από gozd » 03 Δεκ 2010, 12:43
Άσχετο και σχετικό με το μήνυμα συντονισμού που απαιτεί τα χαρακτηριστικά του υπολογιστή μου... Ποιου υπολογιστή από τους 3-4 που παίζουν στο σπίτι πρέπει να αναφέρω τα χαρακτηριστικά....
1)του βασικού που χρησιμοποιώ για δουλεία και εχει μόνο Windows 7 (δεν νομίζω να χρειάζεται)
2)του υπολογιστή που έχει ubuntu και δουλεύει καλά (ή τουλάχιστον δούλευε μια χαρά μέχρι που έκανα Update σε 10.10) και χρησιμοποιώ μόνο για να ακούω μουσική και να βλέπω ταινίες.
3)του υπολογιστή που έχει το πρόβλημα το οποίο προσπαθώ να λύσω?????
ευχαριστώ για τις μέχρι τώρα απαντήσεις!
αυτό που προσπαθώ να κάνω (προπαγανδίζοντας σε φίλους και γνωστούς αυτό που καταλαβαίνω εγώ σαν την πραγματική αξία ενός λειτουργικού Linux και όντας φύση και θέση αντίθετος με τo εμπορική κόλπο (commercial trick) των συνεχών αναβαθμίσεων τόσο σε hardware αλλά και σε software) είναι να αποδείξω πως τουλάχιστον ως έναν βαθμό, τα παλιά μηχανάκια δεν είναι για πέταμα, αλλά αντίθετα μπορούν να εξυπηρετήσουν βασικές λειτουργίες.
ΥΓ: έχω κάνει κι άλλα δύο τέτοια μηχανάκια τα οποία και χάρισα τοποθετώντας Lubuntu. Απλά δεν έχω αντιμετωπίσει ποτέ ξανά τέτοιου είδους πρόβλημα. Επίσης δεν θέλω σε καμία περίπτωση να παραδεχτώ ότι το τρισκατάρατο λειτουργικό, μπορεί να βλέπει, να φορμάρει και να εγκαθιστά λειτουργικό, ενώ μια διανομή Linux αδυνατεί.)
Γνώσεις ⇛ Linux: Χαμηλό ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό:Ubuntu 10.10 σε Desktop | Pentium 4 │CPU: 3Ghz | Μνήμη:1GB│ Κάρτα Γραφικών:on board ││ Κάρτα Ήχου: on board│ Οθόνη & Ανάλυση:1024X768 Viewsonic | Μητρική: MSI MS-6728 (a.k.a Platinum Neo 2)