Διαμεριση Σκληρου Δισκου

...hardware-drivers για desktops & laptops

Συντονιστής: adem1

Διαμεριση Σκληρου Δισκου

Δημοσίευσηαπό mixis » 14 Οκτ 2014, 18:35

Καλησπερα και καλως σας βρηκα...

Εψαξα στο φορουμ και δεν βρηκα μια λυση για το προβλημα μου. Ηθελα να εγκαταστησω το ubuntu, αλλα να εχω και Windows... Χωρισα τον σκληρο μου σε 2 partitions 250 gb περιπου το καθενα, αλλα για καποιον λογο μετα απο λιγο ηθελα να απεγκαταστησω το ubuntu... Οκ το καταφερα, ομως οταν μπαινω κανονικα στα Windows μου δειχνει οτι εχω μονο 250 gb χωρο... Πως γινεται να "ενωσω" και τον χωρο που ειχα δεσμευσει για το ubuntu παλι στον σκληρο μου...???

Ευχαριστω
mixis
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Re: Διαμεριση Σκληρου Δισκου

Δημοσίευσηαπό dim459 » 14 Οκτ 2014, 21:05

Κατ' αρχάς όταν μπουτάρεις, ποιος bootloader χρησιμοποιείται, ο grub που πέρασε τo ubuntu, ή των windows ;
Στην πρώτη περίπτωση κατά πάσα πιθανότητα θα χρειαστεί από το cd των windows να επαναφέρεις τον bootloader τους.
Στο βασικό ερώτημα, μπορείς να μπουτάρεις από το Live cd του ubuntu, και αφού επιλέξεις try ubuntu, μόλις ανοίξει γραφικό περιβάλλον να τρέξεις την εφαρμογή gparted.
Από εκεί μπορείς να διαγράψεις τελείως το partition που είχε το ubuntu και στη συνέχεια να κάνεις resize το partition των windows, έτσι ώστε να καταλάβουν όλο το unallocated space που θα έχει δημιουργηθεί.
Γνώσεις ⇛ Linux: Αν μου δώσεις οδηγίες σε τερματικό δεν τρομάζω ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου┃ Αγγλικά: Εξαιρετικά
Λειτουργικό : Kubuntu 24.04 64bit.
Συσκευές-> Πάρα πολλές, θα στο γράψω ανά περίπτωση.
Άβαταρ μέλους
dim459
antiwinTUX
antiwinTUX

Εκτύπωση

Re: Διαμεριση Σκληρου Δισκου

Δημοσίευσηαπό mixis » 15 Οκτ 2014, 01:15

Οοοκ...

Εκανα αυτο που ειπες κι εφτιαξε... Ευχαριστω

//Ας το διαγραψουν οι admins το θεμα αν ενοχλει...
mixis
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Επιστροφή στο Desktops & Laptops