Σερνεται  Το θέμα επιλύθηκε

...hardware-drivers για desktops & laptops

Συντονιστής: adem1

Re: Σερνεται

Δημοσίευσηαπό the_eye » 28 Ιαν 2015, 00:18

Αν το πρόβλημά μας επιλυθεί. Επιλέγουμε το θέμα που βοήθησε στην επίλυση και πατάμε το κουμπάκι Εικόνα. Με τον τρόπο αυτό βοηθάμε κάποιον να βρει εύκολα τη λύση σε παρόμοιο θέμα απλά πατώντας πάνω στο πράσινο τικ.

Όσο λιγότερο κλειστό λογισμικό έχεις, τόσα λιγότερα προβλήματα.
1 Γνώσεις ⇛ Linux: Καλό ┃ Προγραμματισμός: Ναι PHP, MySQL ┃ Αγγλικά: Καλά
2 Ubuntu 24.04.2
3 Intel Core i3-6100 CPU @ 3.70GHz ‖ RAM 7836 MiB ‖ Gigabyte B150M-HD3 DDR3-CF - Gigabyte B150M-HD3 DDR3
4 Intel HD Graphics 530 [8086:1912] {i915}
5 enp1s0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 15)
Άβαταρ μέλους
the_eye
Διαχειριστής
Διαχειριστής

Launchpad: ntoulasd
IRC: the_eye_
Εκτύπωση

Re: Σερνεται

Δημοσίευσηαπό dim459 » 28 Ιαν 2015, 15:01

OK, αυτό που έκανες είναι να περάσεις ένα εξωτερικό (ανεπίσημο) αποθετήριο με πακέτα λογισμικού, και το σύστημα κατέβασε και εγκατέστησε από εκεί τον driver.
Δεν είναι κάτι που δεν κάνουμε σε καμία περίπτωση, αλλά εν πάση περιπτώσει συνήθως περνάμε ppa τα οποία πάνω κάτω είναι γνωστά, πχ αυτόν τον mamarley δεν τον έχω ξανακούσει, αν πάλι έχω χάσει επεισόδια ας το επιβεβαιώσει κάποιος πιο ενημερωμένος.
Τέλος πάντων, η ουσία παραμένει η ίδια, επειδή είσαι νέος χρήστης, πριν τρέξεις εντολές του τύπου add-apt-repository κάνε καλού κακού μια ερώτηση εδώ, σχετικά με το αποθετήριο που πας να προσθέσεις, μιας και η εγκατάσταση πακέτων που δεν έχουν ελεγχθεί, μπορεί να σπάσει το σύστημα.
Προσωπικώς θα σου πρότεινα αφού έκανες δουλειά σου και μπήκε ο driver να αφαιρέσεις το αποθετήριο.
Αν κάποια στιγμή εμφανιστεί πιο νέα έκδοση από αυτόν στα επίσημα repositories, θα σου εμφανίσει ενημέρωση.
Γνώσεις ⇛ Linux: Αν μου δώσεις οδηγίες σε τερματικό δεν τρομάζω ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου┃ Αγγλικά: Εξαιρετικά
Λειτουργικό : Kubuntu 24.04 64bit.
Συσκευές-> Πάρα πολλές, θα στο γράψω ανά περίπτωση.
Άβαταρ μέλους
dim459
antiwinTUX
antiwinTUX

Εκτύπωση

Προηγούμενη

Επιστροφή στο Desktops & Laptops