Γεια σας παιδιά, ειμαι νέος στο ubuntu αλλά και στην κοινότητα!!!Δεν γνωρίζω πολλά από το linux...
Εχω ένα Acer Aspire 7739-562G32Mnkk, όποιο και να είναι το μοντέλο εχει να κάνει με την οικογενεια των Aspire 7739...
Από το εργοστάσιο φοράει μια Ram 2G είχε windows7 και μετά του έβαλα windows8 όλα στα 32bit...και τώρα θέλω να αλλάξω στο ubuntu μια και καλή. κατέβασα τα 14.04(Ultimate Edition 4.2 64bit) μιας και είχα προσπαθήσει και στο παρελθόν με άλλη έκδοση αλλά δεν είχα υπομονή...μόλις τα συνηθίσω θα βάλω μια καθαρή έκδοση.
Ειπα να κάνω μια αναβάθμιση στη Ram από 2G σε 8G- την σηκώνει, και έναν καινούργιο σκληρό δίσκο 1Τ.
Κράτησα τον παλιό σκληρό με τα windows8 για παν ενδεχόμενο και ήθελα στον καινούργιο το ubuntu 14.04(Ultimate Edition 4.2 64bit)...συγνώμμη για την φλυαρία αλλά προσπαθώ να σας δώσω όλο το ιστορικό.
Δοκιμάζω το Livecd με 2G και όλα μια χαρά...παω και παραγγέλνω γεμάτος χαρά 2 κάρτες των 4G=8G
Βάζω τις 8G και τα windows8 μπουτάρουν κομπλέ...οκ λέω πάω για εγκατάσταση στον καινούργιο σκληρό...
Ξεκινάω το λάπτοπ να μπουτάρει από το Σιντι και στα 5 δευτερόλεπτα περίπου κλείνει μόνο του...δεν με αφήνει να κάνω εγκατάσταση.
Έκανα ότι συνδυασμό φαντάζεσται με κάρτες και σκληρούς. Ο μόνος συνδυασμός που έπαιξε ήταν καινούγιος σκληρός-2G Ram(μαμα)-και το ubuntu. Έχουν πρόβλημα οι κάρτες λέω η δεν ταιριάζουν και τις στέλνω πίσω. με τα 2G 'εμαπινα στο ubuntu αλλά πολύ αργά-βαρύ το σύστημα...
Πάω σε ένα μαγαζί Acer μου βάζουν 2 κάρτες των 4G=8G πάω να κάνω ριμπουτ με φορτωμένα το ubuntu και ξανά το ίδιο πρόβλημα εκεί που το ανοίγεις κλείνει μόνο του...βάζει ένα στικάκι ο τυπάς με κάτι windows για δοκιμή και μια χαρά ανοίγουν...
Αποτέλεσμα κράτησα τις κάρτες για να βρω την λύση με την βοήθεια σας...
Με windows ανοίγουν κανονικά και τα 2G και τα 8G.
Με το ubuntu ανοίγουν μόνο τα 2G.
Στο BIOS βλέπω τα 8G και κάτι ποθ λέει VIDEO MEMORY 126MB αλλά δεν μπορώ να το αλλάξω και στον σκληρό βλέπω απιλογή IDE & ACHI η κάτι τέτοιο...
Τι να κάνω? Δεν θέλω να ξαναγυρίσω στα windows...
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!!!