Δημοσιεύτηκε: 13 Δεκ 2009, 22:19
από Epirotes
Όπως έχω αναφέρει ήδη και στην πρώτη μου δημοσίευση στο νήμα συζήτησης "Για να γνωριστούμε", αλλά και στο στο νήμα "Η γωνιά του Ηπειρώτη", με βυσμάτωσε ο κολλητός μου. :lol: Πάνε δύο χρόνια τώρα που ήρθε μια μέρα σπίτι και άρχισε να μου μιλάει για το Ubuntu και πόσο καλό είναι κι ότι πρέπει να το δοκιμάσω οπωσδήποτε για να ξεκολλήσω κι από τα παράθυρα του Μπιλάκου (μ' ότι αυτά συνεπάγονται, κυρίως οικονομικά, διότι από ζητήματα ασφαλείας δεν είχα ποτέ πρόβλημα από τα ΧΡ και μετά, όταν αποκήρυξα εντελώς και την πειρατεία). Τσακωνόμασταν για κάνα δίμηνο, ώσπου τελικά ενέδωσα, και δεν μετάνιωσα ποτέ. ;) Μπορεί ακόμα να είμαι οπαδός πολλαπλών λειτουργικών (αυτή τη στιγμή, έχω εκτός απ' αυτά που φαίνονται στην υπογραφή μου και ΧΡ ακόμα αλλά και τα 7), αλλά, πιστέψτε με, το Ubuntu είναι από πολλές απόψεις ανώτερο άλλων λειτουργικών, και βελτιώνεται συνεχώς. Η πλάκα με τον κολλητό είναι ότι όταν συζητάγαμε και τσακωνόμασταν (γιατί εγώ του έλεγα: "Μια χαρά ευχαριστημένος πελάτης του Μπιλάκου είμαι, γιατί να αλλάξω;") ότι από υπολογιστές και λειτουργικά δεν σκάμπαζε και πολλά τότε (είχε κι έχει εμένα για τεχνική υποστήριξη), αλλά είχε ενημερωθεί θεωρητικά για τα πλεονεκτήματα του Ubuntu και του ΕΛ/ΛΑΚ γενικά και τελικά με την επιμονή του μ' έπεισε. Και στο δικό του μηχάνημα περάσαμε το Ubuntu έναν χρόνο μετά από το δικό μου (εγώ αν θυμάμαι καλά ξεκίνησα με την 7.10 κι αυτός με την 8.10). Τέλος, θεωρώ ότι βγήκαμε όλοι κερδισμένοι: κι εγώ, κι εκείνος, αλλά και η κοινότητα, γιατί κέρδισε έναν ικανό μεταφραστή (άμα δεν παινέψεις το σπίτι σου θα πέσει να σε πλακώσει :lol: ).