02

Αν και δεν έχω σχέση με τα της πληροφορικής, εντούτοις ξέρω και τι σημαίνει «ψάχνω να βρω δουλειά», αλλά και τι σημαίνει «ψάχνω να βρω άτομα για δουλειά».

Μία συμβουλή προς όλους αν μου επιτρέπετε.
Εμπλουτίστε το βιογραφικό σας. Δεν εννοώ απλά να το γράφετε σωστά (αν και παίζει και αυτό ρόλο), εννοώ δημιουργήστε την προϋπηρεσία σας.

Οι καιροί είναι δύσκολοι και αν περιμένεις να αποκτήσεις προϋπηρεσία επί πληρωμή, σώθηκες. Επιστρέφουμε στις (μη φανταστείτε και πολύ μακρινές, 40~45 χρόνια πριν) εποχές που οι γονείς του κάθε πιτσιρικά πλήρωναν τον μάστορα για να πάρει το παιδί τους βοηθό, μόνο και μόνο με την ελπίδα να πάρει εφόδια για την υπόλοιπη ζωή του.

Για όσους ασχολούνται με το ΕΛΛΑΚ είναι ακόμα πιο εύκολο. Κάντε το χόμπι σας προϋπηρεσία και δημιουργήστε ό,τι μπορείτε. Είναι άλλο να λες στον εργοδότη «ξέρω python» και είναι άλλο να λες «ξέρω python και έχω φτιάξει το ffmulticonverter ή το Vault (@ Ilias95 και @ clepto, δανείζομαι τις εφαρμογές σας για παράδειγμα, ελπίζω να μη σας πειράζει) που υπάρχουν στο τάδε αποθετήριο και το χρησιμοποιούν οι τάδε χρήστες».
Είναι άλλο να λες «ξέρω C» και είναι άλλο να λες «ξέρω C και έχω δώσει το τάδε patch για τον πυρήνα Linux».
Και ευκολότερα θα βρείτε δουλειά, αλλά και καλύτερες αμοιβές θα μπορέσετε να διεκδικήσετε.

Ψάξτε για δουλειά, αλλά παράλληλα αποκτήστε από μόνοι σας (όσο είναι δυνατό) την προϋπηρεσία που χρειάζεστε.
Γνώσεις: Linux: ★★★☆☆ Προγραμματισμός: ★☆☆☆☆ Αγγλικά: ★★★★★
Η υπογραφή μου
Οδηγίες για αρχάριους στο Ubuntu (12.04 LTS)Οδηγοί του forum
Άβαταρ μέλους
fkol k4
antiwinTUX
antiwinTUX

Launchpad: fkol-k4
IRC: fkol_k4
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Star_Light » 15 Φεβ 2012, 15:03

giannosfor έγραψε:@Star_Light εγώ δε μίλησα για σένα άλλα μάλλον πιάστηκες από αυτό που είπα γιατί κατάλαβες ότι ανήκεις σε αυτή τη κατηγορία.
Αναφέρθηκα σε μία κατάσταση η οποία είναι πολύ δυσοίωνη .
Τα σχέδια του καθενός είναι δικά του,η πείρα αποδεικνύει το τι έχει κάνει.

Σε αυτό το θέμα υπάρχουν αρκετοί που έχουν περάσει από αυτά και σε βεβαιώνουν το ίδιο.
Απέκτησε κάποια πείρα και έπειτα έκφρασε τις απόψεις σου με τόση θέρμη.

Οχι φιλε μου σε μένα αναφερόσουν γιατι ήμουν ο μόνος που μίλησα εδω μέσα για αυτο που σχολίασες. :D
Δεν θα σε παρέθετα διαφορετικά. Και νομιζω ουτε την πείρα μου γνωρίζεις.
Γνώσεις ⇛ Linux: Βασικές ┃ Προγραμματισμός: Δέν θέλω μεροκάματο , θέλω C και κακο θάνατο! ┃ Αγγλικά: Lower
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 10.10 σε Dual Boot με Windows 7
Προδιαγραφές ⇛ Επεξεργαστής : Intel(R) Core(TM) i3 CPU 540 @3.07Ghz (64bit)
RAM : Kingston 2GB
HDD : Coreshare 500GB
Κάρτα Γραφικών : Intel Corporation Core Processor Integrated Graphics Controller(rev 18) (prog-if 00 [VGA controller]) [8086:0042]
Star_Light
superbTUX
superbTUX

IRC: Star_Light
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Star_Light » 15 Φεβ 2012, 15:08

fkol k4 έγραψε:Αν και δεν έχω σχέση με τα της πληροφορικής, εντούτοις ξέρω και τι σημαίνει «ψάχνω να βρω δουλειά», αλλά και τι σημαίνει «ψάχνω να βρω άτομα για δουλειά».

Μία συμβουλή προς όλους αν μου επιτρέπετε.
Εμπλουτίστε το βιογραφικό σας. Δεν εννοώ απλά να το γράφετε σωστά (αν και παίζει και αυτό ρόλο), εννοώ δημιουργήστε την προϋπηρεσία σας.

Οι καιροί είναι δύσκολοι και αν περιμένεις να αποκτήσεις προϋπηρεσία επί πληρωμή, σώθηκες. Επιστρέφουμε στις (μη φανταστείτε και πολύ μακρινές, 40~45 χρόνια πριν) εποχές που οι γονείς του κάθε πιτσιρικά πλήρωναν τον μάστορα για να πάρει το παιδί τους βοηθό, μόνο και μόνο με την ελπίδα να πάρει εφόδια για την υπόλοιπη ζωή του.

Για όσους ασχολούνται με το ΕΛΛΑΚ είναι ακόμα πιο εύκολο. Κάντε το χόμπι σας προϋπηρεσία και δημιουργήστε ό,τι μπορείτε. Είναι άλλο να λες στον εργοδότη «ξέρω python» και είναι άλλο να λες «ξέρω python και έχω φτιάξει το ffmulticonverter ή το Vault (@ Ilias95 και @ clepto, δανείζομαι τις εφαρμογές σας για παράδειγμα, ελπίζω να μη σας πειράζει) που υπάρχουν στο τάδε αποθετήριο και το χρησιμοποιούν οι τάδε χρήστες».
Είναι άλλο να λες «ξέρω C» και είναι άλλο να λες «ξέρω C και έχω δώσει το τάδε patch για τον πυρήνα Linux».
Και ευκολότερα θα βρείτε δουλειά, αλλά και καλύτερες αμοιβές θα μπορέσετε να διεκδικήσετε.

Ψάξτε για δουλειά, αλλά παράλληλα αποκτήστε από μόνοι σας (όσο είναι δυνατό) την προϋπηρεσία που χρειάζεστε.

Οι επιχειρήσεις στην Ελλάδα έχουν πεθάνει. Και οποιος στέλνει βιογραφικο χωρις να έχει γνωστο
απλα το στέλνει σε έναν πακο τον οποιο δεν ανοιγουν ποτε. Και αν τον ανοιξουν θα νομισουν πως του εκαναν και χαρη
ειναι πλεον θεμα τυχης να βρεις καλη δουλεια στην Ελλαδα σε ιδιωτικη και να χεις και γνωστο να σε συστησει εκει
αλλιως δεν βρισκεις.

Τωρα ενω ξερεις αυτες τις συνθηκες το να πηγαινεις και να κλαιγεσαι οτι δεν σε πληρωνουν καλα ειναι χαζομαρα....
εκτος και αν φτιαχνεσαι με το να δουλευεις ειτε το θες ειτε δεν το θες για 600 ευρω το μηνα οπως ειπε και ο giannosfor πιο πανω
αλλιως ψαχνεις για αλλη αγορα. Ολοκληρος πλανητης τοσες υπάρχουν.
Γνώσεις ⇛ Linux: Βασικές ┃ Προγραμματισμός: Δέν θέλω μεροκάματο , θέλω C και κακο θάνατο! ┃ Αγγλικά: Lower
Κάρτα Γραφικών : Intel Corporation Core Processor Integrated Graphics Controller(rev 18) (prog-if 00 [VGA controller]) [8086:0042]
Star_Light
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό giannosfor » 15 Φεβ 2012, 15:23

Star_Light έγραψε:Οχι φιλε μου σε μένα αναφερόσουν γιατι ήμουν ο μόνος που μίλησα εδω μέσα για αυτο που σχολίασες.
Δεν θα σε παρέθετα διαφορετικά. Και νομιζω ουτε την πείρα μου γνωρίζεις.

Μιλούσα για οποιοδήποτε περιμένει παραπάνω χρήματα για να παράγει περισσότερο.
Δεν φτιάχτηκε το thread για να ασχολήτε καθαρά μαζί σου.

Ποία είναι η πείρα σου λοιπόν.Έχεις πάει σε συνεύντεξη;Έχεις ζητήσει 800 ευρώ για να δουλέψεις;
Έχεις αρνηθεί να δουλέψεις για 500,600 ευρώ;

Δίνεις συμβουλές τη στιγμή που δέν έχεις καταφέρει κάτι ώστε να το φέρεις ώς παράδειγμα.
Τελευταία επεξεργασία από giannosfor και 16 Φεβ 2012, 15:30, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
1 Γνώσεις Linux: Καθόλου ┃ Προγραμματισμού: Ικανοποιητικό ┃ Αγγλικών: Ικανοποιητικό
2 Ubuntu 12.04 precise 3.2.0-58-generic 32bit (en_US.UTF-8, Unity ubuntu), Ubuntu 3.2.0-57-generic, Microsoft Windows XP Professional
3 Intel Core2 Duo CPU E4600 2.40GHz ‖ RAM 2012 MiB ‖ ASUS INC. P5Q - � P5Q
4 nVidia G94 [GeForce 9600 GT] [10de:0622] {nvidia}
5 eth0: Qualcomm Atheros AR8121/AR8113/AR8114 Gigabit or Fast Ethernet [1969:1026] (rev b0) ⋮ wlan0: 148f:3070 Ralink Technology, Corp. RT2870/RT3070 Wireless Adapter
Άβαταρ μέλους
giannosfor
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό fkol k4 » 15 Φεβ 2012, 15:26

Star_Light έγραψε:Οι επιχειρήσεις στην Ελλάδα έχουν πεθάνει.

Δεν διαφωνώ. Οι ίδιες συμβουλές όμως ισχύουν και όταν στέλνεις το βιογραφικό σου στο εξωτερικό για συνεργασία. Όταν έχεις κάτι να δείξεις ο άλλος σε παίρνει πιο σοβαρά.

Από την άλλη, μπορεί ο καθένας να θεωρήσει ότι ξέρει καλύτερα και να γράψει οποιαδήποτε συμβουλή στα παλιά του τα παπούτσια (ή όπου αλλού νομίζει). Σε κάθε περίπτωση, ο καθένας κάνει ότι νομίζει καλύτερο για τον εαυτό του.
:wave:
Γνώσεις: Linux: ★★★☆☆ Προγραμματισμός: ★☆☆☆☆ Αγγλικά: ★★★★★
Η υπογραφή μου
Οδηγίες για αρχάριους στο Ubuntu (12.04 LTS)Οδηγοί του forum
Άβαταρ μέλους
fkol k4
antiwinTUX
antiwinTUX

Launchpad: fkol-k4
IRC: fkol_k4
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό sokoban4ever » 15 Φεβ 2012, 15:55

Το ότι μπορεί να υπάρχουν ευκαιρίες δεν σημαίνει ότι υπάρχουν ευκαιρίες για όλους ότε ότι είναι υγιής.
Από τα ζώα του ζωικού βασιλείου κάποια όπως τα κοράκια και οι γύπες όταν βλέπουν παντού ψοφίμια νομίζουν ότι υπάρχει φαγητό για όλους.... και κράζουν...
και ναι
υπάρχει για όλα τα κοράκια ή τους γύπες ....

Σε μια τέτοια κατάσταση που ζούμε είναι υπερβολικά μεγάλη αυταπάτη να λέει κανείς
ότι υπάρχουν δουλειές και από πάνω
να μην μας πιανουν κορόιδο ...( ότι δεν υπάρχουν)
r u kidding me :shock:
Θέλουμε και μπορούμε να έχουμε μια καλύτερη ζωή και όσο θα ζούμε θα προσπαθούμε να την αποκτήσουμε ακόμα και αν πεθάνουμε προσπαθώντας, και αν κάποια στιγμή λιγίσουμε έχουμε το επίπεδο να πούμε κουράστηκα λίγο να ,να ξαποστάσουμε , ώστε να συνεχίσουμε πάλι δυνατοί ξανά.

Μήνυμα με αγάπη και αληλλεγγύη σε όλους τους ανθρώπους από όλους τους λαούς , ιδίως του Ελληνικού.
Άβαταρ μέλους
sokoban4ever
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Star_Light » 15 Φεβ 2012, 15:57

fkol k4 έγραψε:
Δεν διαφωνώ. Οι ίδιες συμβουλές όμως ισχύουν και όταν στέλνεις το βιογραφικό σου στο εξωτερικό για συνεργασία. Όταν έχεις κάτι να δείξεις ο άλλος σε παίρνει πιο σοβαρά.

Από την άλλη, μπορεί ο καθένας να θεωρήσει ότι ξέρει καλύτερα και να γράψει οποιαδήποτε συμβουλή στα παλιά του τα παπούτσια (ή όπου αλλού νομίζει). Σε κάθε περίπτωση, ο καθένας κάνει ότι νομίζει καλύτερο για τον εαυτό του.
:wave:

Φυσικα και πρεπει να έχεις κατι να δειξεις. Αυτο ειναι αυτονοητο κανεις δεν το αρνηθηκε!!!!! Αλλιως δεν υπάρχει λογος να σε πάρουν.
Δεν γραφω καμια γνωμη στα παλια μου τα παππουτσια. Απλως ειπα τι νομιζω οτι συμβαινει στην Ελλαδα . Δεν το εβγαλα απο το μυαλο μου
εχω μιλησει και με εργοδότες απευθειας... Και λογικα να το παρεις αλλωστε δεν γινεται καποιος να μου λεει οτι στελνει 300 βιογραφικα και δεν του εχουν απαντησει ουτε σε 1 !!!!!!! Ή οτι απαντάνε μηχανικά και μαζικά σε ολους με email !!!!!

Οι ιδιοι οι εργοδοτες μου εχουν πει οτι δεν κοιτανε ολα τα βιογραφικα που τους στελνουν.
Star_Light
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Star_Light » 15 Φεβ 2012, 16:11

@sokoban4ever

Για ολους υπάρχουν ευκαιριες (το αν τις κλοτσάνε ή δεν τις αναγνωρίζουν ειναι άλλο θεμα άσχετο) και για ολα υπαρχει καποιος λογος. Ετσι ειναι το σύστημα. Δεν το λεω επειδη θελω να το παιξω αισιοδοξος πχ.
Το οτι θα σε βαλει ο αλλος να δουλεψεις με ψιχουλα δεν το κανει επειδη ειναι θεμα δικο του
αλλα επειδη η αγορα εδω οπως ειπαμε και πριν ειναι πλεον νεκρή. Δεν το εχει εννοια να σε πιασει κοροιδο εσενα
εκτος και αν ειναι ανωμαλος. Και παλι δεν φταιει αυτος... εσυ φταις που δεν τον καταλαβες και τον επελεξες για τις δουλειες σου.
Καμια φορα καλυτερα να μην δουλευεις καθολου παρα να δουλευεις με τα λαθος ατομα. Θα χασεις περισσοτερα απο αυτα που υποτιθεται
πως θα κερδισεις.

Το θεμα ειναι πριν πας να δουλεψεις να επιλέξεις την κατάλληλη αγορα. Να το χεις μελετησει πρωτα.
Star_Light
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Προηγούμενη

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Περί ανέμων