Μερική (;) καταστροφή δίσκου;  Το θέμα επιλύθηκε

...hardware-drivers για desktops & laptops

Συντονιστής: adem1

Re: Μερική (;) καταστροφή δίσκου;

Δημοσίευσηαπό napsterthegrey » 06 Νοέμ 2013, 11:51

fkol k4 έγραψε:
Δες αυτό το θέμα. Μπορείς να το κάνεις για λίγο, αλλά πιθανότατα δεν θα κρατήσει για καιρό.
Στο θέμα ο δίσκος είναι Seagate, αλλά ίσως βρεις το αντίστοιχο εργαλείο και για Western Digital. ή το ίδιο εργαλείο να κάνει και για τον δίσκο σου (δεν το έχω δοκιμάσει με άλλη μάρκα δίσκου).

Ευχαριστώ πολύ. Θα το κοιάξω και θα σου πω αν καταφέρω κάτι.
1 Linux: Μέτριος ┃ Προγραμματισμός: Μέτριος ┃ Αγγλικά: Προχωρημένος
2 Ubuntu 10.04 lucid 32bit (en_US.UTF-8), Ubuntu 3.2.6, Ubuntu 3.2.6
3 Intel Core2 Quad CPU 2.40GHz ‖ RAM 2013 MiB ‖ ASUS INC. P5G41T-M LX2/GB/LPT
4 nVidia G84 [GeForce 8600 GT] [10de:0402] (rev a1)
5 eth0: Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller [10ec:8168] (rev 03)
Άβαταρ μέλους
napsterthegrey
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό felix_ret » 06 Νοέμ 2013, 19:17

medigeek έγραψε:Όπως είπαν πριν, χρησιμοποίησε καινούργιο καλώδιο SATA.
Επίσης, αφαίρεσε όσες συσκευές δεν χρειάζεσαι (έξτρα σκληροί δίσκοι κτλ.) -- ίσως φταίει το τροφοδοτικό, αν είναι πολύ παλιό ή αν είναι 300/400W ίσως είναι καιρός να αγοράσεις καινούριο πιο "δυνατό" (π.χ. 500W).

Διέγραψε όλα τα partition στο δίσκο με το gparted.
Δημιούργησε ένα partition NTFS π.χ. 100gb αν είναι windows 7. Τον υπόλοιπο χώρο άσε το unallocated.
Εγκατέστησε πρώτα τo Windows στο partition που έχουμε δημιουργήσει προηγουμένως.
Μετά εγκατέστησε το ubuntu. Νομίζω υπάρχει η επιλογή κατά την εγκατάσταση να χρησιμοποιήσει το unallocated space για να δημιουργήσει τα partition που χρειάζεται.

Λοιπόν! Άλλαξα τη θέση στη μητρική στο καλώδιο SATA,όπω πρότεινες. Τώρα στο Gparted μου βγάζει κανονικά τον δίσκο μου (χωρισμένο στα δύο partitions που είχα αναφέρει, αλλά νομίζω το πρόβλημα είναι αυτό το Unallocated Space, 10,34 MiB που μου βγάζει... Και αυτό δεν μπορώ να το διαγράψω ούτε με το gparted, ούτε με τα CD των Windows, ούτε μέσα από την εγκατάσταση των Ubuntu!
1 Linux: Αρχάριος ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου ┃ Αγγλικά: Προχωρημένος
2 Ubuntu 11.10 oneiric 32bit (el_GR.UTF-8), Ubuntu 3.0.0-15-generic
3 Intel Core2 Duo CPU E6750 2.66GHz ‖ RAM 2013 MiB ‖ ASUS INC. P5B SE
4 ATI RV610 video device [Radeon HD 2400 PRO] [1002:94c3]
5 eth0: Atheros L1 Gigabit Ethernet [1969:1048] (rev b0)
felix_ret
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό fkol k4 » 07 Νοέμ 2013, 14:15

felix_ret έγραψε:Λοιπόν! Άλλαξα τη θέση στη μητρική στο καλώδιο SATA,όπω πρότεινες. Τώρα στο Gparted μου βγάζει κανονικά τον δίσκο μου (χωρισμένο στα δύο partitions που είχα αναφέρει, αλλά νομίζω το πρόβλημα είναι αυτό το Unallocated Space, 10,34 MiB που μου βγάζει... Και αυτό δεν μπορώ να το διαγράψω ούτε με το gparted, ούτε με τα CD των Windows, ούτε μέσα από την εγκατάσταση των Ubuntu!

Το Unallocated Space δεν είναι κάποιο πρόβλημα του δίσκου, είναι απλά ανεκμετάλλευτος χώρος. Αποκλείεται να σου δημιουργήσει ποτέ κάποιο πρόβλημα.
Μην προσπαθείς να διαγράψεις το Unallocated Space, είναι αδύνατον. Απλά μεγάλωσε κάποιο partition που είναι δίπλα του να πιάσει τον κενό χώρο.
  • Έχεις ακόμα κάποιο πρόβλημα;
  • τι πρόβλημα είναι αυτό;
Γνώσεις: Linux: ★★★☆☆ Προγραμματισμός: ★☆☆☆☆ Αγγλικά: ★★★★★
Η υπογραφή μου
Οδηγίες για αρχάριους στο Ubuntu (12.04 LTS)Οδηγοί του forum
Άβαταρ μέλους
fkol k4
antiwinTUX
antiwinTUX

Launchpad: fkol-k4
IRC: fkol_k4
Εκτύπωση

Re: Μερική (;) καταστροφή δίσκου;  Το θέμα επιλύθηκε

Δημοσίευσηαπό costasl » 07 Νοέμ 2013, 19:43

Δοκίμασε να εγκαταστήσεις το λειτουργικό στο δεύτερο partition του δίσκου δλδ κάνεις το πρώτο partition 400GB και το δεύτερο 100GB, στο δεύτερο (στα 100GB) εγκατέστησε το λειτουργικό. Σε μια περίπτωση ενός φίλου μου δούλεψε, στο πρώτο partition δεν λειτουργούσε σωστά το λειτουργικό (Win 7) δε άνοιγε καν μετά από νέα εγκατάσταση ή αν άνοιγε κολλούσε. Μετά την εγκατάσταση στο δεύτερο partition λειτουργούσε κανονικά! φυσικά παρατήρησα κάποια αρχεία που αποθήκευσα μετά την εγκατάσταση στο πρώτο partition να μην μπορούν να διαβαστούν, οπότε κατέληξα στο συμπέρασμα ότι εκεί είχε πολλά bad sectors. Ελπίζω να δουλέψει και σε εσένα. Να είσαι έτοιμος πάντως για αντικατάσταση δίσκου.
1 Γνώσεις Linux: Πρώτα βήματα ┃ Προγραμματισμού: Καθόλου ┃ Αγγλικών: Ικανοποιητικό
2 Ubuntu 24.04 64bit (en_US.UTF-8, XFCE xubuntu)
3 AMD Ryzen 5 5500U CPU @ 2.1GHz ‖ RAM 20 GB ‖ Lenovo V14 G2 ALC
costasl
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό felix_ret » 11 Νοέμ 2013, 21:15

costasl έγραψε:Δοκίμασε να εγκαταστήσεις το λειτουργικό στο δεύτερο partition του δίσκου δλδ κάνεις το πρώτο partition 400GB και το δεύτερο 100GB, στο δεύτερο (στα 100GB) εγκατέστησε το λειτουργικό. Σε μια περίπτωση ενός φίλου μου δούλεψε, στο πρώτο partition δεν λειτουργούσε σωστά το λειτουργικό (Win 7) δε άνοιγε καν μετά από νέα εγκατάσταση ή αν άνοιγε κολλούσε. Μετά την εγκατάσταση στο δεύτερο partition λειτουργούσε κανονικά! φυσικά παρατήρησα κάποια αρχεία που αποθήκευσα μετά την εγκατάσταση στο πρώτο partition να μην μπορούν να διαβαστούν, οπότε κατέληξα στο συμπέρασμα ότι εκεί είχε πολλά bad sectors. Ελπίζω να δουλέψει και σε εσένα. Να είσαι έτοιμος πάντως για αντικατάσταση δίσκου.

Πέτυχε! Ξαναέκανα το partitioning και εγκαταστάθηκαν κανονικά τα windows στο "διαμέρισμα" που ήθελα! Τώρα μένει να περάσω και το ubuntu! ευχαριστώ πολύ!
1 Linux: Αρχάριος ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου ┃ Αγγλικά: Προχωρημένος
2 Ubuntu 11.10 oneiric 32bit (el_GR.UTF-8), Ubuntu 3.0.0-15-generic
3 Intel Core2 Duo CPU E6750 2.66GHz ‖ RAM 2013 MiB ‖ ASUS INC. P5B SE
4 ATI RV610 video device [Radeon HD 2400 PRO] [1002:94c3]
5 eth0: Atheros L1 Gigabit Ethernet [1969:1048] (rev b0)
felix_ret
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό costasl » 12 Νοέμ 2013, 00:05

felix_ret έγραψε:
costasl έγραψε:Δοκίμασε να εγκαταστήσεις το λειτουργικό στο δεύτερο partition του δίσκου δλδ κάνεις το πρώτο partition 400GB και το δεύτερο 100GB, στο δεύτερο (στα 100GB) εγκατέστησε το λειτουργικό. Σε μια περίπτωση ενός φίλου μου δούλεψε, στο πρώτο partition δεν λειτουργούσε σωστά το λειτουργικό (Win 7) δε άνοιγε καν μετά από νέα εγκατάσταση ή αν άνοιγε κολλούσε. Μετά την εγκατάσταση στο δεύτερο partition λειτουργούσε κανονικά! φυσικά παρατήρησα κάποια αρχεία που αποθήκευσα μετά την εγκατάσταση στο πρώτο partition να μην μπορούν να διαβαστούν, οπότε κατέληξα στο συμπέρασμα ότι εκεί είχε πολλά bad sectors. Ελπίζω να δουλέψει και σε εσένα. Να είσαι έτοιμος πάντως για αντικατάσταση δίσκου.

Πέτυχε! Ξαναέκανα το partitioning και εγκαταστάθηκαν κανονικά τα windows στο "διαμέρισμα" που ήθελα! Τώρα μένει να περάσω και το ubuntu! ευχαριστώ πολύ!

Χαίρομαι που δούλεψε! Μην εμπιστεύεσαι και πολύ όμως το δίσκο είναι στα τελευταία του... (αν και μπορεί να δουλεύει για πολύ καιρό ακόμα... σου το εύχομαι).
1 Γνώσεις Linux: Πρώτα βήματα ┃ Προγραμματισμού: Καθόλου ┃ Αγγλικών: Ικανοποιητικό
2 Ubuntu 24.04 64bit (en_US.UTF-8, XFCE xubuntu)
3 AMD Ryzen 5 5500U CPU @ 2.1GHz ‖ RAM 20 GB ‖ Lenovo V14 G2 ALC
costasl
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Προηγούμενη

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Desktops & Laptops