Έχω δυο δίσκους 500gb εναν WDblue και εναν WDblack εκ των οποίων ο ένας είναι γεμάτος και ο άλλος άδειος και οι δύο φορμαρισμένοι σε NTFS.
Όταν λοιπόν κάνω boot σε ubuntu δεν αναγνωρίζει κανέναν απο τους δυο...πάω σύστημα/διαχείριση/εργαλείο δίσκων για να δω τι γίνεται και ενώ τους βλέπει και στους δύο γράφει στον κάθε έναν "στοιχείο 500 gb raid" (εννοείται πως δεν τους έχω σε raid) και η μόνη επιλογή που έχει είναι διαμόρφωση δίσκου!!!! Αρχικά σκέφτηκα ότι κάτι έχει να κάνει με το filesystem αλλά αποσύνδεσα τον έναν απο τους δύο και όταν ξαναμπήκα έβλεπε τον άλλον κανονικά!!!!(Τον κάθε έναν τους βλέπει κανονικά και τους δυο μαζί έχει πρόβλημα)
Δεν μπορώ να το διορθώσω με τίποτα...Έχει συμβεί σε κανέναν τίποτα τέτοιο??? Βοηθήστε όποιος ξέρει!!
σημείωση:
στο εργαλείο δίσκων έχει τον έναν ως sdb και τον άλλο ως sdc....όταν πατάω mount /dev/sdb ή sdc μου βγάζει "can't find sdb(ή sdc) in etc/fstab directory or etc/mtab " κάτι τέτοιο και δεν μπορώ να καταλάβω τι παίζει μιας και είμαι και άπειρος απο Linux
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!!!!